icon

Je toto už fyzické náasilie?

18. apr 2023

Ahojte dievcata,

Chcem sa opytat na nazory, lebo uz fakt neviem kudy kam….partner ma pred par dnami v hadke zdrapol za rameno, teda tak ze mi ho stlacil az to zabolelo….par tyzdnov predtym mi vytrhol mobil z ruky v zlosti ze ho vyhodi z okna (neurobil to) a tak…..ja mmntalne neviem ze co robit, mam ho opustit alebo prehanam??? naposledy po tom ramene sa ospravedlnil ale aj tak, je toto pre vas fyzicke nasilie? prosim nesudit dakujem krasne ❤️❤️

Strana
z2
evica17
18. apr 2023

ako dlho ste spolu ? ja yb soms i vsimala to, proste teraz ta zdrapil ale za par rokov moze byt to fyzicke nasilie.(najma ak ste kratsie spolu, a nie nejaych 5-10 rokov, ze uz s avela poznate
)

viestta
18. apr 2023

Nie, toto by som neodpustila. Nedokáže sa kontrolovať a to je fakt problém, ktorý ospravedlnenie nevyriesi

autor
18. apr 2023

@evica17 sme spolu rok aj 8 mesiacov

autor
18. apr 2023

@viestta este aj mi vycita kazdy problem proste vsetko je moja vina aj ked to objektivne zavinil on, a tym ospravedlnuje to spravanie :(((((

ckocka
18. apr 2023

Ale inak sa predpokladám velmi milujete.

autor
18. apr 2023

@ckocka ako rob si srandu, ale ja ti ozaj neviem….v partnerstve dobre, ale muz co miluje zenu jej dokaze takto ublizivat? asi nie

evica17
18. apr 2023

tak odid, toto nie, teraz sa snazi kontrolovat a spravat v pohode , aj ked mu to moc nejde, ale casom ktovie co bude

mondolina
18. apr 2023

pravdaže nie🤔 spôsobil ti predsa bolesť
trhá ti mobil z ruky? z akého dôvodu? 🙈

ckocka
18. apr 2023

"...v partnerstve dobre, ale muz co miluje zenu jej dokaze takto ublizivat? "
Asi potrebujem vysvetlivky.

autor
18. apr 2023

@mondolina chcel aby som znamej daco odpisala lebo soferoval, no a nepacilo sa mu ze ako som to naformulovala

pralinka25
18. apr 2023

za mna toto nie. nezostal by som s nim.

autor
18. apr 2023

@ckocka nepotrebujes, leby si chcela pochopit tak pochopis. ak nie, je tu milion inych diskusii, ktorych sa mozes zucastnit

ckocka
18. apr 2023

No tak teraz si mi to vysvetlila úplne priezračne, ďakujem.

jabadabadu
Odpoveď bola odstránená
miadi
18. apr 2023

Je minimalne agresivny. To potrebujes pocut od druhych ci je to malo ci moc ? Mne by sa Taketo chovanie nepacilo .S cholerikom by som nebola.

autor
18. apr 2023

@jabadabadu opustim ho. Zbalila som si veci prave, cakam kym pride domov…je neskoro a byvam daleko, musi to pockat do rana

sovica
18. apr 2023

@autorka Koľko máte obaja rokov? Ak si nechceš zničiť život, tak odíď z kratšej cesty. Rok a 8 mesiacov ste spolu, to by Ťa mal ešte stále "na rukách nosiť". Asi nenapíšem žiadnu novinku, ale lepšie to už nebude. Muži sa k lepšiemu nemenia. To si len mnoho žien naivne myslí, že sa chlap zmení. Nie, práve naopak, rokmi sa tie zlé vlastnosti, správanie, povaha atď. mení ešte k horšiemu. Keď sa nevie ovládať teraz, neviem si predstaviť, ako sa bude správať o rok, o 5 alebo o 10. Dievča, utekaj!

