Je požiadavka pod hrozbou súdu vydieraním?
Ked niekto odo mna pyta peniaze pod hrozbou sudov a exekucie,ide o vydieranie? A pouzil vetu peniaze od teba dostanem za kazdu cenu.
@hipuska podstatné to je a autorku nestresuje.
Normálne sa spýtala, tak ako aj ja, čo je uvedené v rozsudku. Aby bol dodržaný - hlavne zo strany povinného.
Zvyčajne je uvedené " k rukám matky", a matka oznámi povinnému/ odporcovi číslo účtu. Preukázateľne. To autorka nepíše, ako poriesili. Či mu oznámila adresu kde má posielať šekom, alebo číslo účtu. Mala to urobiť preukázateľne - tzn. Doporučene listom, prípadne mejlom.
Ak povinný tvrdí, že € poslal, tak on musí odoslanie dokázať. Ak by € vyplatil na ruku, on musí dokázať, svedok nestačí, musí mať potvrdenie o prevzatí.
@cacianka a ak by bolo v rozsudku uvedené, že ma poslať na účet a on jej ich pošle poštovou poukážkou a bude mať potvrdenie o vybere tak co? Myslíš, že to bude pre súd dajaké rozhodujúce kritérium? Nie. A pre tento prípad to je nepodstatné. On žiadne peniaze neposlal. Takže je úplne jedno, čo je uvedené v rozsudku
@autor nemáš sa čoho báť, je to slovo proti slovu a nejaký vymyslený svedok mu nepomôže. Na polícii alebo na súde nie sú blbí a dobre vedia ako to chodí. Ak by si dobuducna žiadala o úpravu výživného alebo styku s dieťaťom, tak trvaj na tom, aby ti peniaze posielal na účet, bude to pre teba lepšie, budeš mat dôkaz kedy presne a koľko peňazí ti poslal.
@hipuska aké stresovanie, netrep blbosti. Bežne sa do rozsudku píše, či ich pošle na účet alebo odovzda k rukám matky, keď nevieš tak nekomentuj. Človek jej chce do budúcna poradiť, čo je lepšie a tvoje konštatovanie ako ukázal svoju tvár veľmi autorke nepomôže
@xsandrax 😀 tak ona je vystresovana viac než dosť. Pretože už založila druhu tu istú diskusiu a stále sa bojí. No a povedz, načo ti pomôže informácia, aký spôsob vyplácania je uvedený v rozsudku? Peniaze neposlal. To jedine je podstatné. A áno, pomôže to, ze prejavil charakter. Len som jej chcela tým povedať, že na súde bušu prihliadať aj na tento spôsob jeho komunikácie. S takými sa na súde nebabru. A autorka je zjavne neustále zastrašovana z jeho strany
@hipuska áno bolo by to pre súd podstatne, že jej ich poslal, či už na účet alebo poštovou poukážkou a bol by o tom dôkaz, takto ma akurát tak stresy z toho, že sa jej vyhráža. A si na omyle, je veľmi podstatné co je v rozsudku napísané a to sa ma dodržiavať, či už vyzivne alebo odovdanie dietata druhemu rodicovi. Ak nevieš dat autorke relevantnú radu, tak ju aspoň zbytocne nezavádzaj.
@ella_mey bože,ale ja nikde nepíšem, že nie je podstatné, čo je v rozsudku napísané. Píšem, že to nie je podstatné pre tento pripad, pretoze on peniaze neposal!!!! Takže, je úplne ale úplne jedno, či je v rozsudku napísané že ma peniaze posielať na účet alebo holubom! On ich neposlal! Ona žiadne peniaze nedostala. A toto jedine je, čo bude súd zaujímať.
Veď chcieť môže.. nedala by som mu nič naspäť. S jeho tvrdením nesúhlasíš.
On musí dokázať to, čo hovorí. Pokial chce, nech to da na súd on, nech sa páči. Kto normálny by to robil a ktorý sudca by mu to uznal?
ale prosím ťa, aj keby mal 10 svedkov tak sa žiadny súd nekoná 😀
@zuzanka.zuzu presne tak.. najskôr by musel mat este peniaze na právnika. Na polícii by ho poslali niekam.. a to dobre vie.
Je naštvaný, nepáči sa mu platiť, vyhráža sa, skúša, čo môže na teba zabrať. Skôr sa upokoj.

@xsandrax to nie je veľmi podstatné. Jedine, co je podstatné je, že on žiadne peniaze neposlal, logicky nemôže mať potvrdenie. Zbytočne ju stresujes, aj tak je vystresovana viac než dosť. Ale @autor snaž sa to brat pozitívne. Ukázal svoju tvár, do budúcna to bude len a len v tvoj prospech. U nás, keď som si dávala, žiadosť o zvýšenie výživného tak mu navýšil aj o ten poplatok exekutorovi. Sudca mu povedal, že keď mal n a exekútora, bude mať aj na výživné.
Inak, predpokladám, že ďalší krok, čo začne na teba tlačiť.je, aby si zastavila exekúciu. Ale to nerob, tam by si platila poplatok. Nech si to rieši sám. Tam kde je, je len a len vlastnou vinou.