icon

Je to žiarlivosť?

14. mar 2022

Mam staršiu sestru. Odmala ma ochranovala ako mladšiu sestru. Je aj kritická ale mne to nevadí viem ze sa ma rada a ja ju. Dáva mi šaty po deťoch. Sú ako nové. Môj manžel je nevdacny. Ze sa toho zbavuje a podobne reči. Sú to pekne šaty. Sestra mi stále povie ak sa ti niečo páči nechaj si ak nie posun ďalej ak máš komu. Bola by naozaj škoda vyhodiť tie šaty. Veľa eur ušetrím keď to nemusím kupovať detom. Keď sa jej pokazil vodovod, WC a sušička môj manžel jej to opravil lebo to vie. Povedal ze je rád že jej pomohol. Lenže potom dôjde nejaká hádka a on mi vyčíta ze jej to opravil ze my všetci sme hlupáci a s každým problémom ideme za ním. Ona sa ho pýtala co je dlžná. On ze nič. Ja manželovi vravím ale ved nám sestra pomáha dáva nám šaty hračky pre deti aj veľakrát kúpi nové veci aj sladkosti hračky. Pripadá mi to od muža nefer jeho slová ze sestra sa zbavuje veci.vycita mi ze sa zastávam mojej sestry, ale je to pre.naj človek. Naj kamoška a. Sestra. Ja som vďačná za tie veci. Žiarli muž na sestru? Prečo je taký?

Strana
z2
zoro9836
Odpoveď bola odstránená
zoro9836
Odpoveď bola odstránená
jana005
14. mar 2022

@zoro9836 nemá tu zmysel tu spamovat diskusiu, keď očividne jeden druhého nechápeme.
Ja som sa chytila len toho,že si písal ,že muž sa môže cítiť naprd,keď zoberie veci od sestry. Ale normálnemu mužovi by to nemalo vadiť,nie je o čom sa rozprávať.
Jasné, keby chcela sestra požičať peniaze ,tak to už hodím s mužom reč. Ale určite si nebudem od neho pýtať dovolenie,či si môžem od nej zobrať veci. A keby mu to vadilo,tak prepáč,ale je to debil.
Chápeš?

katkamatka7
14. mar 2022

Má muž súrodenca alebo súrodencov? Má človeka, ktorý by mu bol ako brat, ktorý ho chápe? Je tá žiarlivosť v tom, že on podobný ,,vzťah" so súrodencom ( kamarátom ako brat) nemá?
Chýba mu docenenie jeho práce? Nie finančné, ani darmi, ale venované časom, pozornosťou?

zoro9836
Odpoveď bola odstránená
0silvia0
14. mar 2022

@zoro9836 neviem co dotycny manzel chce alebo nechce, ale robi to uplne zle. Zhadzovat sestru, vyhadzovat na oci co on vie opravit a ostatni su neschopaci... toto nie je snaha o ziadne puto, to je snaha zdvihnut si vlastne ego. A poukazuje to na jednu jedinu vec, pan manzel sa sprava ako nezrele decko. Ma velmi daleko od skutocneho chlapa.

zoro9836
Autor odpoveď zmazal
zoro9836
Odpoveď bola odstránená
mamina0078
14. mar 2022

Podla mňa nežiarli ale ma pravdepodobne nejakú poruchu osobnosti alebo psychicky problém...

zoro9836
Odpoveď bola odstránená
katkamatka7
14. mar 2022

@zoro9836 MK je plný psychológov a mravenisko potencionálnych klientov. Ja som čerstvo po MD a sem chodievam uľaviť si pracovným potrebám. 😉

janetinka27
15. mar 2022

myslim, ze je dolezite poznat, co mu vadi. pre nas zeny je posuvanie veci samozrejmost, muza to moze urazat, lebo sa neciti ako zivitel rodiny. aj ja poznam muzov, co radsej kupia drahu vec, ale je nova, ako keby mali od niekoho nieco prijat. je to nejaka hrdost abo co. no aj ked je to z nasho pohladu "nespravna hrdost" a mozno aj nejaky prejav nizsieho sebavedomia atd, je dolezite, aby si to vnimala u muza individualne. nie sme vsetci rovnaki, jeho to moze zranovat, aj ked zbytku sveta moze prist darovanie veci v pohode.
skus s nim riesit veci tak, aby sa pacili obom, skus ho povzbudit, aby sa citil istejsie, daj mu najavo, ze je pre teba dolezity. lebo takto ho zneistuju kazde dupacky, co dostanes, lebo sa neciti ako ten, co sa vie postarat aj bez pomoci tvojej sestry.

nelinka888
15. mar 2022

Tiež si myslím, že nežiarli to je len taká povaha, ktorá má potrebu pri hocičom hocičo vykričať.

mariaveronikag
15. mar 2022

možno by som povedala manželovi okrem iného aj to, že povyšovanie aj ohováranie je hriechom. Prečo Tvojej sestre nepovie nič a potom Tebe áno? To nie je fér. Každý pomáha ako vie : on opravovaním, sestra dá donosiť veci, Ty sa staráš o domácnosť...treba, aby zmenil zmýšľanie, lebo toto pekné nie je...ani kresťanské

nelina1
15. mar 2022

Táto téma mala byť o inom, ale napíšem ti, že vypovedá veľa zlého o tvojom manželovi. To, že si chlap nikdy neprizná chybu je totižto do budúcna veľký problém pre teba a je to red flag. On si tou ,,pomocou tvojej sestre,, len dvíha ego. V tej chvíli sa totiž cíti lepší. Nie je to úprimné.
Sestra je zlatá. Buduj si vzťahy s ňou, pretože, keď raz príde šupa medzi oči od tvojho muža, ona tu bude naozaj pre teba.

nelina1
15. mar 2022

A ešte jedna vec, mám iný názor ako väčšina žien tu. On na tvoju sestru a váš vzťah žiarli, pretože narcis žiarli vždy. Pretože izolovanú ťa bude môcť manipulovať lepšie, pretože tvoja sestra je fajn človek, lepšia ako on...

evamarek77
Odpoveď bola odstránená
autor
15. mar 2022

@mariaveronikag áno je to tak každý pomáha ako vie.

autor
15. mar 2022

@nelina1 to viem. Sestru si vždy obhájim je to pre mňa naj človek naj sestra

autor
15. mar 2022

@evamarek77 tak ma iba mierny prehľad o oblečení v pepcu a kik.

evamarek77
Odpoveď bola odstránená
zoro9836
Autor odpoveď zmazal
zoro9836
Autor odpoveď zmazal
marca12
16. mar 2022

Zboznujem takychto nadludi. Pan vie vsetko? Prepac,ale to nie je ziarlivost,ale jeho hlupost. Kazdy robi to,co vie. Nikto nevie vsetko. Mala som takehoto ex svagra. Detom nic poriadne nekupil,ale ked im niekto nieco dal,tak sa nafukoval,ci su oni nejaky zobraci,aby museli nosit veci po druhych,ked ak boli nove aj to mu vadilo a bral to ako urazku. To je povaha cloveka,ufrflany majster sveta. V kazdej normalnej rodine si ludia pomahaju. Raz pomozem ja tebe,inokedy ty mne.

Strana
z2