Je normálne, že manžel vypije denne jedno pivo?
Ahojte
Moj manzel kazdy vecer, ked pride domov z prace, vypije 1 pivo. Myslite, ze je to problem? Bojim sa, lebo moji rodicia boli alkoholici a jeho otec tiez. Neznasam to.
Prace ma teraz dve, rano ide do roboty a poobede zase na stavbu, stavia nam dom. Ale to 1 pivo ma kazdy den (0,5l desinu). Pocas dna si da len cez vikend k obedu, ale nie pravidelne. Do krcmy chodieval pred koronou raz mesacne, tam tych piv bolo aj 5. Iny alkohol nepije.
@dajana1983 no na Slovensku ej fakt vo vela rodinach enjaky alkoholik. a su to neikedy velmi smutne pribehy.
@tetaandulkova nie celkom. hoci to nei je caste,a le je typ alkoholizmu, ked alkoholik nejaky cas nepije a potom sa dopije pod obraz bozi a casto aj neico vyvedie. poznala som jedneho a on sa raz az mesiat total dopil. bol aj na leiceni. a vzdy ked sa dopil, prdal neico. nastastie nedemoloval. no bezne to asi nebude, elbo viac takychto nepoznam.
Moj dedo, si vzdy dal k obedu jedno potom si pospal, isiel znova makat a este vecer po praci isiel do krcmy na druhe a alkoholik urcite nebol. Tazko pracoval, mal vela zvierat.
@majamat áno, ale je to veľmi smutné :( strašné co vie alkohol s ľuďmi narobiť. Ja som už od mala ako 5 ročná nenávidela alkohol... Už vtedy som strašne chcela vedieť kto bol prvým človekom, ktorý ho vymyslel na konzumovanie, a ľutovala som, že ten deň vôbec niekedy nastal 😮 vždy som hovorila ze budem mať raz muža ktorý nebude piť ani príležitostne... A voala... Mám to šťastie chvalabohu 🤞 Dúfam, že navždy.
Tak my sme podla noriem MK asi alkoholici , sice tvrdy alkohol nemame vobec, ale kazdy deñ si dame k obedu a k veceri pivo alebo vino, mame fajnove kvalitne vina a patri to k tunajsej kulture, asi by sa mi nepacilo, a manzelovi tiez nie, ak by ma ten druhy poucoval, co mam a co.nemam pit. Alebo ked ideme vecer so psom, sadneme si na promenade na poharik vina a pozerame na more, a? Ved bohaca uzivajte si trochu ten kratky zivot
Bože aj ja si dám denne 1 pivo.A to som žena a cez zimu si dám radšej čaj. A môj muž nerobí s toho žiadnu vedu. V živote som nebola opitá a to mám už dosť veľa rokov. Kiež by tu riešil každý, len 1 pivo.
No....podla niektorych komentarov mam doma manzela alkoholika a ja som nim asi tiez. 🙈😁 Ale chapem autorku, kedze minulost poznacila jej vztah k alkoholu.
Inak podla najnovsich vyskumov 2-3 dcl vina prospieva zdraviu. Mne viac aj tak nechuti. Flasu mam na 4 dni.
@27ivana aj ja tak nejak, jedna flasa na 3-4 dni. A ano, urcite je lepsie 2 deci dobreho vina, ako sa nalievat radlerom, colou ci ladovat sladkostami, chipsami alebo fast foodom. Ja som maniak na zdrave jedlo, dobre vino k nemu patri, a nic z toho vyssieuvedeneho by som do ust nedala. No ludia sme rozni, a kazdy nech robi podla svojho uvazenia, a je v poriadku aj toto aj tamto, ak to danemu cloveku vyhovuje.
Ale chapem, ze niektori ludia zazili v rodine alkoholizmus a maju z toho hrozu a nevidia rozdiel v jednom pive a flasi palenky
Uplne normalne podla mna. Rano robi a poobede ide na druhu sichtu stavat dom.
Jedno pivo je podla mna uplne v norme, hlavne v lete od smadu padne super a tiez doda telu mineraly ktore telo potrebuje a cez leto to clovek vypoti ani nevie kedy.
Ak by to bolo poldecko, to by mozno bolo nieco ine hoci stale nic tragicke. Nemyslim si, ze mas dovod mat obavu.
Tak ako sa vyjadril Simon Sinek: " Konzumacia alkoholu nie je zla, excesivna konzmumacia je zla. Hazard je zabava, prilis vela hazardu je nebezpecne."
Vsetko treba robit s mierou a nebude sa coho obavat ;)
Je to normálne, môj švagor si dá pivo jedno každý deň, hlavne teraz v lete a vôbec není alkoholik
My si zvykneme dať 1-2 krat za týždeň jedno pivo , alebo trocha vínka . Alebo keď je oslava , prípitok atd . Tvrdé ozaj len “príležitostne” co je možno 1-2 krat za rok.
Tiež mame v rodine alkoholika , doma moc alkohol nedržíme , ked niečo dostaneme väčšinou to ide preč, niekomu posunieme .
A mame obdobia kedy dlhšie nepijeme , nejak nám to nechýba ...
Dôležité je aj co s ním to jedno pivo urobi? Ak nič , nerieš , ak ho to “nastartuje” môže to byt problem .
Zo skúsenosti u alkoholika aj jedno pivo môže byt brutal problem .
