Kam zmizli zodpovední muži?
Vsimla som si,ze teto doba ako keby roztrhla vrece s muzmi zbabelcami.Mne samej a aj v okoli sa deje,ze po narodeni dietata sa muz uplne zmeni.
A bud tu matku necha s dietatom samu zivorit,alebo sa da na automaty,alkohol,ci si najde inu zenu.
Je to tak caste ako keby ide o davovu psychozu dnesnych muzov.
Zodpovednost im nic nehovori,nemaju v sebe kusok citu pre rodinu,pre vlastne deti.
Chcu si len uzivat a byt slobodni,zato ale nemaju najmensi problem zeny oplodnovat.
Nechapem co sa to deje a kam to vsetko speje.
Skoro kazdy dnesny muz ma egoisticke sklony.
Len ja,ja,ja,ja,ja a vy si robte co chcete.
Vsetku zodpovednost za vsetko prebera matka s minimalnym vyzivnym,ktore jej vymeria sud,ta sa prehrabava znicena zivotom ako sa len da,lebo sama nato proste nestaci a ten muz si zije ako v bavlnke.Zamyslam sa nad tym,preco to takto je.
Niekedy muzi boli o inom,bola hanba sa nepostarat o zenu,o deti ale dnes???Dnes si musi zena sakra rozmysliet ci chce mat dieta...opustena s dietatom si ani len pracu nedokaze najst.
Muzi stratili komplet svoju rolu v spolocnosti ..
hej, ideálne si naplánovať dieťa až vtedy, keď mam našetrené, JA ako žena .
Toto som nikdy nechápala , idem byť tehotná , tak prosto sa o nás ide starať finančne muž. Čo aké predšetrovanie .
Milujem toto na svojom manželovi, istotu, finančnú , existenčnú, také to, že sa o nás postará a nemusím sa báť.
Mám svoju nehnuteľnosť , lebo som už ako mladá dedila. Bývame v spoločnej.Ale viem, že manžel by nepovedal, zariaď si to ako chceš, keď sa rozvádzame.
Ono hlavný problem je ten, že jednak dnešní muži pochadzaju z rodin a z primárneho prostredia, kde videli taketo vzorce spravania a boli toleriva a akceptované. A druhá strana mince je tá, ze aj dnesné ženy nemaju na muzov ziadne nároky a očakavania. Hlavne že mam chlapa. Zlom pride keď sa narodi dieta a zo zeny sa stava otrok, ktory musi este čušať, lebo však pan tvorstva bol tak naučeny. Zeny si nedokázu nadstaviť hranice a vsetko toleruju , lebo však dieťa potrebuje otca.
Takí muži boli vždy ale pre hanbu (či už z rozvodu alebo priznať to, že je žena s kreténom) to ženy trpeli do konca života. To nie je móda dnešnej doby. Vždy tu boli zbalbelci ale aj normálni muži, ktorý sa zaujímajú o svoju rodinu. Rovnaký problém bol aj je so ženami.
@anonym_autor treba si nájsť normálneho, zodpovedného muža.
@anonym_autor neviem v akej spolocnosti sa pohybujes ale teda ja nemam takeho ani jedneho muza v okoli. Dokonca sme mali nedavno stretavku a jedna jedina spoluziacka bola rozvedena, vsetci ostatni a ostatne mali zalozene rodiny s dlhodobymi partnermi. Praveze som este bola prekvapena aki skveli otcovia sa z nich stali.
@anonym_autor treba si nájsť normálneho, zodpovedného muža.
@aurora33 Lenze tam niekedy musis znizit naroky a na tom to spolahlivo skrachuje, radsej zivot nestastnej matky ako realne ocakavania
@anonym_autor neviem, do Rakuska? Lebo moj chlap a tiez jeho kamosi su prave ti zodpovedni chlapi. Ale co tak citam tieto typy muzov su asi vsade
@anonym_autor a nebude to tak trochu tým, že ženy sa často nadchnú pre úplné hovno a dokonca sa chcú zaňho aj vydať? Ja keď tu čítam "ale ja som si myslela, že sa po svadbe / dieťati zmení" tak neviem či sa smiať alebo plakať. Predchvíľou som tu prispela do diskusie, kde baba sa má presťahovať k frajerovi a keďže má odtiaľ zlé spoje do práce, tak si musí kúpiť auto, ale má si kúpiť také, aké jej vybral frajer, lebo on jej svoje nepožičia a nech je to poriadne auto lebo čo ak budú mať rodinu. A si predstav, že ona v tom žiadny varovný signál nevidí 😀 a onedlho tu bude vyplakávať, že má dieťa s mužom, ktorý jej s ničím nepomôže a ešte z rodičáku má platiť drahé auto (veď je jej) a polovicu nákladov na bývanie (lebo veď byt je jeho) a "predtým taký nebol" .
