icon

Je výchovná po zadku od príbuzných akceptovateľná?

Dnes o 12:33

Akceptujete výchovnú po zadku od svojich príbuzných keď dieťa neposlucha - starí rodičia, súrodenci?
Dosť ma zaujíma či som ja ta vadná alebo čo..

Strana
z3
anonym_7db99e
Dnes o 12:35

Čo robíš ty, keď dieťa neposlúcha?

anonym_a3efe6
Dnes o 12:40

@anonym_autor Áno, bežne som dávala deti k starým rodičom, keď sme obaja pracovali a platilo, čo povedali oni. Jedli to, čo babky varili a museli poslúchať. A aj dostali po riti, keď robili zle, neposlúchli, bili sa a tak. Rovnako ako my v detstve. Ale bolo to už dávnejšie, najstaršia je už dospelá, menší dvaja na strednej škole. Vyrastajú z nich normálni, slušní mladí ľudia a starkých doteraz veľmi ľúbia.

patta89
Dnes o 12:43

Áno, deti chodia k starým rodičom. A keď nepočúvajú, tak majú dovolene ich aj po zadku udrieť. Teda, oni vedia, že musia počúva, že nemôžu si tam robiť čo chcu.

anonym_100201
Dnes o 12:43

neakceptujem, vychovavat nasilim nie je cesta -- ked nebude sef v praci spokojny s tvojimi vysledkami za kvartal, tak ti da jednu vychovnu po ustach? detto ked partner nebude spokojny s tvojim nazorom, lebo chces robit vecer nieco ine ako on? ci to uz je zrazu ine? kde je ta hranica? dospely clovek zbije dieta -- ok ok vychova, partner zbije priatelku -- domace nasilie? nenavidim neschopnych chudakov (ci uz matky, otcov, nebodaj starych rodicov), ktori nedokazu nabodobnut respekt dietata inak ako fyzickou silou

anonym_f41ad5
Dnes o 12:48

Nie, svoje dieta usmernim sama. Ale ocakavam, ked to bude "potrebne" telefonat, dieta vyzdvihnem, zdrbem s prepacenim ako sa sprava, babke/dedkovi sa ospravedlnim a dieta prinutim urobit to iste... po zadku im nikto davat nebude, nerobim to ani ja, mame aj tak prisny rezim, pravidla a tresty, normalne to funguje aj bez toho.

anonym_5cbf94

Moji rodičia nikdy neudreli vnúčatá. stalo sa že zvýšili hlas, povedali niečo ráznejšie, ostrejšie , ale vnúčatá neudreli.
Bitie súrodencami tiež neuznávam. mne brat vždy po buchnutí do chrbta vyrazil dych. ja malé dievčatko 5-6 r, on 15.
Síce včera mi povedal že je rád že ma počuje v telef., ale mne to zas až takú radosť nerobilo.

anonym_4eaa1e
@anonym_100201

neakceptujem, vychovavat nasilim nie je cesta -- ked nebude sef v praci spokojny s tvojimi vysledkami za kvartal, tak ti da jednu vychovnu po ustach? detto ked partner nebude spokojny s tvojim nazorom, lebo chces robit vecer nieco ine ako on? ci to uz je zrazu ine? kde je ta hranica? dospely clovek zbije dieta -- ok ok vychova, partner zbije priatelku -- domace nasilie? nenavidim neschopnych chudakov (ci uz matky, otcov, nebodaj starych rodicov), ktori nedokazu nabodobnut respekt dietata inak ako fyzickou silou

@anonym_100201 bože zlatý 🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️

anonym_7c4c0d
Dnes o 12:49
@anonym_100201

@anonym_100201 presne tak, je to nieco ine. Tlapnutie po zadku po plienke je nieco ine ako ked by mi sef v praci plesol po ustach a je to nieco ine ako ked partner zbije priatelku. Aj ja nenavidim neschopnych chudakov. Ale nemusim ani uplne nerealnych ludi, ktori zachadzaju v porovnaniach do takych extremov, ako keby povedali ze pusa na lice je to iste ako sex. Nie nie je. Tak ako ked dam dietatu po zadku, nie je to to iste ako domace nasilie ked manzel strieska manzelku do modra. Zijes na oblaciku.

anonym_86e2ac
Dnes o 12:50

Fuu, iba raz by dala svokra nasej malej po zadku a viac by ju nevidela. A este by odo mna dostala riadne vynadane. My nase dieta nebijeme. A nikto nema pravo nase dieta bit.

a0
Dnes o 12:51

@anonym_autor neakceptovala by som, ani keby dieťa udrel otec, nie ešte vzdialenejší príbuzný 🙈. To je dobre zvrátené a úchylné si dovoľovať do slabších a menších, len za to, že sa nevedia/nemôžu ešte brániť.

anonym_7cb195
Dnes o 12:51
@anonym_86e2ac

Fuu, iba raz by dala svokra nasej malej po zadku a viac by ju nevidela. A este by odo mna dostala riadne vynadane. My nase dieta nebijeme. A nikto nema pravo nase dieta bit.

