icon

Je to v poriadku, ak ide manžel večer von s kamarátkou?

bloodygood
18. dec 2015

Ako by ste reagovali, keby sa vas manzel chcel ist na veceru a zopar drinkov s byvalou spoluziackou z vysky? A viete, ze sa ju snazil balit este pred vami...
Tak nejak ma to zarazilo, sme obaja dost vytazeni a travime spolu cez tyzden malo casu. Minuly vikend som ho pozvala na veceru a bolo to fajn a zrazu sa ma spyta, ci by mohol nasledujuci vikend von s tou znamou, ze by sa vratil o polnoci. Potom som zistila, ze povodne s nou chcel ist von s tym, ze mi povie, ze ide von s kamaratom, tvrdi, ze to ale zrusil, lebo mal vycitky a hovoril si, ze vsak nic zle nerobi a normalne sa spyta. Nehovorim, ze sa ma to nedotklo, lebo to aj zatlkal, ze mal taketo bocne umysly, az som to z neho vypacila. Pride mi to divne, nikto dalsi okrem nich dvoch tam nebude a vzdy ked idem von ja s niekym, tak volam aj jeho, aby nebol nahodou sam doma a aby sme boli spolu. Sme obaja mladi a manzelmi sme par mesiacov. V minulosti mi dnes uz manzel neverny bol, ale tvrdi, ze sa poucil, hoci asi kazdych 6-7 mesiacov zistim, ze sa s nejakou znamou bavil o erotickych temach a je z toho par dni heavymetal. Okrem tejto veci je to velmi pozorny, milujuci muz, o tom, ze ma miluje ale nepochybujem, valnu vacsinu casu si pekne harmonicky nazivame. Keby som povedala, ze mi to vadi, zrusil by to, ale je mi to blbe, lebo by som bola za ziarlivku - tato jeho znama si robi zarty zo ziarlivych zien svojich kamaratov, ktorym ti muzi musia vymyslat ked s nou idu von. Neviem skratka, mam pocit, ze to nie je vhodne, ma to vsetky atributy randenia, ale neviem ako zasiahnut aby som si zachovala dostojnost.

kralovahola
29. dec 2015

@belllinka tak inak si to neviem predstavit. Fyzicky mu v tom asi nebrania, nie?

kralovahola
29. dec 2015

@timea7 nesmie chodit von? 😀 to naozaj?

timea7
29. dec 2015

@belllinka práve to sa mi zdá nefér, on jej vlastne klame, niekto to nabonzuje, nejaká trúba si k tomu ešte pridá aj to, čo nevidela a oni budú maž doma zbytočné zvady. Nemám potrebu s niektorým z mojich kamarátov chodiť niekam, či už na kávu, na pivo a pod. Netvrdím, že sa mi nikdy nestalo, napr. nemohla som naštartovať, kamarát mi pomohol, tak nebudem čakať, kým sa môj partner vráti z práce, zavolala som ho na čaj s rumom, lebo vonku bolo príšerne zima. Ja som si dala kávu a išli sme každý po svojom. Ale aby som plánovane išla s niektorý z nich na večeru, kávu, to nie. Keď sa stretneme ako partia, máme dosť priestoru sa porozprávať aj bez našich partnerov, nesedíme prilepení o seba. Ani nie sme žiarliví, ani jeden ani druhý len ja nechápem, prečo by som mala ísť plánovane s kamarátom na večeru. Nepotrebujem to, nechýba mi to, vlastne som o tom ani nerozmýšlala.

belllinka
29. dec 2015

@kralovahola Prebieha to asi tak:
1) Žena je dostatočne autoritatívna a muž submisívny, že radšej stiahne chvost a poslušne povie, že teda nebude chodiť večer nikam, aj keď by chcel.
2) Muž si presadí svoje a pôjde, ale žena mu ten večer dostatočne znepríjemní neustálym vyvolávaním, výčitkami, nepríjemnými sms-kami, že pre pokoj v rodine sa už o ďalšie udržiavanie kamarátskych vzťahov nepokúša
3) Vyhrážky – ak pôjdeš večer von, tak.... blabla
4) Pôjde von, a žena bude odutá a nepríjemná ešte mesiac potom, takže si to nabudúce x-krát rozmyslí, či niekam pôjde.
5) Proste mu to zákáže 🙂

timea7
29. dec 2015

@kralovahola no my sa už tiež smejeme, že ho asi priväzuje o radiator.....on má povolené dve trasy - z domu do práce a z práce domov. Mladý ani nie 40 ročný muž....Poznám ho, ešte keď bol slobodný, normálny chalan, nikdy nebol nejaký typ, ktorý by obháňal baby, ale športoval, išiel s kamarátmi na bicykloch zopár km, potom si opekali, dali pivo, išli domov. To teraz neexistuje.