Tých mužov vychovávali, nečakane, ženy. Keď si mamičky celý život híčkajú svojich synov, pretože načo by syn mal vedieť variť, prať, postarať sa, mať zodpovednosť za svoje činy, tak to potom aj tak vyzerá. Druhý faktor sú ženy samotné, vyhľadávajú niekoho kto je dostatočne atraktívny, snáď aj finančne zabezpečený, najlepšie keď je to ešte aj grázel ktorý sa “vo vzťahu určite zmení. A keď nie vo vzťahu tak po prvom dieťati.” A potom sa jedného dňa čudujú keď pán domáci vezme svojich päť sliviek a odíde aj so všetkými benefitmi, pretože sa nájde iná žena ktorá sa mu bude venovať viac a poskytne mu viac “benefitov”, je mladšia, bezdetná, je s ňou menej “starostí”.
Nielen muži sa zmenili. Ženy sa zmenili ešte výraznejšie.
@anonym_autor tí muži v tom vyrastali, voľakedy bolo bežné že žena obskakovala chlapa, lietala od rána do večera a ešte sa nechala buzerovať lebo šak chlap zarába ťažko tak mu chudáčikovi nebude pridávať. Dnes sú ženy chválabohu samostatné a nerobia zo seba handry ale ešte potrvá kým sa to generačne nastaví do normálu. Lenže ďalšia generácia má našliapnuté na egoistickych agresorov lebo v móde je výchova - dieťa si najlepšie rozumie, nebudem ho nútiť robiť čo nechce, nemusí pomáhať veď nech má detstvo. Takže sa to beztak vracia k obskakovaniu a neschopnosti priznať chybu.
@anonym_autor Žena sa má o seba vedieť postarať sama a až potom chcieť dieťa. Nie, že nič nevie, nič nemá, nič sa jej nechce, ale rýchlo otehotnie a potom čaká, že celý svet sa bude krútiť okolo nej a jej decka.
Chlapi si tiež vyberajú a chcú mať po boku schopné manželky, nie upišťané trosky, ktoré nič nezvládajú. Nikto nechce byť využívaný a keď čítam, že žena by chcela mať hneď dom, auto, dovolenky a popritom roky sedieť doma pri deťoch a nech všetko ťahá muž zo svojho platu. Dokonca ani o tie deti nie sú dnes ženy schopné postarať sa bez pomoci ďalších ľudí. Nepríde mi to, že len muži sú tí zlí.
Tých mužov vychovávali, nečakane, ženy. Keď si mamičky celý život híčkajú svojich synov, pretože načo by syn mal vedieť variť, prať, postarať sa, mať zodpovednosť za svoje činy, tak to potom aj tak vyzerá. Druhý faktor sú ženy samotné, vyhľadávajú niekoho kto je dostatočne atraktívny, snáď aj finančne zabezpečený, najlepšie keď je to ešte aj grázel ktorý sa “vo vzťahu určite zmení. A keď nie vo vzťahu tak po prvom dieťati.” A potom sa jedného dňa čudujú keď pán domáci vezme svojich päť sliviek a odíde aj so všetkými benefitmi, pretože sa nájde iná žena ktorá sa mu bude venovať viac a poskytne mu viac “benefitov”, je mladšia, bezdetná, je s ňou menej “starostí”.
@cyneric presne to iste som chcela napisat. Tych muzov niekto vychoval. Zrejme ich vychoval zle. A ked tak vidim niektore terajsie matky, ktore svojim detickam "zametaju cesticku" od malicka a este aj v dospelosti, lepsie to nebude ani v buducnosti. A mnozstvo zien si vyberie aj nespravny model chlapa, len preto aby nejakeho mali. Potom su nesmierne prekvapene lebo "on taky nebol, on sa zmenil". Bol, len to nevideli. Ci nechceli alebo nemohli to tazko povedat.
Vo väčšine prípadov som si istá že tam boli vopred znaky, ktoré ženy iba prehliadali. Neexist aby sa také veľké množstvo chlapov nakomplet zmenilo.
