Je správanie detí u sesternice nevhodné?
Sme na návšteve, pred chvíľou sme dovečerali a sesternicina dcéra povedala babke rozkazom: že nakrajaj mi okamžite mäso lebo chcem pozerať YouTube( nechcelo sa jej krájať mäso tak jej povedala aby jej nakrájala a ona zatiaľ mala telefón v ruke a pozerala doňho a mäso a šalát si naberala len lyzičkou) moja dcéra chce teraz odomna to isté, je to normálne ?
ved uz ste dovecerali...
To sa ešte po celom dni ciskáte aj na noc?! Panebože na nebi🤣😂
@anonym_autor Vhodne nebolo, ale mali to riesit jej rodicia a babka. Ty ries svoje deti.
@anonym_autor asi to dievča neurobilo takto prvýkrát a predpokladám, že babka poslušne nakrájala. U mňa by to takto prešlo (že by moje deti takto rozkazovali). Ale keď to tak v tej rodine funguje a vyhovuje im to, tak nech. Každý si vychováva deti podľa seba.
To akože niekde na navšteve hneď utekáš cez mobil vypisovat na modrého koníka? 😀
Vzdy na udivuju mamicky ako ty, ktore nechapu co je vhodne a co nie, a musia o tom zalozit temu. Asi nebudete velmi bystra rodina.
Ale joj, zase dostane hejt za nic. Tak asi caka pochopenie a potrebuje to niekomu povedat... Akoby to nikto na koniku nemal tak, ze chce, aby mu prisvedcili ostatni.
@anonym_autor je to cez ciaru, ale ked si babka necha, tak co sa s tym da robit. Tvojej dcere vysvetli, ze to nebolo vhodne a ze sesternica sa nevie spravat.
To ako sa správa ich dieťa je ich vec, babke to asi nevadí. Každopádne ja by som môjmu dieťaťu hneď vysvetlila že takto fungovať nebudeme.
@anonym_autor je normálne, že tvojej dcére sa sesternicine správanie páči a aj ona chce takto dirigovať. Je na tebe ako matke, či sa takto dirigovať necháš, alebo jej pokojne povieš "Nie, Dorotka, nepokrájam ti mäsko, už si veľká slečna a vieś to aj sama. Mäsko som ti krájala, keď si bola v jasličkách." No a potom je to len o tom, kedy to dieťa pochopí, že ona nie je sesternica a ty nie si babka.... (Áno, môže to trvať a môže byť z jej strany cirkus a aj hladné dieťa, nevadí, prežije aj bez mäska, hlavne nestratiť nervy a nezačať po nej vrešťať, alebo capnúť po riti, to je na tom celom fakt najťažšie). Prajem veľa trpezlivosti a pevné nervy. Ona pochopí, že tudy cesta nevede. Len to môže trvať chvíľku. U nás to bolo vždy max 3 dní kým dieťa pochopilo.
ach jaj mamo moja to čo som prave prečital moje deti vedia ze ked budu nepocuvať tak ich čaka v rohu palica 👍
No slečna byť mojou dcérou by telefón považskej jláskr mohla už akurát tak pouamezať a čakal by ju tlačítkový ako náhrada. A podľa veku by zrejme dostala na tú večeru akurát suchý chleba.
Ale tak k takémuto spôsobu chovania sa treba aj rodičov - keď jej to tolerujú, no praje do budúcna veľa zábavy. V 15 ticho im čo povie? Nával stovku lebo ti zoberiem celú peňaženku!
A že to chce tvoja dcéra? Tak snáď jej vieš vysvetliť ako to u vás chodí. Aký vek majú tie deti?
Nieje to normálne a chcieť môže to isté
ale je na tebe ako ju budeš viesť
@anonym_autor pories si svoje decko
Ze sa druhe nevie spratat do koze a je nevdacne je vizitka rodicov nie teba
Takze sa staraj o seba a o rodinu a druhych neries

Mne je fuk ze pride synov kamarat ze dostal od ocka novy iphone a je mi fuk ze to odomna syn bude chciet tiez. Nedostane. A ak by mi decko velke a chapajuce co ma v ruke mobil povedalo rozkazom ze okamzite mam nieco spravit, velmi rychlo si tento styl vysvetlime.
PS: dufam ze chapes ze pointa tkvie v tom, ze vzdy riesim svoje dieta. To druhe ma nezaujima.