icon

Je to v poriadku, ak ide manžel večer von s kamarátkou?

bloodygood
18. dec 2015

Ako by ste reagovali, keby sa vas manzel chcel ist na veceru a zopar drinkov s byvalou spoluziackou z vysky? A viete, ze sa ju snazil balit este pred vami...
Tak nejak ma to zarazilo, sme obaja dost vytazeni a travime spolu cez tyzden malo casu. Minuly vikend som ho pozvala na veceru a bolo to fajn a zrazu sa ma spyta, ci by mohol nasledujuci vikend von s tou znamou, ze by sa vratil o polnoci. Potom som zistila, ze povodne s nou chcel ist von s tym, ze mi povie, ze ide von s kamaratom, tvrdi, ze to ale zrusil, lebo mal vycitky a hovoril si, ze vsak nic zle nerobi a normalne sa spyta. Nehovorim, ze sa ma to nedotklo, lebo to aj zatlkal, ze mal taketo bocne umysly, az som to z neho vypacila. Pride mi to divne, nikto dalsi okrem nich dvoch tam nebude a vzdy ked idem von ja s niekym, tak volam aj jeho, aby nebol nahodou sam doma a aby sme boli spolu. Sme obaja mladi a manzelmi sme par mesiacov. V minulosti mi dnes uz manzel neverny bol, ale tvrdi, ze sa poucil, hoci asi kazdych 6-7 mesiacov zistim, ze sa s nejakou znamou bavil o erotickych temach a je z toho par dni heavymetal. Okrem tejto veci je to velmi pozorny, milujuci muz, o tom, ze ma miluje ale nepochybujem, valnu vacsinu casu si pekne harmonicky nazivame. Keby som povedala, ze mi to vadi, zrusil by to, ale je mi to blbe, lebo by som bola za ziarlivku - tato jeho znama si robi zarty zo ziarlivych zien svojich kamaratov, ktorym ti muzi musia vymyslat ked s nou idu von. Neviem skratka, mam pocit, ze to nie je vhodne, ma to vsetky atributy randenia, ale neviem ako zasiahnut aby som si zachovala dostojnost.

mima4
19. dec 2015

@kexik218 OK, ale to je skor vynimocne takto pracovat.
Co si myslis, ze keby to tak nebolo a tvoj manzel by siel na "party" svojho timu, ci celej firmy..tak ta podvedie?

libka1
19. dec 2015

@jeannna je to mozne... ale tak zas keby nevedela ze rad zahne nemala by hadam dovod na niekoho ziarlit. toto nie je chlap na pokojny zivot zial

cobisko
19. dec 2015
Používateľ cobisko je nedôveryhodný
Je možné, že nejde o reálnu osobu, ale o profil alebo viacej profilov vytvorených za účelom propagovať konkrétne výrobky/služby alebo účelovo manipulovať diskusiu. Pozri príspevky od cobisko.

Taketo veci normalne uz nie su 🙂 a urcite to neprospeiva vztahu ak sa chlap takto sprava

jeannna
19. dec 2015

@libka1 to ano, ale problemom samotnym tu nie je prave tato kamoska.

kexik218
19. dec 2015

@mima4 Ja pisem jedno ty druhe. Moj muz bol s kamosmi par krat SAM na lyzovacke, boli tam aj na disco, je svojpravny dospely clovek, chodi s kamosmi cvicit, plavat, sportovat. Vonku chodime spolu s partiou proste sme ako rodina, nikto to neberie tak ze by som sa tam ja ci ina zena nanominovali, kamos si nasiel frajerku a samozrejme vsetci k nej hladame cestu ale keby jej vadilo ze by som s nim isla sama korculovat co v lete casto chodime lebo z celej partie korculujeme len my dvaja, tak by som sa to snazila vyriesit tak aby z toho ona nebola nestastna.

surriana
19. dec 2015

Tak prepáč ale radšej sa budem cítiť BLBO že som mu to "nedovolila,, a pôsobiť ako žiarlivka - (ako Ty píšeš) a nech teda nikam nejde,než ako by som sa mala cítiť BLBO z toho keď ma znovu podvedie...To ADD1 .A ADD2 To naozaj pre mňa nepochopiteľné keď čítam neviem ako povedať mojmu chlapovi hento.... toto..... tamto .......preto lebo hentak.....tak a onak....To už keď sa vlastnemu mužovi ostýchaš narovinu povedat čo ti vadí,čo sa ti nepáči....tak hmm.....asi niet rady

ariannazara
19. dec 2015

V ziadnom pripadne ! Razne NIE!

