icon

Je takého správanie manžela v poriadku?

16. mar 2022

Ahojte, potrebovala by som pocut nazor viacerych ludi/zien na nasu terajsiu situaciu. Sme rodina s dvomi detmi (13+9), obaja po 40-tke. Moj manzel zacal pracovat pred par mesiacmi v novej praci a samozrejme prisli aj nove kolegyne. Pracuje momentalne vylucne s home office a tym, ze aj ja aj ked nie kazdy den pocujem tie kazdo-denne telefonaty. Prevazne s jednou kolegynou (vydata s 1 dietatom) ma v mojich ociach "nadstandartne vztahy". Skusim to priblizit. Telefonuju si denno-denne aj 5-krat za den. Ich rozhovory su asi tak 10 % pracovneho charakteru a zvysok sukromne. Prevazne ona sa mu stazuje a riesi s nim jej sukromne zaleitosti - ako napr. ake auto kupit a on jej radi alebo na aku dovolenku a kde ist, co varit a pod. Tieto debaty vedu do uplnych detailov ako keby sa tykali aj jeho. A prave moj manzel doma nieriesi nic, ziadej zaujem o nase starosti a zalezitosti. Vsetko musim riesit ja. Ani by som v tom nevidela ziaden velky problem ale zacalo to byt velmi intenzivne. Volaju si (prevazne ona) cez vikendy vo vecernych hodinach, pocas dovolenky alebo aj ked nieje on alebo ona v praci. Kazdy den spravy, fotky co varila, kde bola, co piekla a pod. Mne sa takyto casty kontakt prestava pacit a aj som mu to povedala. Samozrejme nastal "ohen na streche" ze ziarlim, nafukujem, hystercim a pod. Ano v spravach sa nenachadza nic "nebezpecneho charakteru" ale tu intenzitu som od neho pozadovala, nech sa to obmedzi. Bohuzial on to vidi inak a nema v plane to urobit. Samozrejme nastala hadka a povedal mi, ze si s nou lepsie rozumie ako so mnou. Ze nemam za tym nic ine hladat, ale da sa s nou perfektne porozpravat a so mnou nie. Samozrejme, ze som ostala po tejto situacii ako ochrnuta, prekvapena, nahnevana. Stale sa ohana tym, ze ju este nikdy nevidel, ze spolu len komunikuju a nemam naco ziarlit. Ja sa mu snazim povedat, ze sa mi takyto "nadstandartny vztah" nepaci a ma ubrzdit. Reaguje na to, ze mu mam verit a nenamyslat si. A tak som mu zacala kontrolovat mobil a spravy na PC na ich intranete ( ano nie som tymto riesenim nadsena ale overit si to nejako potrebujem) a prisla som nato, ze mi klame. Vymazuje si spravy a telefonaty, kt. tam boli a v hadke mi strci telefon do ruky ved sa pozri, nevolam s nou a vsetko, co tam bolo predtym je vymazane. Ked som na home office si teraz uz nevolaju len vkuse pisu- stylom: dobre ranko, ako si sa vyspinkala...co si papkala a pod. Som ja ta hystericka alebo je toto kolegialny vztah, kt. sa ubera nespravnym smerom??

Strana
z7
0silvia0
16. mar 2022

Asi by som manzelovi rano skusila podobne trapnou komunikaciou otvorit oci. Rano sa zobud a povedz mu: ako si sa vyspinkal? Co budes papenkat? Ake trenirocky si dnes obleckas? Prosis si cajicek, dzusik alebo kavicku? A co sa ti snivenkalo? 🤪

siska53
16. mar 2022

Za mna to druhe skor .

tosomja
16. mar 2022

Dobre robíš, že mu neveríš..viac sa k tomu nebudem vyjadrovať..

ljzozv
16. mar 2022

Nadštandardná komunikácia by mi nevadila, ak by bol taký aj doma. Ukecany aj voči tebe.
Ale keď hovoríš, že doma to s ničím nepomôže, ale v rovnakých veciach jej radí, tak je to pre mňa čudné.

luccija
16. mar 2022

Už je to za hranicou bežného vzťahu kolega, kolegyňa...asi má málo vzrušenia v tom nudnom home office.Ale čo spraviť neviem, lebo on si evidentne myslí, že nerobí nič zle.A v poriadku to nie je.Sledovat z gauču ako si muž píše cez víkend s kolegyňou o dovolenke, bývaní by ma porazilo
A v jeho očiach budeš za stishacku, ziarlivku s tým sa zmier
Dávaj pozor ste spolu dlho, prišla nová kolegyna, ktorá nevyzerá, že by si nedala povedat.

