icon

Je u vás rodina nadovšetko?

12. dec 2021

Ahojte chcem sa spýtať je u vás ''rodina,, nadovšetko? Pretože teraz má asi skritizujete ale pre mňa nie respektíve ja to tak neberiem a necítim že by som bola z niekým ''rodina,,V 17 stke som porodila prvé dieťa ktoré som si popravde nechcela nechať,sama som bola ešte decko...Mala som ho s blbcom ktorý doteraz ani nevie čo je cieľavedomosť atď..Po ňom som mala vzťahy kde som bola týraná, využívaná z peňazí,iba na posteľ atď.. Nedávno sa mi narodilo druhé dieťa a to mám už 31 a mám ho s priateľom ktorý je rozvedený u ktorého bola ''rodina,, všetkým lenže pri tomto priateľovi žiarlim na jeho prvú rodinu, lásku atď.. Pretože ja som to ešte nezažila a znova to tak necítim ani pri ňom..Ako partner je vynikajúci ale stále mám pocit že nemám tu svoju prvú rodinu z niekým kto by ju mal tiež prvú..Je tu niekto kto to má podobne?🤔 Pravdupovediac niekedy sa nenávidím za svoju minulosť a svoje rozhodnutia.. Stále to cítim tak že nemám rodinu ale iba detí

0silvia0
•
12. dec 2021

si na najlepsej ceste odovzdat svojim detom tvoje "nerodinne dedicstvo"... uvedomujes si vobec, ze im robis to iste? Ved tvoje deti su teraz tvoja najdolezitejsia rodina...

autor
•
12. dec 2021

@0silvia0 To že som to nezažila a neviem či ešte zažijem ešte neznamená že deti to zažiť nemôžu

pribinak
•
12. dec 2021

Ale ty musíš začať vytvárať rodinu, s tvojim zmýšľaním a prístupom si zostala tam kde si aj v 17tixh začala
Daj si bacha aby si svoje nespracovane traumy neprenášala aj na deti

ckocka
•
12. dec 2021

Potrebuješ psychológa.

evita11223
•
12. dec 2021

ked chces aby tvoje deti zazili nieco ine ako si zazivala ty, tak im pre to musis dat zaklad, treba proste vazit si ich, venovat sa im a budovat si to puto 🙂

0silvia0
•
12. dec 2021

Tvoje deti tiez nebudu vediet odovzdat dalej to, co nedostavaju. Tak ako ty. Cize skus urobit hrubu ciaru a zacni budovat svoju vlastnu rodinu so svojimi detmi. Davajte si navzajom plnymi priehrstami to, co ti chybalo a chyba. Skus to.

tykat
•
12. dec 2021

"...Mala som ho s blbcom ktorý doteraz ani nevie čo je cieľavedomosť atď...."
Hlavne ze ty si bola cielavedoma.
Mozno keby si s nim ostala dospeli by ste spolu a nemusela si robit chlapom matrac, bankomat a boxovacie vrece...aby si dosla do stadia ze s dvomi detmi hladas kde mas svoju rodinu.

tinka_1807
•
12. dec 2021

Ženy, trochu súcitu. Autorka pravdepodobne nezažila rodinu a prijatie v rodine, ako ju asi má z ničoho nič začať dávať deťom? ... Milá autorka, ako prvé by si mala navštíviť čím skôr psychológa a absolvovať terapie, pri ktorých viac nájdeš samu seba a vyriešiš si minulosť. Pravdepodobne kvôli svojej minulosti už nikomu nedôveruješ a nevieš si predstaviť skutočnú "rodinu" a ako to v nej funguje. Je pravda, že tvoje správanie môže hlboko ovplyvňovať tvoje deti - ťažko im dáš niečo, čo si sama nezažila/nezažívaš. Preto skús najskôr urobiť poriadok v sebe, riešiť tie vnútorné zranenia a ďalej to potom pôjde, ak budeš mať skutočnú oporu a nájdeš lásku k sebe a potom aj k druhým, tak možno pochopíš, čo je rodina a bude ti to viac prirodzene. Je to ťažká cesta, ale dá sa to.
Držím palce v hľadaní vnutorneho pokoja. 🙂

autor
•
12. dec 2021

@tykat Nechcem sa vyjadrovať vulgárne ale ten blbec bol alkoholik ktorý chcel žiť čoz aj žije u svojej matky zo svojím bratom pretože ja mám priveľké nároky na to aby sme spolu dokázali vybudovať vlastne bývanie atď 🙂ja 17 a on 28nebol dospelý ani predtým a nedospel doteraz

0silvia0
•
12. dec 2021

Ja byt tebou neriesim svojich ex, ale pozerala by som do buducnosti.

lenuska9999
•
12. dec 2021

Podľa mňa strašne vysis na minulosti a veľa veci si asi nespracovala. Ja by som na tvojom mieste riešila nejakú psychoterapiu a nechala si pomôcť preniesť sa cez tie všetky veci.. lebo ak na to stále myslíš, podľa mňa si sa cez to nepriniesla ešte. A psychoterapeut alebo psychológ nie je vôbec hanba. Pomôže ti to aj vylepšiť vzťahy napr s partnerom a detmi.. aby si im dokázala dat to, čo si sama nemala

0kristina0
•
12. dec 2021

To ze bol alkoholik a velke decko si zistila az po tom ako si s nim otehotnela?

jaskolka
•
12. dec 2021

Veď máš rodinu, čo za hlúposti riešiš? Lebo vôbec netuším, čo myslís tym"prva rodina ". A ze chceš niekoho, kto tiež ma" prvú rodinu "

pribinak
•
12. dec 2021

Prečo sa stále s ním porovnávaš? To tá nijak neposunie vpred. Akože sa utešujes s tým že si lepšia ako on? Nerozumiem k čomu je to dobre

Už nerieš minulost, pozeraj dopredu

simca_13
•
13. dec 2021

Treba dať tvojím deťom iný základ, lepší pre rodinu ako si mala ty. A budú v dospelosti potom aj oni inak pozerať na to 🙂