icon

Kamaráti môjho manžela nás k sebe nepozývajú

28. nov 2022

Aký by ste zvolili prístup keby ze vás manžel má veľa kamarátov, všetci s rodinami, väčšina má domy a aj dostatok peňazí. Poznajú sa od detstva. Problém je v tom ze nás nikdy nikto nikde nepozve. Bud sú spoločné akcie ze nejaký výlet napríklad varenie gulášu (kde sa na to všetci skladaju) a je to mimo domov, alebo pozývame my. My nemáme ani dom a vždy manžel zabezpečí aby robil grilovacku, pozve všetkých čo je teda min. 25 ľudí. Naposledy nás to stalo 250€ a to som myslela ze ani nedám. Blíži sa silvester a tak sme sa bavili koho pozveme. Ale vôbec sa mi do toho nechce. Ps: keď aj k niekomu náhodou ideme , aj 4 hodinove pohostenie je o jednej káve. Neviem čím to je. Ja som to robila rada, vždy sme všetko prichystali.. ale po tomto lete sa mi uz fakt nechce.raz sme boli u jedných na Silvestra a neponukli nám vôbec nič.pre mňa to bol sok.neviem ako sa k tomu postaviť manžel nemá súrodencov len kamaratov.mrzi má ze mi takú akciu chystáme 2 dní a potom deň upravujeme, každý má všetko a nas nik nikde nepozve. Volali by ste niekto na Silvestra ? Zdá sa vám to cele ok.

evica17
28. nov 2022

Moja svokra tak chodí k rodičom, aj bez pozvania príde, nikdy nič neprinesie, a ona nikdy nepozyvala ich k sebe. Vždy jej moja mamina povedala pri dochode,že kľudne nech príde aj nabudúce na kávu a svokra že hej, a nikdy nepovedala, že však aj vy príďte k nám. Raz tam boli, keď sme šli z výletu a svokra niečo potrebovala a boli s nami rodičia, že to máme po ceste (sú z jedného mesta) a svokra mne a mužovi nukala vtedy jesť nejaké kuracie mäso a im nič,ani sa nespýtal či aj oni nie sú hladní. No maminu to nahnevalo, už ju nepozyva a už sa ani neteší keď náhodou príde. Raz som aj na svokru vybehla,keď sme strážili psov rodičom a oni boli na dovolenke, a prišli po celonocnom cestovaní a chceli chvíľku nám porozprávať, najesť sa a spať. A vtedy prišla svokra,lebo vedela že sme tam a nie a nie odísť,asi 4 krát povedala,že už ide a sedela a čakala,tak som jej povedala keď to znova zopakovala,že už bola na odchode pred hodinou,že či si nevšimla že prišla nevhodne a hlavne bez pozvania. Odvtedy nechodí.
Ono keď.jento jednostranne,tak to by aj mne vadilo, a ešte v takom počte. Ak sa chce niekto kamarátiť, tak aj on pozve, nemusí k sebe domov ak ku to vadí,ale zorganizuje nejakú opekacku napr v prirode alebo sa na Silvestra chata vymyslí,kde každý pridá ruku k dielu.

evica17
28. nov 2022

A nie ,na Silvestra by som nikoho nepozyvala, ak by volali,tak by som sa spýtala či u nich nebude niečo,že vy ste organizovali predtým roky a zišlo by sa teraz prestriedat.ze je toho na vás veľa každý rok.

mamula20
Odpoveď bola odstránená
kvetinka75
28. nov 2022

a prečo ich vlastne pozývate? veď to robiť nemusíš

kvetinka75
28. nov 2022

alebo nachystaj kávu, niečo slané a hotovo. Načo chystáš hody? Udržovať vzťahy sa dajú aj bez prehýbajúcich sa stolov

nikdenikto
28. nov 2022

My máme partiu asi 5 rodín a pozývame sa navzájom. Bežné návštevy cez víkend je pitie, slané sladké na stole kupované, prípadne nejaké malé robené jednohubky a upečený koláč pri ohlásenej návšteve. Cez leto grilovačky, guláš atď. Na Silvestra sa striedame vždy sme u niekoho a vtedy všetci prinesú pitie aj občerstvenie aby hostiteľ nemal veľa starostí

ruza123
28. nov 2022

My mame presne ten isty problem..teda mam ho ja, manzel sa nad to v pohode povznesie..robime kazdy rok v lete mega akciu u nas - ano sme financne za vodou a mozme si to dovolit, my sme vsak stale boli stedri, o peniaze nam nejde..priprava na takuto akciu trva aj tyzden, a k tomu mame este 3 deti plus tento rok som tehu so 4…dali sme to, bolo super, samozrejme potom trva dalsie 3 dni, kym vsetko spratame a dame dom do poriadku..zabezpecit deti k babkam chce tiez organizaciu..cez rok tiez zvykneme pozvat jednotlive pary k nam na male posedenie..vsetci stale velmi radi pridu..organizovali sme aj silvester viackrat..no mna stve, ze ostatni nas nikam nezavolaju, maju uz nove domy a nic, kaslu nato, stale sa len pytaju, kedy urobime dalsiu akciu..minule som uz povedala, ze teraz ste na rade vy..a samozrejme nic sa nekona..manzel to neriesi, on ich chce pozvat a hotovo..ja ich tiez rada vidim, stale je velka zabava, ale cudujem sa, ze im to nie je trapne, ze stale len my organizujeme a pozyvame..tiez uz mam chut s tym praštiť..

