Je to už alkoholizmus?
Mam kamosku asi 15 rokov, nase deti sa kamaratia, aj manzelia. Posledne 2 roky mam neprijemny pocit, vzdy ked sa stretneme, tak sa citim ako luzer, co vypije 2 deci vina a ide o desiatej spat. Ja mam dobru naladu aj bez toho vina a ona ked pride na stretko, vzdy je totalne bez nalady, nastvana na nic. S pribudajucim alkoholom sa rozviaze, je ukecana, nevie skoncit, nechce sa jej ist domov. Povie mi, ze vino nepije, bezne si objednava pivo so slivovicou, vypije aspon 3, kym zacne byt normalna. Co som zazila strop, boli sme na dlhsej veceri, vypila 6 kol. Nechala ma zaplatit ucet a dala mi polovicu cash. Stalo sa to viackrat po sebe a jej vobec nic nebolo. Kedysi sme chodili vela von ako partia aj s detmi a ona zacala svoje deti odhadzovat, ze uz su velke, ze uz nemaju co s nami chodit, pritom sa kamaratia. Vrchol bol, ked som zajednala stol pre 8 ludi, nas vsetkych, lebo navrhla spolocnu veceru. Nakoniec dosla iba ona s muzom o hodinu neskor, ja som jej vravela, ze sorry, ale boli sme hladni, tak sme sa najedli, ale v pohode posedime dalej. Do toho jej volala dcera, nech im donesie veceru, ze su hladne. Ona jej povedala, nech si uvaria krupicnu kasu. Mna to strasne vytocilo, ze na alkohol daju kopec penazi a detom nedonesu blby rezen.
iba rozmaznavam,
Ste kamarátky iba na oko. Ona sa ti nezdôverí,čo ju trápi,preto to pitie a ty ju ohováraš na fóre. Asi tak.
Z toho uvedoneho prispevku nieje jasne ci je alkoholicka 💁🏻♀️. Ale Teba by som za kamosku fakt nechcela. Neohovaraj ju tolko a nechaj ich zit. To ze si sem tam maju velke deti spravit veceru same a rodicia idu niekedy posediet bez nich , nerobi z nich rodicov kt. Zanedbavaju svoje deti. Nezijes s nimi, nezabudaj . Nevidis a nevies vsetko
celkom nerozumiem čo sa k tomu mal vyjadrovať tvoj muž??
To, že nedokáže byť normálna bez alkoholu, je alkoholizmus, to, že nie je normálna ani s alkoholom, je tiež. To, že si myslíš, že ste kamarátky, tak si na omyle. Kamarátka by jej do hovorila. Pozvala na večeru, stopla ju pri prvom kole.
niekto sa vie bavit aj bez pitia a niekto pije aj bez toho aby sa pri tom musel bavit
pivo so slivovicou . a k tomu 6 kôl? mne to príde že s alkoholom problémy už dáma má.
Nechodila by som na takéto stretnutia, lebo neznášam počúvať tieto opilecke reči, žiadna normalna konverzácia, ani k slovu sa človek nedostane, len mlatenie prázdnej slamy. A bolo by mi jedno, že sa poznajú aj naši muži a deti. Nie som za trest na svete.
Ja som sa snazila s nou dat tuto temu viackrat. Vzdy ma vysmiala, ze riesim kraviny. Stretavala sa so samymi uspesnymi a bohatymi ludmi a porovnavala sa s nimi, s nicim nie je spokojna, stale chce mega karieru a mega peniaze. Pritom ma krasne zdrave deti, zazemie, je zabezpecena, tolko alkoholu mi tam nepasuje. Ja som jej vytkla, ze je nemiestna voci svojim dceram, velmi slusne som jej to povedala. Ostala vytocena, isla do uplnych amokov, ziadna lutost, ze ich ponizuje na verejnosti. Okrem mna jej to asi nikto nepovedal, ale to sa nenosi, akosi je standard zaobchadzat s teenagermi ako s handrami. Podla mna to robi ten alkohol, minule brala antibiotika a objednala si niekolko rumov. Aka mam byt kamaratka, ked ma vzdy odfaja, ze co riesim a mam si dat s nou do tela, odburat stres. Ja mam tolko svojich problemov, mam ztp deti, choreho muza, ze uz som mohla byt z alkoholu tisickrat mrtva. No nic, nebudem robit charitu, je mi to proste len tak ludsky luto. A nikoho tu neohovaram, este som sa nikdy nestretla s takymto zenskym pitim. V podstate som ju len ospravedlnovala, ze je to ok. Je tam toho dost viac, ale nebudem to verejne rozoberat. Dakujem za nazory.
A tých 6 pív bolo aj so slivovicou?
@sevrin ano spolu, najskor som sa bala, ze ked sa tam zrube, tak sa jej nieco stane, ale ona bola uplne v pohode, nic jej nebolo. Mozno doma na druhy den, neviem.
Tvrdé k pivu nepijem, pivá ak pijem, tak len lepšie značky. Ale ja už po štvrtom začínam cítiť, že hádam už aj stačí. Po šiestich pivách a slivoviciach by som bol na sračky.
Tvrdé k pivu nepijem, pivá ak pijem, tak len lepšie značky. Ale ja už po štvrtom začínam cítiť, že hádam už aj stačí. Po šiestich pivách a slivoviciach by som bol na sračky.
