icon

Je rozdelenie majetku medzi bratmi spravodlivé?

Dnes o 07:02

Sú traja bratia. Brat A si vybral dom, brat B si vybral pozemok, brat C chce peniaze vyplatiť. Je toto rozdelenie správne. Brat A dal ohodnotit dom takú tú sumu vydelí tromi? Napr. 90 000:3= 30 000 tak dvom súrodencom dá po 30 000. Tak isto urobí aj brat B s pozemkom a rozdelí sumu na tri časti. Brat C hovorí, že mu majú každý vyplatiť polovicu sumy. Ďakujem za vysvetlenie.

anonym_cccd98
Dnes o 07:03

vsetko na 3 a tu sumu vyplatit bratovi c ... ak nesuhlasi tak uz len popredat majetky a rozdelit na 3 casti ... alebo sud urci ak sa nedohodnete ako to bude ...

minenkaa
Dnes o 07:05

Pán brat C je pekne nenazraty

anonym_7d8aab
Dnes o 07:05

ak sa deli dom na 3, tak aj ostatne majetky na 3.

biba_18
Dnes o 07:11

brat C matike veľmi neublížil… samozrejme že on má dostať z každej nehnuteľnosti 1/3, rovnako ako ostatní…

anonym_a55f39
Dnes o 07:18

mna by zaujimalo, akym klucom prisiel na to, ze mu maju vyplatit polovicu 😁

anonym_992ff0
Dnes o 07:25

Su traja, kazda nehnutelnost ide teda na 3 diely. Akurat A a B si nebudu asi navzajom zapocitavat roznu hodnotu toho, co maju.

biba_18
Dnes o 07:28
@anonym_992ff0

Su traja, kazda nehnutelnost ide teda na 3 diely. Akurat A a B si nebudu asi navzajom zapocitavat roznu hodnotu toho, co maju.

@anonym_992ff0 alebo aj hej, podľa hodnoty ☺️

anonym_a0bf52
Dnes o 07:42

autorka, len je rozdiel dať dom ohodnotiť znalcovi a je rozdiel dom predať podľa aktuálnych cien - trhová hodnota domu. Tam môže byť rozdiel aj 100 tisíc.
To len taká maličkosť.
Práve to riešime s bratom. Dom má hodnotu aj s pozemkom 90 tisíc, "pán" pýta za svoju polku 100 tisíc. Lebo trhová cena domu.

anonym_e80e7f
Dnes o 09:02
@anonym_a0bf52

autorka, len je rozdiel dať dom ohodnotiť znalcovi a je rozdiel dom predať podľa aktuálnych cien - trhová hodnota domu. Tam môže byť rozdiel aj 100 tisíc.
To len taká maličkosť.
Práve to riešime s bratom. Dom má hodnotu aj s pozemkom 90 tisíc, "pán" pýta za svoju polku 100 tisíc. Lebo trhová cena domu.

@anonym_a0bf52 Presne, trhova hodnota domu a za 2 roky moze este viacej stupnut.
Najferovejsie je to predat, a potom nech sa kazdy zariadi sam ako vie. Lebo taketo vyplacanie nikdy nedopadne dobre.

anonym_378a45
Autor odpoveď zmazal
anonym_378a45
Dnes o 09:15
@anonym_e80e7f

@anonym_a0bf52 Presne, trhova hodnota domu a za 2 roky moze este viacej stupnut.
Najferovejsie je to predat, a potom nech sa kazdy zariadi sam ako vie. Lebo taketo vyplacanie nikdy nedopadne dobre.

@anonym_e80e7f presne aj pre toto tvrdím, že najlepšie byť jedináčikom. Lebo dohodnúť sa s debilným súrodencom, to je zázrak. Mňa čaká to isté. Byt sa predáva v hodnote 190 000 - 200 000 a segra chce odomňa z 230 000. Keď som jej povedala, nech ona mňa vyplatí z 230 000 NIE. Tak radšej nech byt stojí, platíme povinné platby ale čakáme na kupcu z Gurunu 🫩

anonym_378a45
Dnes o 09:17
@anonym_e80e7f

@anonym_e80e7f vieš, ale niekedy súrodenec chce viac, aby just a naschvál kúpil byt cudzí, a nie ty, ktorá máš na vyplatenie. Lebo ju ide rozdrapiť, že ty máš a mala by som celý byt za 100 000 z 200 000. Radšej nech stojí ľadom. Jedináčik nadovšetko

muchotrafka298
Dnes o 10:01

Pri rozdelovani majetku ziadna spravodlivost neexistovala, neexistuje a ani nikdy nebude. Lebo vzdy bude niekto, kto ma viac a kto ma menej.

anonym_242b52
Dnes o 10:27
@anonym_a0bf52

To len taká maličkosť.

@anonym_a0bf52 však jasne, že sa berie do úvahy trhová cena

anonym_a0bf52
Dnes o 10:40
@anonym_242b52

@anonym_a0bf52 však jasne, že sa berie do úvahy trhová cena

@anonym_242b52 nie som si istá - autorka píše trocha inak.

muchotrafka298
Dnes o 10:44

U nas napriklad mal notar odhad taky na byt, ako sa v danej lokalite v tom case byty predavali a to sa davalo aj do dedicstva. Ci mu to znalec urobil alebo kto neviem. My sme boli so sumou za byt OK, lebo taka bola trhova cena.
Nejednalo sa o odhad rapidne nizsi, co sa niekedy deje, ze ludia zamerne si davaju od znalca zapisovat na taketo ucely do roznych znaleckych posudkov, aj za cielom usetrit na poplatkoch.

anonym_e80e7f
Dnes o 11:13
@anonym_378a45

@anonym_e80e7f vieš, ale niekedy súrodenec chce viac, aby just a naschvál kúpil byt cudzí, a nie ty, ktorá máš na vyplatenie. Lebo ju ide rozdrapiť, že ty máš a mala by som celý byt za 100 000 z 200 000. Radšej nech stojí ľadom. Jedináčik nadovšetko

@anonym_378a45 Netrap sa. Aj mna toto caka.