Na druhú stranu pozri čo tu radia vždy baby na koníkovi: kúp si pred manželstvom byt, aby si mala istotu, maj toľko detí aby si ich vždy sama z tvojho platu uživila, odkladaj peniaze bokom keby niečo, nikdy nebuď finančne závislá na chlapovi (ani počas rodičovskej dovolenky) a podobne. Nuž a kedy má byť chlap chlapom, keď ich máme vlastne vo všetkom nahradiť?
@anonym_autor asi treba hladat. Plus k tomu, dnes muzi neskor dozrievaju. Vela spoluziakov si zakladalo rodinu az okolo 40r. Dievcata zo skoly mame uz pubertiakov a chlapci male batolata.
A chyba asi aj spravny vzor muza-otca v rodine, ktory by deti viedol k zodpovednosti.
@aurora33 Lenze tam niekedy musis znizit naroky a na tom to spolahlivo skrachuje, radsej zivot nestastnej matky ako realne ocakavania
@martinmmartin kde musíš znížiť nároky?
@cyneric presne toto nechapem, ze ich takto chovaju. Moj syn v 5 rokoch vie spravit skoro vsetko, aj kolace napiect 10 druhov na Vianoce. Ako samozrejme este to chce mensiu asistenciu, ale uz je dost daleko a ma nejake know how. Lebo raz mi tu zaklope na dvere nejaka fesanda, ze reklamacia tovaru 😂
Vo väčšine prípadov som si istá že tam boli vopred znaky, ktoré ženy iba prehliadali. Neexist aby sa také veľké množstvo chlapov nakomplet zmenilo.
Na druhú stranu pozri čo tu radia vždy baby na koníkovi: kúp si pred manželstvom byt, aby si mala istotu, maj toľko detí aby si ich vždy sama z tvojho platu uživila, odkladaj peniaze bokom keby niečo, nikdy nebuď finančne závislá na chlapovi (ani počas rodičovskej dovolenky) a podobne. Nuž a kedy má byť chlap chlapom, keď ich máme vlastne vo všetkom nahradiť?
@anonym_06f4d1 s týmto ja nesúhlasím. To je akože jediná muzova úloha, finančné zabezpečiť rodinu a keď je žena sebestačná, kastruje ho tým? Nemyslím..
Partnery majú byť rovnocenní. A na to musia dozrieť.
Problém je, že máme celé generácie nezrelých ľudí , neschopných vyvážených vzťahov. Ako ženy, tak mužov ..
A potom vzniká problém.. napr. ženy, neschopné fungovať samé, si beru úplne nevhodných mužov.
Muži neschopní vziať zodpovednosť, byť žene oporou, aj keď jeho peniaze až tak životne nepotrebuje, neschopní byť otcami...
A prečo sa žena nechá oplodniť? veď ten muž ju neznásilňuje nie? Dobrovoľne s ním sexuje bez ochrany. To je také klasické, všetko hádzať na mužov.
@anonym_autor no čistá hrôza, volajte žandáre... To nie je nijakou dobou, dobrí aj zlí ľudia (muži aj ženy) boli a budú v každej dobe. Treba si len dobre vybrať. Skús sa pohybovať v inej spoločnosti, aby si nemala pred očami len negatívne prípady
@anonym_06f4d1 s týmto ja nesúhlasím. To je akože jediná muzova úloha, finančné zabezpečiť rodinu a keď je žena sebestačná, kastruje ho tým? Nemyslím..
Partnery majú byť rovnocenní. A na to musia dozrieť.
Problém je, že máme celé generácie nezrelých ľudí , neschopných vyvážených vzťahov. Ako ženy, tak mužov ..
A potom vzniká problém.. napr. ženy, neschopné fungovať samé, si beru úplne nevhodných mužov.
Muži neschopní vziať zodpovednosť, byť žene oporou, aj keď jeho peniaze až tak životne nepotrebuje, neschopní byť otcami...
@beronsche nepíšem že je to ich jediná rola, to si kde vyčítala? A aká rovnocennosť? Muž dieťa nevynosí, neporodí a nenakojí. Lenže my ich máme nahradiť úplne vo všetkom. Tak ako sa majú cítiť ako chlapi? Chlap sa potrebuje v niečom činiť. Hlavne že keď tu bola nedávno diskusia ako ona zarába viac, rieši servis auta, šoféruje, tak ste ho uplne zvozili ako by ste takých chlapov nechceli.
S tou druhou časťou s tebou súhlasím, ale nesúhlasím že si máme byť vo všetkom rovnocenní, nebudeme, nikdy, iba chlapom zoberieme tie veci, ktoré boli kedysi ich doména.
