icon

Kamarátka sa ľutuje

27. jan 2023

Už pol roka si hľadá prácu,no nikde neberú.Hlada na jednu smenu od 7 do 15 kvôli deťom aby stíhala škôlku ráno aj poobede.Ma vyhliadnute robiť v škôlke alebo v škole na kuchyni.Lenze není nikde v celom meste voľné miesto pre ňu.Tak čaká čo kedy sa uvoľní.A pri tom sa ľutuje že ona má večne smolu,že jej sa nič nedarí a že nikdy si nenájde prácu.Ked jej poradím nech si skúsi aj inde než v školstve,inde nechce robiť.Je vyberava.Jej manžel robí od 6 do 18 každý deň,nechce jej pomôcť a nosiť ráno deti do škôlky.Ze sa má zaobstarať sama.Len nedá sa.Potom vyplakava že nemá peniaze že čo bude x rokov doma bez platu.Ako jej pomôcť alebo poraďte kde by si mohla skúsiť zamestnať sa?

Strana
z2
mirco50
Odpoveď bola odstránená
zildo
29. jan 2023

@vanilka83 aj v Dubnici nad Váhom.a určite je veľa škôlok, kde je od 6 rana otvorené

zildo
29. jan 2023

Niekde vo firmách,kde vydávajú obedy by sa jej nepáčilo?

autor
30. jan 2023

@zildo Nepáčilo.Ja som jej radila už toľko miest.Do firmy na jednu smenu,do Lidla na skrátený úväzok,do Tesca do skladu.Predavacku robiť,upratovačku.No nič,ona chce len v kuchyni v škôlke robiť.Nic insie nechce.Beha a pýta sa osobne,už bola v každej škôlke škole v meste.No nikde neberú.

autor
6. feb 2023

Žienky ako ste na tom vy s prácou,čo máte malé deti pracujete?Kamarátka stále hovorí že ona nikdy nebude pracovať,že to je nemožné nájsť si prácu s malými deťmi.Ze všetci v jej okolí sú ženy doma po RD aj 5 a viac rokov lebo nevedia sa zamestnať.To vážne je až taka zlá situácia?V mojom okolí každá pracuje či má malé alebo veľké deti.Aj ja som si našla v pohode prácu.

teki1
6. feb 2023

Kamoška robiť nechce,tak sa s tým zmier.Vypočuj si ju ,ak ťa to ešte baví ,ako sa to nedá a nedá.To je asi tak všetko,čo môžeš pre ňu urobiť.

kp7333
6. feb 2023

robim v korporate na skrateny uvazok. kebyze som na plny, nestihala by som deti vyberat zo skolky/skoly. na PN-ky a OCR-ky nechodim, riesim to homeofficom. Taktiez prazdniny, lebo tolko dovolenky by som nemohla cerpat. Cize ja som z tych, co mali stastie, ze sa po materskej mohli vratit na povodne miesto za zvyhodnenych podmienok. Uvedomujem si, ze vela zien to stastie nema.

saxana000
6. feb 2023

Robim na skrateny uvazok a co mi chyba na vyplate dotiahnem cez vikend na akciach.vzdy sa da ked sa chce. Tuto bohuzial sa mi zda ze stazovat sa a hnit doma e jednoduchsie ako pracovat.ked sa nedajboze muzovi nieco stane co bude robit kamaratka?staci jedna vyskocena platnicka a pol roka su bez prijmu.

autor
6. feb 2023

@teki1 Popravde už ma to nebavi počúvať jej neustále sťažovanie sa.Dobre nie každá si nájde hneď prácu ale to ešte neznamená že musí to vzdávať.Stale má reči že ona bude doma sedieť x rokov lebo skrz deti si nevie nájsť prácu.Darmo jej poviem že skúšaj ďalej nevzdávaj sa.Na to že ona aj tak nemá šťastie na nič.
@kp7333 To máš dobré.No kamarátka nemá ani dobré vzdelanie ,tým pádom má problém nájsť si nejakú prácu.Doteraz robila len operátorku výroby na smeny.No pri deťoch sa to nedá.
@saxana000 Ona chce len na jedno miesto sa dostať do kuchyne do škôlky.Insie ani nehľadá.Darmo jej radim nech si vyskúša aj inú robotu alebo na skrátený úväzok.Nechce o tom ani pocut.Kedze v škôlke a škole z kuchyne ľudia neodchádzajú.Jedine na materskú alebo do dôchodku,tak to môže ozaj čakať aj x rokov pokiaľ sa niečo uvoľní.Ona povie že nikde nič pre ňu není.A keď si nenájde bude doma a chlap nech živí celú rodinu.

kp7333
6. feb 2023

ano, vzdelanie je velka vyhoda. ale popravde, keby ma moj povodny zamestnavatel nevzal naspat, mala by som asi problem najst pracu na skrateny uvazok, ani VS vzdelanie by mi nepomohlo. Potom by som tiez asi hladala v skolstve - kvoli pracovnej dobe aj prazdninam.

dagas
7. feb 2023

@vanilka83 a o kolkej by mali otvárať? Aj u nás a na okolí otvárajú o 6

Strana
z2