icon

Je to čudná požiadavka?

7. jan 2022

Ahojte,
zacala som sa stretavat s jednym chalanom. Zo zaciatku sa mi zdal ok, ale teraz mam pochybnosti. Boli sme spolu parkrat vonku, nic viac medzi nami nebolo, aj ked mi dal najavo sympatie, aj ja jemu. Vie, ze studujem a byvam na internate. No a tu ma zarazil - povedal mi, ze sa mu nepaci, ze byvam na internate, pretoze ma tam mozu vraj lahko „pokazit” a su tam vselijaki ludia, ktori ma proste mozu zviest na zle cesty (narazal hlavne na alkoparty, pritomnost chalanov,..). Tak mi nie ze navrhol, ale bez okolkov povedal, ze mi najde byt a bude mi ho platit. Najprv som myslela, ze zartuje, ale myslel to vazne. Ja som zostala v soku a samozrejme odmietla, ani to nechcem prijat, ale mam take obavy z toho spravania… Nepride vam toto od neho zvlastne, ked len randime a uz ma problem s tym, ze by som na party mohla spoznat niekoho ineho? Pritom som slusna, na party idem raz za cas, neopijem sa a nevyspim sa tam s nikym, co dobre vie.

autor
8. jan 2022

@lintu Je vojak a neviem o tom, ze by zil nejako nad pomery, myslim, ze tak normalne. Ale viac neviem, nikdy som sa tym nezaoberala.
@bajka16 Ked tak premyslam, jedna situacia ma raz sokla. Boli sme sa prejst a rozpravali sme sa o urcitej teme. Pytal sa, ako to, ze sa tak vyznam v danej oblasti. Povedala som mu, ze moj ex sa tomu venoval a naviedol ma k tomu.. Vtedy skamenel, zostal zrazu bez nalady az sa mi zdal, ze to v nom tak ticho „vrie” a povedal mi, ze si nezela, aby som v jeho pitomnosti hovorila o inych chlapoch, ze to odo mna nie je vhodne ani pekne. No vtedy som skor mala pocit, ze som take naozaj nemala povedat, este som si hovorila, aka som hlupa…. aj ked teraz sa na to uz trocha inak pozeram, ked zacal s tymto naliehat..

egresik
8. jan 2022

Ano je to zvlastne. Ty nie si tovar aby si sa pokazila. Vztah je o vzajomnej dovere a on ti uz teraz neveri a chce ta manipulovat a kontrolovat.

moonlight1210
8. jan 2022

Je ziarlivy a podla tych par opisanych situacii velmi ziarlivy. Kazda jedna je ako cervena vystrazna sirena. To, co hovori, nie je laska a ochrana nevinnej dievciny, ale snaha mat ta pod kontrolou.
Od takeho ruky prec a odist.
Najlepsie teraz, kym ste si este nejak lasku nevyznali, ani spolu nespali. Pojde to lahsie.
Usetris si vela bolestnych skusenosti.

Neprekvapilo by ma, keby sa pri rozchode zachoval nepekne.

owecka
8. jan 2022

Rozist sa, hned aj dnes, idealne napisat sms a vypnut mobil...vyhybat sa mu oblukom. Toto je iny " hlupák"

muz26
8. jan 2022

Sam som si tiez zazil intrakovy zivot, a viem co vsetko sa tam odohrávalo, to je ale ina tema, nadlho.
Z tohto titulu aj ciastocne chapem, ze sa boji. Ale takato nedovera, hned na zaciatku vztahu je velmi zly signal, a ten jeho navrh zavana manipulaciou a kontrolovanim. Toto bude jeden z tych, ktory neznesu akúkoľvek pritomnost ineho muza v tvojom okoli a to az do takej miery, ze staci, aby si sa co i len nejakemu kamosovi pozdravila na ulici. Varovny signal bol ten, ze ked si spomenula ex, tak sa zdul.