@anonym_86e2ac a keby to bola tvoja mama? Ci len svokra nemôže?

anonym_86e2ac
Dnes o 12:52
@anonym_7cb195

@anonym_7cb195 Snad vies precitat 4 vety, ked uz reagujes. Nikto nema pravo nase dieta bit.

majlo1234
Dnes o 13:03

Alceptovala by som ako poslednu moznost. Ale kedze ani nas nebili, nemame to moc v sebe nikto. Moje deti vacsinou nepotrebuju dostavat, aby posluchali.

anonym_d9d847
Dnes o 13:04

@anonym_autor nie neakceptujeme, svokra na to teraz dosť trpí. Nemala naše dieťa udrieť. Samé k nej nechce ísť

anonym_739554
Dnes o 13:04

záleží na situácií. Ak by im bolo 3x vysvetlené, že sa majú spratať do kože a aj na 4 krát by robili niečo čo nemajú, tak výchovná po riti je na mieste. Aj mne dali rodičia po riti, aj babka keď som sa nevedela vpratať do kože, ale záleží na situácií. Ak dieťa rozbije tanier a idú ho za to trestať a biť-asi to ten dospelý nemá v hlave v poriadku a mal by si dať tabletky na nervy. Deti majú inú motoriku a netreba trestať za to, že sú nemotorné/že im padajú veci z rúk. Skôr by som dala po riti ak by boli drzé, kopali do mňa, bili ma a pod. V rovnakom prípade by som to akceptovala aj od starých rodičov/sestry. Ak dieťa začne byť staršieho, zasluži si na riť

anonym_90ff69
Dnes o 13:06

U nás doma deti nebijeme. Ale ak by moja mama alebo svokra udrela moje dieťa po zadku, tak by som vedela, že dieťa urobila k*rva problém a mala by som čo robiť, aby odo mňa nedostalo druhý krát. Odtiaľ - potiaľ - hranice!

mandzula
Dnes o 13:10

Nie, nastastie nenam takych krepych pribuznych.

anonym_7cb195
Dnes o 13:11
@anonym_86e2ac

@anonym_7cb195 Snad vies precitat 4 vety, ked uz reagujes. Nikto nema pravo nase dieta bit.

@anonym_86e2ac viem, preto mi pride cudne ze ti hned ako prvé napadla svokra. Aj ked, vlastne ani nie 🙂

anonym_7cb195
Dnes o 13:12

Neakceptovala by som to od nikoho, ale ani nedám strážiť dieta niekomu, kto bije deti.

anonym_4d398a
Dnes o 13:17

U nás je výchovná povolená. Nie, nejde o bitie, tyranie a pod. Je to rázny krok, jemné capnutie aby dieťa pochopilo, že má prestať robiť čo robí. Videla som výchovu slovami, bez dvihania hlasu a ťuknutia po plienke, s dieťaťom sa nedalo vydržať, nikoho nerespektovalo, pre všetko rev. Rodičia boli na prášky. Takže asi tak. Nerozumiem prečo tapnutie po zadku niekto prirovnáva k facke alebo fyzickému útoku a nikdy to nepochopím

zuzanka.zuzu
Dnes o 13:18
@anonym_7c4c0d

@anonym_100201 presne tak, je to nieco ine. Tlapnutie po zadku po plienke je nieco ine ako ked by mi sef v praci plesol po ustach a je to nieco ine ako ked partner zbije priatelku. Aj ja nenavidim neschopnych chudakov. Ale nemusim ani uplne nerealnych ludi, ktori zachadzaju v porovnaniach do takych extremov, ako keby povedali ze pusa na lice je to iste ako sex. Nie nie je. Tak ako ked dam dietatu po zadku, nie je to to iste ako domace nasilie ked manzel strieska manzelku do modra. Zijes na oblaciku.

ja by som to tomu dospelému vrátila... však čo, len tlapnutie po plienke, no nie 😜 a ako prvou by som začala autorkou toho komentára @anonym_7c4c0d normálne po riti 😀

motylik2559
Dnes o 13:19

Tema na rozprudenie vasni, ano akceptujem/nie neakceptujem🤷‍♀️😄

anonym_5335e3
Dnes o 13:21

Nechápem tento prístup, nedokázala by som ani psa udrieť nie to ešte dieťa.

anonym_3ba356
Dnes o 13:22

Neakceptovala by som, nastastie u nas v rodine to nikto nerobi. Dietatu sa stari rodicia venuju a ked sa mu venuju, tak nerobi zle.

anonym_40cda6
Dnes o 13:25

@anonym_autor keď sa nevie vmestit do koze a nepočúva- Ano

biba_18
Dnes o 13:26

nie, neakceptovala by som to...

anonym_40cda6
Dnes o 13:28
@anonym_7cb195

@anonym_7cb195 kebyže tvoje dieťa skriabe tvoju svokru po tvári, je to v pohode?

anonym_86e2ac
Dnes o 13:43
@anonym_40cda6

@anonym_7cb195 kebyže tvoje dieťa skriabe tvoju svokru po tvári, je to v pohode?

@anonym_40cda6 Nemam macku. Este dalsie od veci otazky? Ale zrejme ty si to male dieta, ktore este ani nevedelo co robi, a omylom skrablo zbila. Tak si myslis, ze to robi kazdy. Nie nerobi. Nebije kazdy deti, da sa aj inak vysvetlit. Aj bez kriku a bitia, vies...

zana124
Dnes o 13:48

Toto zboznujem, ze buchnut po plienke je ine ako keby ti sef da po papuli. A vy myslite, ze ten sef nebol raz tym malym deckom buchanym po plienke?! Lebo ked niekto bije po plienke = ze bije malicke dieta. Ked nezvlada svoje nervy pri malom dietati, pri 5-6-7 rocnom to neni o nic lahsie. Potom dostane normalne, nie po plienke. V 12 uz vyfasuje a potom je to prenho uplne normalne. Preto to tak aj vyzera, ze ludia si z pozicie moci tolko dovoluju. Pretoze kedysi boli tym malym dietatom, co ho niekto otrepaval po plienke. A keby som sa dozvedela, ze mi ktokolvek obija decko, tak by to bolo poslednykrat. A je jedno, ci by slo o rodinneho prislusnika, ucitelku, alebo nahodneho okoloiduceho.

vroni
Dnes o 13:54

Nie, neakceptujem. Bez debaty prečo a ako, kedy je to "len". Proste nie a bodka.

Strana
z3