Kamarátka ničí život svojmu dieťaťu

9. jún 2020

Možno si poviete že ma do toho vonkoncom nič neni ale na kamoške mi fakt záleží a keď už nie na nej tak aspoň na jej dieťati. Má 4 ročne dievčatko nikde nepracuje vlastne sa o to ani moc nezaujíma čo bude ďalej. Otec toho dievčatka sa o nich nezaujima. To sú také klasické veci ale problém nastáva v tom že od začiatku nového roka kamoška býva už s tretím mužom. Podľa mňa to nie je vhodný príklad pre maloleté dievča keď jej matka má v posteli vždy iného muža. Nakoniec sa vždy nechajú lebo že to bol strašný hajzel. Ako slobodná matka si zaslúži vzťah ok ale toto je podľa mňa cez čiaru bývať s niekým koho poznám pár dní. A áno dotýka sa to aj mňa keďže naše dcéry sú tiež kamošky a dosť často nás k sebe volá. Hovorila som jej že nerobí dobre že raz bude ľutovať síce sa nenahnevala ale ani si to nevzala k srdcu proste sa mi smiala do očí že či závidím keď som nemala muža už od tehotenstva čomu sú tiež štyri roky. Jeden vzťah mi nevyšiel tak som sa poučila faktnie je čo závidieť. Ako jej rozumne dohovoriť že zle ovplyvňuje malú? Takto sa im kľudne niečo môže stať

marseillefan
9. jún 2020

Už si jej predsa rozumne dohovorila... to je všetko, čo môžeš urobiť. Inak je to jej život, má právo si ho pokaziť. Bohužiaľ aj tomu dieťaťu.

daganov
9. jún 2020

nijako, je to jej život, netvrdím, že dáva úžasný príklad svojej dcére, ale ak sa ti to nepáči, tak k nej nechodievaj

katarinka89
9. jún 2020

Ty vychovávajú svoju dcéru a nestaraj sa do nej. Dala si jej radu, nevzala si ju k srdcu tak čo chces riešiť? Návštevy zredukuje, prípadne obmedz, keď ti vadí jej spôsob života. Každý rodič si vychováva ako chce a vie. Fakt to pôsobí tak, že jej závidíš....aj to ako ty žiješ - bez partnera, nieje prototyp úplnej rodiny a cim ďalej budeš single - tým horšie si dieťa zvykne na partnera, prípadne ho neprijme. Ak sa ti moja reakcia nepaci- možno pochopíš ako posobis ty a tvoje násilne rady na tvoju kamosku

maca1984
9. jún 2020

Neries.Tebe by sa to pacilo keby sa dakto staral do tvojho zivota ako ho zijes,co robis ako robis?

lindusa666
9. jún 2020

Mozem sa spytat z coho kamoska zije ked nepracuje a je sama na dieta ? Neboji sa kamoska samoty ze co s nimi bude keby je bez chlapa a toto berie ako jedinu moznost ?

lenuliatko84
9. jún 2020

Z prispevku mi pride ze mate obe tak 22 rokov.ked trosku vyrastie mozno aj rozum dostane

nistika
9. jún 2020

ja nerozumiem tomuto prispevku. otázka na teba: čo by si s tým akože chcela robiť? alebo čo hladáš akú radu? alebo ti to maximalne nesympaticke a rozmyšlaš nad prerušením kontaktov? alebo čo? tvoja kamoška sa bezhlavo rúti asi do každého vzťahu možno sama nevydrží možno kvôli financiám kedže sama nepracuje ja neviem....zisti najskôr prečo to robí ak to chceš riešiť a potom to rieš....ale ak len potrebuje jednoducho chlapa, no tam dobrá rada nepomôže, to musí ona pracovať na sebe sama....

finett
9. jún 2020

Ja chápem o čo autorke zrejme ide. Nie je to staranie sa do života a výchovy druhej žene. Myslím, že to myslí úprimne - chce jej jednoducho pomôcť. Podľa mňa aj o tom je priateľstvo. A keď mi na niekom záleží, niekedy musím upozorniť aj na nepríjemné veci. Nie poučovať a starať sa do života, ale úprimne sa zaujímať a ponúknuť pomoc. Niekedy aj nevyziadanu radu. Samozrejme s mierou. Netreba znásilňovať nič. Ale reakcie typu "závidíš mi" mi prídu zas také pubertálne.. alebo len proste baba to nechce riešiť alebo jej je to nepríjemné a tak to zahrala takým protiutokom do autu. Nechaj ju v kľude. Upozorni na niečo na čom ti záleží, ponukni pomoc, keď treba, ale nesil to. Ona je tá čo musí rozhodnutie slobodne urobiť vo svojom živote.

gabika0825
9. jún 2020

Ježiš ženy! Veď sa pýtala na normálny názor a nie osočovanie typu : teba do toho nič, nech decku kludne pokazí život ty s tym nič neurobiš ... kde máte rozum niektoré to fakt neviem, alebo by som si pozrela či by ste konali takto aj keby ste boli v autorkinej koži. Z prispevku vychádza, že sú zrejme blízke kamarátky a autorka sa pýta ako jej slušne naznačiť to že vychova dieťaťa jej kamaratky nie je celkom v poriadku. Normálne sa opýtala na radu a vy napísete rad radom ako husy že sa dotoho nemá starať. Fakt by som si pozrela vás a vaše životy keď nič neriešite a hlavne ak by sa toto dialo vám ... ja mám na to taký nazor že byť tebou, určite by som to konfrontovala, povedala jej to narovinu čo si mysliš a možno že by jej doplo. Nehovorim že máš byť zlá alebo protivná, iba jej povedať narovinu lebo si to asi neuvedomuje a viac mysli na seba ako na svoje dieťa, skratka nahaňa sa za láskou, kde ma očakavania, ktoré nevychádzajú, ale nemysli pri tom na dieťa, ktoré to všetko vníma a vidí. Treba to povedať po lopate.

jana_eyre_2
9. jún 2020

A tí muži sa správajú nejako nevhodne, alebo kamarátka pred dcérou, vidí ich v spálni alebo pred ňou nadavaju?

Lebo ako chápem, že meniť partnerov pre deti nie je najideálnejšie, ale zase nazvať to, že má viac vzťahov za sebou ako ničenie života vlastnému dietatu mi príde príliš..

pretože môže to byť samozrejme jednoduchšia kamarátka a teda má podobne zmýšľajúcich partnerov a to naozaj na dieťati niečo môže zanechať (otázka potom vzniká, že ak je taká jednoduchšia, bola by tvoja blízka kamarátka?)..

ale taktiež to môže byť obyčajná žena, čo proste nevie udržať vzťah s aj s normálnymi mužmi - myslím, že ak to je druhý prípad tak to nejako zásadne dieťa neovplyvní a nezanecha žiadnu traumu..

Poznám jednu ženu, ktorá má proste za sebou veľa vzťahov a dve deti, mne čo mám 15r jedného muža mi to možno príde prehnane, ale zase musím uznať, že jej deťom nič nechýba, miluje ich a stará sa o nich dobre, napriek tomu že priatelov mala na môj vkus nejako moc, ale očividne to boli normálni chlapi, žiadni asociali..