Kamarátka upozorňuje moje dieťa
Riesim teraz v hlave taku dilemu, ci mi to ma vadit alebo nema, ale teda asi mi to vadi. Mam kamaratku, kamaratka ma trosku horsiu zivotnu situaciu a aj financnu ako ja, aj mi trosku slovne dala najavo, ze to vnima a ze to vnima ako nespravodlive v zivote vseobecne. To by som neriesila vsak ok chapem, ze jej je luto, ale tak nemozem za to, ze zarabam viacej, mam aj brigady navyse a tak, aby som sa mala lepsie. Co mi ale začalo trosku vadit, ze mame podobne stare deti a poslednou dobou zacala stale napominat, upozornovat, poucovat moje dieta, a to aj za veci, za ktore ho upozornim ja sama. Zacal mat smerom k mojmu dietatu reci typu toto sa nepatri, takto sa s tebou nebudu deti kamaratit, to neni pekne a podobne. A teda je mi to dost neprijemne, hlavne preto, ze to napominanie sa deje aj kazdych 5 minut dajme tomu, cize niekedy ked sa stretneme mam pocit, ze pocuvam len napominanie mojho dietata. Ja sama by som si nikdy nedovolila napominat druhe dieta, ved ma svojich rodicov predsa a hlavne si neviem predstavit, ze by som napominala cudzie dieta priamo pred jeho rodicom aj ked vidim, ze sam rodiv ho napomenul …. Ale jednoducho zacalo sa to diat teraz, mne to cele pride, ako keby ma nejaky hnev za to, ze mozno mi nejake veci lepsie vysli ako jej samotnej a riesi si to cez to moje dieta nejakym nepriamym sposobom …. Je mi to aj luto, lebo je to inak super kamoska, dlhu dobu, ale normalne po tomto nemam nejako velmi chut sa stretat alebo sa teda stretat s nou, ked je tam aj moje dieta pritomne …. Aky mate na toto nazor? Nechate si od kamosiek napominat dieta? Ďakujem
@juliet86 presne, keby druhe dieta robi mojmu nieco nebezpecne, tak nepoviem, alebo keby mojmu dietatu robi druhe zle a jeho matka to vidi a je ticho, ale uz iba keby vidim ze mojmu fietatu robi druhe zle a jeho mama ho upozorni, tak by som si nedovolila ja zasahovat
@pitaya tak keby to aj bola pravda, je to snad moja vec, snad nebudem svoje dieta rozmaznavat podla toho ako sa paci alebo nepaci jej
@lily14 este ked vlastne nema tak deformacia, ale tato vlastne ma a v hube len moje dieta pocas nasho stretnutia 🤦♀️
@lucinkak87 samozrejme, peniaze nie su vsetko, len ona to asi berie ze hej, ked ma taketo reakcie potom
@danielahamar tak ja viem co ju trapi, tie veci, ktore som popisala, ale ja bohuzial tie veci neviem vyriesit ani jej pomoct, len sa s nou o tom porozpravat, co som aj robila, ale tak asi nestacilo
@lubi051 tak ja som sa tejto zacala vyhybat, uz teraz ale vidim tze je urazena, ked sa nahodou stretneme v dialke a ona zabava aby sme sa priamo nestretli, cize keby jej napriamo poviem, to by asi bola tretia svetova ….
