icon

Kamarátkin manžel a ja

rubyowl
16. apr 2013

Ahojte baby... mam uz dlho problem a neviem z neho von, tak sa chcem spytat Vas na mudru radu. Mam uz desat rokov velmi dobru kamaratku, spoznali sme sa vramci partie a od prveho dna nam bolo spolu fajn. Zaroven s nou som spoznala i jej vtedajsieho este priatela, dnes uz manzela, ja som si tam casom priviedla tiez svojho priatela a dnes uz manzela, vsetko bolo fajn, roky sme sa kamosili, chodili spolu kade tade a dodnes su z nas rodinni priatelia. Problem je v tom, ze manzel mojej kamosky je zamilovany do mna a ja som rovnako tak buchnuta donho. Raz sme si to povedali, ale rozhodli sme sa nechat to tak kvoli rodinam a kvoli detom. Roky sa nam to uspesne dari skryvat, roky sa trapime, nestretavame sa, len sem tam si napiseme smsku. Snazila som sa tisickrat dostat ho z hlavy a zo srdca, nejde mi to.. jemu rovnako tak. Nechcem rozbit ich vztah a rodinu, ani svoj vztah a rodinu, plne si uvedomujem kde je moje miesto, ale moje srdce je zlomene. Svojho manzela milujem, ale neda sa to ani porovnat s tym, co citim k tomuto cloveku. Co mam robit kocky? Dakujem ze ste si ma precitali a budem rada za kazdy inteligentny a zmysluplny komentar 🙂 ja viem, ze s na svete ovela horsie problemy, ale uz som z toho obcas v koncoch.

rubyowl
autor
17. apr 2013

sa tu toho nazbieralo 🙂 diky baby... idem od konca:
@ritusuk viem aky je, ked je nahnevany 🙂 ale mas pravdu, neprekonavali sme spolu ziadne krizy ani existencne veci. Kamoske sa pozeram do oci s cistym svedomim, lebo na to, kolko bolo moznosti a prilezitosti, sme to obaja zvladli s cistym stitom...a to, co citim, za to zial nemozem. Pisala som, ze si sem tam posleme smsku, takze kontakt aky taky tu je a zle to medzi nimi nie je vobec a nikdy nebolo. To, co citime voci sebe, nema nic spolocne so situaciou v rodine. Nelietam privysoko 🙂 nemam kam. A tie komplimenty som skor myslela tak, ze si nepotrebujeme hovorit lichotky a namotavacky 🙂 kompliment pravdaze potesi kazdeho.
@seraa dakujem
@moonlight1210 pekne citanie 🙂 len ja sa zial nerozhodujem. Mna len boli cit, ktory skryvam vo svojom vnutri.
@trish31 dakujem za tvoje slova 🙂
@slniecko154 nikoho neklamem a svojho manzela lubim a vazim si ho. Keby to tak nebolo, mozno by aj tento pribeh vyzeral trochu inak.
@danula.ch diky moc 🙂 🙂
@klincek tym zasmiatim som si nie celkom ista, ale uplne suhlasim s tym, ze to netreba dalej rozpitvavat. Uz samotne toto tuna mi dava zabrat 😀 diky 🙂
@louvre tvoj prispevok je ... poeticky povedane...ako prijemny chladny obklad na horuce celo. Dakujem! 🙂

turkija
17. apr 2013

@rubyowl veľké šťastie, že ťa ta psychologička nenapadla. 😀 Všetko by ti povedala, a o čom by sme písali my ostatné? 😀 😀 😀

rubyowl
autor
17. apr 2013

@turkija 😀 😀 tak tam ani nejdem 😀

ritusuk
17. apr 2013

@rubyowl som rada,ze si pochopila (aspon myslim),ze z mojej strany tam nebola ziadna zaujatost,len uhol pohladu a vlastna skusenost.klobuk dole,ze ste to zvladli,ja som to nezvladla a hoci ten moj ziadny vztah nemal,ja ano a ublizili sme vela ludom,nasledky si nesieme dodnes.castokrat uvazujem,ake by to bolo,keby sme vstupili do vztahu obaja s cistym stitom.ale kazdopadne som rada,ze sme spolu.svojho ex som tiez mala rada,dodnes mam,ale toto bolo silnejsie a rozhodli sme sa takto,aj ked je to obcas na hlavu.drzim palce,razim nazor,ze ak maju dvaja byt spolu,budu,mozno nie hned,mozno az na sklonku zivota,ale niektore veci proste neprecikas.drzim palce

