Je vám prednejší partner alebo dieťa?
Skusim takuto otazku, Keby si mate v zlomku sekundy vybrat v nejakej hranicnej situlacii, (nechcem menovat nic konkretne z extremnych ) tak je vam prednejsi vas milovany partner, alebo milovane dieta? Nechcem aby to zachadzalo do extremu, tak povedzme.. Bude vikend podla toho co vyhovuje partnerovi alebo dietatu? alebo bude obed podla toho co chce dieta , alebo podla toho co chce partner? .. ak si trufate aj na ostrejsie mozete skusit, ale nech sa to nezvrhne.
@anonym_autor podľa mňa,vždy
Neviem povedať, lebo varím prevažne to, čo chcem ja, ideme niekam, lebo chcem ja a navrhnem to a väčšinou sa prispôsobí zbytok rodiny. . Asi milujem najviac seba.
Dieťa vždy a všade bude najprednejšie nad všetkým a vsetkymi
Ostré extrémne príklady sú za mňa mimo reality a nezodpovedateľné. A tie menej ostré stávajúce sa v realite (komu vyhovieť v obede, vo víkende...) sú za mňa o okolnostiach, veku dieťaťa atď. Nemyslím si, že je správne mať všeobecne stále bez výnimky za prioritu niekoho konkrétneho (či už partnera, dieťa, rodiča,....) - jedine tak samého seba 🤷♀️
moj milovany partner vynenil mna svoju milujucu manzelku a nase milovane deti za kurvy ... takze v pripade ze laskavo obetuje jeden vykend a za detmi pride tak varim veci co nema v oblube take co lubia hlavne deti
Z týchto dvoch príkladov, je to o kompromise. Nie som typ človeka, čo robí vždy všetko tak, ako chce dieťa. Lebo si nemyslím, že je to správne. Tak povedzme na obed to, čo si praje dieťa, cez víkend tam, kam chce partner. A inokedy opačne. Toto rozhodovanie nie je o tom, kto mi je prednejší, to sa takto vybrať nedá, lebo je to aj úplne iný typ lásky, k dieťaťu a k partnerovi. Keby to bol úplný extrém, tak jasné, že dieťa (otázka života a smrti napr.). Ale v ostatných prípadoch je to o kompromise. A nie je správne vždy a za každých okolností dávať dieťa a jeho niekedy rozmary, na prvé miesto. Potom nečudo, že mnohé vzťahy tým trpia.
Partner, preto nemáme dieťa.
@anonym_autor u žien väčšinou deti a u mužov dosť často k*rvy... Nie vždy, väčšinou bohužiaľ...
Reštaurácia a každý si vyberie podľa seba. Máme to tak veľmi často, čo sa stravy týka. A v ostatnom sa väčšinou všetci prispôsobujú mne, keďže ako jediná z rodiny pracujem, aj študujem zároveň. Muž iba pracuje, deti iba do skoly chodia. 🤷♀️
@anonym_autor jedlo prispôsobujem dieťaťu, víkend dieťaťu a vôbec všetko dieťaťu. Kvôli chlapovi by som už nerobila ani krok navyše.
@anonym_autor Tak ale my mame s muzom dlhodobu krizu, v podstate sa len tolerujeme v jednej domacnosti, laska uz davno vyprchala, nespavame ani v jednej izbe spolu uz niekolko rokov. Nemam peniaze na nove byvanie, vela rokov na hypo...skratka u nas cele cle. Tak preto su u mna prioritne hlavne deti. To ale neznamena, ze robim vzdy vsetko za kazdych okolnosti len podla ich zelania, to nie. Mam myslim zdravy sedliacky rozum a myslim, ze celkom ok nastavene co ano co nie.
@anonym_autor dalsia TROLLIA TEMA
Naša autistka je 3 jedlá dookola. Takže s varením to je zlý príklad.
Partner znamená otec dieťaťa , či len priateľ ? Keďže máme spolu dcéru , tak ako otcovi mu je úplne šum a fuk čo navarím , hlavne že dieťaťu chuti . To je taká blbosť , že to nie je o tom , komu dám prednosť , normálny rodič vždy uvarí čo zje dieťa a keď my dospelí , na to nemáme chuť , urobíme si niečo iné . Víkendový program tiež samozrejme prispôsobujeme deťom , veď aj na to ich máme . Ale keď je nejaká akcía , na ktorú chceme ísť , koncert , športové podujatie , večera s priateľmi atď , tak dieťa dopredu vie , že tento víkend ide podľa nás .
Ak by islo o zivot, tak dieta.
Ak by islo o blbost, tak rozhodnem ja (deti maju vacsinou v pazi a manzel sa rad zvezie popri mne)
V extrémnych situáciách je samozrejme prvoradé dieťa a v bežnom živote je to o kompromise.
@anonym_autor to je zas taka otazka na ktoru sa neda odpovedat. Ak partner chce stiplavy gulas a trojrocne decko ryzovy nakyp, tak hadaj kto dostane prednost 🤷♀️ ak chce trojrocne dieta ist v zime plavat na jazero a partner pozerat doma telku, tak hadaj kto dostane prednost tentokrat 🤷♀️
Vzdy zalezi od konkretnych okolnosti, aj v prkotinach aj v hranicnych situaciach.
tak npr z horiacej budovy, by som najprv dceru vybrala, to iste ocakavam aj od neho. Ja by som nechcela zit s vedomim, ze nase dieta zomrelo.