@nancy171 tak myslim ze pocut napominanie svojho dietata asi 100x behom dvoch hodin uz nie je o tom ze by som vola vztahovacna, ked mi to vadi
@bombulka1987 tak to je jasne ze nenechas dieta zjesť ja neviem otravu, len preto ze nie si jeho rodic, ale tak upozornivanie dietata za veci banalne, za ktore ja rodic nic nepoviem, tak by mala respektovat ze mne to nevadi a nie moje dieta upominat, ked mne jeho rodicovi to nevadi …. Plus ja ked svoje dieta upozornim a nepocuvne tak ho upozornim nanovo vyraznejsie, dokedy nepocuvne ho upozornujem
@strelicia ano, to by jej urcite vadilo a nepacilo sa jej, urcite by po mne skocila a zacala mi nadavat …. Ja som siorej zvedava co bude robit v skolke, ked jej dieta kazdy den povie ze ju ja neviem niekto buchol, nieco jej povedal, zobral jej hracku, skaredo sa na nu pozrel alebo co, ci tam bude star za plotom a nadavat inym detom alebo co
@happy777 presne toto milujem, ked na jednom dietati sa vidi vsetko, ale ked druhe urobi to iste tak to ako keby slepi hluchi su alebo čo biektori …. Tato tiez na mojom videla vsetko, ale ona ma super vychovane dieta proste
@fergiea ďakujem za pochopenie ☺️ Ano presne, vychovavat si ma kazdy svoje, ved to ako sa bude moje dieta spravat je moja vizitla a moja zodpovednost, neviem preco by to teda mala riesit ona a stale toto robit a deptat dieta, ktore nie je ani jej
Pozri ona nebola skutocna kamoska co ta mà naozaj rada a dopraje ti vsetko stastie sveta. Je takych ludi velmi vela nedoprajnych., kazdy druhy je taky zial. Jedno nepopularne slovo na mk- zavist. Ludia vedia Strasne zavidiet hocico .. mam sesternicu co k nam chodila na obedy ked studovala vysku.. Moja mama ju zivila bolo jej luto ze je daleko od domova., a potom ked sa vydala a mala deti chodili k nam oslavovat ich narodky Lebo mama urobila jedlo kolace vsetko zjedli Akoby tyzden nejedli ani nam sa neuslo ., ona aj jej muz dobre zarabali nadstandard.na vikendy chodili k nasej starej mame vzdy len ked tam bola aj Moja mama Lebo ona tam vlakom /autobusom dotrepala tasku plnu jedla . A stara mama este moju mamu nahanala nech neteri urobi kavu., okrem toho ze sa tam nejedli ., nikdy nic nepomohla tam prstom nepohla aj sama povedala ze mà nove nechty a nemoze nic robit :., a ked sa dopocula ze som Isla zit do Kanady., tak si vymyslela ze som tam sla na čierno a ze ma deportuju. A tuto kravinu povedala mojej vtedy 90r starej mame ktoru skoro porazilo. No vedela ze to nemoze byt pravda a tak jej povedala nech si nevymysla a nech jej nevola taketo bludy. Odvtedy jej sestrnica nikdy nezavolala ani tam nesla na navstevu Lebo Moja mama ju prestala vykrmovat. A este aj odmietla pomoct pribuznym co mali dieta chore na rakovinu ( s dakym kontakaktom na dr co od nej pytali) Lebo ze rodicia toho dietata sa kamosia s nami. V zivote som jej nic neurobila. Ked som ju po xx rokoch stretla pri kostole tak ona a jej muz ani muuuu ma odzdravit nic Akoby som bola vzduch . A to len Preto ze co ked mam lepsi zivot ako oni ? ?! Chore . Este svoje deti vychovavali tak ze nas namiesto pozdravu kopli do nohy!! A nic som im nesmela povedat mama zakazala aby sa sesterka neurazila . Takze vidis ze tvoja kamoska je nic .,slaby odvar mojej sesterky a len Bud rada ze sa ukazala svoj charakter.
@miadi Bože, tak to bola teda riadna vycurana potvora …. A teda ako hovoris, dokedy si sa nemala lepsie bolo dobre, ako si sa mala lepsie uz dobre nebolo, este chcela klebetit a robit zle …. Ano niektori ludia az v takychto situaciach ukazu, kde je pravda a aky maju charakter
@autorka hlavne tie jej manipulatívne kecy že ho/ju nikto nebude mať rád... facepalm
@bombulka1987 ano, to mi az luto bolo, ze toto ma dvojrocne dieta pocuvat, ze ho niekto nebude mat rad a tak 😢
Aspoň vidíš aká je to kamaratka, len sa porovnáva, závidí a ma ta rada, keď si na tom horšie ako ona. Akonáhle sa vytiahneš, už je život nespravodlivý a ešte ti bude vymenuvavať bez hanby prečo ty tak a ako si si to vôbec mohla dovoliť. Čudujem sa ti, mala si sa ozvať už dávno, keď ti tieto veci hovorila a priamo sa jej opýtať či ti závidí.