fuska
17. apr 2013

@rubyowl Podla mna to je len take poblaznenie. Tuzis po niecom, co nemas. Myslis si, ze je to lepsi, ako to, co mas. A pritom je to len zdanie. Myslim, ze by si to mala v sebe spracovat. Ked by ste rozbili dve manzelstva a zistili by ste, ze to za to nestalo a vobec sa k sebe nehodite, ze to bola len iluzia, mohli by ste si potom iba hlavy trieskat. Nemozes sa zalubit napr. do Brada Pitta?

seraa
17. apr 2013

@turkija
jasne ze sa nevytrati, ved pisem ze sa meni a z poblaznenia sa stava ta naozajstna laska a naozajstna laska je ine ako ked sa 18stka zalubi na prvy pohlad, teda aspon by mala byt ina..

renca3
17. apr 2013

@rubyowl - prestat sa stretavat s rodinou kamaratky, teda pokial nebyvate v susedstve. zide z oci, zide z mysle. 😉

anavila
17. apr 2013

@grettka máš 1000percentu pravdu!!!!!!!! 🙂

simca06022011
17. apr 2013

Necitala som prispevky.. takze len k uvodnemu prispevku: Dovolim si tvrdit, ze to nie je laska, je to obycajne oblbnutie zeny, ktora je dlho v inom vztahu.. keby prisiel iny chlap,, nie manzel priatelky a bol by ti rovnako nakloneny, tiez budes do neho "buchnuta" hned a rovnako sa budes zozierat.. su to len vymysly a fantazie a potom z toho vyplyvajuce zbytocne vycitky, aby si clovek rozptylil "nudu" okolo existujuceho vztahu... nakoniec podla mna ani on nemusi citit uplne to co ty, ani jeden by ste si rodinu nerozvratili, nie ste v podstate v ziadnom kontakte, intimnom a ani beznom... smska raz za cas nie je komunikacia, realita je uplne ina, mozno sa ani riadne nepoznate a okrem reci kamaratky, aky je o sebe ani nic neviete.. keby ste sa velmi lubili a neviem co, toto by ste ani neriesili a uz by ste boli spolu, minimalne nejaky milenecky vztah by sa z toho vyklul... ale medzi vami nie je nic ;) cize nie je co riesit... tvoje city si drz pod kontrolou a radsej si najdi nejaku inu cinnost kde sa odreagovat ;) Prides o dlhorocnu priatelku aj rodinu ak sa nespamatas... a za to ziadny ZIADNY chlap nestoji...

verion
17. apr 2013

Bud nemilujes manzela a len sa utesujes recami o tom ze ho milujes aby si neostala sama, a milujes kamarata, alebo milujes manzela a mas len chut sa vyspat s kamaratom a naivne si myslis ze hp milujes aby si mala ciste svedomie..zenske zmyslanie je tak komplikovane ze ani my si samej sebe obcas nerozumieme... treba si urcit priority a zistit koho vlastne lubis...a tak sa zariadit... a kamaratkyn manzel je ten typ- pretiahnut kazdu kamaratku manzelky, ktora sa co i len pekne usmeje... ak by ta miloval urcite by neostaval s rodinou cele roky...muzi to maju jednoduche- ma rodinu a huci bludy kamaratkam aby ich len pretiahol...stavim sa o co chces ze ma aj dalsie kamaratky s kt. uz postupil do vyssieho levelu... taky typ muza velmi dobre poznam.. pozor na to ... neznic si rodinu kvoli sexu...

