Je to v poriadku, ak ide manžel večer von s kamarátkou?
Ako by ste reagovali, keby sa vas manzel chcel ist na veceru a zopar drinkov s byvalou spoluziackou z vysky? A viete, ze sa ju snazil balit este pred vami...
Tak nejak ma to zarazilo, sme obaja dost vytazeni a travime spolu cez tyzden malo casu. Minuly vikend som ho pozvala na veceru a bolo to fajn a zrazu sa ma spyta, ci by mohol nasledujuci vikend von s tou znamou, ze by sa vratil o polnoci. Potom som zistila, ze povodne s nou chcel ist von s tym, ze mi povie, ze ide von s kamaratom, tvrdi, ze to ale zrusil, lebo mal vycitky a hovoril si, ze vsak nic zle nerobi a normalne sa spyta. Nehovorim, ze sa ma to nedotklo, lebo to aj zatlkal, ze mal taketo bocne umysly, az som to z neho vypacila. Pride mi to divne, nikto dalsi okrem nich dvoch tam nebude a vzdy ked idem von ja s niekym, tak volam aj jeho, aby nebol nahodou sam doma a aby sme boli spolu. Sme obaja mladi a manzelmi sme par mesiacov. V minulosti mi dnes uz manzel neverny bol, ale tvrdi, ze sa poucil, hoci asi kazdych 6-7 mesiacov zistim, ze sa s nejakou znamou bavil o erotickych temach a je z toho par dni heavymetal. Okrem tejto veci je to velmi pozorny, milujuci muz, o tom, ze ma miluje ale nepochybujem, valnu vacsinu casu si pekne harmonicky nazivame. Keby som povedala, ze mi to vadi, zrusil by to, ale je mi to blbe, lebo by som bola za ziarlivku - tato jeho znama si robi zarty zo ziarlivych zien svojich kamaratov, ktorym ti muzi musia vymyslat ked s nou idu von. Neviem skratka, mam pocit, ze to nie je vhodne, ma to vsetky atributy randenia, ale neviem ako zasiahnut aby som si zachovala dostojnost.
@bloodygood mudra zena si 😉 ides na to dobre podla mna. akurat s jednym nesuhlasim, a to, ze treba opravovat veci a nezahadzovat. nie vzdy to plati. su veci ktore sa opravit nedaju a nestoja za to a su veci, ktore sa daju opravit a vydrzia este desiatky rokov. to uz musis ty zvazit ci tvoj manzel patri medzi veci opravitelne. len si treba uvedomit ze niekedy namaha vynalozena na opravu neprinesie ziaden efekt a strati sa nou vela casu. je mi jasne ze aj na dalsom partnerovi by sa mohli objavit nejake deformacie 😀 ale osobne z mojho pohladu je tvoj manzel prilis "kazovy", t.j. presiahol uz mieru mojej tolerancie 😅
drzim ti velmi palce aby si si raz mohla povedat ze to stalo zato, ty ho poznas najlepsie a urcite sa dobre rozhodnes 😉
@bloodygood rozumny pristup, ked uz sa neda cas vratit spat, v mnohom suhlasim. Avsak neplatala by som do nemoty stare saty z Tesca z nekvalitneho polyesteru, ak by som mala na kvalitny model trebars od Pietra F.
@bloodygood môže to byť aj tak ze hľadá nejaku inú ženu do života a ešte si urobí takéto aliby ze ti to povie ze ide s ňou. Ktovie co sa tam do tej jednej dialo. Pravdupovediac milujem svojho partnera a už len z toho dôvodu ze by to bolo blbe mne voci nemu ísť s nejakým mužom v noci von by som nad tým ani neuvažovala a nešla vy som. Takisto viem ze ani on nie. Je to blbe proste a to si veríme. Kľudne ho púšťam s kamarátmi von aj na pár dní.