A obed? vsak spravim take varianty toho jedla, aby aj jeden aj druhy boli spokojni 🙂
@anonym_autor vo všetkom mi je prednejsi moj puberťák.Az uvažujem čo bude, keď odide z domu😂
@anonym_autor mám viac detí a také jedlo sa zriedka kedy varí čo vyhovuje každému, taže varím podľa seba a tak aby vyhovovalo väčšine(napr jedno z detí nezje hríby,za to že mi je dieťa dôležité neprastenem variť hríby keď ich ja aj ostatní maju radi) ak mužovi nevyhovuje čo je navarené navari si aj sám, zje chlieb s masťou to isté platí.aj na ostatných.
Víkend ? Je to tiež koncenzus, neraz som šla na vílet ,túru s deťmi bez muža lebo ma iné povinnosti, ale tak isto som šla s mužom (napr zaplávať si)keď deťom sa nechcelo. Alebo šiel muž s deťmi do kina,lebo mňa Superhrdinovia nezaujímajú.
Keď šlo o dieťa či kariéra tak jednoznačne dieťa Nechcela som od muža aby zostal doma on. Ale keď bola situácia obrátila,.potiahla som financie ja a.on zostal pár mesiacov doma
V extrémnych situáciách by som si vybrala dieťa, on by to tak chcel. Keby si má vybrať on tiež si vyberie dieťa, tiež by som to tak chcela. Neviem si ale predstaviť ako by mohla nastať takáto situácia.
Ak sa jedná o bežné situácie tak sa vždy dohodneme.
Stále uprednostňujem dieťa . Pri varení, varím čo viem ,že zjedia obaja, keď to dcéra nemá rada tak uvarím dve jedla, stane sa to tak 3 x za mesiac. Program prispôsobujeme dcére aj dovolenku aj výlet, stále to tak bolo a asi aj bude.
Ak by šlo o život, dieťa. V bežných veciach určite nie vždy a všetko podľa dieťaťa. Potom dospeje a príde stret s tvrdou realitou a šok, že sa všetko netočí len okolo neho. Mnohí rodičia týmto robia medvediu službu svojím deťom.
Do bore, a keby slo o zivot? ci o zdravie? ako by sa to zmenilo?
Dala si zle priklady. Prepáč ale podľa nadpisu som si predstavovala naozaj nejakú hraničnú situáciu, na hrane života a smrti- to by mi bolo prednejšie dieťa. Každodenné varenie, alebo výlety si nebude predsa diktovať stále dieťa. Je to o kompromise celej rodiny. Neviem si predstaviť, že by sme každý jeden víkend prispôsobovali dieťaťu. Nie je zdravé a normalne mať dieťa za boha. Koľko členov je v domácnosti, tak sa prispôsobíme- či je to výlet, či je to jedlo, alebo je to bežná činnosť. Nie je správne za každú cenu uprednostňovať v bežnom živote len dieťa. Je to na škodu aj tomu dieťaťu.
Do bore, a keby slo o zivot? ci o zdravie? ako by sa to zmenilo?
@anonym_autor ak by som mala darovat srdce na transplantaciu, vybrala by som si moje dieta pred manzelom...... Staci?
Dala si zle priklady. Prepáč ale podľa nadpisu som si predstavovala naozaj nejakú hraničnú situáciu, na hrane života a smrti- to by mi bolo prednejšie dieťa. Každodenné varenie, alebo výlety si nebude predsa diktovať stále dieťa. Je to o kompromise celej rodiny. Neviem si predstaviť, že by sme každý jeden víkend prispôsobovali dieťaťu. Nie je zdravé a normalne mať dieťa za boha. Koľko členov je v domácnosti, tak sa prispôsobíme- či je to výlet, či je to jedlo, alebo je to bežná činnosť. Nie je správne za každú cenu uprednostňovať v bežnom živote len dieťa. Je to na škodu aj tomu dieťaťu.
@katkazatka ono to tak bolo myslene, ale zasa nechcem aby sa to strhlo k vazne extremnostiam. ☹
@anonym_autor my s mužom sa dohodneme a deťom sa len oznámi. Samozrejme že sa snažíme deťom vychádzať v ústrety ape nepýtam sa ich, čo budem variť každý deň. Ani kam pôjdeme na výlet. To preberáme s mužom.
Ak by bola extrémna situácia kde hrozí smrť, tak rodičia vždy zachránia dieťa. Je to tak nejak biologicky dané.
Obed (a kazde jedlo) ako kedy, raz podla toho co chce dieta, raz to co chce chlap ale najcastejsie je to to co chcem ja a mam na to suroviny, lebo tie treba vopred zabezpecit. Vylet, dovolenka tiez tak nejak po dohode.
Ak by islo o zivot a zdravie, tak uprednostnim dieta ale ak k zachrane je potrebne aby som prezila aj ja tak presne v tom poradi ako sa davaju masky v lietadlach.

@anonym_autor U mna urcite deti.