domca1408
28. nov 2022

@nikdenikto takto to má byť 🙂

timing
28. nov 2022

Si si ista,ze su to kamarati? Mne pride,ze nemate nikoho a drzite sa tejto skupine a volate ich k sebe dokolecka dokola. Teraz si si uvedomila,ze Vas nik na oplatku nevola. No preco? Lebo asi nie ste pre nich kamarati/ znamy. Proste sa len poznate a radi sa pridu napapat ked nemaju nic ine na plane. Oni si mozno pohostia za viac penazi inych kamaratov ci rodinne postedenie. Na Vas uz asi peniaze nedaju lebo si vybrali.

viky173
28. nov 2022

Tak nerobte ani Vy take akcie a hotovo. Ved ich snad robite dobrovolne a nikto Vas nenuti ich robit. Vies, nie kazdy ma potrebu organizovat akcie u seba doma.

januska12323
28. nov 2022

Keby to boli ozajstní kamaráti tak sa nemusíš pýtať na koňovi čo s tým robiť. Vedela by si, či sú introverti, neradi pozývajú návštevy alebo nemajú na to peniaze.

jaond19
28. nov 2022

Nepozyvala by som tento rok nikoho a uzite si pekne spolu, v klude. Ak sa k vam bude niekto strkat, tak by som sa vopred spytala ze ako to bude s pohostenim, ci prinesu slane alebo sladke, aby si sa vedela zariadit a nespravila rovnaké a zbytocne vela. Ale takyto typ "priatelov" ja volam kobylky, pridu a nechaju po sebe spúšť.... toto vam treba?

autor
28. nov 2022

@malacibulka ďakujem za radu presne to spravíme najbližšie.. dostanú vodu z vodovodu a chipsy co si donesu

sojorez
28. nov 2022

Niekto odbavi navstevu kavou a susienkami, a niekto ma obcerstvenia ako na malej svadbe. Ak si taky chystaci typ, je mi jasne, ze sa citis divne na navsteve so susienkami, ale zial, nefunguje to reciprocne. Ak sa potom citis vyuzivana, ze nedostanes na oplatku to iste, treba si uvedomit, ze Teba/ Vas nikto nenuti do organizovania oslav a posedeni, a ak Vas to bavi, sprav, pozvi, nachystaj, s vedomim, ze to robis preto, lebo chces. Ja som presne taky navstevovy odlud, nerada na ne chodim, vystacim si s akciami organizovanymi niekde na vylete, na chate, kde sa nieco hromadne spravi a potom aj uprace...

som_realistka
28. nov 2022

A nepozyvaju nikoho, alebo iba Vás? Ale aj tak, nerobila by som takéto akcie ak sú iba jednostranne. Ide o princíp.

danica2711
28. nov 2022

toto je celé nejaké divné. Vy ich pozývate v kuse, oni vás vraj nikdy. napriek tomu ste boli kdesi na Silvestra, kde ste vraj nedostali vôbec nič, čo sa mi veľmi nechce veriť. Z toho mi vychádza, že vás zjavne majú v paži a vy sa im vtierate svojimi opulentnými hostinami. Načo je to dobré? Veď ty ich vlastne nemáš rada, idú ti na nervy, tak nechápem ani predsavzatie "dostanú vodu z vodovodu a chipsy co si donesu". Načo je dobrá taká návšteva?

viestta
28. nov 2022

My žiadne veľké oslavy nerobíme, na žiadne veľké oslavy nechodíme. Ani v rámci rodiny, ani s rodinami kamarátov. Keď sa chceme zísť, dohodneme si miesto, hoc aj u niekoho na dvore, kde sa varí guláš alebo griluje. Každý dačo donesie, vopred sa dohodneme, kto co. Na záver sa umyju riady, uprace dvor a každý spokojný odchádza. Keď niekto príde na kávu, dostane kávu, zákusok a pitie. Keď k niekomu idem na kávu, tak som spokojná aj s kávou a vodou z vodovodu.

autor
28. nov 2022

@mamula20 nerozumiem tvojmu komentáru, akokeby ja som do práce nechodila a nemala iné povinnosti, akokeby sme organizovali ožran party bez deti. Ja teda nemám čas si ani sadnúť a nie to pit.. a každý z nich má min. 2 deti a ja tiež.. a to znamená ze sa s nikým nemám stretávať. Asi si fakt nepochopila o aké akcie ide.kedze je tam cez 25 ľudí tak sú tam aj deti.

