Je toto manželstvo?
Ahojte babi,dufam ze mi poradite...som na materskej 10 mesiacov,mala je ziva a manzel lenivy....pride z prace unaveny pricom obcas v nej len sedi....sex raz za dva tyzdne...(obcas aj castejsie) ....manzel mi maloco pomaha a ked ho proim o pomoc ci s dietatom alebo s domacnostou (napr. vyniest kos,postrazit malu nech si oddychnem...) tak mi povie...ty si na materskej,ja chodim do prace to su tvoje povinnosti...vsetky peniaze ma na svojom ucte vratane mojej materskej...peniaze mi necha iba obcas a aj ked ich miniem na jedlo tak som marnotratna...ze tie veci vobec netreba...chodieva von na pivo s kamosmi ja sedim doma lebo nemam s kym ist von a sibe mi doma...a k tomu vsetkemu urazky nadavkypri....ana,p..a,spr..ta kr...va....,casto mam pocit ze si ma nevazi...aj mne obcas vyleti z ust ale to uzmusim byt vytocena az aztaktiez je casto nervozny a naozaj nema preco o vsetko ma postarane a v praci tiez sa nepretrhne co viem.....obaja fajcime no mne zakazuje pretoze nezarabam (kedze som na materskej) nechava mi z nervami pridelok 4 cigarety skoro na cely den on vyfajci zvysok ....idem ho objat tak radsej sleduje tv...musim mu nadvihnut ruku aby som sa dostala k nemu...a je toho vela zapisala by som cely toaletak :D neviem ako to zvladat...samozrejmä !obcas! mi doma pomoze,aj ma obcas obijme ci postrazi malu..ale je toho malo...a to sme len rok aj dva mesiace manzelia.....poradte mi a povedzte co si myslite o mojom manzelstve?
@lara1993 Co si myslim o tvojom manzelstve? Ze je to zvazok dvoch nerovnocennych ludi, kde tvoj muz sa citi byt tvojim majitelom a panom a dava Ti to jasne najavo! Budem uprimna a otvorena, dobre? O muzovi typu tvojho manzela si myslim toto: chrapun, chruno, sovinista a dedinsky balik, pre ktoreho je zena chudera!
Vo vztahu, v partnerstve, v manzelstve neexist, aby muz zene povedal, ze nezaraba ak sa ta stara o ich spolocne dieta! NEEXIST! Rovnako v normalnom zvazku muz zene nic nevydeluje! V normalnom partnerstve, partnerstve rovnocennych ludi sa nekontroluje kto co minie a na co! A vo zvazku dvoch rovnocennych partnerov nikto nikomu nevydeluje co je muzska ci zenska praca! Takze si na materskej, hej? Starost o dieta je vyhradne tvoja starost? No tak pan to ma sakra pomylene! Dieta je VASE! Plural! Ak potrebujes pauzu, oddych, vybeh von, je v poriadku Ti to dopriat! Taky drist ako vypustil tvoj manzel nech si necha - trebars pre vlastnu mater! Poviem Ti uprimne, s takym chujom (sorry, neda sa inak) by som ja bola hotova okamzite. Obavam sa, ze s takymto zivocichom by som ja ani v manzelskom zvazku neskoncila.
Ake ma chlap postoje k zene, k delbe prace a vobec aku uctu poziva k partnerke, to vsetko sa da zistit pocas chodenia! Tu na neocakavany zvrat a zmenu spravania neverim! Vybrala si si velmi zle. Uz aj to ako sa na tvoju adresu vyjadruje! Ako Ti nadava - teda ja som uz par krat skaredo uletela a mrzi ma to, ale v zivote mi to moj manzel nevratil. Vulgarizmy na adresu zien mu nie su vlastne a voci mne ako manzelke uz vobec nie! Ty si nevidela ako sa spravaju k sebe jeho rodicia? Aky model doma maju zavedeny? Pred manzelstvom ste sa o com bavili? Ako je mozne, ze tvoj manzel spravuje vas ucet a z neho Ta vydeluje ako nesvojpravneho somara??? Toto su sakra zasadne veci, to sa nenechava az na moment kedy vhupsnem do zavazku! Dievcata dievcata....
