Je to "spackaný" život?
Ahojte, novy nick samozrejme, naozaj sa nenudim 🙂 mam co na robote...chcem sa vyzalovat, vypisat, hladat odpoved? sama neviem. som v skoro 20rocnom vztahu, jedno dospievajuce dieta, jedno 2,5rocne...to druhe malo byt na "ozivenie" vztahu. no nevyslo to, nemilujem ho uz. a neviem ci mi je smutno za tym, ze som prezila "najlepsie" roky s debilom :( alebo za tym vztahom. bilancujem, no nejako neviem co dalej. stale si predstavujem ake by to bolo, keby som odisla ako by sme zili s detmi a ako by som sa znovu nadychla, rozhodovala o veciach ja a bola by som spokojna. mala cas na svoje konicky, na seba a ak nie, vedela by som, ze mi do toho nikto nefrfle....no to su sny. realita je ina. sem tam ma moj partner zachvev tej starej povahy, do ktorej som sa zalubila. ale stale menej a menej. stal sa z neho iny clovek a asi aj zo mna. boli sme nedozreti na to, aby sme mali dieta, no stalo sa. nelutujem to, len nahlas rozmyslam. ide o to, ze on je - ako to povedat - neschopny realneho zivota, je nesamostatny, bezo mna (bez nejakeho prehanania) je strateny. neviem si predstavit ako by zil sam. je to moje tretie dieta...jednoducho to nevie...no snad s nim nemam byt len pre to, ze som mu doteraz robila fullservis? ja viem, ze nie, znovu len nahlas rozmyslam...ako z toho von? od jeho rodiny moc nemoze cakat podporu, rodicia ho maju stale v zuboch...poradte, zazili ste aj vy niektora takeho chlapa? :/
@lena888 nám sa toto tiež stalo... obaja sme vnímali veci po svojom a nejako sme boli obaja príliš hrdí aby sme sa ukázali v zraniteľnejšom svetle. U mňa toto tiež prerástlo do odporu k dotyku, ale práve toto nás naštartovalo k hlbokému rozhovoru, pri ktorom sme obaja poplakali, povylievali staré hriechy a čuduj sa svete, náš vzťah sa týmto hlbokým rozhovorom úplne ozdravil. Znova sme sa do seba zaľúbili, ale už tak zrelšie... všetko sa nám zlepšilo, od sex. života po vzťah, začali sme si viac prejavovať lásku, aj slovami, aj skutkami... prestali sme vo vzťahu bojovať, ale sme sa začali viac podporovať a viac chápať. Je mi ľúto, že ste to neskúsili, ale asi je všetko tak ako má byť...
Inak ja som tiež extrémista, všetko alebo nič, ale táto ozdravujúca situácia nastala na Vianoce, takže tam nebolo kam ujsť keď sme boli všetci doma a teraz som rada...
neolutovala som, lebo stale si neviem predstavit fyzicky kontakt. Bolo by to iba trapenie, pre obidvoch. A nemozem robit pokusy a behat hore dolu, lebo deti si uz zvykli a nebolo to vobec lahke. Ak by som chcela navrat, muselo by to byt 100%. Ale ja nemozem, bolo by to vypocitave a neuprimne, aj ked zilo by sa mi vyborne, aspon po materialnej stranke. A on by mozno ani nechcel, necudovala by som sa mu.
@natalym u nás je to momentálne super, ale možno je to aj tým, že manžel chodí momentálne na týždňovky, takže sme si vzácni a nemáme čas si liezť na nervy... ale ja cítim aj celkovo posun vo vzťahu, takto tolerantne a s láskou sme sa k sebe správali predtým len keď sme spolu chodili....
Minule som išla v autobuse a oproti mne sedel taký pár, vek možno okolo 40. Zrejme išli každý so svojej práce a stretli sa v tom autobuse a išli spolu domov. Ale ten rozhovor... Ona sa ho spýtala ako bolo v práci, on niečo zamrmlal a kukal okolo seba. Ona naňho len hádzala také nešťastné pohľady, až ma pri srdci zamrazilo....
Potom si on asi spomenul, že by sa jej tiež mal opýtať ako sa vlastne mala, tak sa jej spýtal a ona tak smutne, že je unavená, alebo také niečo odpovedala.
A potom bolo ticho, až kým spolu nevystúpili.