kykka
17. apr 2013

Mozno citis pri svojom manzelovi dlhodoby stereotyp a podvedome potrebujes osviezenie v zivote. Tym, ze si stale predstavujes, ako by to mohlo byt s manzelom tvojej kamaratky, si zrejme sama zaplnas to prazdne mieto v dusi a nahovaras si, ze s nim by to mohlo byt ine, stastnejsie. Ale pamataj, kazdy vztah sa aspon raz v zivote dostane do nudnej a prazdnej etapy a ak by si si naozaj zacala s manzelom svojej kamaratky, tak po case by si s nim prezivala to iste. O nic neprichadzas. Tvoj manzel je urcite dobry clovek, kedze ho mas stale rada, nerob blbosti. Niekto tu uz spravne napisal - prerus kontakt, ziadne sms, nie nadarmo sa hovori zide z oci zide zo srdca. Je to pravda, uvidis, ked sa po case na to pozries novymi ocami, bude sa ti zdat uplne absurdne a budes sa smiat na tom, ako si mohla byt do neho zamilovana..

moonlight1210
17. apr 2013

@turkija ty si vobec nepochopila o com pisem.

kikaba44
17. apr 2013

@rubyowl Téda, aké poetické a sentimentálne, ešte, že si neuviedla:
Teším sa až zase prídeš. Vyzlečieš si šaty a ľahko ma pohladíš. Ľahneš si na mňa a po chrbte ti prebehne mráz. Potom sa oddáme slasti a spoločne nás zaplaví vlna tepla. Milujem ťa.Tvoja vaňa.

moonlight1210
17. apr 2013

@rubyowl ja nehovorim, ze sa rozhodujes. ja len hovorim, ze bolestne skryvas cit, ktory zivis niecim, co nie je zalozene na realite, ale na iluziach.
co ako si hovoris, ze do nich realitu vnasas, ze ho poznas, ze poznas aj jeho zle stranky - to nie je uplne pravda. prisposobujes ju. to mi ver. podvedome. chranis tak seba a krasne pocity, co ti cit k nemu prinasa. robis to, co kazdy zamilovany clovek na zaciatku vztahu.
mozes oponovat, ze su to roky, nie zaciatok vztahu - ale roky, ktore nie ste v uzkom kontakte ako dvaja zalubenci bezne su. je to letmy dotyk sem - letmy dotyk tam.
plus zakazane ovocie.
plus obetovanie sa pre vyssie dobro (deti, zavazky, nic netusiacich partnerov - dava to gloriolu tej laske).
plus lahsie sa ospravedlnuje a berie "taky, aky je" clovek, s ktorym nezdielas jeden vzduch ako ten, s ktorym zdielas.
mat kamosa truhlika a manzela truhlika su dve veci. pri prvom sa pousmejes, co zas postvaral, pri druhom ta ide roztrhnut, co ZAS postvaral.

az skutocne vnesies realitu medzi vas dvoch (bez ospravedlnovani, pochopeni), brani "aky je", uvidis, ci stale ho tak mocne lubis, alebo je to chvalabohu manzel kamosky a nie tvoj. fajn kamarat, no nastastie nie tvoj partner.
realita su chlpy na umyvadle, ocurana zachodova doska, panske jazdy v case, ked ty doma odpadavas od unavy s dvojmesacnym dietatom (ale on si potrebuje zresetovat hlavu a mat klud od nervoznej zeny), byvanie, svokrovci, financie, dovolenky s detmi, ... nie zablesky jeho zlych chvil pri kratkodobych stretnutiach vasich dvoch rodin.

viem, ze si sa na MK prisla len vykecat, lebo ta to tlaci. nechces to zmenit, nechces ho prestat milovat = nechces prist o tie krasne pocity, ktore ti doplnaju zivot.
nic tymto vysvetlovanim nezmenim. ale mozno, casom, si spomenies aj na toto a pomoze ti to v rieseni, az sa ten cit stane pre teba neznesitelny a skor bremenom nez stastim.

