Kamarátka si zle vysvetlila správu

16. okt 2020

Ahojte, zijeme s manzelom v zahranici, na SK mi ostali 2 najlepsie kamaratky, s ktorymi komunikujeme nonstop a par kamosiek, s ktorymi sa bavim par krat do roka, vzdy, ked pridem, ideme na veceru, zabavime, potom si parkrat napiseme. Dnes som sa jednej ozvala od jula, od jej narodenin. Ci su zdravi, ako sa maju. Ci je muz doma alebo vonku (robi v zahranici). Pisali sme asi pol hodinu, ze marodi 2 mesiace s chbticou, ze deti zatial v skole, ale muz od jula v zahranici, ze jej chyba, je to na nu vela,

autor
16. okt 2020

S chorym chrbtom 2 deti a domacnost, ale ze ak muz pride, strati pracu a bude to horsie. Tak som ju utesovala, ze aka je ona super woman, ze to da..a bavili sme sa. Potom som jej napisala, ze chapem, ze je tazke byt bez muza, bez opory, ale nech zatnu zuby a vydrzia, ze teraz je mat dobru pracu dolezite, ze my sme sice spolu, ale neviem, kedy uvidim mamu, lebo aj ked raz povolia opatrenia, nebudem mat na letenky, lebo muz prisiel o pracu a taham domacnost ja. Nepisala som nic zle, ona sa mi vyzalovala a ja som prvykrat po pol roku napisala, ze aj my to mame tazke, co nevie ani moja mama. Na pol hodinu sa odmlcala, a potom mi vynadala, ze ako si od nej mozem pytat peniaze, ci nemam stipku hanby. Baby, nic som nepytala, peniaze mame nasetrene, ale aj tak je to stres, clovek nevie dokedy. A teraz toto.

simsalabim
16. okt 2020

Normalne by som sa jej opytala, ze kde to vidi napisane, ze pytas peniaze... boze, ved ste obe dospele. Ze chapes, ze kopec ludi je teraz v tazkej situacii a reaguje precitlivelo, ale ze nech necita medzi riadkami, lebo tam potom vidi aj to, co tam nie je. Ze ti je trapne, ako si to ona vysvetlila a ze sa ta dotklo, ze ta povazuje za zobracku 🤷‍♀️

sisaka
16. okt 2020

Normálne by som sa jej spýtala, či to omylom nepatrillo niekomu inému, že ty si od nej peniaze nepýtala

autor
16. okt 2020

@simsalabim Aj som jej to napisala, ze ake peniaze, ze ja nic nepotrebujem, ozaj som na nich myslela celu dobu, a uz sa odmlcala. Neviem, ci ini znami pytaji ohovaraju, ale zabelo ma to.

viestta
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
oblecenie99
16. okt 2020

No keby to bola kamoška a ty by si skutočne pýtala peniaze (čo sa nestalo),tak hádam slušne napíše,že prepáč,mrzí ma to,ale teraz nevieme požičať.Tak si predstav,že by si skutočne bola v takej situácii,že niečo potrebuješ (ja viem,že nie si),a ona by ti napísala toto a takto..tak takúto kamošku by som k šťastiu určite nepotrebovala.

nini1010
16. okt 2020

@oblecenie99 Ze?Toto aj mna napadlo.Zranilo by ma ze si mysli ze od nej drankam peniaze,ale jej reakcia ako kamosky je naozaj na povazenie.

simca06022011
16. okt 2020

No lebo to nie je kamoska... ona sa ti moze vyzalovat a ty napises nieco o sebe a uz je takato... su typy ludi co to trapi, ja tda kamosiek mam pomenej a aj to som dve tento rok kvoli takejto veci odstrihla, nebudem sa trapit, ze sa budu urazat ked ja nieco poviem.. ked ony fnukaju pol dna, alebo euforicky pobehuju je to ok.. ako nahle nieco mam ja, tak uz je humbuk.... nechaj ju nech vychladne a uvidis ci pride a a spon sa ospravedlni. Inak pisanie na dialku je velmi na toto citlive, ludia su necahpavy, nevidno/nepocut pocity v tych vetach a vela ludi to pochopi inak ako je to myslene (aj na MK v diskusiach to nie raz vidno)

autor
16. okt 2020

@oblecenie99
@nini1010 baby ja som z toho mimo. Lebo uz v marci, v aprili mi pisalo vela znamych, aj takych , co sme si rok dva nepisali, ze nech sa ozvem, ak by co si..ze aspon oblecko pre deti, lebo vedia, cim sa zivime. Tak ja len vdaka, vsetko v poriadku, ale sme ok.
Ja pracujem, muz nie, ako zmenili sme navyky, varime len doma, na vylety jedlo so sebou a clovek sa az cuduje, co pred tym minul, ale ine sa nezmenilo.
O nu som mala uprimny zaujem, lebo uz pred koronou videla muza malo, teraz uz skoro vobec s ona takto. No nic. Ja som jej svoje vysvetlila, ak chce, pochopi, ak nie, jeden clovek v zivote menej 🥺

