Kamarátka sa ľutuje
Už pol roka si hľadá prácu,no nikde neberú.Hlada na jednu smenu od 7 do 15 kvôli deťom aby stíhala škôlku ráno aj poobede.Ma vyhliadnute robiť v škôlke alebo v škole na kuchyni.Lenze není nikde v celom meste voľné miesto pre ňu.Tak čaká čo kedy sa uvoľní.A pri tom sa ľutuje že ona má večne smolu,že jej sa nič nedarí a že nikdy si nenájde prácu.Ked jej poradím nech si skúsi aj inde než v školstve,inde nechce robiť.Je vyberava.Jej manžel robí od 6 do 18 každý deň,nechce jej pomôcť a nosiť ráno deti do škôlky.Ze sa má zaobstarať sama.Len nedá sa.Potom vyplakava že nemá peniaze že čo bude x rokov doma bez platu.Ako jej pomôcť alebo poraďte kde by si mohla skúsiť zamestnať sa?
Akoze nema kamoska ppeniaze?
Manzel robi kazdy den 12 hodin 5x v tyzdni, to hadam nikto takto nerobi 😉
A inak, je to velmi smutne, ze manzel sa na rodinu vykaslal, pretoze on jej nema co s detmi pomahat. Tie deti su rovnako aj jeho. A teraz ked si ona najde pracu do piatej, co bude s detmi?
Nechapem, preco dobrovolne zeny idu do materstva s takymito chrapunmi
Akože nemá peniaze? A mužov plat je kde?
Tak to môže čakať dlho.Zobrala by som čokoľvek, keď to je urgentne
A áno, je vyberavá, lebo aj v tescu v pokladni môže robiť od 8-15tej a tiež za taký plat. Keď plače, že nemá peniaze a čaká že jej zaklopu aby išla robiť do kuchyne, lebo práve na ňu čakajú. No snívajte s nami.
Keď som začala čítať príspevok, najskôr som si myslela, že je sama s deťmi ...ako sorry, ale plakať kvôli tomu, že nemám peniaze, keď muž robí celými dňami... skôr by som plakala nad tým, akého debila som si vzala, čo nechce s ničím pomôcť a necháva všetko na mňa.
Nech si skúsi nájsť zatiaľ niečo iné na polovičný úväzok.
Ahoj, je smutne a citam to tu stale dookola, ze prijmy rodiny sa delia na zenine a muzove, ak je raz zena doma a stara sa o deti, tak snad je muz ktory zaraba a tu rodinu zivy. Toto mne hlava nebere, a ked obcas mojmu muzovi hovorim o inych rodinach ten len "cumi"ako to "nefunguje" inde. Ved tie deti su aj jeho snad a to,ze zena porodila neznamena, ze sa ma starat len ona. Kamaratku mozes len povzbudiť, ze najde ak sa bude snazit. Ja mam tiez pracu od 7-15, muz sa sam ponukol, ze deti bude nosit rano a ja vyberiem, bez toho by to neslo, pracu som hladala vyse mesiaca, a bola som na 4 pohovoroch, vsade mali problem s pracovnou dobou do 15, az posledny pohovor bol uspesny a som tam, sme 4 zeny v kancelarii a ani jedna nema 8 hodinovu pracovnu dobu, kazda ma kratsiu a deti. Kamoska by mala buchnut doma do stola a vysvetlit muzovi, ze bud bude aj ona pracovne vytazena a on bude pomahat, alebo nech teda muz pracuje a zivy ich, ked jej neda priestor na pracu. Ono zas tych skratenych uvazkou je u nas vazne ako safranu... bohuzial.
Nemyslim si, ze kamaratka je vyberava. Len sa snazi najst pracu, ktoru moze sklbit so starostlivostou o deti. Idealne v skolstve, aby mala vykryte aj prazdniny. Nie je na tom nic cudne. Ak muz odchadza z domu o siestej a prichadza o siestej, tak jej s vozenim do a zo skolky asi nepomoze. Plus este hrozia caste OCR-ky. Tento problem riesi vela zien po materskej/rodicovskej. Nie kazda ma moznost pracovat na skrateny uvazok alebo homeoffice.
A to kde majú na Slovensku takú škôlku kde otvárajú od 6tej?
@mikadooo Príklad ani to sa jej nepáči ,že ja som si našla hneď po RD prácu.A ona stále nič.Obcas nás porovnáva,hovorí že ja mám šťastie a ona má smolu na všetko.Kolkokrat už neviem čo na to povedať.
