icon

Je spravodlivé, že manžel necháva všetku starostlivosť o dieťa na mne?

19. feb 2024

Ahojte, napíšte mi svoj názor na toto prosím:
Manžel pracuje z domu, pracovnú dobu má pružnú, ale väčšinou je to 9-17.
Ja pracujem v kancelárii, tiež pružná pracovná doba, väčšinou chodim od 7-15, mám to 5 min od domu.
Dieťa chodí do škôlky, ktorá je od mojej práce 5 min.
A podľa manžela mám dieťa vodiť z a do škôlky ja, veď lebo aj tak idem už z domu. To znamená, že teda ho mám ráno aj vychystať, kým manžel ešte spí, nakoľko v škôlke majú byť do 8.00. Lebo veď aj tak som už ráno hore.
No podľa mňa je to nespravodlivé, ja si stojím za svojim, že ráno bude chodiť dieťa s manželom a ja budem chodiť vyzdvihovať z práce.

Strana
z7
ljzozv
20. feb 2024

@h2 ale sama si si odpovedala, že nechce... tak má
@stvura logickú otázku... Hádate sa tu už na šiestych stranách, ale riešenie nie je... Lebo keď jej ten muž povie, že nepôjde s dieťaťom, alebo bude frflať, tak ho nedonúti, či?
a je síce irelevantné ako to máme my všetci ostatní... ale píšeme aj svoje skúsenosti, veď o tom je diskusia, alebo to chápem zle?

h2
20. feb 2024

@ljzozv Ale otázka by vôbec nemala znieť, či chce, alebo nechce. Raz má dieťa, tak má zaňho zodpovednosť a povinnosť sa postarať. Keď si teraz autorka povie, že ani ona nechce a nebude to robiť, tak čo? Okrem toho by si mohla povedať, že jej sa nechce ani dieťa zo škôlky vyberať, ani doma variť, prať, upratovať... A teraz čo? Jednoducho on je raz otec dieťaťa, tak má robiť to, čo je potrebné! Stavím sa o čo chceš, že z domácich prác robí aj tak oveľa viac jeho žena, než on. Ako napokon takmer v každej slovenskej domácnosti.

milanm12
20. feb 2024

Mať tvoje problémy

belaaaaaaaaa
20. feb 2024

Ahoj. Ako to na písať pekne. Asi sa máš príliš dobre. Kopa ľudí maká do 21.0, musia dochádzať ďaleko a sú fyzicky vyčerpaní. A aj tak sa mu sa musia zariadiť. Vy pracovná doba pružná, ty 5 minút do práce. Škôlka pri tvojej praci. Ach jaj, robiť z komára somára... Len aby si sa mala do budúcnosti tak ako teraz. Sorry za úprimnosť.

h2
20. feb 2024

@belaaaaaaaaa Toto nie je súťaž, kto sa má horšie a kto to má ťažšie. Jasné, že veľa ľudí to má komplikovanejšie. Lebo ináč sa im nedá. Ale autorke a jej manželovi sa dá. Neviem, prečo to má toľko ľudí problém pochopiť.

ljzozv
20. feb 2024

@h2 a presne o to ide... bez diskusie a dohody medzi nimi to nepôjde... to tvrdíme skoro všetci, preto je irelevantné aký názor má na to hocikto z nás.
lenže jej manžel sa javí, že sa mu nedá /v preklade nechce/, ako ho chce donútiť?
Len tým,že niekto na nete povedal, že mal by/musí, lebo je lenivý? 😅
lebo autorka už spomenula, že o tom diskutovali a nič... frfle na to.. alebo rovno spí.
Ja by som akceptovala, že teda ja vodím dieťa do škôlky a komplet víkend nechávala na neho, či by to napríklad zvládol... ale myslím si, že ani vtedy by nepomáhal/nerobil/spal...
a myslím,že autorka sa už vyjadrila v príspevku, že muž jej pomôže štýlom vyloží umývačku, či práčku, určite nie v plnej miere v domácnosti, kým je doma.

anketkarka
20. feb 2024

@ljzozv no keď sa s ním komunikovať nedá, tak by som ho zobudila bozkom, posepkala mu, že deti sedia pri raňajkách a ja práve odchádzam do práce a želám pekný deň. A už by ma nebolo 😁 poobede by som hrala mŕtveho chrobáka ako on. S kým sa komunikovať nedá, tak načo sa snažiť? Sú to rovnako aj jeho deti a tiež majú právo dlhšie spať ako ich ocko. Nemal mať rodinu keď s tým má nejaký problém. Rodina je team.

h2
20. feb 2024

@ljzozv Teraz som si ešte raz prebehla úvodný autorkin príspevok a ona v podstate radu nehľadá. Pýta sa nás na názor, či je to spravodlivé. A píše, že si stojí za svojím, čiže podľa všetkého dieťa ráno vodí muž, akurát, že frfle, lebo zrejme ráno vidí v škôlke samé mamičky a cíti sa ukrivdene, že robí niečo, čo iní muži nemusia.

ivana11155
20. feb 2024

Autorka áno, presne tak by som to navrhla aj ja. Ty choď na 7hod do roboty a on nech odnesie. Prečo by dieťa malo tak skoro vstávať keď nemusí. A povedz mužovi, že je to aj jeho dieťa.

lalu_sk111
20. feb 2024

cisto z neurologickeho hladiska by som dieta vodila do skolky co najneskor..deti maju cirkadianny rytmus nastaveny inak ako dospeli a je pre nich lepsie vstavat neskor (pokial sa sami nebudia skoro lebo sa mi uz spat neda)

Strana
z7