@canama preto je dolezita komunikacia aby si pri nej vydiskutovali pokial to unosne je ale zakazovat je podla mna nezmysel...v ziadnom pripade nehovorim ze mu ma tolerovat neveru ale to su vsetko veci ktore si treba vydiskutovat s partnerom bie s ludmi ktori tu z vacsiny radia len oplati "zlo" zlom....tak aj ty zacni chodit von tak si skryvaj telefon a vyvolaj v nom ziarlivost nech vie ako sa citis...podla mna to je najhorsia vec na svete to tak sa mozu rovno rozviest ja som toho nazoru ze netreba robit to co nechces aby robil ten druhy...mam pocit ze tu je kopu nestastnych prispievateliek a akekolvek zavahanie v ich vztahu prenasaju aj na tento pripad a neradia ako hladat cestu k sebe ale jak treba potrestat aj co neurobil...preto som ponukla rozhovor v sukromnych spravach... da sa to riesit tak aby z toho nevzniklo este viac konfliktov o nic ciac ani menej mi neslo...len o spokojnost na oboch stranach
Stale by som to ale na Tvojom mieste nehrotila, aby ste sa s manzelom vzajomne volali na vsetky akcie. A prave kamaratstva z vysky su tymto specificke, pocas studia sa toho vela povystrajalo, konverzacia sa casto nesie v duchu spomienok, hlasok, ktorym rozumeju len oni a cudzi clovek tam len sedi ako puk a partner sa nemoze dostatocne uvolnit, lebo musi mat na pamati, ze si tam aj ty a treba ta nejako zapojit do rozhovoru. Podla mna je uplne v poriadku, ak manzelia na niektore akcie obcas chodia oddelene.
Vase manzelstvo rozhodne nie je v krachu, ale v obdobi, kedy sa stanovuju vzajomne hranice. Tvoj manzel je svojpravny a musi si uvedomit, kde je jeho odtál - potál.
Co sa tyka manzelstiev nasich rodicov/starych rodicov, nemyslim si, ze boli omnoho lepsie, len bola ina doba, zeny mali takmer nulovu sancu sa osamostatnit, postazovali sa navzajom, sak aj moj pije, aj moj doma nic nerobi, aj moj ma frajerku a tak nejak sa z toho nerobila tragedia. Veci sa museli opravovat, lebo nebolo na nove. Tiez som toho nazoru, ked je nieco nefunkcne, nema zmysel to donekonecna opravovat.
Ale myslim, ze ste na dobrej ceste, vela stastia 🙂
mne osobne by to asi vadilo keby isiel s kamaratkou vecer von, kamaratstva treba mat ale mohol aj teba zobrat
tak ty budes doma sediet pri televizore a este ho odprevadis k dverám a poprajes mu pekný večer ...to je hrozné v žiadnom prípade žiadna byvala spolužiacka ani nikto iný.To nemá v manželstve, ba ani vo vzťahu čo robiť.
@bloodygood mojmu manzelovi sa pacili vsetky jeho kamaratky, a aj to na nich skusal, ale oni mu razne ukazali ze ho beru ako kamosa 😀 samozrejme to bolo este pred tym ako sme sa spoznali
Tym som chcela povedat ze to este nemusi nic znamenat a ked ti to rovno povedal.
Akonahle zacne utajovat tak to treba zacat riesit alebo ak s nou bude casto
@borkavan ale ty nemozes tak zit ze ked ti muz povie ze ide tam ci tam tak automaticky mat pochyby. Ved takymto zmyslanym skoncis na psychiatrii. Treba sa na to pozriet rozumom. Co je nepodstatne, na co by si trebalo dat pozor a kedy zasiahnut. Myslim si ze ak by mal inu tak ona by spoznala ze sa nieco na nom meni 😀
@deltaa ale ja tak nežijem. Ja som práveže neni žiarlivá a podozrievavá. Ale zas je pravda, že mne sa nikdy nestalo, že by chlap chcel ísť sám na večeru s nejakou bývalou alebo kamoškou. Akože na chaty hej, ale pohoda. Mňa osobne nebaví podozrievať alebo tak. A možno ma aj bývali podvadzali, ale neviem no, nikdy som nič neriešila čo sa týka ich vzťahov s kolegyňami a tak.
ale toto bola prupovídka...pod lampou býva najväčšia tma. A podľa toho, čo ona opísala... o jeho minulosti a tak... bola bych obozretná. Vlastne nebola...lebo také typy chlapov ma ani nepriťahujú.