mariska30
16. mar 2022

Ahoj k tomuto ti poviem iba toľko z písania a volania začína flirt z flirtu túžba a z túžby nevera...

yoxinka
16. mar 2022

Ja mám taký jeden profesionálny vzťah z chlapom, máme na seba číslo, píšeme si ozaj že zriedka, ale často večer, je to max. 5 viet, ale tá komunikácia je čisto profesionálna, žiadne čo robenkáš a podobné koniny. Nemám problém kedykoľvek našu komunikáciu ukázať mužovi, nič nie je nutné mazať, stane sa, že mi to prečíta môj muž, keď to cinkne akurát niekde pri ňom. Osobne sa stretávame minimálne raz týždenne, porozprávame si aj súkromné veci, aj posrandujeme. On má ženu a dieťa, ja mám tri deti, mimo roboty veľa kecáme práve o nich. Ten vzťah má úplne jasné pravidlá a hranice, ja nemám záujem ich prekračovať ani on. Máme svoje životy, ľúbime svoje deti a svojich partnerov. @autorka, tvoj chlap sa správa ako pubertiak čerstvo buchnutý do novej frajerky.

mirage
16. mar 2022

Akoze.. fakt sa pytas, ci je ok, ak sa tvoj muz pyta kolegyne "ako si sa vyspinkala?"

danica2711
16. mar 2022

chlapovi v andropauze vie riadne zašibať, aj keď toto mi skôr príde ako oneskorená puberta....ona musí byť tiež exotka, mňa keby sa chlap (jedno, či vlastný alebo cudzí) spýtal, čo som PAPKALA, osypem sa koprivkou

tenerifka
16. mar 2022

Jeho spravanie je uplne mimo, ale musi na to prist sam a skoncit s tym sam. Prestañ mu davat najavo, ze ti to vadi, prestañ mu to vycitat, nechaj mu doma deti a chod von, prejst sa, po obchodoch, na kavu s kamoskou..... Ale nehovor mu detaily. Vtedy spozornie aak ta stale lubi, uvedomi si, ze zijeme v 21.storoci a nemoze mat harem a musi si ujasnit priority

tenerifka
16. mar 2022

Maj svoje akoze tajomstva, zacni sa viac o seba starat, kup si novy outfit.... Bude mat starosti s tebou a nebude mat cas na vymletu kolegyñu

marcellka32
16. mar 2022

@tenerifka len tá vymleta kolegyňa vyzerá, že bude bojovať, vlastne už bojuje o neho

nenne9
16. mar 2022

Nie.nie je v poriadku.je to velmi zranujuce😪

marcellka32
16. mar 2022

Tvoj chlap má zrejme doma nudu, stereotyp.... oživiť vzťah, ísť len vy dvaja do wellness, mobil nechať vypnutý, tej tam niekoľkokrát keby neodpísal a nedvihol mobil snáď pochopí, snáď

tenerifka
16. mar 2022

@marcellka32 ale tym, ze mu bude stale za zadkom a vycitat mu, ho bude utvrdzovat v tom, ze on je nenahraditelny, ziaduci, a ze ona je otravna stihacka a kolegyña bude mozno lepsia. Chlapa to prestane bavit, ked nebude mat publikum. Ine vlastne ani urobit nemoze

autor
16. mar 2022

Dakujem zeny...ano potrebovala som to pocut, lebo clovek v takychto situaciach zacina pochybovat aj sam o sebe.
@tenerifka toto mam aj v plane. Aj som mu povedala, ze zacnem takyto "vztah" aj ja s kolegom, aby sa vedel vcitit do mojej situacie. Bohuzial v praci ziadny kolegovia niesu...😭

tenerifka
16. mar 2022

Ja by som mu nic nehovorila, ani o ñom, ani o tebe.... Proste bud mila ako vzdy, chapava.... Ale obcas sa vytrat z domu, aj kebyze sa mas ist orechadzat okolo stvrte. Zapis sa do fitka, nech sa chlapec zatial postara o deti a domacnost