ja tomu neverim. toto je maximalne zvelicovanie a nafukovanie. akoze to by ste si nestihli povedat ani pol slova, keby ho skutocne 100x upozornila za 2 hodky. a ty to dieta neupozornujes? ja neviem co robi, ale ak ste kamaratky a najlepsie alebo aspon velmi dobre, tak taky vztah sa buduje roky. aj ja viem napomenit ine dieta a aj moje napomenu a ja prave este pritakam, ze "vidis, ani tete/ujovi sa to nepaci..."nejdem posudovat ani tebe ako vychovavas ci nevychovavas dieta (o to tu nejde). Pytala si sa, ci je to ok od kamosky a ci ti to ma vadit a uz dopredu si opisala kamosku ako tu, ktora ti urcite zavidi (spominala si jek horsiu ekonom.situaciu, ktora nema nic s meritom veci - ze napomenie tvoje dieta.). Keby to bolo maozaj maozaj tak vela napominania ako si to tu nafukla, tak by si to sem nepisala, ale by si v srdci citila, ze toto je uz ozaj moc a kamoska to prepiskla.
Namiesto toho si to tu vykreslita pofiderne, aby si dostala "rozhresenie", za taku jesitnost, ktora vyzera byt prave na tvojom triku.
@miadi
Koľko rokov si mala, keď si sa rozhodla ísť žiť do Kanady? Lebo ja vždy v rámci Európy, toto je fakt diaľka.
@katkami123 z Svk som odisla 23r do Kanady v 29r ., Mne bolo super aj v Mexiku ale to Asi sesterka nepovazovala za take terno. Len ta mentalita latinska mi nevyhovovala. Vztahy ako z telenovely.
@katkami123 ja som jej na to reagovala logickymi argumentami preco to tak je jednoducho a ona ze vsak ano, ze ona to akoze nemysli priamo na mna, ze vseobecne vnima veci v zivote nefer
Sesterka raz vyhrala green card do usa ale bola vtedy na rizikovom teho tak sa rozhodla neist a to ju Asi cely zivot potom žralo. Deti uz mà dospele. Je o dost starsia odo mna. Ja by som jej dopriala nech ide zit kde len chce.. alebo nech je happy tam kde je. Ludia co sa porovnavaju s druhymi a nedopraju nemaju stastny zivot Lebo v sebe zivia zlobu.
@nancy171 ved to je to, ze sme si ani nic nepovedali tie posledne stretnutia, to si presne vystihla …. To bolo len o tomto uz
@nancy171 toto ma normalne zaskocilo ako si to dobrw vystihla, ze sme si ani nic nepovedali, ja ked si vybavim posledne stretnutia vobec si neviem vybavit nieco o com sme sa rozpravali, jej pohlad bol len na mojom dietati a furt reči
Zivot nie je fer co sa tyka chorob vojny atd katastrofy sa mozu stat kazdemu. Ale zivot je aj fer v tom kto sa snazi ten mà. Ale ked Niekto nema mentalnu kapacitu tak ani fyzicka snaha nemusi stacit, No poznam ludi co sa aj s par rokmi zs dopracovali k materialnemu uspechu, len nemali ten pristup ze zivot nie je fer.
Aj ja sa snažím vyhýbať konfliktu ale keď treba poviem...A za svoje dieťa sa postavím keď treba.Ved kto iný ak nie mama
@miadi ano presne, ja proste mam vela kamosiek co sa ma lepsie ako ja ale uprimne sa s nimi tesim, pripadne ked sa jedna o nieco materialne im to vychvalim do nebies, preco by som to neurobila ved?! Neviem si Predstavit te by som Teraz kamoske nepochvalila auto napriklad ktore da mi paci len pre to ze je lepsie ako moje 🤦♀️ Ale vela ludi to takto asi ma, ze zavidia, neprekusnu a ak mas lepsie nieco je zle
Tak jej povedz ze snou sa nikto nebude kamaratit Ked bude taka ze “ zivot nie je fer” a ze preco sa ini maju lepsie ako ona. Ona si normalne zasadla na tvoje dieta je to jej ventil zamienka Lebo nema ti čo vytknut tak sa tvari ze mas nevychovane dieta a ze ona ma vychovanejsie ze Proste aspon nieco ma “ lepsie “ ako ty. Hrozna osoba.
@miadi ano ano, dost mozne ze takto aspon nieco si povie ze je lepsie a ze mozem teda mat lepsie ine veci ale aj tak mi to akoze nepomaha k vychovanemu dietatu podla nej asi
Ja som to az tak tragicky nebrala, ale som nazoru, ze dieta sa uci prikladom. Clovek ktory nepouziva prosim, nemoze cakat, ze to nauci nejake dieta

@lenuska852 praveze vzdy sme isli v case, ked som len ja bola, moj manzel by do nej skocil urcite