autor
28. nov 2022

@kvetinka75 sú to manželovi kamaráti, nikdy nemal súrodencov a tak on chce,ale už sa mu to tiež nepáči a už im aj povedal ze kedy oni pozvú.. a nikto nic

autor
28. nov 2022

@ruza123 no presne to iste.. ešte aj samotné páry cez rok a nas nik nezavolal ani na kávu, nie to na obed.. ani na bycikel alebo turistiku.. ze ideme sa prejsť pridáte sa.. len my voláme.. tiez nemáme problém s peniazmi len za tých 250€ si môžem kúpiť welnes pobyt a ležať s vyložených nohami.. fakt je to smutné..

autor
28. nov 2022

@januska12323 no nie sú ani introvert a peňazí majú niektorý viac než my...

januska12323
28. nov 2022

Ak sa stretávajú aj sami a len vás nepozvú tak to sú len známi a s takými sa môžeš stretnúť raz za rok na káve a nie míňať 250 eur (?) na návštevu. Blbé je len to, že vám to doteraz nedošlo.

autor
28. nov 2022

@danica2711 no dobra otázka, načo... to ze sme sa ocitli u jedných bola náhoda.. nik tam nič nedostal domáci hostitelia boli názoru chceš vodu tak si zober.. bolo mi trápne sa niekomu hrabať v skrini.. ale nic iné mi neostavalo

monane
28. nov 2022

ak by ti takto malo byť, asi by som ich tiež prestala pozývať. ja neznášam takéto veci, keď to vedia takto podaktorí zneužívať a využívať. heh to je skvelé ako taký prístup, že ak niečo chceš tak si prines a obslúž sa sám,to načo sú potom také stretnutia

autor
28. nov 2022

@monane ja som to robila aj rada, rada pečiem a varím ale nikdy som si nemyslela ze proste keď prídem k niekomu na očakávanú návštevu dostanem vodu z vodovodu, chipsy co doniesol niekto iný 200g a 0.7dcl víno pre 7 osôb na 5 hodin..

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
katka700
28. nov 2022

Dôvodov prečo sú mužovi kamaráti akí sú môže byť veľa. Napríklad nie každý má čas a energiu na prípravu oslavy a radšej svoj voľný čas využijú inak. To že niekto má peniaze neznamená, že je štedrý, stačí pozrieť diskusie na MK, nadštandardne zarábajúcich lakomcov je plno.

Byť tebou nikoho už nepozývam, nič neorganizujem a za ušetrené peniaze idem s manželom niekde na víkend do all inclusive alebo ich odložím na dovolenku.

januelik
28. nov 2022

Milá autorka, toto sme dlhé roky robili aj my. U nás všetci, žúrky, grilovačky, guláš, oslavy. Ja som sa namakala ako blbá. Jedného dňa som sa nasrala a zatrhla to. Aby som sa ja uštvala a žiaden voľný víkend, lebo len chystať a upratovať. Ver že žiaden s tých akože kamošov nás nikam nepozvali. V konečnom dôsledku sme si s manželom uvedomili, že sme aj dobre urobili.

blondtana
28. nov 2022

Je to ťažká situácia, verím, ja tiež mám kamarátky, ku ktorým keď som prišla aj ohlásená, tak som nedostala ani vodu, nie ešte nejaké víno, kávu, či čipsy a mrzelo ma to, keďže ja nemám problém aj neohlásenú návštevu pohostiť, kávou, pochutinami a pod., ale máme s mužom kamarátov, s ktorými sa navštevujeme a všetci chodia aj tak najradšej k nám, lebo som vyhlásená hostiteľka a aj manželky mi stále hovoria, že sa na mňa nechytajú a mňa to teší. Minulého Silvestra sme šli ku kamarátom, ktorí majú najmenšie dieťa a veru, aby sme pani domácu moc nezaťažovali, tak som doniesla aj chlebíky, aj zákusky, aj alko, nealko, človek nikdy nevie, treba to proste buď prijať, alebo s tým skončiť, možno sa rozhýbe aj niekto iný 😉

maximko25
28. nov 2022

Vitaj v klube🤣my sme to celkom utali a prieridili a peniazky radsej miname na deti....topka bola ked sme sa o jednom pare dozvedeli ako riesia ze mame viac deti ze oni by si v nasom pripade(3deti) ako socky prisli.pritom u nas sa prehybali stoly na navsteve u nich ledva deti ppzicali hracky nasim plus obcerstvenie 1/3 z naseho.nikdy sme to neriseli az do dobu kym sme sa tamto nedozvedeli...takze sme vytriezveli z naivity a stretame sa naozaj s par dobrymi kamosmi ktr sa k nam chovaju rovnako a sme vdacni ze ich mame a ze rovnako vnimame veci;)