icon

Kamarátka - nekamarátka

18. jún 2021

Ahojte, zaujimal ma vas nazor na vec, mozno ste sa niektora s tym stretla mozno nie...
mala som kamaratku, pozname sa vyse 18rokov, bola jedna z tych blizkych ludi. Mala uzasnych rodicov, ktori ju vzdy podporovali. Po maturite odisla studovat do zahranicia rodicia platili vsetky vydavky, veskery full servis hradili. Jej mama ma vsak po cely cas ich poznam velke zdravotne problemy, ktore vyustili do invalidity. Odvtedy rodicia na nu zacali mat narok, aby dostudovala VŠ, nasla si pracu, aby bola viac menej samostatna. Vtedy tu skolu robila asi 7-8 rok, nevedela ju skoncit. Volali ju na SR, aby si dokoncila studia tu, co ona kategoricky odmietala. Zacala klamat. Vyhybala sa navstevam SR, rodiny, navstevovala iba kamaratky, s tymi bola zadobre. Min rok zablokovala vsetkych aj kamaratky a prestala sa so vsetkymi bavit. Len tak. Uz je to vyse roka, co o nej nikto nic nevie... sem tam sa spojime s niakou jej znamou, ktora zije asi o par ulic dalej, ze ci vbc zije a ako sa ma, ale uz aj ta sa tvari ako ju to otravuje. Neviete co robit, aby sme mohli ju aspon raz vidiet a porozpravat sa, co sa jej porobilo?
Co sa tyka jej rodicov- ti ju do poslednej chvile podporovali, aj financne (vrazili do nej hotovy majetok), vzdy jej boli napomocni, ale jednoducho chceli aby dostudovala a riadne sa zamestnala, kedze jej mama ostala invalidna- previedla na svoje deti uz aj majetky, mala potrebu to urobit, kebyze sa jej nieco stane, aby decka ostali zabezpecene

prasiatko30
18. jún 2021

Ako nechapem preco sa mas do toho montovat ty. A rodicia velmi jednoducho - zbalia kufor a idu sa pozriet na miesto cinu co sa deje, a podla toho co si pisala vedia kde sa zdrzuje, a podla toho sa rozhodnu. Ty pokial ona sama ta nechce kontaktovat tak by som sa do toho nemontovala - je to tvoja rodina/sestra/dcera - pokial nie, je to na jej najblizsich aby nieco riesili

autor
18. jún 2021

@prasiatko30 my sme vyrastali pri sebe ako sestry, bola mi velmi blizka. Na mieste cinu sme boli uz viac krat bezvysledne.

leuchtturm
18. jún 2021

zjavne nema chut sa s nikym rozpravat o tom, co sa jej porobilo. Jednoduche ako facka.

prasiatko30
18. jún 2021

Nemozes niekoho nutit aby sa s tebou kontaktoval. Berie drogy? Je v nejakej sekte? Aj keby to bola pravda tak je nemozne aby si urobila nieco bez jej suhlasu a bez toho zeby si bola rodinou - ani najblizsia rodina nic nezmoze. Jedine co mozu urobit je neposielat jej prachy - hadam uz ma dostatocny vek na to aby sa postarala sama o seba. Nic viac nemozes urobit

avril299
18. jún 2021

nech ju zit si svoj zivot, keby o Teba a Tvoj kontakt stala, tak by si Ta asi nezablokovala

autor
18. jún 2021

@prasiatko30 ma cez 30... to je to, coho sa bojime, pretoze aj na socialnych sietach sa zacala spravat divne. Ci nie je v sekte, alebo v takom zlom okruhu ludi a ci v tom nie su drogy.
Vieme, ze su dost obmedzene moznosti.

moonlight1210
18. jún 2021

v ako zmysle bezvysledne? nebola doma? alebo bola, ale naschval neotvorila?

autor
18. jún 2021

@moonlight1210 nikto nebol doma a x krat jej rodina stala pred domom xy hodin a neprichadzala. Mozno tam uz ani nebyva

zuzikak
18. jún 2021

tak boli ste si blizke ale ked sa neozyva ani rodine a vyhyba sa im tak co chces riesit ty ? Je to jej rozhodnutie. Chcela sa odstrihnut, tak je tam...Ak je v zlom okruhu ludi alebo berie drogy, nepomozes jej. Kto nechce pomoct, ty s tym nic nespravis. Stretavaj sa aj s jej rodicmi ak su ti blizky ale zi svoj zivot a ju nechas tak. Pusti ju z hlavy.......Ona na teba isto nemysli, tak preco by si mala minat energiu na zivot niekoho ineho.

autor
18. jún 2021

Vieme, ze su obmedzene moznosti, x krat sme si prehravali, ze preco by to mohla urobit vsetkym, ale na nic sme nedosli. Tak ako jej rodina, tak jej kamaratky vsetky na SR doslova zablokovala a nekomunikuje.
Ano samozrejme chapame vsetci, ze nechce s nami komunikovat, ked sa neozyva, viac menej sa tym vsetci zmierili. Jednoducho ale by sme sem tam len chceli vediet, ci je v poriadku. Bohuzial momentalne nevieme nic.

