nepotrebujem radu, chcem sa len zdôveriť. Keď som mala 7 rokov, narodila sa mi sestra. Od začiatku to medzi rodičmi nebolo dobré. Otec si našiel frajerku - jeho kolegyňu, ex svojho najlepšieho kamaráta. Rodičia sa hádali, otec zapieral, robil z mamy nepríčetnú alkoholičku (takmer nikdy nepije a nepila ani na oslavách), vykrikoval jej, aby sa na seba pozrela do zrkadla, ako hrozne vyzerá, raz dokonca odišla z domu a nechala nás samé, v šoku, sama nevedela kam ide. Horšie bolo, že nás kvôli nej otec aj zadĺžil. Tá špina si ním nechala zaplatiť komplet rekonštrukciu bytu. Náš otec založil dom (zdelil ho), hrozilo nám dokonca, že nebudeme mať strechu nad hlavou. Mala toľko drzosti, že mu hocikedy vyvolávala aj domov na pevnú linku a keď zodvihla mama, vysmiala ju, že jej má dať k telefónu okamžite otca. Nakoniec, keď jej otec prerobil celý byt, ho odkopla. Mama mu odpustila, no odvtedy sme boli so sestrou viac-menej samé, naši spolu už nechceli tráviť voľný čas, mama začala zanedbávať domácnosť, cez prázdniny aj sviatky sme boli samé, mimo času stráveného doma, sme takmer nikam ako rodina nechodili. Dnes som už dospelá, dokázala som obom rodičom odpustiť, no zhodou okolností som sa nedávno skrz prácu dozvedela, že dotyčná - otcova bývalá, musela vyhlásiť osobný bankrot a prišla aj o ten byt, ktorý jej tak dobrosrdečne zrekonštruoval na úkor nás náš otec (áno, viem, že je to v prvom rade otcova chyba, ale ona veľmi dobre vedela, že doma má ten človek dve malé deti a ženu na materskej, dokonca vedela aj to, že si kvôli nej berie pôžičky z nebankoviek). Neprajem nikomu nič zlé a kľudne ma odsúďte, ale je to pre mňa zadosťučinenie, aspoň viem, že karma funguje a každému sa raz všetko vráti.
Nemam rada to moderne pouzivanie slovicka "karma", lebo toto slovo vyslovne pouzivaju zraneni a zakomplexovani ludia, co sa chechtaju na nestasti druheho cloveka. Takze nechcem ta strasit, ale ak v tebe to vyvolava radost a urcite zadosucinenie, tak pravdpepodobnev tvojom meritku sa to vrati aj tebe.
Ta pani o ktorej pises vobec nemusela skoncit tak ako skoncila kvoli niecomu z minulosti, proste je len financne negramotna, nema asi prijem, mozno nechce robit, dostala sa do dlhov, ostala v bankrote - uplne logicke dosledky blbych rozhodnuti ohladom penazi, nic to nema s tvojim otcom.
@zmrzlinka2021 nenechtám sa, nepriala som jej nič zlé, x rokov som nevedela, že existuje. Teraz sa ku mne náhodne dostala táto informácia a nie, neľutujem ju. A? Je mi jasné, že to nemá nič spoločné s mojím otcom, je to pre mňa len krásny životný paradox - ty si takmer obrala o strechu nad hlavou štvorčlennú rodinu, teraz si o ňu prišla sama.
Ja ta chapem, ze ju nemas v laske a nelutujes ju, ale keby tvoj otec nesuhlasil, ona by nemala moznost - su v tom namoceni obaja uplne rovnako.
