icon

Je normálne, že muž nejaví záujem o nenarodené dieťa?

janicadracica
7. feb 2013

Od začiatku tehotenstva sa správa odmietavo a zároveň i vzťah ku mne veľmi ochladol. Dieťa skôr berie ako prekážku v tom, že nebude môcť chodiť na dovolenky a nebude mať svoj štandart. Za brucho ma chytí niekedy, ale keď mu ja položím jeho ruku na moje brucho tak mi len odpovie, nech ho do toho netlačím. Snažím sa o malom rozrpávať. Netlačím ho do ničoho. Trápi ma to, lebo dieťa nie je na plač, ale na radosť. Pre dieťa chystám veci iba ja, on nejaví vôbec zájem. Skôr mi príde, že dieťa som si urobila sama, že otca ani nemá.

Strana
z2
lyrra
8. feb 2013

moj muz ani pri jednom dietati tehotenstvo so mnou neprezival - brusko nechytal, vybavicku nekupoval, k lekarovi so mnou nechodil, ziadna vacsia pozornost ani pomoc sa mi od neho nedostavala a pritom v obidvoch pripadoch boli nase deticky planovane a chcene - jeho starostlivost sa zacala v okamihu ako sa deticky narodili a odvtedy sa stara sustavne a nepretrzite🙂 viac sa teda staral o syna - pred dcerou ma nejaky respekt a nechce ju kupat a prebalovat, ale myslim, ze aj to chce len cas🙂

helga12
8. feb 2013

Žiadny muž nepochopí, čo sa v žene deje, keď v nej rastie nový život. Je to pre neho niečo abstraktné, iba vidí, ako žena priberá, rastie jej brucho a musí znášať jej nálady. Po narodení už vidí výsledok, je to niečo čo vidí, čoho sa môže dotknúť, zobrať do ruky, počuje to a nemusí si to predstavovať. Tvoj muž je ale veľký egoista, myslí len na seba, keď sa bojí o svoj štandard. Mal sedieť doma pri mamičke a držať sa jej sukne, tam by si zachoval svoj štandard.

luucika
8. feb 2013

Tiež som mala taký pocit že som si bábo spravila sama , pri tom hlavným iniciátorom bol môj manžel ten ma k tomu prehováral 2 roky a potom ked sa podarilo tak mi pripadalo že nemá vôbec záujem , tiež som z toho bola sklamaná, bo som si myslela že ked budem tehotná tak bude okolo mňa behať a zaujímať sa o malé, ale skoro vobec až potom sa to rozbehlo ked som bola v ôsmom mesiaci začal ma hladkávať po bruchu a pýtať sa na malého čo a ako či poslúcha či ma moc nekope či spinká alebo je hore, až mi to bolo niekedy také divné po tých mesiacoch nezáujmu, ale treba to asi brať tak že to sú proste chlapi, sú omnoho náladovejší ako my baby.. 🙂 ešte som zvedavá ako sa bude správať ked bude už malý na svete ? netreba si to ich správanie brať k srdcu a stresovať sa.. hlavne bud v pohode kvoli bábätku, ono je teraz to najdôležitejšie.. 😉

fiffinkaa
8. feb 2013

moj muž vtedy ešte priatel bol so mnou na druhom sone a na 3D, dalej sme boli spolu kupovať postielku a radila som sa s ním o kočíku...čo sa týkalo oblečenia to som si všetko zabezpičila sama, počas tehotenstva ( od toho 7-8 mesaica, ked už bolo bruško väčšie)mi natieral bruško a prsia a pred porodom mi robieval masáž hrádze, inak veľmi bruško nemojkal, neprihováral sa, ani nespieval, nepúšťal hudbu. .taktiež ma nešetril čo sa domácich práci týka,..žijeme v dome so záhradou takže roboty stále dokola. Ale napr. ked som chodila na poradnu , tak som tam vela krát videla páriky, často krát tie isté..kedy muži chodili na poradne spolu s ich polovičkami..niekedy ma to trošku mrzelo, že môj to tak neprežíva, ale zase nemôžem povedať že by ma nejak odignoroval, snažil sa v rámci mužských /jeho/možností..a bol aj pri porode 😉
...po porode je z neho uplne normálny starostlivý otec a dakedy aj nervný z chlapcov 😀 takže klasika..

tina87tina
13. júl 2016

Ale môj O dušu tvrdil, že má bude mojkať, aj bruško a všetko spolu len nech máme bábo, prehovaral ma na tehotenstvo o dušu. A čuduj sa svet ženy, raz za uhorský rok má chytí za brucho aj to sekundu, nič nevidím, že by bol paf... úplne pragmaticky. .. chcel zrušiť dovolenku, lebo zvraciam ako keby to bolo niečo čudné 🙂 už má odpísal, ale na miesto toho, že by mi podal pohár vody radšej bol V robote častejšie ako predtým, asi pohľad na zvaracajucu utrapenú ženu mu nebol príjemny. Tak som sa rozhodla, že začnem brať degan A preruším pn a idem do roboty aj ja aj keby po štyroch. Tak bolo, V práci kolegovia sa prihovárali K môjmu brušku, všetci čo sú drsní chlapi čo ma doteraz brali ako chlapa spoločne V službách pre našu zem, zrazu boli milí ohľaduplní. A ja som sa V práci cítila lepšie oveľa lepšie ako doma S nevolnostiami. Prestala som vnímať tak citlivo to, že môj muž je divny. Bolo mi to jedno, som silná pragmaticka žena nezávislá na niekom, viem sa postarať O seba, je mi jedno ako dopadneme ako schladol náš vstah. Nie som ufňukaná a nenechám sa riadiť hormónmi, nebudem brať všetko tragicky kašlem na to ! Nepomôže samoľútosť mne ani dcérke. Ani vám rozprávky O krásnom tehotenstve sú len rozprávky, treba sa K tomu postaviť tak aby to dopadlo čo najlepšie ! Hlavne sa neľutuje

Strana
z2