Je spravodlivé zmeniť podmienky pred svadbou?
Ahojte, opíšem situáciu.
Muž žene povedal že keď sa vezmú budú mať majetok pol na pol a aj splátky za hypotéky pol na pol. Je krátko pred svadbou a z neho vyšlo že majetok nebude nikdy pol na pol (lebo si na neho pozical tak že cachrovali s majetkami v rodine od príbuzných a že ti nikdy nedovolia alebo možno aby tam ako spoluvlastnícku napísal tu ženu).
Po svadbe bude všetko pol na pol. Jej navrhli aby si odkladala sumu ako on platí na hypotéku a investovala (ale investovanie má menšie percenta než inflácia hmotného majetku a znížilo by im to už tak malý príjem do budúcej rodiny). Toto o Tom majetku jej sľúbil pred dvoma rokmi. A takto to dopadlo. Šli by ste aj tak do svadby alebo nie?
@lienka.7 Nie, že splátky bude platiť iba on. Ona si nechá svoje peniaze na investície. Účty budú mať zvlášť. A rozdelené BSM.
@reanda Áno, len pol na pol energie.
@vreckovka2 Tiež to tak vidím. Naši tiež keby chceli, tak dajú a pochybujem, žeby to takto naši rodičia riešili. A ani môjho manžela - tiež nám finančne čiastočne pomohli a nikdy za to nič nechceli, ani jedna strana.
Ako nedá sa to tak, že rozdeliť pol na pol aj majetok aj dlhy, lebo budúca svokra nechce pol na pol, keďže tam plánuje dať dar, a teraz jej presne vyrátavať percentá z toho čo zvýši tiež veľmi nechcú, čo aj chápem, lebo napísať ju na 3-27% bytu by bolo asi dosť divné.
Ale zase sestra nechce platiť hypotéku keď to nebude na ňu, takže asi jediné riešenie, ktoré prichádza do úvahy s tým, že svadba bude, je to popísané hore - zrušiť BSM a každý tam bude sám za seba. Mne sa to nepáči, kvôli tomu, že raz budú mať deti a neviem si to v tej situácii potom predstaviť, ale je jej život, jej rozhodnutie.
Autorka, prepáč, ale neverím ani slovo, ze bude platiť len pol energií a nič viac. To jej milý nastavajuci pokupi všetko ostatné,? Plus keď budu mat deti, to bude ako? Co chceš zaplat si sama???
Inak super predstava takéhoto zivota👌👎 opäť prepáč, ale fakt je ona kompletná? 🤦♀️
Toto je riadna blbosť (viem ty to vieš, ty nie si sestra), to je možno akceptovateľné tak pri 2 geyoch pracujúcich mužoch.
Nie pri žene ktorá pôjde na materské. Neverím že aj v tomto pôjdu na materskú 50:50 aby ona neprišla o svoj príjem viac ako on.
JEJ vypadne príjem (kvôli deťom, jej choroba) takže jej investície nebudú existovať, skátka jej časť sa vtedy platiť nebude.
JEMU vypadne príjem (ťažšia choroba), ale HYPO sa bude musieť platiť aby neprišli o strechu nad hlavou, takže sestra potiahne.
Zrušiť BSM je vždy pre jedného nevýhodou a v 99 % pre ženu.
A celkovo neviem si predstaviť to platenie výdavkov do smrti POL na POL.
Však to môžu zostať randiť len 😀. Fakt celé zle.
No však ty vieš ...
A ešte som zabudla na to s tým svokriným darom ....
Chlap keby bol chlapom by uprednostnil byt 50:50 so svojou ženou a "budúci dar" neprijať. Preto lebo to nie je dar pre syna, že si s ním môže robiť čo chce, ale je to DAR S PODMIENKAMI, ktorý mu zničí manželstvo. Kašľala by som na taký dar, ale mladý už má pred očami matkine peniažky. Ešte to je vtipné že POTOM mu ich dá, veď to aj teraz by mohla. To hovorí hlavne preto aby ovplyvňovala jeho rozhodnutie o liste vlastníctva JEHO bytu. Manipulátorka ako vyšitá.
Ja som dostala od našich peniaze, automaticky som dala do spoločnej hypo. O asi 7 rokov dostal peniaze muž (o moc vyššiu čiastku ako bola moja), automaticky ju dal do stavby našeho domu. Darci nepodmieňovali čo s tým obdarovaný urobí.
no mlada si zaraba na pekne problemy.. este kym nebudu mat deti, tak ako-tak, bude to, ako by byvala u frajera v podnajme.. ale ako pridu deti, tak to este len zacne byt 'veselo' ..
ona sa v tom neciti ako uplna chudera?
A ako táto diskusia dopadla ?

Fuh. Svokra je zjavne velmi hamizna a neprijala ju vobec do rodiny. Toto si vobec neviem predstavit. Ved svokra uz teraz ovlada financie v ich domacnosti. Ved ak chce dat peniaze synovi, bech ich da. Nemusi to podmienovat percentam na byte. Naozaj sa cudujem sestre, ze ide za takychto podmienok do manzelstva. Co ju k tomu vedie?