belllinka
29. dec 2015

@timea7 V poriadku, každý má inú potrebu udržiavania kamarátskch vzťahov, ale predstavovať si pod pojmom "večera" hneď romantickú večeru pri sviečkach je fakt trochu prehnané.

kralovahola
29. dec 2015

@belllinka no a nemyslis, ze by bolo lepsie, keby o tom ta stihacka vedela a proste on nemusel doma klamat? zeby ste si napr dali dvojrande ci ako to nazvat a ona uvidi, ze ste proste priatelia a nebude to riesit? podla mna lepsia situacia, ako doma klamat a potom ked na to stihacka dojde, bude to 100x horsie...

timea7
29. dec 2015

@belllinka nie, nejde o sviečky, ide o plánované strávenie nejakého času s iným mužom, ako je partner. Ja to nepotrebujem, nechýba mi to.

kralovahola
29. dec 2015

@timea7
@belllinka

mne vadi to zatajovanie... proste mi to nepridava na pocite, ze ten muz ma ciste svedomie, ked nema problem zaklamat partnerke.. ak by som sa chcela stretnut s nejakym znamym, urcite ho zoznamim s partnerom.. to je moj pohlad na vec.

timea7
29. dec 2015

@kralovahola presne tak, zatajovanie do vzťahu nepatrí

belllinka
29. dec 2015

@kralovahola Nie, kamarátky má proste zakázané. A zas dvojrande ma teda neláka, o čom by sa asi tak bavili naši partneri? To by bolo úplne zlé. My sa stretneme 2x do roka, prebereme ako ide život, pospomíname starých znýmych, dáme si pivo, víno, pizzu a pekný večer za nami. Ja teda fakt na tom nevidím nič zlé.

belllinka
29. dec 2015

Ale bolo by zaujímavé dozvedieť sa konkrétne spôsoby, ako mužov NEPÚŠŤAJÚ VON 😀 😀 ČI ich zavrú na záchode, priviažu alebo sú všetci podpapučáci a poslušne povedia, že nikam nejdú? Fakt ma to zaujíma, dievčatá, podelíte sa o vaše metódy? 😀 😀 😀 😀 PROSÍM

libka1
29. dec 2015

@belllinka ty to teda poriadne hrotis 😅 ma ten tvoj stastie oproti vsetkym tym chudakom ze na taku chapavu zensku natrafil 😀

prinzesz
29. dec 2015

neni tu co vysvetlovat, u mna by bola len jedna odpoved NIE a nech sa slecna - nebezpecna smeje kolko chce.. ked chce ist von s tvojim muzom, ma zavolat aj teba ked nema ziaden vedlajsi umysel... cele je to dake chore..

belllinka
29. dec 2015

@prinzesz Ale napis prosim konkretne, ty povies NIE a muzova reakcia je aka?

belllinka
29. dec 2015

@libka1 Ved musim mu vecer porozpravat, aspon sa zasmejeme 🙂

emilia25
29. dec 2015

Ked je normalny muz a nechodí po krčmách a nepije ani na silvestra tak tam ani zakazovať a príkazovst netreba.

kuriatkomm
29. dec 2015

Nečítala som príspevky predomnou. Ale môj skromný názor,keď ťa bude chcieť podviesť spraví to hocikedy,hocikde,nikdy sa to nedozvieš. Ja manžela,ani priateľa nemám,no ak raz budem mať,nebudem mu nič zakazovať,pretože on sa vstupom do manželstva nestal mojím majetkom. Vzťah je o obohatení života,preto ste spolu,nie? Je to bonus v živote,veľa ľudí ho berie ako samozrejmosť. Si inteligentná žena,určite sa rozhodneš správne 🙂

libka1
29. dec 2015

@belllinka ja napisem za seba. Moj muz napriklad sem tam ide s nejakou spoluziackou ci kamaratkou na pivo a neriesim to. Vacsinou ale chodia ako partia, nie v pare. Mozno je to tym ze viem ze nema v hlave nasrate a pre par minut rozkose neobetuje to co roky buduje a mozno aj tym, ze tie kamaratky aj osobne poznam a su to mudre zenske co tiez maju svoju rodinu a nevenuju sa lovu na zenatych 😀 inac ja som mala tiez moznost zazit jednu osobu, zenska na vysokom manazerskom poste, slobodna, vyspala sa s kazdym s kym sa dalo a dokonca to isla jednej z manzeliek osobne oznamit ze mala sex z jej manzelom v ich byte. Dokonca jej popisala podrobne kde vsade 😖 Ten par to ustal a milu manazerku postupne z partie vylucili. Tak ak niekto uz cosi taketo v zivote zazil je jasne ze bude v takejto situacii reagovat s obavami.