@lara1993 tvoj manzel v praci konci o pol stvrtej? Ci pana, tak to urprimna zavist! To vyhral, takuto pracovnu dobu uz clovek len tak nevidi. To by mal mat pre malu more casu! Vobec, je velmi smutne, ze mediz sebou mate takyto vztah tak skoro. Dietatko ma len 10 mesiacov, ste cerstvi rodicia este, co by ste mali mat k sebe najblizsie....och skoda reci. Dieta je sice zatazkavacou skuskou vztahu, ale nie jeho skazou. U vas to nejak zamavalo vzajomnou uctou, respektom a laskou.
@jabadaba... Teba som tu dávno nevidela😲
Prepacte za uprimnost . Ja stale nechapem ako si inteligentna zena moze zobrat takeho burana. Nech sa mi nikto nesnazi nahovorit ze zo zaciatku taky nebol a pod.... ak ma niekto takuto povahu, IQ, tak sa to musi prejavit uz na zaciatku. Dalej lahko sa to da odpozerat v rodine ake su vztahy, ako sa otec chova k manzelke, nasledne syn k matke.... ak ma zena pochybnosti ihned zaradit spiatocku. Ale asi k problemu. Lahko je povedat rozved sa ale to asi take jednoduche nebude. Skusit sa porozpravat o tom. To by som poradila zene kt ma normalneho manzela. Ale bohuzial v tomto pripade to nevidim ako riesenie. Skor si myslim prepac ale je to zadubenec a opakujem buran kt asi nechape ako ma normalny vztah a manzelstvo vyzerat. Prepac ale ak by ma muz castoval takymi nadavkami ako popisujes asi by to uz davno neprezil, ale taka som ja🙂 tak ak nie si ochotna akceptovat takeho spravanie tak asi musite ist od seba , znovu sa ospravedlnujem ale s takymto idiotom asi neurobis nic:(
@lara1993 Manželstvo to je, ale nie láska. Poviem ti narovinu, že s ním budeš len trpieť. Takých tém tu už je veľa a stále to isté dookola - spoločný účet, žiadne úspory, žiadne kamarátky, žiadna pomoc od partnera a nadávky...zosumarizuj si to a spýtaj sa, že ako dlho chceš ešte toto znášať...myslím, že ružová budúcnosť ťa nečaká, ale nahovárať ťa na rozvod nebudem...len s týmto typom chlapa sa nedá podľa mňa výjsť...
Stačila mi veta, keď on teba nahovoril na dieťa, ty si mala v pláne ešte počkať...jednoducho on ti spravil dieťa, ty sa máš starať a od všetkého ťa odrezal...hotový manipulátor..
Obrať sa na svojich rodičov..aj v tej najťažšej chvíli by som vlastnému dieťaťu pomohla..
Mimochodom kedysi som nadávky od bývalého počúvala tiež a jeho argumenty boli ako to je jeho spôsob ukludnenia sa a aj tak to nemysli vážne a ja som citlivka, že si to beriem k srdcu....on nemá právo ťa takto častovať pravidelne 😉
no, neda mi nevyjadrit sa....prepac...mala som podobny vztah, nastastie bez obrucky a deti a teraz po rokoch viem,ze som bola hlupa. s mojou skusenostou: zit radsej sama a ak sa da aspon na cas s pomocou rodicov a byt kludna ako zit s chlapom, kt.denno denne ublizuje slovami alebo skutkami.psychicky to cloveka nici a casom zacnu pribudat z toho aj somaticke tazkosti a zdravie mame len jedno! vela stastia
@katarinamarkova emam len rada ludi co sa stale dookola stazuju, milion ludi im ponukne milion konkretnych rieseni, ale aj tak ani jedno nepouziju, lebo zrazu to zleeee nie je az tak zleee, lebo zrazu to co chcu ani tak velmi nechcu... -uplne s Tebou suhlasim, preto uz ani nereagujem. Zbytocne vynalozene usilie, aj tak nic zakladatelka vo svojom zivote nezmeni,.
ja len nechapem kde tie baby tychto zadubencov hladaju, nepoznam v svojom okoli jedneho takeho debila ktory by sa takto choval k manzelke a v zivote by som nedavala peniaze na jeho ucet. Kazdy ma vlastny plus spolocny ucet. doprosovat sa kvoli vlastnym peniazom je chore... a inak tiez pochybujem ze sa zmeni, zial asi to s nim bude len zabity cas
@katarinamarkova fakt si to napisala genialne, presne patrim medzi ludi, ze ked sa chcem poradit a nieco zmenit tak to zmenim a nebudem si hladat argumenty ze vlastne to nie je az take zle..., inak co tema to zakladatelka zmizne a uz je diskusia bez nej...