hradnapani
18. apr 2023

to hadzanie viny na teba nevesti vobec nic dobre

miadi
18. apr 2023

Dobre len si to do rana nerozmysli

svetlonos
18. apr 2023

Jednej kamoske manzel hodil telefon v hneve o stenu a rozbil sa. V mobile jej nasiel, ze si vypisuje s chlapom. Ja viem ze ho podvadzala. Vies co potom spravil ? Odisiel. Vratil sa za 2 hodiny s novym telefonom a ospravedlnil sa jej! Napriek jasnej komunikacii s inym chlapom pocas manzelstva. A neboli to sms ze ako s mas..
Moj mm ma 2metre, byvala bola agresivna a zopar krat ho slahla, ani sa jej nedotkol- vedel, ze keby jej to vratil, leti 3 metre do dalsej izby.
Sme spolu uz par rokov, obcas sa povadime/ vymenime nazory aj veru dost nahlas. Ale nikdy ma nezdrapil. Par x sme zo srandy "bojovali" 😁 proste len tak šaškovali, natahovalivsa a smiali. Silnejsie a chytil, hned som mala modrinu a hrozne ho to mrzelo.
Takze na tvojom mieste uz s tym tvojim agresivnym debilom nie som - teraz. Ale riez som bola vo vztahu, kde zial koli silnym liekom fungoval aj tento typ násilia ako u teba, este horsi.
Len obcas alecteda "salo to za to". Inokedy by ma na rukach nosil, ranajky aj s ruzami do postele, a podobne.
Ste spolu kratko, ved to by ste mali od lasky ziarit a nie aby sa on takto choval + obvinovat ta za vsetko.
Dievca odid, i keby si bola zrovna tehotna!

simona20201309
18. apr 2023

Niektoré ľudia (ženy aj chlapi) dokážu neskutočne, ale ze fakt neskutočne provokovať. Nezastavam sa ho, ale ja som tak vedela vytočiť môjho ex. Nikdy ma neudrel, ale par krat ma tiež tak silno zovrel za zápästie, alebo ramena. Pritom je to neskutočný flegmatik a mierumilovný človek, ale ja som ho dokázala vytočiť tak, ze si zlomil ruku, keď udrel pastou do steny. Co tým chcem povedať? Nehodili sme sa k sebe.
Keď si dvaja navzájom tak veľmi dokážu ubližovať skutkami a slovami, až sa nedokážu ovládnuť a zlyhaju na plnej čiare, tak radšej od seba utekajte.
Nie je to len o fyzickom ublizovani, ale takéto vzájomne sebatyranie môže mať aj zdravotné následky.

kittykat22
Autor odpoveď zmazal
kittykat22
Autor odpoveď zmazal
andreatytler
18. apr 2023

Neviem ako je fyzicke nasilie definovane v zakone ale podla mojej definicie to co urobil oboje je fyzicke nasilie a hlavne netolerovatelne spravanie.
Ides mu aj povedat ze odchadzas? Bolo toto prvy krat co na teba tak vybehol alebo bolo toho viac?

simona20201309
18. apr 2023

@kittykat22 aj to je riesenie, len koľko ľudí to takto dokáže? Uprostred hádky sa dvihnuť a s kľudom odísť?

miadi
18. apr 2023

@simona20201309 on soferoval. Uz duplom jej nemal co drapnut mobil . Ludia pri takychto blbostiach mozu aj havarovat. Mà mat ruky na volante a sledovat cestu nie sa hadat a tvarit sa ze hodi phone von oknom.

leuska2209
Autor odpoveď zmazal
maxalla
19. apr 2023

Ak by sa voci mne prejavoval partner agresivne, bola by to pre mna jasna stopka. Bez ohladu na to, ci by doslo k fyzickemu nasiliu. Cez to nejde vlak.

akinomel
19. apr 2023

Zariaď si život s pokojnejším človekom. Nabudúce Ťa môže zdrapnúť tak, že skončíš v nemocnici( v lepšom prípade).

kittykat22
Autor odpoveď zmazal
Strana
z2