prinzesz
29. dec 2015

@belllinka akeho muza myslis? nerozumiem.. ja hovorim, ze mu autorka toto dovolit nema.. preco s nou chce ist sam von? potrebuje si zvysit ego.. vies keby spolu chodili ok, nech si ide.. neriesila by som to, ale vratila nieco podobne.. aby vedel aky je to pocit.. ale ak su manzelia a este kratko, preco by mal chodit s inou zenskou sam von? okrem toho autorka pise ze jej v minulosti neverny bol, cize sa trosku boji.. co chapem.. vlastne ked sa nad tym zamyslim este lepsie, je to otazka nastaveni, poznam pary co ziju na volno.. prosto ked sa vyskytne nejaka moznost bocneho uzitia vyuziju to..

timea7
29. dec 2015

@belllinka ja sa s tebou nepodelím, ako som písala vyššie, partner nie je mojím majetkom, nikdy by som mu nič nezakazovala, ale ak do partnerského vzťahu vstupuje zrelý muž, nie nevybúrený pubertiak, alebo muž, ktorý si potrebuje dvíhať svoje ego tým, že flirtuje s inými ženami, tak to nie je potrebné. Na mieste zakladateľky témy by som ho poslala kade ľahšie a nie tu zakladala tému. Už ju raz podviedol, u mňa by už tým mal konečnú a nie aby som mu ešte tolerovala večere s inou poza môj chrbát. Práve on je v situácii, že by sa mal snažiť ako besný, aby už nesklamal jej dôveru, ak teda o ňu stojí. Ak nie, nemá zmysel s ním strácať čas.

nastus
30. dec 2015

Jednoznačne je to vec ktorá sa nehodí . Keby idete si sadnúť všetci 3 no budiš. Alebo keby dajú len kávu.. Teba by mal brávať na večere a drinky a nie dakú pipku ..Ale keby ma priateľ podvedie tak už má dávno kufre zbalené a žiadne také že svadba. Ako to tu už niekto písal je si tebou sakramensky istý a preto si robí čo chce. Držím palce nech to dobre dopadne

matulik79
30. dec 2015

@bloodygood ja som mala v manželstve niečo podobné. Raz sa manžel stretol so svojou bývalou spolužiačkou zo základky. Išli spolu na kávu. Ťažko som to rozdýchavala, no nezakazovala som. Neskôr som sa dozvedela, že ma s ňou podviedol. Mladá pani zostala tehotná, no tehotenstvo dlho netrvalo. Vtedy sme to ustáli. No po pár rokoch si manžel našiel opäť milenku a naše 15 ročné manželstvo sme pred dvoma mesiacmi ukončili rozvodom. Držím ti palce.
V manželstve je dôležitá komunikácia. Treba si určiť hranice 🙂

kleofaszkutya
5. jan 2016

Ano, je to v poriadku, ak ide manzel vecer von s kamaratkou. Dalsie priblble otazky?

dzejnus
5. jan 2016

@bloodygood ja by som to netolerovala byt na tvojom mieste 😉 ta zenska je asi bez partnera, ci co 🙄
mojmu by som to jednoznacne zatrhla, sak ked sme par a k tomu manzelia, preco by sa mal stykat s inymi zenami a ja by som sedela doma na riti??? urcite nie ... som jeho manzelka, tak chcem byt po jeho boku takmer stale ... moj je chvalabohu taky domased momentalne ze mam z toho dakedy az nervy 😀 ale radsej ako riesit taketo veci ze na veceru s kamoskou ,, urcite nie, mozno iba ak by som ju dobre poznala, ale skor s kamaratom veceru a nie so zenskou 😉 drzim palce

28031970
6. jan 2016

@kleofaszkutya ty to vidíš len z pozície chlapa tak by Vám to vyhovovalo viacerým.

timea7
6. jan 2016

@28031970 zrejme to bolo myslené žartom 😉

j.a.n.e.7
6. jan 2016

Ahoj, mne to príde divné, ak sa chce niekto stretávať s "kamarátkou", lebo si myslím, že naozaj každé priateľstvo medzi opačným pohlavím má stále potenciál prejsť aj do vzťahu. A dobre vieme, ako radi sa muži dávajú zviesť, ako im to lichotí ak o nich žena prejaví záujem, takže ak aj on do toho ide s tým, že kamarátka, ona to tak vôbec nemusí brať a on skončí v jej osídlach. On si už vstupom do manželstva predsa vybral s kým chce tráviť čas a ak má takú potrebu ju vidieť, stretnite sa s ňou ako manželský pár. Ale o to asi dotyčná nebude mať záujem 🙂))

operaphantom
6. jan 2016

Manzel nejde s kamaratkou na drink, chce si ist s nou vrznut 🙂 Ked sa mu to nepodari nahodou, tak si s nou dohodne dalsie stretnutie a pojde s nou zase akoze na drink. Jednoduche ako facka.

28031970
6. jan 2016

@timea7ktovie väčšina mužov si myslí ,že sú pánmi tvorstva a ženy sú len piate koleso na voze