Chlapi túžia po rodine pokiaľ ju nemajú a keď ju majú tak sú sklamaní.
Lebo sa nevedia zmieriť s tým, že o financie sa treba rozdeliť a zrazu im nezostáva na lepšie auto, lepšiu dovolenku a musia sa prisposobiť situácii.
Ja poznám veľa takýchto frajerov s dobrým vkusom, čo celý život žili v luxuse a zrazu pri deťoch a manželke na rozmary nevychádza.. lebo manželka si ho brala pre ten luxus a chce ho tiež.
Tak len vyplakávajú ako sú deti ,,drahé,, a nevedia sa zmieriť s tým, že rozhadzovať na svoje koníčky nezostáva a ten luxusný život je preč..
Sú sebci a nevidia to teplo domova, prahnú po zážitkoch a bezstarostnosti, lebo veľa slobodných kamarátov tak stále žije. Boli zvyknutí takto žiť vačšinu života, do 35-40rokov a to už sa zaužívané mení ťažko a hľadajú ako z toho von..
Zodpovednych muzov musi vychovat rodina. Kedysi zeny drzali ako hluchy dvere… aj ked bol kreten … ale kym smrt nerozdeli. V takej rodine nevychovas “normalne” deti … ani zenu ani muza. Taketo deti nachadzaju vacsinou partnerov podobneho razenia. Zodpovedni muzi su a rovnako ako zodpovedne zeny, len “usporiadana” rodina nepise na MK svoje problemy, pretoze si ich poriesia doma normalnym tonom … nevyhadzuju sa z bytu, nezivoria atd. Zena ma moznost vybrat si s kym ide do postele, chranit sa a zabezpecit sa ako uzna za vhodne … to, ze niektore jednoduchsie zvolia cestu “dobre sa vydat” alebo len sa vydat, aby usli od rodicov … najskor treba pouzivat rozum a az potom sa mnozit. Dieta nie je choroba, neprilepi sa na teba ako bacil … vzdy sa nieco moze stat .. aj najlepsi chlap moze umriet. Takze treba rozmyslat. A normalny chlap vzdy odceni, ked je partnerka schopna a nijak mu to nebrani byt chlapom. A mozno ja mam okolo seba normalne nazivajicicj sucharov 🤷♀️
@beronsche nepíšem že je to ich jediná rola, to si kde vyčítala? A aká rovnocennosť? Muž dieťa nevynosí, neporodí a nenakojí. Lenže my ich máme nahradiť úplne vo všetkom. Tak ako sa majú cítiť ako chlapi? Chlap sa potrebuje v niečom činiť. Hlavne že keď tu bola nedávno diskusia ako ona zarába viac, rieši servis auta, šoféruje, tak ste ho uplne zvozili ako by ste takých chlapov nechceli.
S tou druhou časťou s tebou súhlasím, ale nesúhlasím že si máme byť vo všetkom rovnocenní, nebudeme, nikdy, iba chlapom zoberieme tie veci, ktoré boli kedysi ich doména.
@anonym_06f4d1 rovnocenní znamená mať rovnaku hodnotu vo vzťahu, mať ROVNAKE POSTAVENIE.
NEznamena to byť rovnakí!
takže nechápem, čo sem pleties žvásty, že muž neporodí atď..
Toto je tá tragédia dnešnej doby, že si mylime rovnocennost a rovnoprávnosť s rovnakostou..
Ženy a muži nikdy rovnakí nebudú, nie je to biologicky možné.
Avšak mali byť byť vo vzťahu na rovnakej úrovni, mať rovnaké prava a vzájomne sa dopĺňať.
Prečo presne s týmto nesúhlasís?
Prečo reagujem na fin zabezpečenie ako rolu muza? No preto, že o tomto píšeš..
To, že máme ako ženy mužov nahradiť, je co zase za výmysel?
Stojím si za tým, že muž a žena sa majú dopĺňať, podporovať sa, vazit si jeden druhého.
A toto je možné len v rovnocennom vzťahu.
Žene v diskusii, ktorú spomínaš som napísala, že si tiež mýli dojmy s pojmami. Ona nepreberá mužskú rolu. Ona má doma nezrelé a úplne neschopné decko a tak mu úspešne supluje matku. Neprebrala žiadnu ulohu muža, ale rodiča! A to je sakramensky rozdiel.
Ono je teraz moderné všade pchať mužské a ženské role a mužskú a ženskú energiu..
Aby sme, my ženy, zase neskončili bez volebného práva, pri sporáku, keď to mám prehnať do extrému...
