Je vhodné oslovovať svokru pani?
Este nikdy som svokru neoslovila, a kedze jej vykam je mi blbe ju oslovit menom. Mozem ju oslovit pani? napr. -pani donesiem Vam nieco na pitie?
Ja som ju neoslovovala nijak, len som sa rovno spýtala 😃 počkala som si na dieťa a začala byť babkou 😃
Moja svokra mi navrhla tykanie ked sme sa s muzom zasnubili, ze ked uz budeme ozaj ta rodina 😀 inak som ich volala teta a ujo kedze s muzom sme spolu od mojich 15 rokov. Brali sme sa po 6 rokoch, dlho mi to neslo do ust ale teraz uz uplne v pohode sa oslovujeme Beus, Beatka, Bejka a ona mna vacsinou Miruska alebo zlatko 😀 svokra tiez oslovujem velmi zriedkavo, chvalabohu teraz uz starky a mam po probleme 😀
😅 ked sme neboli s mužom zobratí oslovala som svokru teta. A ked sme sa vzali sama za mnou prisla ,ze nech jej hovorim mama, alebo starka ,kedze uz som cakala synceka 🙃.a volam ju starka 😅 Takze kludne ju oslov menom,nic tym nepokazis . Ale inak si ma pobavila 😅srandistka 😅
Tie co pisete, ze mamu mate len jednu a svokru oslovujete babka. Tiez to predsa nie je vasa babka ale babka vasho dietata. To ju kludne mozete volat mama, nie je to vasa mama ale mama vasho muza 😉
Vsak povedz krstne meno a vykaj - robi sa to dost casto - Hanka, date si kavu?
No, svokra tiež mohla vyvinúť iniciatívu a problém s oslovenim vyriešiť, premôž sa, nadychni sa a otvor túto tému, keď pani svokra je teliatko.
@ivkaaaaa spadol mi kameň zo srdca keď som čítala váš príspevok mi to máme totiž rovnako..
7rokov a nič stále buď bez oslovenia vykanim alebo bolo mi to vždy hrozne trápne ale tak často sa nevidíme no myslím že vždy starší človek a žena ma navrhnúť ale to záleží asi aj či sme si bližšie ale skôr držíme od seba odstup...čo by zodpovedalo
Keď ti ani po desiatich rokoch nenavrhla tykanie, už to ani neurobí....Tak ju oslov normálne, ako navrhovali dievčatá...meno a dáte si vodu ? Ja si z nevestami tykám už dávno, prišlo by mi divné, aby mi vykali, veď sme rodina 🙂
@oli18 ja si tiež neviem predstaviť vravieť svokre svokra.. je to akoby som sesternicu volala sesternica..
Asi srandujes ze pani. Ja som sa vyjadrovala neutralne a ked prisli deti, tak ju volam babka.
@bettie mojej svokre som priamo nevravela nikdy babka, len ked sa bavím s deťmi napr. "Povedz babke" tak ako poviem mužovi, "podaj mame" moju svokru mám rada, ale teda mamu som mala naozaj len jednu.. zomrela, predtým ako som začala chodiť s mojím mužom.. neviem si predstaviť že by som po smrti mojej mamy hovorila mama inej žene..
Príde mi proste jednoduchšie ju oslovit bez mena.. a tie čo píšete že to je neúctivé - preboha to prečo? To akoze keď mi niekto nepovie 30x meno do dňa, tak je to neúctivé?
Inak ja som to sem už raz písala, ale tak.. keď sme sa s mojím mužom vzali, bolo to po 8rokoch bývania, mali sme už spoločný dom, prvé dieťa.. svokrovcom som vždy vykala, oni mne tykali.. nikdy som sa nad tým nejako nezamýšľala, proste to tak bolo.. vždy som mala za to, že som u nich aj celkom obľúbena, ja som ich mala rada.. svokor ma mal podľa mňa aj radšej ako svokra.. keď sme sa teda vzali, tak chvíľu potom mi svokor navrhol aby som im začala tykat.. svokra vtedy na neho zhrozená pozerá, ale takto sme sa nedohodli a zatrhla to, priamo predomnou.. bola to veľmi trápna situácia, aspoň premna, vôbec som nevedela čo si mám myslieť.. takže to bolo tak, že som svokrovi tykala, hoci som si nevedela zvyknúť a svokre ostalo vykanie.. tak jej vykam dodnes.. zarazilo ma najmä to, že jeden jej zat jej tykal, hoci ona ho naozaj rada nemá, lebo to nie je dobrý človek.. neviem teda čo vlastne znamená pre moju svokru to že chce aby som jej vykala, vlastne nad tým už ani neuvažujem.. ja len píšem na margo toho, že vlastne tykanie a vykanie asi nevypovedá o ničom, je to len o pocite samotneho človeka..
Ona keby teba oslovila pani, lebo tiez si pani, by to bolo ok si myslis? Ked na ulici vypadne neznamej zene penazenka z tasky, ty zakricis za nou: pani, spadlo vam nieco. A pises, ze si 10 rokov vydata a doteraz ju nevolas nijak a chces zacat pani? Ked toto povies pred tvojim muzom, budes nielen na smiech, ale aj na plac. Vidim, ze ostatne zeny ti sem pisu navody na zapnutie zehlicky, ja len krutim hlavou.....
@zuzanna33 ja si už ani neviem predstaviť tykať jej. Kým moji rodičia majú obaja okolo 50ky, svokra už má po 70ke a teda mám naozaj problém osloviť ju. Ale skutočne sa tomu vyhýbam. Dnes sme sa na tom akurát s manželom smiali, že vždy keď ju chcem zavolať, tak bežím k nej a začnem bez oslovenia 🙂
Svokre vykám, neoslovujem. A v podstate sa vidíme 4x do roka .... ona nemá záujem. Už po xy rokoch neriešim. Asi je to tak ako má byť.
10 rokov sa ti podarilo vyhnúť sa oslovenie, vydržíš aj ďalej. Ale ak ti to nedá, normálne sa spýtaj jej ako ju máš volať, nie tu. Možno bude chcieť menom, teta, mama ale určite nie pani po 10 rokoch čo ti je svokrou.
Volala som ju aj ju volám teta len pred deťmi babka svokra som volala otec lebo mi bol ako druhý otec