kexik218
19. dec 2015

Mne to pripada ako debata ktoru som zazila raz. Mlada slecna sa stazovala ze jej frajer pije a ze sa boji ze to tak bude aj po svadbe. No a jej starsie kolegyne jej dobre povedali ze sak kazdy muz si vypije, na tom nic nie je. Vsak preco by sa mala mat lepsie ako my? Zili stastne a v dlhoch az dodnes, lebo pre chlast neostava na poplatky.

gagik
19. dec 2015

Ja by som si nevzala chlapa ktory ma este pred svatbou podvadza. Podla mna je otazkou casu kedy si najde niekoho ineho, takze to je asi jedno ci ho teraz na tu veceru pustis, ja by som ho ale nepustila a aj normalne by som mu to povedala ze ked ho este raz nieco take napadne rovno si moze zbalit kufre.

mima4
19. dec 2015

@kexik218 čiže si myslis, ze keby siel sam s inou babou napr. vecer na čaj, či cez den na kavu, ta ta podvedie...

libka1
19. dec 2015

@jeannna to urcite nie

kexik218
19. dec 2015

@mima4 nie, nebol by mi neverny ale nepacilo by sa mi to. A keby sa mi to nepacilo tak by nesiel, nie preto ze chcem ja, ale preto ze ma nechce vidiet smutnu. O tom je manzelstvo. Vy tu robite z toho "hipiis party" ale vo fungujucom manzelstve sa robia taketo ustupky koli tomu druhemu lebo uz nie som len ja ale sme my. Ale bavime sa o autorke. On jej bol neverny. On potrebuje ziskat stratenu doveru. A tym ze pojde niekam s niekym co sa jej nepaci len rube strom z ktoreho budu nasledne vyrobene rozvodove papiere. Taky je zivot, kazdy musi pre stasie toho druheho ustupit. Hlavne ak je to taka nepodstatna vec ako kamaratka s ktorou nemusim ist sam von lebo moja manzelka bude z toho nestastna.

bloodygood
autor
19. dec 2015

@surriana Ahoj, nie, nejde o to, ze sa mu to bojim povedat, povedala som mu, ze mi to vyznie ako randenie a tvaril sa pohorsene. Ale tiez si uvedomujem, ze nemozeme spolu cely zivot prezit v clone minulosti a mojej nedovery a chcem aby mal pocit, ze mu doverujem a zaroven sa snazim pracovat aj na sebe a nezatazovat vztah zbytocnou ziarlivostou. Po tej epizode som mala skutocne ziarlive obdobie a nebolo to prijemne ani pre jedneho z nas. A tiez, clovek sa v sebe obcas nevyzna a sama neviem ako toto cele vnimat a aky pristup by bol najlepsi a kde je ta hranica zdravej ziarlivosti a kde to je uz o tom, ze sa proste stalo co sa stalo.

A dakujem za prispevky, vyskytli sa tu rozne uhly pohladu na vec, take nieco som potrebovala.

natalym
19. dec 2015

@bloodygood Mne by len prišlo smutné, že už to urobil a stále skúša, vôbec neberie ohľad na Tvoje city a ešte sa aj pýta, t.j. robí si alibi, však si o tom vedela. Začala by som rozmýšľať čo je toto za človeka.........
Nie je to o pustení alebo nepustení ale o charaktere. Keby bol sukničkár a snažil by sa to aspoň utajiť, tak to by som pochopila, ale takto. Nehnevaj sa, je to kurva vychcaná mám ten pocit.

bloodygood
autor
19. dec 2015

A ked nad tym rozmyslam, nemyslim si, ze som voci tej slecne zaujata, ale to tie vtipy na ucet partneriek ma prekvapili ale celkovo moj problem nespociva v nej ale v situacii ako takej.
Mrzi ma, ze vobec chce spravit nieco, z coho som takto nervozna. Inak verim, ze nema neciste umysly, planuje byt slusak, ale zaroven tuzi po vzruseni, ktore mu to poskytne aj ked bude vsetko s kostolnym poriadkom a asi toto ma skrie, ze potrebuje taketo vzrusenie a uprednostni ho pred casom so mnou, ktoreho je zufalo malo. A o tom ako ma znechucuje, ze je manzelstvo o takychto hrach, ze mam teraz rozmyslat ako s kym pojdem von aby si mnou nebol prilis isty ani nehovorim.

mima4
19. dec 2015

@kexik218 a teda chcem sa ta spytat, ze preco by sa ti to nepacilo? aky mas na to dovod? myslim skutocny...

libka1
19. dec 2015

@bloodygood standardne manzelstvo o takychto hrach nie je, treba sa zamysliet preco vase ano a hodit vaznu rec s nim.

