Je vek problém vo vzťahu?
Ahojte, mam 20 nasla som si priateľa sme spolu rok , vsetko je super no je tu jeden problem -rodicia. Mojim rodicom vadi vek mojho priatela . Je o 19 rokov starší. Mojou otazkou podstate je - stretol sa niekto s takym problemom? A ako ste to riesili ? Verim , ze sa najdu aj negativne názory, ale rada si vase nazory precitam . Dakujem 🙂
@olinecka53 ano nasla som, klapalo to 2-3 roky a dost... A neviem preco nazyvas takyto vztah "problemom", uz to znaci ze je to pre teba problem. Moj partner je o 7 rokov starsi a ide mi na nervy s niektorymi nazormi.. to zalezi vyslovene na ludoch, nie na rokoch... Poznam aj manzelstvo 39 a 64 rokov a klape.. otazne je ako to pojde dalej (maju 6 rocnu dcerku).
Osobne by som uz nesla nikdy do vztahu so starsim muzom. Negativa boli tieto - neustale ma poucoval do bodu, ked som nahnevane povedala, nie som tvoja dcera! Chcel ma formovat na zienku ktora by vyhovovala jemu. Teda ta ktora mu vari, upratuje, ma jeho zaujmy. Vdaka mne sa citil mladsi, pretoze mal strach zo starnutia. A mladsia zena sa lahsie kontroluje, lahsie uveri jeho nezmyslom. A potom sexualna stranka, prestal ma pritahovat, pretoze sa zacal menit na ''deduska''. A toto je frustacia starsich zien s muzom s vatsim vekovym rozdielom - je z neho dochodca kym ja mam vela energie, som mladistva. S tym svojim ex som ostala kamaratka, ja mam priatela o tri roky starsieho a som velmi spokojna, moj ex dal na moje rady a nasiel si zenu vo svojom veku a je velmi stastny (predtym odmietal zeny v jeho veku). Myslim, ze ty sama vies, ci je tento vztah pre Teba dobry. Ci si sama sebou. Ci si uzivas svojej mladosti. Ci si stastna. Aky je tvoj vztah. Ste seberovni? Tvoj partner. Ake su jeho ciele. Buducnost s nim. A tvoja buducnost. Ake mas ciele? Ste kompatibilni? Odporucam Ti vidiet film Suburban girl s Alecom Baldwinom ktory hovori o tomto type vztahu.
chapem plne tvojich rodicov. je to predsa len trosku skrz taky vekovy rozdiel, ci ? no narovinu, cim viac ti ho budu zakazovat, tam viac ho budes lubit a budes robit rodicom napriek. mozno ked uvidia, ze vam to spolu funguje a nema ta len na okrasu zmenia nazor no bude to chciet vela trpezlivosti a odolnosti😉
@olinecka53 Ja už som sa pár krát vyjadrila v iných diskusiách, nemám príliš rada polemiky a predpovede čiernych budúcností, každopádne z tvojho príspevku cítim, že si strašne a neskutočne neistá, že sama nevieš, čo chceš. Nie je to pravidlo, ale títo starší páni práve hľadajú istotu, rodinu, záväzky. Poznala som niekoľko párov, ktoré boli vyslovene o tom, že starší pán tlačil mladé dievča do záväzkov hneď od prvopočiatku, lebo on si už hľadal partnerku za účelom založenia rodiny, dievčatá to časom vzdali. Podľa môjho názoru v týchto vzťahoch obaja stratili kus času, hlavne chalani si robili zbytočné nádeje a dievčatá boli chvíľu pod tlakom. Okrem toho taký pán s minulosťou môže mať na lásku a city úplne iný pohľad, zopár mojich známych z okolia už hľadá skôr "vzťahy z rozumu" za účelom zabitia samoty, resp. takej "poslednej šance", predpokladám, že ty to vo vzťahu myslíš inak. Nech to tvoj partner mieni akokoľvek, ja ako najväčší problém v takomto vzťahu vidím nerovnocennosť.
VEK vôbec nie je problém. Je podstatné, či si rozumiete a čo máte spoločné. Neznamená, že každý je domased, alebo na liekoch. Alebo, že by mal skôr umrieť, to je relatívne, dnes umierajú aj 30 ročný a tiež sú otcami. Riad sa srdcom a možno aj rozumom, ak si šťastná nechaj tak, ak nešťastná odíd. Žijeme život, aby sme si ho užili, nie preto, aby sme sa trápili. Je tu pár tém, na túto tému, aj tam dosť o tom píšu. A zlatokopka vôbec nemusí byť, jednoducho môže byť rozumovo vyspelejšia, ak si rozumie so starším mužom a nie s puberťákmi.🙂 Vo vzťahu sa nedá byť na silu a každému vyhovuje niečo iné. Dnes sú skôr také plytké vzťahy a veľmi sa rozpadávajú, takže tak. Mnohí to menia teda dosť a napr. najdlhšie boli s niekým max 2 roky. Aj každý je iný a má iné záujmy, takže to čo napísali aj predo mnou, nemusí akurát pasovať na toho človeka, alebo vzťah. 🙂
Kazdy rodic chce len to najlepsie pre svoj dieta. Ja osobne ako mamina tiez by som neskakala od radosti, ze koho si to moja dcera zbalila a veru by som jej to vyhovorila. Ja osobne tiez neposkulujem po az tak vysokych rocnikoch...a pokial by, ze este aj rozvedeny je plus deti, no pre mlade dievca taky zavazok do krku...no nedivim sa rodicom vobec...