0silvia0
18. jún 2021

Ak bude chciet, ozve sa. Dospeleho svojpravneho cloveka nemozes ist zachranovat, ked o to nestoji. Mozno potrebuje prezit tu zivotnu lekciu, ktora sa jej prave dostava...

annamalaga
18. jún 2021

A čo ak si tam už aj našla prácu. A možno je aj v sekte nevieš. Proste sa jej nedarí momentálne možno sa hanbí za to všetko. Navyše z niečoho žiť musí , tak tam asi niečo ma. Čo je už ale jej vec. A Vás do toho nič. A keď si už taká zvedavá , tak kúp letenku a prekvap ju ty? Hm

kkovacovak
18. jún 2021

Kamarátkin kamarát takto odišiel do zahraničia. Najskôr v pohode a potom začali rodičia pomaly strácať kontakt. Zaradil sa do nejakej sekty a všetky kontakty odrezal. Nevedia absolútne kde je ani čo je s ním. Tuším že raz za dva roky pošle list aby vedeli že žije. Kamarátka to už vzdala lebo evidentne nemá záujem

catherinah
18. jún 2021

Musi to byt ťažké pre rodicov, ale neurobia s tym nic. Pokial ona nebude chciet.

autor
18. jún 2021

@kkovacovak Nieco na ten styl bude aj tento pripad. Co uz no. 🤦🏼‍♀️
Dakujem za vsetky nazory. Je dospela svojpravna to vieme... ale jednoducho ostava tam pre nas vsetkych vela nezodpovedanych otazok, ale asi sa nedostaneme k odpovedi.

annamalaga
18. jún 2021

No len treba dúfať , aby nebola v tej sekte, lebo amen tma.

autor
18. jún 2021

@annamalaga napadlo nas nieco take, ze je ovplyvnena tretou osobou. Lebo aj na socialnych sietach, co doteraz bola aktivna utala, stiahla vsetky fotky, ako keby sa chcela vymazat.

annamalaga
18. jún 2021

V akom state to študovala?

autor
18. jún 2021

@annamalaga v Nemecku

tykat
18. jún 2021

Nebud zvedava, kazdy si zije svoj zivot a nie kazdy ho chce zdielat s ostatnymi. Ludia si uz velmi zvykli ze vdaka soc.sietam vedia o kazdom prde toho druheho a kto nezdiela tak "sa s nim nieco divne deje".
Citam dalej...mna keby niekto takto stalkoval a staral sa mi v 30 do zivota tak si aj totoznost zmenim, nech mam.pokoj.

autor
19. jún 2021

@tykat prepacte, ale toto nie je stalkovanie. Nie sme na strednej kedy sme jedna bez druhej nevedeli vydrzat 2 hod., nikto ju nenutil sa nam vsetkym ozyvat, robila to sama dobrovolne a urcite nie na pravidelnej baze... x krat a dokonca krat dobu predtym ako sa zmenila o 180 stupnov nam aj ona bola schopna organizovat den typu: zajtra dojdem nestretneme sa, som tu len 2 dni a potrebujem vybavit toto a toto, jasne, ze clovek pokial junchcel vidiet tak sa prisposobil jej rozvrhu...
ale aby sa niekto z nicoho nic zmenil o 180 stupnov a hlavne bez niakeho dovodu, to je divne

vendulka80
19. jún 2021

Mozno je problem v tom, ze nemala možnosť robit to, co chcela. Rodicia ju tlačili do skoly, financovali a mozno jej vyčítali, ze ju sponzorujú a nie je schopná nacas dokončiť skolu atd. Si sice kamaratka ale nemusis mat celkom prehľad o tom, co sa dialo v rodine. Rodicia sice poprepisovali majetky ale mozno prave v tom bol problem. Mozno cítila nátlak na svoju osobu, ze opäť raz bude musiet spravit to, co nechce. Vrátiť sa spat, prispôsobiť sa rodičom, kamarátkam. Takto so vsetkym sekla a ocividne jej to vyhovuje. Asi zostava len cakat ako sa ona sama rozhodne.

tykat
19. jún 2021

Nie je to divne, divne je domahat sa kontaktu ked ten druhy nema zaujem.
Co sa tyka vztahu k rodicom, je to len medzi nimi, oni si to vyjasnia, oni vedia co sa stalo. Je to v rodine, nikoho zvonku to nema co zaujimat resp. nema sa do toho starat.

monka105
20. jún 2021

Prepáč, ale mne to tiež príde ako staranie sa do cudzích vecí. Nevidíš do jej vzťahu s rodičmi, nevidíš jej do hlavy, nevieš prečo sa zachovala tak, ako sa zachovala. Príde mi scestné vypytovať sa na ňu jej aktuálnych kamarátok. Proste rodinu a známych zo SK odstrihla z nejakého dôvodu, mali by ste ju nechať tak, je to jej vec.

jennky13
23. jún 2021

keby sa ludia len starali do svojich veci, kde by svet teraz bol ? Starajme sa do veci inych ak si myslime, ze im mozeme pomoct ! Nemam prakticku radu, ale nepocuvaj tych, co ti radia vykaslat sa na to a starat sa len o seba . Hladaj sposob ako sa s nou kontaktovat. Verim, ze ti nieco napadne, alebo sa niekto ozve.
To, ze sa staras o druhych je super, to ze ti zalezi na kamaratke je super. verim, ze najdes sposob ako jej pomoct alebo aspon zistit, ze je v poriadku.
Keby sa niekedy moja dcera takto stratila a prerusila kontakty, bola by som vdacna za kamaratku ako si ty !!!!

lubkavargova1
23. jún 2021

Ved skus je napisat, ze rada by si jej financne pomohla, lebo ste take super kamosky a zdedila si alebo vyhrala financie a chces sa s nou podelit...neboj sa, do par hodin sa ozve.