Podla mna je tvoj muz chrapun. A prides na to, ked ti padnú dole ružové okuliare o zidealizovanom vzťahu a par podpasoviek, ktore to ustedri.
Zeny ktore taketo veci tolerujú, bus svojho muza nemiluju alebo si same seba dostatočne nevážia. Prajem ti, aby si zazila chlapa, ktory ta bude nosit na rukách a nebudeš mat žiadne pochybnosti.
Skus sa opýtať na názor nejakého muza..myslim, ze bude presne vediet ako to tvoj muz s tebou mysli..
@bloodygood ...uprimne, nie neverila by som mu.... ani nos medzi ocami, stale tam ten bocny umysel je a to sa nezmeni :-/
@bloodygood
C. reforma sa prijme a ty ju nezvladnes.
budes vonku s kamosmi a hlavou aj tak stale u neho, co prave s tou kamoskou robi. ci uz vecere neposunul na vyssi level vecere aj so zákuskom.
myslim, ze ty vsadzas na moznost A. ze ho obava, ze aj ty budes mat prilezitosti k moznym drobnym neveram, potrapi. a pouci sa.
ostatne na toto vsadza dost vela ludi, co riesia podobny pripad ako ty.
veria, ze partnerovi daju ochutnat vlatsnu medicinu a on sa pouci.
obvykle vsak skoncia u toho C. partner najprv spozornie, potom prestane riesit a zacne vyuzivat vyhody obojstranného suhlasu k uplatnovaniu svojich chutok. a ten, co reformny zaviedol, dalej ticho trpi. teraz navyse s vedomim, ze to pozehnal.
a nakup pokazenej veci (teda vedome prijatie zavazku s clovekom, co ma charakterovy kaz, o ktorom vies) by som neprirovnala k idylickému obrazku starcekov, co v zivote vsetko nakoniec prekonali a dozili v spokojnej starobe, lebo opravovali namiesto vyhadzovania.
ked uz raz kupis nieco s vedomim vady, mozes cakat, ze sa niekde raz prejavi. takze vopred ratas s nutnostou oprav. mozno aj neustalou.
ono je to krasne, ze si tomu dala sancu, ale teraz sa zamysli, ci to s nim potiahnes k dalsim a dalsim dolezitejsim zavazkom (deti), alebo si to este premyslis s tym opravovanim.
proste si premysli, preco si mu dala sancu.
frazu "lebo som ho milovala" si vopred zo zoznamu skrtni a rozmen ju na drobne konkretne dovody.
a bud k sebe uprimna. ak za tym bol aj fakt, ze by si nezniesla predstavu, ze ty sa s nim rozides a bude ho mat ina (vsak pustovníkom sa preto rozchod nestane), tak si to napis.
ak tam bol dovod, ze si tuzila zit v zabezpeceni a videla si, ze on ti ho da, tak si to napis.
nie je to romanticke, ani ti to ku cti nesluzi, lebo z toho pachne vypocitavost, ale ak je to jeden z faktov, patri do zoznamu (navyse je tvoj sukromny zoznam, mozes si tam dat vsetko po pravde, nikto sa to nedozvie. a cim uprimnejsi zoznam, tym vacsia sanca, ze spravne prehodnotis rozhodnutia).
oboduj si dovody, preco si si ho vzala a uvidis, ci to ma zmysel opravovat.
napr. ak vyhravaju na body dovody obav, ze by ste neboli spolu a podobne, tak na nom visis a u takej lasky sa podpasovky postupne premenia na chlad, odcudzenie, hnev a niekedy nenavist. a nie je predsa nutne cakat s ochodom az na den, kedy ho uz nebudes moct vystat a dovod "nemohla som bez neho zit" sa zmeni na zelanie "bodaj by si ho vzala vtedy radsej ina".