@sevrin no ja pivo nepijem vobec a slivovicu si dam vynimocne, na Vianoce, sviatky, mozno tak 3x za rok. A citim to v nohach. 6 a s pivom by mna asi rovno zabilo.
@anonym_autor Neviem no..ale čo poriešiš na fóre veľké NIČ! Buď jej pomôž a porozprávaj aa,ale nechaj tak.
Veď stretávať sa nemusíš s nimi.
My keď sa už stretneme a ideme niekam kamošky či rodina (teda mladý) tak pijeme a na akciách zvrtneme toho dosť, ale alkoholik s nás zato nikto nie je. Normálne nepijeme,len pri nejakých akciách pár krát do roka. A čo..
Ja som sa snazila s nou dat tuto temu viackrat. Vzdy ma vysmiala, ze riesim kraviny. Stretavala sa so samymi uspesnymi a bohatymi ludmi a porovnavala sa s nimi, s nicim nie je spokojna, stale chce mega karieru a mega peniaze. Pritom ma krasne zdrave deti, zazemie, je zabezpecena, tolko alkoholu mi tam nepasuje. Ja som jej vytkla, ze je nemiestna voci svojim dceram, velmi slusne som jej to povedala. Ostala vytocena, isla do uplnych amokov, ziadna lutost, ze ich ponizuje na verejnosti. Okrem mna jej to asi nikto nepovedal, ale to sa nenosi, akosi je standard zaobchadzat s teenagermi ako s handrami. Podla mna to robi ten alkohol, minule brala antibiotika a objednala si niekolko rumov. Aka mam byt kamaratka, ked ma vzdy odfaja, ze co riesim a mam si dat s nou do tela, odburat stres. Ja mam tolko svojich problemov, mam ztp deti, choreho muza, ze uz som mohla byt z alkoholu tisickrat mrtva. No nic, nebudem robit charitu, je mi to proste len tak ludsky luto. A nikoho tu neohovaram, este som sa nikdy nestretla s takymto zenskym pitim. V podstate som ju len ospravedlnovala, ze je to ok. Je tam toho dost viac, ale nebudem to verejne rozoberat. Dakujem za nazory.
@anonym_autor Ahoj autorka, ja tvoju temu neberiem vobec ako ohovoranie, skor,ze ti na kamoske a jej detoch zalezi a opisala si situaciu aka je a ze ti je tej situacie luto. Ved nie si prva ani posledna, ktora sa sem pride vypisat z nejakeho svojho trapenia. Co sa kamaratky tyka, tak zial ano, tieto jej prejavy a pitie uz moze byt kludne zavislost, dokaze teda vela do seba "kopnut". Co sa tyka teba a ked ti je neprijemne byt v jej spolocnosti, ked to u nej bez alka nejde, tak mozno by bolo na mieste hodit s nou otvorene rec, ze proste pije dost vela...ak sa na teba osopi alebo vybuchne, tak jej povedz,ze ti na nej zalezi, preto si sa chcela s nou o tom porozpravat. No ak napriek tomu ostane neprijemna voci tebe, tak s nou obmedz kontakt. Ak by napriek tomu chcela stretko do buducna po rozhovore, tak jej povedz,ze mozete ist na kavu pokecat,ale bez alkoholu. Bud to vezme alebo nie a podla toho sa zariadis. Mas dost vela svojich starosti, tak obmedzenie kontaktu s clovekom, ktory vidi zmysel zivota zrejme v alku, ti len moze prospiet. Drzim palce
@anonym_autor Ahoj autorka, ja tvoju temu neberiem vobec ako ohovoranie, skor,ze ti na kamoske a jej detoch zalezi a opisala si situaciu aka je a ze ti je tej situacie luto. Ved nie si prva ani posledna, ktora sa sem pride vypisat z nejakeho svojho trapenia. Co sa kamaratky tyka, tak zial ano, tieto jej prejavy a pitie uz moze byt kludne zavislost, dokaze teda vela do seba "kopnut". Co sa tyka teba a ked ti je neprijemne byt v jej spolocnosti, ked to u nej bez alka nejde, tak mozno by bolo na mieste hodit s nou otvorene rec, ze proste pije dost vela...ak sa na teba osopi alebo vybuchne, tak jej povedz,ze ti na nej zalezi, preto si sa chcela s nou o tom porozpravat. No ak napriek tomu ostane neprijemna voci tebe, tak s nou obmedz kontakt. Ak by napriek tomu chcela stretko do buducna po rozhovore, tak jej povedz,ze mozete ist na kavu pokecat,ale bez alkoholu. Bud to vezme alebo nie a podla toho sa zariadis. Mas dost vela svojich starosti, tak obmedzenie kontaktu s clovekom, ktory vidi zmysel zivota zrejme v alku, ti len moze prospiet. Drzim palce
@motylik2559 súhlas. neberiem to ako ohováranie. nepoznáme nikoho z aktérov, a chápemže sa chcela poradiť, vypísať a roztriediť si to v hlave. ale všimni si - už napísala, že o tom s kamoškou hovorila, nie raz, ale tá ju vysmiala a išla až do amoku. môj názor je tiež - obmedziť kontakt, alebo rovno ukončiť nadobro. Nie je to kamoška, nerešpektuje jej slušnú snahu a ešte ju vysmeje. Ona si absolútne nepripustí že má problém. a nie jeden.

Naštartovaná je poriadne ….ak má zlu náladu a alkohol jej urobí lepšiu tak to je už začínajúci abstak