Ale ja som až zostala ohromená, ako môže niekto takto spolu žiť....
a proste aký hlboký smutok som cítila z tej ženy a aký nezáujem z toho chlapa... UF
Proste sa nevedeli jeden druhému naozaj otvoriť.....
@natalym to by nemohol byť tak naviazaný na toho najmenšieho... U nás je to komplikované. Máme určitý hendikep, ktorý skrátka ovplyvňuje všetko... Keby nebolo chlapskej hrdosti, myslím že sme šťastní, aj deti by boli. Ale skrátka tá hrdosť tu je...a ja s ňou bojujem... a po rokoch pomaly skladám zbrane...všeličo som si prežila, dokonca uvažujem že dám v práci výpoveď, pretože už jednoducho nevidím riešenia a mňa už všetko ničí. Mám prácu, kde sa stretávam s každodenným utrpením, zodpovednosť za všetko. Skrátka sa cítim preťažená. V práci trápenie. Doma trápenie. Mám chuť vypdnúť z domu, normálne sa na všetko vys...ť a ísť robiť nejakú pásovú výrobu do Čiech. Hlavne že vypadnem z domu..Asi mi už naozaj prepína.
@duplessis vieš prečo spolu ešte žijú? alebo žili? lebo ešte bojovali... Alebo aspoň iba jeden z nich. Ak ste vy nemali ešte takú strašnú krízu, tak verím že to nemôžeš pochopiť. Niekto to má tak a niekto tak. Ak si šťastná tak si užívaj to šťastie, naozaj. Vzťahy sú strašne zamotané, pritom sú také jednoduché. Stačilo by milovať a snažiť sa robiť všetko pre to, aby ten druhý bol šťastný. Ale keď to je rozprávka...iba niekto takú žije. Aj ja chcem žiť v rozprávke 😒
baby ale cítim sa akosi lepšie............ Čím to asi je.
Ja iba chcem aby sa aj o mňa niekto staral.
Lenže............ ako na to , keď sa nikdy o mňa nemusel nikto starať..............
@libawet @renarik
neviem, ci ste citali celu diskusiu alebo ci som to ja nenapisala zavadzajuco.. U nas funguje vsetko to co si popisala ty (libawet), asi som v nejakej divnej faze, lebo mi to neava to co by som si predstavovala. Tie jeho, nazvem to neduhy ☺, prosto prebiju tieto pekne chvilky, o ktore ja uz asi nestojím - sama neviem. A tym padom ma nenapada ine, len to, ze ho uz nemilujem. Cim inym to moze byt? Ze mi to uz lezie vsetko na nervy, ze sa neviem tesit z nicoho? Obvinujem ho, ze vo mne vsetko zabil, znicil MNA! A to sa odpustit neda. Je to mozno tazko pochopitelne, sama som hrozne neista. No to, ze dennodenne rozmyslam nad odchodom asi niecomu vypoveda...aj ked "drevo na mne nikto nekala" 😩
@natalym 😀 Si veru si 😀 Ibaže u mňa je to také spojenie manuálnej s psychickou. A ešte do toho moje zdravotné problémy...Keď ja prídem domov a mne sa už nič nechce, a celkovo som fyzicky na tom nie až tak dobre, skrátka mám diagnózy, ktoré na mne nie je vidieť ale robia svoje. A to nikto nevie..lebo šak vyzerám dobre, dobré výsledky...ale za akú cenu? Pre mňa je všetko boj. Preto sa cítim ako 100 ročnica 🙂 Je to naozaj, ale naozaj pravda. Keď máš zdravie, máš všetko. Preto si neviem reálne predstaviť ako by som zvládla inú prácu...
@7721luci Možno si len unavená a vtedy sa Ti zdá všetko čierne, všetko Ti vadí.
Ja si spomínam na to čo ma na ňom zaujalo, čo som mala rada, prečo si som si všimla a tak. A keď mal úraz a bol v nemocnici, strašne nám chýbal. Vtedy to čo ma serie nebolo podstatné. A zase som utekala, starala sa a doma tiež..........
Možno je to môj osud, starať sa o iných............
Máš malé dieťa, skús si ho užiť a trošku sa na tie negatíva vyser. Veď čítaš sama, že Tvoj život nie je spackaný................ 🙂

@lena888 Fúha, no ja som teraz tak na tom. Ale ani nie, že chcem aby mi to bolo jedno, ale že sa nemám trápiť a hodiť to za hlavu.