Ja si tiez myslim (presne ako moonlight),ze sa dopalis.stare zname "ked nevies hrat,nehraj" stale plati.nedavno sa rozisli moji dobri priatelia,navonok par snov,akurat muzske pohlavie by rado hry na macku a mys a zenske pohlavie toto absolutne nechapalo a neskor odmietalo.ale pokusy "ako ty tak aj ja" tam boli,len skoda,ze ked to nemas od prirody,len si predlzujes agoniu.dvaja ludia si musia sadnut,kombinacia,kde jednemu pride normalne,ze chodi na vecere a drinky,kym ten druhy sedi doma a tvari sa,ze mu to nevadi,proste nefunguje.to su uz potom len take zufale vykriky do tmy,ked clovek vie,ze vztah melie z posledneho a bohuzial,castokrat sme ochotni padnut az uplne na dno svojej dostojnosti,aby sme objavili Ameriku.
@bloodygood Necitala som diskusiu, ale nechcem byt zla, ale prosto, ked uz tam bola raz nevera, a raz za cas eroticky ci len slovne zavadi o niekoho ineho je len otazka casu, kedy si vyhodi z kopytka znova, to je tak uz s nevernymi ludmi, malo kto sa puci a to hovorim z vlastne skusenosti cize, bud si ho budes drzat na kratko alebo ti ostava verit, ci zit v tom, ze si "jedina"
ja by som ho v ziadnom priprade nepustila von s kamaratkou a este dokonca vecer
@bloodygood je to divne a sa cudujem, ze tu niektori okolo toho vobec polemizuju. Moj partner ma dostatok zivotneho priestoru na svoje konicky a priatelov a nemyslim si, ze je OK aby volny vecer travil s inou zenou a nie s tebou. Plus sa - neborak - priznal, ze ta chcel oklamat, len mu svedomie nedovolilo ist do toho... Uffff, nevies si predstavit ten uragan, co by sa vo mne spustil - a to - podotykam - nemame zatial deti. Myslim, ze by sa neodvazil na take nieco colen pomysliet a ak ano, tak by som nechapala, preco tu zenu nepoznam a preco s nou musi ist von osamote... Tot moj nazor. Pre niekoho despoticky, ale u nas to proste takto funguje. Ja nechodim von s nejakymi muzmi, nevidim jediny dovod, preco by mal on ist niekam s nejakou zenou.
Drzim palce 🙂 daj vediet, ako to dopadlo 🙂
PS: boze, on ta uz raz podviedol?! Tak u nas plati nasledujuce pravidlo: 2x a dost. Dva razy nieco pokaslal, a ked sa to ma zopakovat - nechem uz nic pocut, proste je koniec,. Mam velmi velky problem ak niekto znicil doveru - a ak by sa to malo zopakovat, to radsej nech sa pakuje prec.
To je tu 99 percent zien, ktore zakazuju svojim muzom mat kamaratky a ist si s nimi posediet???? Ufff, tak to ma teda velmi prekvapilo. A potom, ze je tolko rozvodov, no necudujme sa 🙂
@belllinka kamaratky mu nezakazujem mat, ale zeny, s ktorymi sa chce stretavat poza moj chrbat a ktore ja nepoznam - ano 🙂 Mas pravdu, necudujem sa, ze je tolko rozvodov 🙂 Mal tvoj partner uz nejaku znamost pocas vazho vztahu? Evidentne nie... Inak by si pisala... Ale samozrejme, nechcem trvdit, ze kazdy, kto sa teraz vecer zide so zenou automaticky podvadza partnerku. Nekategorizujem, ale konstatujem na zaklade svojich skusenosi a na zaklade skusenosti mojich priateliek.