@zmrzlinka2021 Nie každá žena na začiatku vzťahu rozpráva s mužom na tému čo bude po dieťati,čo bude po RD a podobné témy.Ja s mojím mužom tiež sme to neriešili.My to riešime za pochodu čo treba.Ja som si po RD povedala že chcem pracovať a tak to aj bolo.Muz pomáha,dohodli sme sa.No viem že nie každý chlap vystúpi zo svojej komfortnej zóny a robí zmeny kvôli deťom.
@tosomja Majú každý svoj účet a každý svoje peniaze.Ona si minala čo dostala rodicak a potom podporu,z toho nakupovala sebe a deťom všetko.On z platu platil bývanie a nákupy potravín.Mali to takto rozdelené.No a po RD žena nemá peniaze,už nedostáva okrem rodinného žiadne nič.
@toskanka Povedala že teda bude doma bez peňazí keď chlap jej nepomôže.Co nepomôže a pri malých deťoch stíhať škôlku a robotu je ťažké.Bude jej vydelavat peniaze na čo koľko môže minúť a potom jej to bude vyčítať že nezarába.
@193169 Nechce polovičný úväzok.Ja som jej to tiež poradila na polovičný alebo do Lidla Tesca ísť robiť.No také nechce.
@dankabetka Bohužiaľ ona si nevie buchnúť doma po stole,skôr sa prispôsobí tomu čo chlap povie.Mohol by ráno nosiť deti do škôlky,no nechce.Tak musí kamarátka sa prispôsobiť a ostať doma.
@kp7333 Možno máš v pravdu s tým že potom by mala vykryte aj prázdniny.Jej chlap môže si posunúť pracovnú dobu a ísť do práce o hodinu neskôr,no jednoducho nechce.
@vanilka83 U nás je škôlka od 6 do 16,30 pre pracujúcich rodičov
Ale manžel začína pracovať od 6tej tak nechápem ako by stíhal do roboty
@vanilka83 Má vyššiu pozíciu vo firme keby chcel môže si posunúť pracovnú dobu a chodiť na 7 alebo na 8 hodín.
A kde prosim ta hlada? Lebo podla mna nehlada moc aktivne alebo je vyberava.
Tak nie vzdy sa muzom da ... logické ked robi od 6 do 18 tak sa to neda...
Tak treba hladat .. ak surne potrebuje pracu musí hladat aj inde nie lencto co ona chce.. nechce sa jej pracovat a stazuje sa.. su rozne stránky profesia.sk kariera.sk a podobne aj na fb je vela skupin treba skusat stastie
No prave na vyssich poziciach je problem s flexibilitou. Ocakava sa, ze bude clovek robit od nevidim do nevidim.
@taminka1986 Hľadá na profesii,no máločo je od 7 do 15
@dadka128 Barsjaku prácu by nerobila,chce na jednu smenu a aby sa moc nenarobila.
Je mi jej ľúto ,poznám to .niekedy sa nedá pri deťoch robiť to čo chceme a hlavne keď je manzel neochotny. 😞
No co ti poviem autorka,ono zalezi aj na vzdelani a niekedy treba ubrat z narokov🤨 Ja som si nasla pracu za 2tyzdne,ale tak zas vyssia pozicia a je to dost vyhladavane zamestnavatelmi. Treba skusat poposielat zivotopisy aj tam kde zrovna nehladaju pripadne docasne aj mimo mesto a zvazit dochadzanie. Lenze tam je problem aby stihala deti ked manzel je neochotny vul😡
@evamarek77 Chce v školstve kvôli prázdninam a aby to mala čo najbližšie k domu.
V skratke, komu niet rady, tomu niet pomoci
No ja nehovorim ze barsjaku na zmeny .. ale moze ist robit aj predavacku alebo cokolvek ine na ranne zmeny nemusi cakat len na to co chce... niekedy aj v zavodoch maju ranne zmeny od 7 do 15 ..
Koli detom koli prazdninam ? To ked bude stale sa na nieco vyhovarat co jej to pomoze ?
Tak tvoja kamoska velmi zbehla asi nebude, ak si mysli, ze prazdniny "bude mat vykryte". Bude len dovolenkou, ktora jej podla ZP patri tak v skolskej kuchyni, ako aj inde.
Nechaj ju v tom, povedz, áno, mala som veru veľké šťastie... 🙂
Keby naozaj tak veľmi potrebovala euri tak nevymrva a berie aj brigády

Vypočuj ju, pochop ju a neraď silou mocou. Ak sa ti niečo vhodné obšmietne okolo nosa, tak samozrejme jej to hneď povedz, ale ináč, sorry, musí sa posnažiť aj ona, alebo si doma dupnúť. Ak aktívne hľadá - pozerá inzeráty, posiela životopisy, ide sa opýtať, tak čo tu viac poradiť? Jedine trpezlivosť a ak máš čas, vypočuť a pochopiť ju.