ritusuk
17. apr 2013

a este dodatok-zle to medzi nimi nie je a nikdy nebolo-toto vobec nema co docinenia s rodinou-svojho manzela lubim,toto neberiem.clovek aj je stastny tam kde je,nema potrebu akejsi platonickej lasky,s rodinou to ma do cinenia vela,len ty do toho vztahu nevidis,manzela lubis,mozno tym svojim sposobom,ale nie celym srdcom,lebo opakujem,kde je vsetko tak ako ma byt,tam k tomuto nepride (moj nazor)

rubyowl
autor
17. apr 2013

@moonlight1210 nerozumiem dost dobre akeho truhlika mas na mysli 🙂 a ver mi, ze svojho kamarata chcem prestat milovat. Zatazuje ma to a boli. Nechcem to takto.
@kikaba44 nerozumiem celkom dobre tvojmu prispevku. Objasni mi prosim suvislost, dakujem.
@verion zivot nie je len bud-alebo 🙂 nie je vsetko cierne alebo biele. Kamaratkin manzel je v pohode chlap a nie je suknickar, a to, ze kvoli mne neopustil rodinu, je skor znamkou niecoho ineho, nez toho, ze ma nema rad.
@renca3 no bohuzial byvame na jednej ulici 😀 aby toho nebolo malo.
@fuska Brad Pitt je takisto zadany a ma deti... nic moc by som tym neziskala 😀 😉
@ritusuk viem, ze to bol uhol pohladu a dakujem za otvorenost a uprimnost, vazim si to. A drzim ti palce 🙂

ritusuk
17. apr 2013

@rubyowl tym truhlikom nemyslela nic ine len to,ze je ine byt jeho priatelkou a po kave ist domov a snivat a je ine byt jeho zenou.ale to vies

dai
17. apr 2013

@rubyowl ahoj, ja si myslim ze po nom len tuzis ale nemilujes ho... zial tuzbu clovek pocituje silnejsie ako lasku ktoru citi dlhodobo... ver mi ze keby sa date dokopy tak vas to rychlo prejde... vy ste si pre seba vzacni lebo spolu byt nemozte...
na druhej strane poznam jeden par ktoremu sa stalo to co vam - rozbili 2 rodiny s detmi... teraz su spolu uz 14 rokov, vsetky deti im odpustili a oni su spolu fakt stastni...tak neviem

verion
17. apr 2013

@dai presne si vyjadrila to na co som myslela... a nic v zlom som nemyslela... len moj nazor je taky 🙂
@rubyowl

moonlight1210
17. apr 2013

hovorim ti, ze sa suzis pre iluzie toho, co vlastne neexistuje.
ze aj ked si vyssie hovorila, ked ti hovorili, ze poznas medzi vami len to krasne a ty si oponovala, ze s nim uz zazila aj zle chvile, teda ho vraj poznas, ja ti hovorim, ze nie. to sa naozaj da, az ked ste spolu. nie pri kratkodobych stretnutiach.
to, co milujes teraz a preco sa tak suzis, je zial len iluzia.

teda sa vlastne liecis z drogovej zavislosti na hormonoch stastia, ktore ti navodzuje predstava o nom.

danjelca
17. apr 2013

nechápem prečo ta chcu všetky presvedčiť že nie je taký dobrý ako si myslíš. A možno je a je ešte lepší...
No a tiež byt zalúbená je super..nemusíme všetko hned vlastniť..niekedy stačí o tom druhom vediet🙂

ritusuk
17. apr 2013

@danjelca mozno preto,lebo sama som to zazila.moj snubenec bol predtym nasim spol.priatelom (s ex),myslela som si,ze o nom viem vela a nevedela som vobec nic (resp.strasne malo).presne si pamatam a nebolo to az tak davno,ked som zazivala navlas rovnake stavy.ja som sa rozhodla odist z dlhorocneho vztahu a byt s nim.a stalo ma to nejednu facku od zivota a stratu nejednej iluzie.ale nelutujem.moj nastavajuci predci kazdeho chlapa v mojom doterajsom zivote,len viem co vsetko ma to stalo,preto sa jej snazim ukazat aj iny pohlad.nie lepsi/horsi,len v tej pozicii ako je,nevidi to,co vidim uz dnes ja...popiera vzdusne zamky,ale nepochopila,ze nie su myslene v neg.zmysle,skor varuju pred tymi fackami. @irris kde si,vyjadri sa🙂

danjelca
17. apr 2013

@ritusuk akože tak ked predčí každeho chlapa je to dobre nie??