nikuliak
19. dec 2015

@jana_eyre @bloodygood Áno, pochopila som, tebe to vadí a mne nie. Proste máme inak nastavené pravidlá. Skôr som to chcela objasniť pre zakladateľku témy, že sú tu aj iné názory, ako tie, že každá vychádzka so spolužiačkou je "hrdelný zločin" a bude potrestaná nemilosrdným vysťahovaním.

jana_eyre
19. dec 2015

@mima4 a to je zvlastne, ak sa "nanominujem" na firemne posedenie? - vo firme mojho muza je uplne bezne, ze sa stretavaju aj rodiny kolegov, su pozvani.. Ked sme este nemali deti, tak sme takto na "pivo" chodievali, poznala som takmer vsetkych jeho kolegov, kolegyne a ich partnerov.. Partneri patria k sebe, mame spolocnu domacnost, postel, financie, tak neviem preco je divne mat aj iba spolocnych priatelov, co vacsina kolegov uz priatelia su..

natalym
19. dec 2015

Nie je to zločin, ale v jeho prípade by som uvážila či ho vôbec pustiť nazad. ☹

natalym
19. dec 2015

@jana_eyre Ja by som sa tiež nenanominovala ak by som nebola pozvaná.

nikuliak
19. dec 2015

@natalym Tak s týmto plne súhlasím.

mima4
19. dec 2015

@jana_eyre

Mne je zas divne mat vsade mojho muza... podla mna je normalne mat iba "svojich" kamosov a kamosky... a pravdaze aj spolocnych... tych urcite mame podstatne viacej.

ale napr. ani u muza vo firme, ani u nas stretnutia/oslavy nie su s partnermi...Aj teraz sme mali posedenie, muz prisiel o polnoci autom po mna.. on tiez mal v praci party... partneri sa nepozyvali... kedze to hradila firma.

Zas, nie sme siamske dvojcata 😀 a nechcem aby vztah bol o tom, ze som niekomu alebo on mi je v "patach"... potrebujem aj vlastny priestor...aj jemu ten priestor davam...

natalym
19. dec 2015

Je to v podstate veľmi smutné, dve milujúce osoby sa takto trápiť kamarátkami................ ☹ ☹ ☹

natalym
19. dec 2015

@mima4 Súhlasím s vlastným priestorom.

jana_eyre
19. dec 2015

@mima4 nemam pocit, ze zato ze sme vsade spolu (alebo boli sme, teraz som ja zvacsa s detmi) sme nejake siamske dvojcata, nemame priestor a sme si v patach.. Proste sme par, najlepsi kamarati.. som nevedela ze to je take divne, mne to pride uplne prirodzene, tak ako to, ze mam pri sebe stale deti..

A firma jeho firma hradi aj parnerov, hoci teda nie vzdy - napr. Vianocne vecierky su bez partnerov..

jana_eyre
19. dec 2015

@nikuliak tak ked odpovedas na moj koment (ktory ani nahodou neobsahoval slova hrdelny zlocin, ci vystahovanie) tak predpokladam, ze to je reagovanie na moje slova a nie na ine nazory 😉

mima4
19. dec 2015

@jana_eyre
no mne nie je to prirodzene a zdrave byt stale s muzom ci s detmi (zatial ich nemam). Ja potrebujem aj vlastny priestor, je to pre mna najlepsi priatel, je mi s nim dobre ale chcem mat aj priestor pre seba, pre svoje zaujmy, napr. ist s kamoskou si zacvicit, potom na caj... a tam muz ci deti nepatria...

Vnimam to tak, ze tak ako ty pises, tak vacsinou uvazuju zeny. Muzi aj po svadbe, aj s detmi nemaju problem ist s kamosmi na pivo, ci rybacku, proste nelipnu nonstop na zene a detoch... potom su z toho zeny nervozne a frustrovane, lebo tie sa vzdali vsetkeho, co riesili ako slobodne a bezdetne a potom je z toho zbytocne napatie.

Podla mna aj muzom sa paci, ked zena nelipne na nich, vies si ist "vyhodit z kopytka" (nemyslim tym ozran party ani nic take), odpocinut...

jana_eyre
19. dec 2015

@natalym to ani ja, ale ja pozvana zvacsa som.. Momentalne nechodim pretoze som s detmi, takze ja svojho muza doma nedrzim.. Na druhej strane aj moj muz je radsej doma, sme introverti, co spolocnost potrebuju raz za uhorsky rok a potom sa z nej spamatavame par dni..

natalym
19. dec 2015

@mima4 Podľa mňa si celkom nepochopila ako to myslela. Píšete obe dobre, ale sa nerozumiete.