@jabadaba.. Popoludní...ďakujem.
@mima4 raz sme sa tušim nezhodli v jednej diskusii ale teraz s tebou musim ale že uplne suhlasit,fackovanie a to nie je to pod uroven kazdej ženy ktora si vazi samu seba.
Noo tak dnes som mu dala jasne pocitit,ze mame byt rovnocenny partnery! Videl hned,ze si nedam skakat po hlave....som rada,ze ste mi poskytli rady a napady,ako to vylepsit,budem na tom pracovat,aby som zmenila svoj pristup k tomu vsetkemu....DAKUJEM!
@jabadaba nechodi na diskoteky,bol na pive s kamaratom a nahovoril ho....asi stratil rozum ked siel....ale to uz mame vydiskutoavane...vie dobre,ze ak prekroci hranice tak konci....ja mam 21 a on24....ano viem je to rychle a hlupe rozhodnutie...keby som mala rozum aky mam teraz tak si pockam este aspon 5 roov...bola som hlupa zaslepena a naivna...bohuzial clobek robi chyby....a ako sa hovori vsetko zle je na nieco dobre....mna to dobre mozno estelen caka ....
@lara1993 isteze Ta este caka aj to dobre, len musis pre to aj Ty sama nieco spravit. Zacni si samu seba vazit, zjednaj napravu medzi vami dvoma, dajte si doporiadku financie tak, aby si mala prehlad o vsetkom a najma, aby si mala pristup k spolocnym financiam rovnaky ako tvoj manzel. Tak ako to je normalne v normalne fungujucom manzelstve dvoch rovnocennych ludi. Ziadne take ,ze Ty nezarabas! Ty sa staras o vase spolocne dieta, to je tvoja praca, vzdala si sa pre jeho blaho svojej financnej nezavislosti a manzel je povinny zivit tak teba ako aj dieta! Manzelia maju pravo na rovnaky zivotny standard, to je zakon, to necucam z prsta! Nikto nikoho nema pravo vydelovat financne a uz vobec nie vydierat zivotnou situaciou, ktora jedneho z partnerov znevyhodnuje. Mozno si vo vlastnom zaujme pekne dvihni okrem sebavedomia aj pravne povedomie, aby si vedela na co mas narok bez akychkolvek obmedzeni! Drzim palce, si mladucka, zivot pred sebou a aj perspektivu mat stastne a fungujuce manzelstvo.
neviem ako iní ale ja som muž a do tohoto fóra sa občas pripájam odkedy ma sklamala moja žena. dovtedy ma takéto veci nezaujímali.
čo sa týka tvojho problému, lara, podľa mňa je to celé zle.
ale dosť záleží na tom koľko vydržíš... na materskej nemôžeš veľmi vyskakovať, ale nedávam vášmu vzťahu dlhodobú nádej... časom to bude asi len horšie. buď ale silná a pracuj na sebe.
TOTO NIE JE MANŽESTVO, ALE OTROCTVO !
Prosim Ta zaloz si svoj vlastny ucet aby ti tam chodila materska a rodinne pridavky na malu. To si mala mat uz davno a k tvojmu manzelovi ani neviem co povedat aj mi sa pohadame,ale odtial potial ,a myslim ze keby mi povedal "krava sprosta a jemu ,ze debil" tak asi nieco ponom hodiiiiiiiiiim a to myslim vazne 😉

😀 😀 😀 prečítajte si svoj príspevok a položte si otázku? Je toto manželstvo???.........Keď sa vás dieťa v budúcnosti opýta: "Mami, a čo je to to manželstvo?", tak mu odpoviete: "No, to je stav, keď občas síce manžel manželku počastuje vulgarizmom, neobjíme ju, neváži si ju, nepomôže jej, nezaujíma sa o ňu, po finančnej stránke jej tiež bohvieako nepomôže, ale inak s ňou žije spokojne v jednej domácnosti" 😀 😀 😀 škoda, že tu nie je smajlík krútiaci hlavou.