kvetinka4
17. apr 2013

@rubyowl ahoj. velmi zaujimave citanie- naozaj ako romantika od nejakej spisovatelky, ale nemyslim to ironicky. Vies ja som isty cas (naozaj len isty cas-to sa s tebou neda porovnavat) nieco ako cit/zamilovanost pre bratranca mojho manzela- naozaj krasny chlap- trochu mi pripomina Brada Pitta, velmi inteligentny, ma manzelku s ktorou si nerozumeju hadam od zaciatku manzelstva, ale su spolu a maju tri deti, robi v super firme, ma dost penazi, je sarmantny a ja som na zopar oslavach zistila, ze sa cervenam ako skolacka, ked sa mam na neho pozriet. Dost som bola z toho zmätena, pricom mojho manzela milujem, je tak isto sexy, pekny, inteligentny a tak som premyslala, ze cim to je. Potom som si uvedomila, ze sa to jednoducho na mna navalalo- trpela som depresiami poporodnymi, ktore som moc neriesila, mali sme financne problemy, manzel mi liezol na nervy tym, ze si nevedel najst dobru pracu, aj ked to nebola jeho chyba, ale jednoducho podvedomie je take. Toto par tyzdnove pobluznenie bolo z dlhodobych problemov, ktore v mojom zivote nastaly (tiez uz som nebola taka sic po detoch a uz ked som sa tesila, ze pojdem do prace tak som otehotnela). Viem, ze asi mi napises, ze to nie je tvoj pripad, ale o svojom kamaratovi pises, ze je super, charakter a o svojom mm ze ho milujes- to mi pride, ze kamarat je ideal na pohladanie a manzel ma mnoho chyb, ktore denne vidis. Neviem co poradit-tazko, kedze si vlastne nenapisala co by si sama s tym chcela robit. Dufam, z eti moj pribeh pomohol aspon trosku

ada274
17. apr 2013

@rubyowl navstiv psychologa, bola som v podobnej situacii. Ked som si nevedela rady, dostal ma z toho po 5 sedeniach. V skratke - okrem ineho mi vysvetlil dopad mojho pripadneho rozhodnutia a nacrtol pripadne scenare ako by sa to vyvijalo dalej a s akymi dosledkami. Hovoril pripady z praxe. Mne to velmi pomohlo moju zalubenost prekonat.
Drzim palce nech sa nerozhodnes zle, prilis vela ludi by bolo nestastnych. A taka laska za to nestoji.

ritusuk
17. apr 2013

@danjelca je,ale nie kazdy pribeh konci ako ten nas.asi je to aj zbytocne rozpitvavat,kedze sama autorka napisala,ze na svojom mieste nic menit nechce.mozno si tym usetri bolest a mozno naopak.ktovie,zivot je nevyspytatelny.

lili_mia
17. apr 2013

@rubyowl ja by som povedala, či napísala, že jej manžel má možno niečo drobné, čo Tvoj muž nemá .. možno je to len milý úsmev, ked vchádza do miestností, zatiaľ čo Tvoj muž vojde bez pozdravu .. netvrdím, že to tak je .. takéto situácie sa stávajú aj iným spoločne sa stretávajúcim párom, možno tak komunikuje Tvoj muž s Tvojou kamarátkou .. stále to považuješ za príjemný pocit? Vôbec Ti nevadí, žemožno takto flirtuje Tvoj muž s Tvojou kamarátkou? Nechytá Ťa žiarlivosť?

Ak nie, zrejme máš problém vo vnímaní reality. Toť moje skúsenosti zo života.

lenka3007
17. apr 2013

presne ako pisu baby, zavri to do svojej 13. komnaty, ked nechces nic menit... A vies ako sa hovori, ze vzdy nas bude pritahovat chlap, ktoremu nemusime prat spinave trenky 😀 mozno je to aj v tvojom pripade, mozno zivot s nim by bol horsi ako ten, ktory mas teraz...

bajana
17. apr 2013

@moonlight1210 uplne s tebou suhlasim, pises mudro a krasne...to sa tu tak casto nevidi 🙂

ester1603
17. apr 2013

@moonlight1210 myslím, že tvoje príspevky sú úplne presne pomenovaná diagnóza tohto problému, veľmi pekne napisane 🙂