terezia323
16. okt 2020

Verím ti, že ťa to trápi, ale je taká doba, ľudia sú podráždení. Neboj vyspí sa na to a bude dobre 😊

bluka2
16. okt 2020

😳 čudné, ale viac nemôžeš spraviť. Ľudia sú z korony v strese a reagujú niektorí ako debili. Snáď im to dojde dakedy. Sprav si nejakú radosť a kašli na toto

lintu
16. okt 2020

Niečo je v ovzduší? 😅 Ďalšia divná kamoška, čo medzi riadkami číta, čo ani nie. Nechaj to už na dnes tak. Ak sa nebude ozývať, dakedy po čase jej skús tak obyčajne napísať, ako sa má. Snáď dovtedy vychladne či pozabudne na svoj dnešný trapas. Prípadne zistíš, že ju už nemá zmysel ďalej riešiť.

andreatytler
17. okt 2020

Velmi cudne... Ako uz pisali... aj keby si ju poziadala o peniaze, takto by kamoska nikdy reagovat nemala. Mne to pride ze si s tebou ani pisat nechcela... ze to len trpela a potom ked mala co i len malu zamienku, tak ju vyuzila a odstrihla ta (velmi hnusne).
Mne sa niekedy osvedcilo ze pokojny rozhovor kedy sa snazis veci vysvetlit a objasnit nikam nevedie. Namiesto toho sa treba poriadne nastvat a dat to tomu cloveku poznat. Niektorim ludom to len vtedy dojde ze prestrelili a zamyslia sa.

janetinka27
17. okt 2020

kazdopadne zvlastna reakcoa. ak by o vas aj isli informacie,ze ste na tom financne horsie,ako kamaratka ti mohla napisat aj sama a uz skor a zistila by,ci nieco potrebujete. ale neozvala sa.
alebo o tebe naozaj nic nevedela a iba divne reagovala,ale v takom pripade by sa po tvojom vysvetleni ospravedlnila.

moonlight1210
17. okt 2020

Asi to vzala tak, ze ked sa jej ozyvas sporadicky, tak si sa zrazu zase ozvala a celu konverzaciu nadviazala iba preto, aby si to nasmerovala na vyzobravanie penazi. Ze preto si jej zrazu priznala, ze mas aj trapenia.

Aspon vidis, ze svoj osobny zivot (co sa trapeni tyka) mame zdoverovat naozaj iba dovernym kamosom. Nie tym, co ich stretneme iba obcas.
Pred tymi je lepsie ostat pri tom lahkom spolocenskom duchu, ze vsetko je ok.

Druha vec je, ze podobnym sposobom a postupom by asi ona isla na vec, ked by chcela ziadat o financnu pomoc niekoho. Tak preto to videla aj za tvojou konverzaciou.

Nechala by som to teraz tak a porozpravala s nou az osobne, ked sa vratite. Ak sa bude dat.

autor
17. okt 2020

@moonlight1210 tak my bezne komunikujene sporadicky. A ono to vsetko vyplynulo z konverzacie, ozaj som sa zaujimala, ci ma muza doma, ci su zdravi...ako to zvladaju..bezne veci. Ja som sa jej nestazovala, len som napisala, ze aj ked mame stastie byt spolu, nie je vsetko ruzove, nech su radi, ze ma pracu a snad to odlucenie este vydrzia. Lebo ze moj muz stratil, a tiez to nie je ruzove. Ale viete, teraz je nespokojna, lebo muz dalekoz ona zdravotne problemy. Keby bol doma bez prace, tak by sa stazovala na to...vyspala som sa na to a uz nechcem riesit.

jana_eyre_2
17. okt 2020

Podľa mňa su ľudia z tej koronakrizy tak podráždení, že už ani nechcú pochopiť pisane.. predpokladám že aj ona nepochopila a ešte sa ani neunúva pochopiť vysvetlenie.. neviem prečo je to tak, ale vidno mentalitu ľudí a úprimne - je mi z toho zle..

denkatn
22. okt 2020

normalne nedorozumenie. ak jej zalezi na vasom kamaratstve trochu, tak tiez si precita este tie spravy a s odstupom casu, ked emocie pominu, sa veci javia inac, ak ta to mrzi, tak s odstupom ju este kontaktuj slusne, ze naposledy ste sa asi nerozumeli a chces nadviazat na to predtym, prajem vela stastia.