Obvykle cloveku sa deju veci podla toho ako v zivote kona a mysli, ale nie je to nejakou "karmou", ale prirodzenymi dosledkam jeho rozhodnuti a sposobu myslenia.
ake zito sejes - take budes zat, karma si najde adresu
Odhliadnucod "karmy", o strechu nad hlavou vas takmer pripravil vas otec, nie cudzia zena, ona tvojej mame vernost neslubovala. Otec bol asi svojpravny, a dotycna mu urcite nedrzala pistol pri hlave, ina vec je,ze mu roztiahla nohy a otec ako priemerny chlap s prazdnou gebulou jej na to skocil, to je cele
tiez chapem, ze to v tebe vyvolava urcity pocit zadostucinenia, ale sama urcite vies, ze nic take ako "karma" neexistuje. okrem toho, ze sme to slovo slohli z vychodnych kultur a tak trapne pozapadniarcili, vobec to nesedi. kolko vseliakych nacistickych pohlavarov sa este teraz pomaly doziva stovky. kolko vrahov spokojne zostarlo, kolko zlodejov a rozkradacov statu stale recni pred kamerami.... inak ked pocujem: "karma je zdarma", je mi trapne za cloveka, co to hovori 🙄
A otcovi sa karma za jeho chovanie vrátila?
ale ano, tesim sa s Tebou ze tej k.rve sa dostalo co jej patri! A chapem Ta ako to myslis.👍 Nech si uziva ten bankrot! Tu nejde ani o karmu. Tiez na karmu neverim. Kazdy je zodpovedny za svoje ciny a reci sam, konecne vysledky sa dostavia niekedy az po rokoch.
Karma funguje rozne. Nie vzdy vrati ciny na rovnakych cinoch. Vrati to tam, kde to dotycneho najviac zaboli. Vezme mu to, co je jeho najvacsou obavou, alebo hrdostou, laskou.
Takze kludne niekto ublizi tym, ze z vlastnej potreby si nieco dokazat rozvrati vztah a rodinu druhych ludi. Alebo zaklame ohladom financii, privedie niekoho na mizinu, aby sa na jeho ucet nabalil. A odtrpi si neskor jeho psychika trebars aj kvoli vzhladu, ktory si skryto vzdy strasne cenil a bol nan pysny. Bol jeho sebavedomim. Napriklad po prekroceni isteho veku zacne rychlo starnut, vrasky, atd.
My si povieme, ze vsak to patri k veku, o co take ide.
Ale ten clovek sa tym v hlbke duse strasne uziera a jeho sebavedomie sa citi ako v osobnom pekle.
Navonok my, druhi ludia, nemusime vobec vidiet a vnimat, ze sa v niecom vazne trapi. A myslime si, ze narobil taku zlobu a este sa mu nic nestalo. No ono stalo. Len to nevieme.
@jana_eyre_2 ale vrátila. Aj keď úplne inak. V tomto zlom období vykričal mame naozaj hocičo. Aj to, že je neschopná nula, ktorá to nikam nedotiahne a nič v domácnosti nie je jej. Dnes je mu mama v práci nadriadená a zarába dvakrát toľko ako on. Jeho mužské ego s tým stále bojuje.
👏👏👏
bankrot dnes nie je vzdy trest,u niekoho je to len zbavenie sa zodpovednosti a dlhov. coraz viac sa stretavam v praci s mladymi ludmi po bankrote. veritelia sa mozu zblaznit. v najblizsej rodine mame skusenost,ze klient neuhradil fakturu niekolko tisic eur, sud mu nariadil dlzobu zaplatit a dlznik siel do bankrotu. dlzoba nezaplatena,sud a pravnik zhltol dalsie peniaze a dlznik sa vyskiera. takze aj ona sa mohla len zbavit dlhov a moze zasa zacat niekde nanovo
Baby, nebudte zle. Ona ako dieta trpela, zle rodinne vztahy, hadky, smutok, nedostatok financii. To dokaze velmi ovplyvnit ludsku dusu. Co ma dotycnej priat zivot princeznej? Nech dostane, co si zasluzi. Ked vedela, ze je zenaty a ma male deti, preco mu nedala pokoj???

Áno funguje.
Ak ti niekto ublíži, po čase sa mu to vráti.
Možno ty z toho nebudeš mať žiadny osoh, ale dotyčný bude trpieť.