Ak by si pristupila na jeho poziadavku, zeby ti platil byt, mal by ta pod kontrolou. Nepacilo by sa ti, chcela by si odist? Tak by ti cely tvoj pobyt vyuctoval..

anne_mary2
8. jan 2022

mila autorka 🙂 V prvom rade sa stotoznujem s vacsinou tu napisaneho…
nestotoznujem sa s tym, ze to je wau, uzasne, krasnu takyto zaujem a pod 😀🙈…
To nie je, ze ste vo vztahu a navrhne Ti casom , ci spolu nejdete byvat, ze co budes na intraku..
nie ze ti bude platit byt, kde mas asi po skole utekat a cakat kedy ta pride skontrolovat co robis 🙈🙈🙈
A v neposlednom rade, mala rada… skoro celu VS som bola v nejakom vztahu.. aj som skoro odisla zit s frajerom na byt ( 1r po 1 semestri..), avsak zanechalo to velkee stopy na mojom fungovani s kolektivom v skole - proste na intraku bola partia, riesili sa spolu cvika, zadania + ten spoloc./ soc. zivot- nejde len o bezduche opijanie a sexovanie , na to clovek nemusi byt na intraku predsa 🙄. Jasne ze kazdy to ma individualne, ale ked som si to uvedomila uz bolo neskoro a nikdy to nebolo ono. Potom som ostala bez frajera aj bez takych kamosov no… takze mladsiemu ja by som poradila toto 🙂🤷🏼‍♀️.

Viem ze take cosi moze byt lakave, urcite ze ano… ale urcite to neni normalne ani nezistne… to vyzera na chlapa co bude histericky aj ked budes na kave s kamoskou a nezdvihnes ci neodpises.. casom by to mohlo dopadnut velmi zle, takze by som sa bud rovno rozisla alebo vyckala co bude dalej ale s tym ze by som bola veelmi opatrna a ustriehla kedy este je cesta spat mozna bez ujmy 🙂.

monka105
8. jan 2022

Príde mi to zvláštne, hneď by mi svietila kontrolka, že keď je takýto majetnícky teraz, čo bude potom neskôr, ak by sme sa dali dokopy. Pravdepodobne len žiarli a bojí sa, že by si na internáte niečo s niekým mala a takto ťa chce mať pod kontrolou.

miriam11
Odpoveď bola odstránená
jaskolka
8. jan 2022

Určite to je veľmi zvláštne. Súhlasím s vyššie písaným, že to skutočne vyzerá, že ťa chce kontrolovať a neskutočne žiarliť, či by veľmi rýchlo začal ukazovať.
Sleduj, ako bude reagovať, keď rázne to odmietnes. Keď začne opäť s tým, že "pokazia ta" alebo nebodaj s nejakou scénou, jednoducho to ukonči a zbohom.Toto ti v živote netreba

nevenka
8. jan 2022

@autorka Po Tvojom poslednom prispevku - daj na svoju intuiciu, je to ziarlivy manipulator. Nezapletala by som sa s nim viac, nez je nutne. Mozno par stretnuti, aby si sa uistila alebo vyvratila svoje domnienky...no mne by to jeho spravanie neprialo normalne a v "pohode". Ak sa uz na zaciatku musi silno ovladat, ked spomenies nejakeho ineho chlapa, jojoooj, to nie ze mi blika kontrolka, ale 2 obrie majaky...☹

larisa
8. jan 2022

Mňa napadlo čo by si povedala rodicom kto ti ten byt platí. Taký návrh sa mi nepáči čo si dostala od neho. Zrejme ťa chce mat len pre seba a kontrolovať ťa. Veď za chvíľu sa nebudeš môcť ani žiadnym chlapcom rozprávať. Ani ísť do obchodu bez jeho dovolenia. Veď nie ste zasnubeny. Takto by som nechcela stratiť svoju slobodu .