Veľmi záleží od muža. Môj sa o nás stará, s malým trávi čas od narodenia, vždy ho kúpe on, prebaľuje a veľa krát ho v noci nosil na rukách, keď nemohol spať kvôli chorobe a ja som potrebovala aspoň 2-3 hodinky spánku. A popritom chodí do práce a áno, ide si aj zacvičiť, ale my to tak máme nastavené už od začiatku, že snažíme sa mať koníčky aj popri dieťati. Samozrejme, ja som si musela chvíľku počkať, ale odkedy mal malý polroka, tak aj ja chodím aspoň 2x do týždňa športovať. Obaja sme potom pokojnejší, oddýchnutí a s radosťou sa venujeme dieťaťu. Ak žena očakáva, že muž bude len sedieť doma po narodení, tak potom môže chlap hľadať iné úniky. A nakoniec napíšem - je dobré si robiť dieťa s chlapom, ktorého poznám. Ja som s mojim bola 8 rokov, vedela som, ako sa správa keď je unavený, hladný, keď je chorý, keď som chorá ja, aký má vzťah k deťom a mali sme ujasnené financie už pred MD. Ak pár vhupne do rodičovstva, že nejak bude a má idealizované predstavy, tak potom to tak vyzerá.
Lebo ich vychovávali zeny ktore zostali v nefunkcnych vztahoch, nevedia ako ma normálna rodina fungovat.Odkukali si nevhodne vzorce a podľa toho ziju v dospelosti.Ved to tu denne čítame, posťažuje sa, žije v nefunkcnom vztahu roky ale nic neurobí, vždy ta istá veta-nemám kde ísť, či peniaze, nemám ziadnu rodinu 🙂) a potom tu mame kopec nepoužiteľných muzov.Aj keby mali kde ist z pohodlnosti ostavaju, len aby nejaky chlap bol.Tie zeny nemyslia na to aky dopad to bude mat na ich deti v dospelosti A bude tych nevhodných muzov coraz viac
@cyneric presne toto nechapem, ze ich takto chovaju. Moj syn v 5 rokoch vie spravit skoro vsetko, aj kolace napiect 10 druhov na Vianoce. Ako samozrejme este to chce mensiu asistenciu, ale uz je dost daleko a ma nejake know how. Lebo raz mi tu zaklope na dvere nejaka fesanda, ze reklamacia tovaru 😂
@kiki68 este treba doucit strikovat a sit. Toho 5 rocneho.
@anonym_06f4d1 rovnocenní znamená mať rovnaku hodnotu vo vzťahu, mať ROVNAKE POSTAVENIE.
NEznamena to byť rovnakí!
takže nechápem, čo sem pleties žvásty, že muž neporodí atď..
Toto je tá tragédia dnešnej doby, že si mylime rovnocennost a rovnoprávnosť s rovnakostou..
Ženy a muži nikdy rovnakí nebudú, nie je to biologicky možné.
Avšak mali byť byť vo vzťahu na rovnakej úrovni, mať rovnaké prava a vzájomne sa dopĺňať.
Prečo presne s týmto nesúhlasís?
Prečo reagujem na fin zabezpečenie ako rolu muza? No preto, že o tomto píšeš..
To, že máme ako ženy mužov nahradiť, je co zase za výmysel?
Stojím si za tým, že muž a žena sa majú dopĺňať, podporovať sa, vazit si jeden druhého.
A toto je možné len v rovnocennom vzťahu.
Žene v diskusii, ktorú spomínaš som napísala, že si tiež mýli dojmy s pojmami. Ona nepreberá mužskú rolu. Ona má doma nezrelé a úplne neschopné decko a tak mu úspešne supluje matku. Neprebrala žiadnu ulohu muža, ale rodiča! A to je sakramensky rozdiel.
Ono je teraz moderné všade pchať mužské a ženské role a mužskú a ženskú energiu..
Aby sme, my ženy, zase neskončili bez volebného práva, pri sporáku, keď to mám prehnať do extrému...
@beronsche nemá zmysel debatovať keď vôbec nerozumieš o čom píšem…
@beronsche nemá zmysel debatovať keď vôbec nerozumieš o čom píšem…
@anonym_06f4d1 tiež mám taký pocit voči tvojej osobe, milý anonym..
Škoda, že nemáš chuť ani odpovedať na moju otázku, čo ti vadí na rovnocennosti partnerov (t.j. na ich rovnakom postavení a hodnote)

@anonym_autor no sodoma gomora.