nickpick
16. mar 2022

mas viacero moznosti, a) otvorena debata s muzom s ultimatom, ze ak s tymto “pracovnym vztahom” neskonci vyvodis dosledky - kufor pred dvere, predtym moze oznamit detom ze si rozumie viac s kolegynou a preto odchadza zo spolocnej domacnosti a od rodiny, b) obratila by som sa na svokrovcov a povedala im, ze ich syn 5xdenne telefonuje s kolegynou, doma absolutne nic neriesi, o rodinu sa nezaujima, uvidime ako sa panko bude citit ked sa to dozvie jeho rodina, by som ho natocila ako s nou telefonuje a pustila by som im to, c) zavolaj dotycnej a otvorene sa jej spytaj o co jej ide a ci si je vedoma, ze v hre je tvoja rodina a 2 deti, d) ak on doma neriesi absolutne nic, tak ty prestan riesit jeho - jedlo, satstvo, atd., nech sa zacne o seba starat vylucne sam, ziaden servis, ziaden sex, uprimne mne by ani nestal za to trapenie keby mi povedal, ze si so mnou nerozumie….

autor
16. mar 2022

@tenerifka vies neviem byt v tejto situacii chapava a tvarit sa, ze sa "nic: nedeje ...

maminkadeticiek
16. mar 2022

Vymyslela by som plan.Nazbierala dokazy o takejto ich komunikacii,ktora presahuje mieru unosnosti a zistila kto je manzel danej pani.V prvom kroku by som sinju vyhladala a vyhrazkou upozornila ju.V druhom kroku, ak si neda povedat, by som upovedomila jej manzela aby vedel co za zenu ma doma.A tomu bezohladnemu hajzlovi ktpreho mas doma by som povedala,ze ak sa okamzite nespamata,rozvedies sa s nim a na alimentoch ho oberies aj o posledny cent a nech si pise,ze deti budu na tvojej strane.

autor
16. mar 2022

@nickpick a./ toto som skusala, neviedlo to k nicomu. On neodijde, musela by som ja. b/ vztah so svokrovcami je na bode mrazu, tady cesta nevede...c/ nad tym som rozmyslala, aj som si od neho vypytala cislo, kt.mi aj dal...ale vidi sa mi to take ponizujuce😩 d/ viac menej takto spolu fungujeme, ale to situaciu neriesi

lienka.7
16. mar 2022

Nepáči sa mi to a mam rovnaký názor ako ty... ako to, ze ju ešte nevidel? Co mu svoju foto nebodaj neposlala? To neverím.
Ako to dobre ranko ako si sa vyspinkala je uz max.cez čiaru, vsak toto si píšu partneri/milenci/manzelia.
Ako ja mam s kolegom tiez nadštandardný vzťah mozem povedat, ale vylucne pracovny! Voláme si ako je to potrebne, aj vecer .. víkendy sms ak to horí, ale toto teda NIE! žiadne dobre ranko a pod. Co sa tyka rodiny, max.ze deti sú chirez zdravé a pod. O partneroch sa nebavili vobec, max.on sa mi sťažuje ze žena ma asi zase PMS 🤣🤣🤣

autor
16. mar 2022

@lienka.7 ano videli sa cez zoom-ko ale nie osobne. Jasne, ze mu poslala fotky s dietatom pod stromcekom...😒

lienka.7
16. mar 2022

Je slobodná matka, ci co?

janinah
16. mar 2022

Zavolala by som onej kolegyni a povedala čo si o tom myslím.že pracovný vzťah vyzerá inak...a nech ti dá číslo na svojho partnera,že by si rada s ním pokecala štýlom...ako si sa vyspinkal..a kašli na to,že sa strápniš....

autor
16. mar 2022

@lienka.7 nie vydata...

lienka.7
16. mar 2022

Tak nie je o com. Mas jej číslo, zavolaj jej a slusne ju poziadaj, aby sa miernila a odpustila si riesit veci mimo prace. A sms typu co papradí ci uz lezkas a pod.? Ak neprestane, ze to budeš riešiť aj s jej mužom. On ma na to aký názor, vie o tomto?

karolina2019
16. mar 2022

ja by som podobne scenar “zahrala s kolegom” a hned by bolo vybavene. Nech si chalan nie je doma prilis isty 😉…

fazulka21
16. mar 2022

Ani som nedočitala celé, stačilo mi kúsok. Nie, netolerovala by som.

nnnuuunnn
16. mar 2022

No keď im skončí Home Office podľa mňa si to rozdajú spolu ešte v prvý týždeň, možno na druhý, keď budú chcieť hrať formu 😀

Strana
z7