@tenerifka je to smutne. moj otec bol alkoholik. moj bracho obcas nieco vypije, obcas ide s kamaratmi na pivo a myslim, ze keby ho zena trosku nedrzala skratka, mohol by sa spustit tiez. mojho otca sestra si tiez lubi vypit, aj jej manzel. nie su to taky alkoholici, ze by boli cely zivot denne naliati,a le ked sme sa stretli, dopili sa. teda si ulieva hocikedy. ja som tam kedysi bola u nich kazdy tyzden a ma tendenciu pit. z maminej strany muzi piju tiez dost. zeny ani nie.
mm tiez nepije, vobec. este ked sme spolu chodili, upili sme si obcas sampus. jemu chutil Hubert de luxe. tak amalinovka, ved ja som z neho vypila viac ako on :D no my celkovo moc nepijeme a alkohol co mame doma sa pomaly aj pokazi :D este aj nealkoholickeho radlera dopijame vecne po zaruke. no za to milujem alkohol v cokolade. take tie velkonocne vajicka plnene alkoholom, bombonieru z lidlu a aj zakusok - likerovy spic. no ked si dam niekde hoci len obycajne pivo, odpijem dcl a som mimo, uz citim alkohol. rychlo ma to chyti, lebo nei som zvyknuta. aspon usetrim :D
@majamat jasne, ak niekomu alkohol nechuti, je to super, rovnako ako ked niekto neje sladke. Co sa tyka alkoholu, vtedy je to zle, ak za a, clovek nedokaze prestat ani napr.na mesiac (ak musi brat lieky a pod)., a za b, ked nepozna mieru a vzdy sa dostane do stavu (aj ked lahkej) opilosti.
Mne nechuti absolutne tvrdy alkohol, vobec. Zato horku chut piva milujem, rovnako ako prijemny pocit na jazyku z kvalitneho vina. Inak vino som sa naucila pit az tu v Spain, vtedy na Sk neboli dostat dobre a nechutilo mi
@tenerifka ja som vino nemavala rada,a le mam problem s travenim a mam malo zaludocnej kyseliny, preto mi kyslejsie vino trochu pomaha travit, ale teda envyhladavam ho. na druhej strane vzdy ma z neho strasne susilo. pivo si dam aj ja,a le skor vonku s niekym. a teda von takto chodim malo. to mi hovori, ze by som mala vytiahnut kamosku 😀
a tvrdy alkohol tiez az tak nemusim, len bavorak, co teda fakt pripomina trochub pivo. obcas sa u nas nalieva po skonceni sichty, ked odhcadzame, co koelgyne k narodkam donesu a niekedy si dam, inokedy nie. podla nalady,a le veru aj ten stamprlik citim. a teda tam mi bavorak nemamiesaju, tka sa musim uspokojit s cistim fernetom, ale lepsi je citrus.
Pokiaľ to jedno nepije celý rok denno denne, a potom ďalší a ďalší,ale iba v lete,tak je to ešte ten lepší prípad.
Myslím že ani sám konzument netuší, odkedy je závislý na alkohole, takže ťažko povedať. Ukáže sa to prevažne vtedy, keď telo odrazu ten príjem nemá...nie raz sme niečo podobné zažili na úrazovom oddelení, kedy sa hospitalizoval slušný podnikateľ a po pár dňoch delirium len taký fukot.
Keď len jedno...si myslím,že je to zdravé.
Mne to príde úplne v poriadku, je unavený dá si pivo od smädu a tým to končí. Cez zimu si dá čaj ako píšeš.
Robíš z komára somara 💪😀🤣🤦♀️... Jedno pivo denne.. Ty nemáš žiadne koníčky ci hriechy ci niečo čo máš rada si nedáš?.. On môže napr tvrdiť ze ty ješ každý deň 1 kocku čokolády, preto máš 200kg 😀🤣.. Také debility tu už niekedy dávate že mi rozum zástava 😀🤦♀️🤦♀️🤦♀️🤦♀️🤦♀️
@vilma7 Všetko, čo píšeš je pravda. Ak si človek po rokoch nemôže zrazu dať to, čo má rád a je na to zvyknutý, tak ur určite bude v psychickej nepohodu a bude nervózny, ale delirium z jedneho piva? Ten slušný podnikateľ určite pil oveľa viac a tým nechcem povedať, že nebol slušný. 😊
ked rano ide do roboty a poobede vam stavia dom, no ja by som mojmu sama to pivo doniesla ked tak maka aby som mu aspon tych par krokov usetrila. kriste pane, podla mna je daleko nebezpecnejsie to dramatizovanie ako jedno pivo.
Pozri, chodi do práce, chodí. Stará sa o vás. Ak by mal problém s alkoholom, tak by tych piv za den musel vypiť ovela viac a pochybujem že by zvladal chodiť do 2 prác. Takže ja si myslim že keď si da jedno pivko v rámci oddychu po práci tak nie je na tom nič zlé. Ak z toho nie je opitý a je normálny tak by som to neriešila vôbec
Môj muž vypije 2piva denne,keď je takto teplo. Viac ani slzu! A iný alkohol vôbec! Niekedy si neodpustím komentár, že alkoholizmus nieje o množstve,ale o pravidelnosti🙂 Ale to len keď chcem rýpať!
@vilma7 Väčšina závislých vie veľmi dobre skrývať alkohol a keď je v stredných rokoch, tak nemusí byť ešte na tvári vyditelne. Hlavne, keď sa inak o seba nadštandardne stará. Môj muž, keď príde z práce dobitý a vyšťavený, rad si dá jedno pivo k večeri alebo mu ponuknem sama. Každý deň chodí autom maká, vybavuje x-veci, tak mu budem zalievať jedno pivo?

dolezite je hlavne to,c i bez neho dokaze vydrzat, ak ma neprijemne pocity, ked si neda, tka to uz je podozrive. ak vydrzi a aj sams is odoprie, tka to take zle snad nebude. a teda este je dolezite aj to,a ko to bude pokracovat. ak sa to zhorsi, tak je tu tiez riziko zavislosti.,