@olinecka53 ahoj. Mam 20 a priatel teda snubenec ma 37 . Sme spolu uz 3 roky a klape nam to. Je jasne ze nie vzdy mame na vec rovnaky nazor ale to nieje vekom, vo vztahu to tak proste je. Tiez mam obcas myslienkove pochody ze je vsetko koli tomu ze je starsi, ale ked sa zamyslim tak zistim ze vacsinou je chyba vo mne. Vieme sa rozpravat a vie sa postarat. Teraz si uz neviem predstavit mat chlapa ktory nevie nic 😀 rodicia boli zo zaciatku proti ale ked ho spoznali tak su s neho nadseny. Bala som sa im povedat ze mam tak stareho priatela ale isla som nato postupne 🙂 ak chces napis mi mozme sa porozpravat. Popripade poradim 🙂 a mimochodom mame aj dieta, a sme spolu stastny 😉 nepocuvaj nazory inych, pocuvaj seba a svoje srdce
Mam muza o 17 rokov starsieho, sme spolu 8 rokov apropo za mna zatial najdlhsi vztah, s rovesnikmi zo akosi vzdy zacalo skripat, nevravim ze je stale vsetko ruuove ale v kt vztahu je....zatial to klspe po vsetkych strankach, ani mali sme sj mx krizu ked skusal na mna majetnicke triky ale vtedy som mu povedsla ze bud ma bude brat ako rovnocenbeho partnera alebo bude koniec lebo ja nehladsm niekoho kto ma bude vychovavat a kupodivu zabralo....inak nie je problem po ziadnej stranke...y nie kazdy kto prekroci 50 potrebujd hned klud a pokoj....u nas je prave muz akcnejsi.... a nema zaujmy len futbal pred telkou s pivom v ruke alebo playstation... apropo aj teraz kym som v praci sli s dcerou lyzovat😉
Apropo moja mama s tym problem nemala jedine co povedala chce aby som bola stastna a ak by som nebola u nej najdem dvere vzdy otvorene
Či je vekový rozdiel problém, je vždy o konkrétnom páre a o tom, čo majú za sebou. A najmä, čo od toho vzťahu vlastne čakáte. Medzi mnou a manželom je 21-ročný rozdiel a momentálne čakáme naše prvé dieťa. Muž už má dcéru z prvého manželstva- napríklad aj to môže byť pre mladú ženu problém, jeho záväzky z minulosti, ktoré väčšinou sú a treba si to dobre premyslieť. Tiež by mohol byť problém, pokiaľ by bol tvoj prvý vážny vzťah (takisto samozrejme nemusí), no rátaj s tým, že on už pravdepodobne skúsenosti má a mal by byť "vyblbnutý", čo ty byť nemusíš a mohlo by v tebe hlodať, že si nič nezažila. My sme sa stretli, keď ja už som žila mimo rodičov, študovala a pracovala som, mala som toho na svoj vek už čo-to za sebou a vedela som, že by som sa chcela usadiť. Sedeli sme si, mali sme spoločnú predstavu toho, čo chceme, začali spolu žiť. Obaja sme si vedomí, že 21 rokov je stále 21 rokov a s tým nič neurobíme, no rozhodli sme sa, že do toho aj tak pôjdeme. V živote sa môže stať všeličo. Vedela som a viem, že je pravdepodobné, že môj muž odíde skôr, ako by som chcela, no vždy tu ostane to, čo sme spolu vybudovali a zažili a mimo iného, počas normálneho šťastného života to nie je téma, ktorú by som v sebe rozoberala. V tomto ohľade sa proste stane, čo sa má stať. Tiež viem, že bude viac na mne sa prispôsobovať a byť pri ňom a neskôr pravdepodobne vekový rozdiel naozaj pocítime. Pokiaľ to nie je len o chodení a pôjdete do vážneho vzťahu, všetko toto si musíš dobre premyslieť, aby si to nevyčítala jemu ani sebe. No a samozrejme časté "bude ťa poučovať" a podobné klišé, závisí od toho, aké si nastavíš hranice a čo všetko budeš tolerovať, tak ako v iných prípadoch a v každom inom vzťahu. No a nakoniec môjho slohu- nikto z rodiny mi nič nevyhováral- vedia, ako ma vychovali, vydiskutovali sme si všetky náležitosti typu "si si vedomá" s tým, že som si naozaj vedomá a v konečnom dôsledku som dospelá a nesiem zodpovednosť za svoj život a rozhodnutia a toho si je vedomá zase moja rodina. Takže pokiaľ vieš, v čom to bude s tak starším mužom iné a nie je to pre teba prekážka, na veku v ňom vám naozaj nezáležať nebude. 🙂
🙂
😉 v pohode
Ja mam manzela o 13 rokov starsieho a pre mna to nieje problem. Zalezi na ludoch ako su naladeny. Ak ste na jednej vlne tak preco nie.
Ak by som mala partnera starsieho o dva roky tak som rychlo rozvedena. Tolko sme si uz preskakali spolu. Je zrely, rozumny a rozvazny. To mne vela krat chyba😁 a ja som stastna ze ho mam. Je aktivny sportovec takze mu vacsinou nestiham.Rodicia sa o teba mozno len boja. Daj im cas, ked budu vidiet ze je k tebe dobry a postara sa o teba tak pookreju.
Ked ti budu vycitat nieco tak sa opytaj ze co by chceli. Ze ci im nestaci ze si stastna a vyzdvihni jeho dobre vlastnosti

Sranda ked si predstavim, ze moj manzel bol uz prvacik na zakladke, ked som sa ja este len narodila 🙂 a pekne si na mna pockal kym vyrastiem a skoncim skoly 😀