@belllinka nie, mýliš sa. Rozumná žena mužovi nič nezakazuje, nie je jej majetkom. Rozumný muž má aj kamarátky, ale nepotrebuje ich pozývať na večeru a stretávať sa s nimi poza partnerkin chrbát. Lebo tu už nejde o rozumného muža, ale o niekoho, kto si potrebuje zo vzťahu odskočiť, alebo si aspoň zaflirtovať. Tak ako mám ja kamarátov, má aj môj partner kamarátky, považujem to za normálne, tak, ako považujem za normálne, že ich nepozýva na večere, ani ja nechodím s nimi na večere, ani sa nepotrebujeme s nimi stretávať tak, aby o tom ten druhý nevedel. Dokonca ja mám oveľa viac kamarátov, ako kamarátok, v mužskej spoločnosti sa cítim lepšie, je tam menej falošnosti, ohovárania a riešenia kravín do nemoty. Iba nerozumiem, prečo by som mala ísť s niektorým na večeru, za akým účelom? Prečo len my dvaja? To nie je o žiarlivosti, ale o zdravom vzťahu. Ak muž niečo potrebuje tajiť pred partnerkou, už o zdravý vzťah nejde.
@timea7 Ja tu neobhajujem to zatajovanie, ani neveru. Ale tu sú všetky príspevky v tom duchu, že "Nikam muža nepustím, s kamarátkou už vôbec nie, má sedieť pri mne doma, maximálne ísť na so mnou." Mne je to až smiešne, čo tu čítam... fakt už iba predsatava, ako si muža každý večer priviažu o radiátor a "zakážu mu stretávať sa s kamarátmi a nedajbože aj s kamarátkami." 😀 To musia byť super vzťahy plné dôvery. 😀
@timea7 Ja mám 3 kamarátov, s ktorými sa stretávam (s každým samostatne), všetci majú normálne partnerku a jeden z nich to musí robiť tajne, vždy frajerke povie, že ide s kamarátmi a nie so mnou. Proste stíhačka, ako tieto v celej diskusii, čo by ho najradšej nikam nepúšťala lebo by sme asi hneď skočili do postele. A to sa dá dokonca asi nazvať aj večerou lebo vždy si k pivu a vínu dáme aj pizzu alebo rebrá. Ale veď všetko sa dá nazvať "romantickou večerou. " 😀 😀
@kralovahola Myslis, ze napisu "NEPUSTAM" ale ked jej povie, idem si vecer posediet s kamaratkou, tak mu povedia "CHOD, ALE NEPACI SA MI TO" ???
@kralovahola bohužiaľ nemyslia, mrkni na niektoré témy 😒 😒 😒 😒 a mám to aj vo svojom okolí, známa má pocit, že má na muža list vlastníctva. Bez nej ani na krok. Nejde o krčmu, ale o šport....

@bloodygood no a ked si bola vonku s tými kolegami, tak si naňho nemyslela alebo tak? Uprimne si sa zabávala a plne si užívala kolegov? Na toto si odpovedz úprimne ako to bolo.
Neviem aký to ma zmysel, keď on bude chodiť s babami von na večere a ty s kolegovcami. Toto určite nie je o rovnováhe.
a jjasné, že si v ňom vyvolala pocit žiarlivosti...je to predsa chlap a má ťa istú a zrazu dáš prednosť kolegom. Aj keby ti zahýbal, tak bude na teba žiarliť, lebo on od teba očakáva, že ty budeš sedieť doma a čakať na neho.
Stále som skeptická voči nemu, ale je pravda, nevidím vám do kuchyne. Preto len ty sama vieš čo chceš a čo nechceš.
Ale stále je to typ chlapa, čo rád loví, vyhladáva vzrušenie a odtial už je blízko k nevere. A toto on bude celý život a k tej nevere podľa mňa aj dôjde skôr, či neskôr. Good luck dievča, budeš ho potrebovať.
Lebo v manželstve sa riešia iné veci a nie, že mi chlap chodí na večere, len aby zažil vrzušenie a napätie... a stále si niečo dokazoval. Chlap má dokazovať hlavne svojej žene, že o ňu stojí.