yoxinka
8. jan 2022

Tieto rečičky, že on presne vie ako to na intráku funguje a alkohol a sex a všetko, každý s každým, to mi v jednom kuse rozprával manžel mojej tety. On ma pomaly za kurvu označoval, lebo som bývala na intráku 9 rokov (4stredná, 5vysoká), ale vkuse si šiel tieto reči mal na mňa poznámky tohto typu, lebo intrák. Je to ten najžiarlivejší chlap, akého som kedy stretla, tete svojimi scénami a žiarlivostnými výstupmi zničil život. Ona bez neho nemohla ani k mame do 30km vzdialenej dediny, mohla len s ním ísť autom. Jedna katastrofa. Mne keby chlap povedal, že budem bývať v byte, ktorý on platí, poslala by som ho do zadku. Je to totálne tlak na ovládanie a manipulovanie človeka. Isto si nájdeš lepšieho.

mijunik
8. jan 2022

On má pocit, že si nesvojprávna? Má Ťa za škôlkárku, ktorá si ešte len formuje názory na svet? Úžasné, ako Ti ide organizovať život. 🤮 Je to žiarlivec a manipulátor. Po tomto, ako sa vyfarbil, by si mohla začať pred ním spomínať “súčasného priateľa” (ak aj žiadneho momentálne nemáš), aby pochopil, že z tohoto mračna nezaprší. Teda aspoň dúfam, že nechceš zostať v područí “vychovávateľa”. 🤦‍♀️

andreatytler
8. jan 2022

Autorka, otestuj ho trochu. Medzi recou spomen ze ides s kamoskami na oslavu. Stavim sa ze ti to zakaze alebo ta bude od toho odhovarat. Oblec si minisuknu, alebo obtiahnute tricko, alebo nieco co tak trochu provokuje. Odhadujem ze sa mu to vobec nebude pacit a zakaze ti aj to.
Zozen si knihy alebo clanky na internete o manipulatoroch a nastuduj si to a potom uz len pozoruj ci jeho spravaie zapada do toho co sa tam pise.

hugob
8. jan 2022

No väčšinou tu padlo manipulátor, psychopat, žiarlivec. Treba zistiť, nemusíš sa hneď rozchádzať, len svoj postoj daj jednoznačne najavo. Povedz že na intráku zostaneš, lebo chceš, stoj si za tým a keď s tým bude mať problém tak sa prejaví. Podľa jeho reakcie uvidíš a rozhodneš sa ako ďalej, len sa nedaj a stoj si hneď od začiatku za svojim názorom. Aby si neskoršie potom neľutovala.

zoro9836
Odpoveď bola odstránená
andreatytler
9. jan 2022

@zoro9836 Nemyslim ze ide o hrotenie. Ist s kamoskami na oslavu je uplne bezna zalezitost. Neexistuje aby take nieco odradilo slusneho a normalneho chlapa. Navrhla som to preto, lebo skoro vsetci sa tu zhodneme, ze tech chlap je manipulator, ktory sa hra na pana dokonaleho aby si ju omotal okolo prsta. Takze cim skor ho autorka prekukne, tym lepsie.

zoro9836
Odpoveď bola odstránená
viestta
Odpoveď bola odstránená
zoro9836
Odpoveď bola odstránená
zoro9836
Odpoveď bola odstránená
viestta
Odpoveď bola odstránená
zoro9836
Odpoveď bola odstránená
viestta
Odpoveď bola odstránená
momoqui
9. jan 2022

Vyznievas ako rozumna zena.
Jeho spravanie je zvlastne. Neveri ti a chce ta vlastnit. Najlepsie s takym clovekom nic viac neriesit. Alebo ak ano, ostat nadalej na internate a nespadnut do jeho prikazov/zakazov. Drzim palcr

zoro9836
Odpoveď bola odstránená
zoro9836
Odpoveď bola odstránená
viestta
Odpoveď bola odstránená
zoro9836
Odpoveď bola odstránená
zoro9836
Odpoveď bola odstránená