Je to urážka?
S mužom sme sa bavili o deťoch, menili si názory ohľadom výchovy.. popritom som sa spýtala, že načo si robil deti? a on mi odpovedal hneď z fleku... a ty si mi načo roztiahla nohy? mňa sa to veľmi dotklo..urazila som sa.. je to dôvod na tichú domácnosť?
No pri hádke ľudia v roculeni hovoria vseliake hlúposti, čo ich neskôr mrzia.. ak bola hádka o tom že sa nedostatočne venuje deťom, načo si ich robil je vlastne logická otázka, len nevhodné položená.. avšak ako vravím, v hneve človek nevie vždy na úrovni pokladať otázky.. odpoveď s roztahovanim nôh mi príde o dosť urazlivejsia ako to, že si muž urobil deti a nerieši ich..
Ale či to je dôvod na tichu domácnosť? To predsa musíš vedieť ty, my predsa nie sme sudcovia čo majú rozsudit kto z vás má väčšiu pravdu, hoci uznávam že niektoré sa tak niekedy cítia v diskusiach 😅 (to myslím všeobecne na všetky temy)
Keď sa obaja ukludnite, porozprávajte sa bez urážok.. spýtaj sa ako si to predstavuje on a povedz ako ty.. nájdite nejaké pravidlá aby si bola spokojná aj ty aj on ako to bude u vás ďalej prebiehať.. Tichá domácnosť podľa mňa nič nevyrieši..
Ja som človek čo si vždy musí všetko vykomunikovat, ak ide o vážnejšiu vec.. s mužom sa hádame o blbostiach, za 5minut nás to prejde a bavíme sa úplne normálne.. ak sme riešili niečo vážne, keď ma prešlo najväčšie nastvanie rozprávali sme sa normálne a vykomunikovali si to.. tichu domácnosť som zažila len raz, keď urobil niečo čo ma moc zranilo.. dva týždne som sa s ním nevedela rozprávať a bolo mi z toho moc zle.. ale nakoniec sme sa porozprávali a nastavili si ďalšie pravidlá..
Ake stare mate deti? Chlapi si s detmi najdu cestu skor ked su staršie. Ked sa vedia aj nejako spolu pojašiť..
Áno, ty si začala, on pokračoval, hodíte sa k sebe, neboj
@anickaaa6aaa 10, 6 a 3rocna
Nemal ti to tak povedať. Máš právo cítiť sa urazená. Hádky sú také ale treba si odpustiť. Inak sa nedá. Mrzí ma to pusť to z hlavy.
@elizabet173 on odíde do izby, nie ja... aj pol dňa tam leží.. ja sa venujem ďalej domácnosti a deťom.. nerobili sme si deti, tak ako píšeš.. a zapajal sa všade, len posledný rok dosť polavil..
@jana_eyre_2 mňa to tiež prešlo po pol hodine a on stále zavretý, tak asi chcel mať svoj čas PMS mužský 😁
pošli za ním všetky tri deti a choď si vyvetrať hlavu, nepáči sa mi, čo ti povedal, ale reagoval na tvoju tiež nie celkom peknú poznámku, Ste ako malé deti, prečo si dovolila mu poľaviť? To ide spať teraz doobeda? Nejako sa v tom strácam. A minulú nedeľu sa venoval deťom, kým si varila, zobral ich von? Alebo varil on, či?
Aka otazka taka odpoved
No, podľa mňa si ho urazila, tak ta urazila aj on... Proste hádka. Pochopil to ako útok a tak zaútočil. Bolo to od neho neomalene, ale každý sme nejaký. Skôr ako tichá domácnosť by som sa s ním normálne porozprávala, čo mi vadi. Co vlastne od neho očakávas? Ak sa chceš hádať, tak do neho rip a keď chceš niečo vyriešiť, tak komunikuj. Muži to vnímajú inak ako my ženy, oni potrebujú všetko na rovinu a po lopate povedať.
@elizabet173 to bolo včera poobede, do rána... dnes už sa snaží urovnať😁
@ailiba on vie čo by som túžila.. alebo deti.. ale vraj sa on meniť nebude a ani všetko deťom aká som ja napr.. ale to je nadlho, má samozrejme svoje plusy, ale toto stále vníma ako útok, keď poviem niečo o deťoch a ňom, že vezmi syna tiež do obchodu, chce ísť radšej sám
tak sa na to už dnes vykašli
Tak to je ťažké, keď sa meniť nechce a nebude... A co tak navrhnúť kompromis? Ty zmeníš toto a ja toto, čo tebe vadí?
@ailiba viem, že ho nedonutim, aby si ich viac všímal, ale boli sme dnes s nimi troška von, tak aj to je úspech😇