Je spravodlivé, že manžel necháva všetku starostlivosť o dieťa na mne?
Ahojte, napíšte mi svoj názor na toto prosím:
Manžel pracuje z domu, pracovnú dobu má pružnú, ale väčšinou je to 9-17.
Ja pracujem v kancelárii, tiež pružná pracovná doba, väčšinou chodim od 7-15, mám to 5 min od domu.
Dieťa chodí do škôlky, ktorá je od mojej práce 5 min.
A podľa manžela mám dieťa vodiť z a do škôlky ja, veď lebo aj tak idem už z domu. To znamená, že teda ho mám ráno aj vychystať, kým manžel ešte spí, nakoľko v škôlke majú byť do 8.00. Lebo veď aj tak som už ráno hore.
No podľa mňa je to nespravodlivé, ja si stojím za svojim, že ráno bude chodiť dieťa s manželom a ja budem chodiť vyzdvihovať z práce.
@ljzozv Ale otázka by vôbec nemala znieť, či chce, alebo nechce. Raz má dieťa, tak má zaňho zodpovednosť a povinnosť sa postarať. Keď si teraz autorka povie, že ani ona nechce a nebude to robiť, tak čo? Okrem toho by si mohla povedať, že jej sa nechce ani dieťa zo škôlky vyberať, ani doma variť, prať, upratovať... A teraz čo? Jednoducho on je raz otec dieťaťa, tak má robiť to, čo je potrebné! Stavím sa o čo chceš, že z domácich prác robí aj tak oveľa viac jeho žena, než on. Ako napokon takmer v každej slovenskej domácnosti.
Mať tvoje problémy
Ahoj. Ako to na písať pekne. Asi sa máš príliš dobre. Kopa ľudí maká do 21.0, musia dochádzať ďaleko a sú fyzicky vyčerpaní. A aj tak sa mu sa musia zariadiť. Vy pracovná doba pružná, ty 5 minút do práce. Škôlka pri tvojej praci. Ach jaj, robiť z komára somára... Len aby si sa mala do budúcnosti tak ako teraz. Sorry za úprimnosť.
@belaaaaaaaaa Toto nie je súťaž, kto sa má horšie a kto to má ťažšie. Jasné, že veľa ľudí to má komplikovanejšie. Lebo ináč sa im nedá. Ale autorke a jej manželovi sa dá. Neviem, prečo to má toľko ľudí problém pochopiť.
@h2 a presne o to ide... bez diskusie a dohody medzi nimi to nepôjde... to tvrdíme skoro všetci, preto je irelevantné aký názor má na to hocikto z nás.
lenže jej manžel sa javí, že sa mu nedá /v preklade nechce/, ako ho chce donútiť?
Len tým,že niekto na nete povedal, že mal by/musí, lebo je lenivý? 😅
lebo autorka už spomenula, že o tom diskutovali a nič... frfle na to.. alebo rovno spí.
Ja by som akceptovala, že teda ja vodím dieťa do škôlky a komplet víkend nechávala na neho, či by to napríklad zvládol... ale myslím si, že ani vtedy by nepomáhal/nerobil/spal...
a myslím,že autorka sa už vyjadrila v príspevku, že muž jej pomôže štýlom vyloží umývačku, či práčku, určite nie v plnej miere v domácnosti, kým je doma.
@ljzozv no keď sa s ním komunikovať nedá, tak by som ho zobudila bozkom, posepkala mu, že deti sedia pri raňajkách a ja práve odchádzam do práce a želám pekný deň. A už by ma nebolo 😁 poobede by som hrala mŕtveho chrobáka ako on. S kým sa komunikovať nedá, tak načo sa snažiť? Sú to rovnako aj jeho deti a tiež majú právo dlhšie spať ako ich ocko. Nemal mať rodinu keď s tým má nejaký problém. Rodina je team.
@ljzozv Teraz som si ešte raz prebehla úvodný autorkin príspevok a ona v podstate radu nehľadá. Pýta sa nás na názor, či je to spravodlivé. A píše, že si stojí za svojím, čiže podľa všetkého dieťa ráno vodí muž, akurát, že frfle, lebo zrejme ráno vidí v škôlke samé mamičky a cíti sa ukrivdene, že robí niečo, čo iní muži nemusia.
Autorka áno, presne tak by som to navrhla aj ja. Ty choď na 7hod do roboty a on nech odnesie. Prečo by dieťa malo tak skoro vstávať keď nemusí. A povedz mužovi, že je to aj jeho dieťa.
cisto z neurologickeho hladiska by som dieta vodila do skolky co najneskor..deti maju cirkadianny rytmus nastaveny inak ako dospeli a je pre nich lepsie vstavat neskor (pokial sa sami nebudia skoro lebo sa mi uz spat neda)

@h2 ale sama si si odpovedala, že nechce... tak má
@stvura logickú otázku... Hádate sa tu už na šiestych stranách, ale riešenie nie je... Lebo keď jej ten muž povie, že nepôjde s dieťaťom, alebo bude frflať, tak ho nedonúti, či?
a je síce irelevantné ako to máme my všetci ostatní... ale píšeme aj svoje skúsenosti, veď o tom je diskusia, alebo to chápem zle?