Každý deň je utrpenie
Ľutujem, že som mala toľko detí. Nebudem teraz písať presný počet ale sme mnohodetná rodina. Je to každý deň boj. Ráno chytanie, nekonečný kolotoč. Večer nachystáme veci ale ráno to už nechcú. Po rannej chystačke je byt ako po výbuchu. Vkuse sa bijú vreštia. 7 ročná je strašne drzá. Zle sa učí. Ťahajú sa so sestrou za vlasy. Nepomáha kričanie aj som sa ich snažila oddeliť ale nič. Všetci na nás pozerajú. Nemáme dostatok penazí na ne. Nie toľko koľko by potrebovali. Chcú chodiť s kamarátkami a nemáme na to. Keby som mohla vrátiť čas rozhodnem sa inak. Kazdý deň je utrpenie a nedá sa uz nič robiť. Rodina mi to neprejde deň aby nevyčitala načo toľko detí. Nikdy sa už z toho nedostaneme, nikdy nebude dobre. Načo taký život.
@anonym_autor 🫂❤️
@anonym_autor ja kričím aj pri menšom počte deti 😂. Treba ich zamestnať doma, nech pomáhajú a zredukovať energiu športom
Ahoj, ja mám 2 a niekedy ma ide šľak trafiť. Neviem si predstaviť, keby som mala už "len" 4. Mala si myslieť na problémy skôr, už to nevrátiš. Musíš delegovať úlohy starším deťom a viesť ich k samostatnosti. Otec detí nech sa o nich riadne stará, nie len narobiť deti a ..."Matka zaber, makaj!" Nájdi si chvíľočku len pre seba, nikoho nevidieť, nikoho nepočuť, len relaxovať. Príp. zváž návštevu psychológa. Držím prsty.
Neviem ako ste mnohopočetní ale mi chces povedať že už dajme pri dvoch troch deťoch to bol pre vás ideal ? Neverím . Chcu chodiť s kamarátkami von ? Ok ale musia sa doma nejako pričiniť aby to mali za odmenu a tak isto učenie . V dnešnej dobe si narobit veľa detí je mega nezodpovedné . Aj keď ste boli možno pri peniazoch ale nikdy človek nevie čo sa stane .či muž by ostal sám s deťmi alebo zena. .
@anonym_autor ja mam niekedy dosť aj pri 1 dieťati 😃 takkze si to neviem predstavit v tvojej situacii ale Co určite viem je ze si treba nastaviť režim dňa, zapájať deti do domácich prác nech po ich odchode neostáva výbuch, hádam ti starší si po sebe už vedia upratať a dostatocne im zaplnit den aktivitami, vybit baterky športom nech sa vonku vybehaju, idealne aj kruzky kedy by si ty získala hlavne cas pre seba no a muž by ti mal dopriať aj nejaký čas len pre seba a obzvalst pri takto vacsom pocte deti sa zapajat a tiez doma fungovat 😏 Ale ľahko sa hovorí, ťažšie koná 🫣 prajem veľa síl, zvládneš to
😀asi toľko pre tých, čo nevedia kedy dosť a nakladú si viac ako zvládajú
@anonym_autor a to vam nedoslo pri 2-3 detoch, ze to bude boj? Mne teda tie dve stacia na to, aby som bola na prasky a viem, ze viac by bolo na viac praskov. Uz len asi nejaku profi pomoc-upratovacku, babysitterku…neviem
@anonym_autor a to vam nedoslo pri 2-3 detoch, ze to bude boj? Mne teda tie dve stacia na to, aby som bola na prasky a viem, ze viac by bolo na viac praskov. Uz len asi nejaku profi pomoc-upratovacku, babysitterku…neviem
A rodine sa ani nečudujem ak by sa vám niečo stalo obom čo vám samozrejme neprajem tak deti ostanú na hlavu im .
@rivini tazko asi upratovačku keď nemajú dostatok peňazí .a jednorazová pomoc isto nepomôže .
Začni robiť a choď ku gynekológovi.
No znie to hrozne a tiez sa pri mojich dvoch detoch zamyslam naco som si takto skomplikovala zivot a denne sa cudujem co ludi naplna na tejto hroze. Nonstop nejake problemy, krik a bordel, horsie ako zvierata. Tiez uz sa zamyslam, ze toto mam este tolko rokov trpiet? Co je toto za zivot, len drina a nervy. Kebyze mozem vratit cas…
Neviem ti poradit, mne nepomaha ani cas pre seba. Len by som chcela dostat navod ako toto este niekolko rokov vydrzat
@anonym_autor súcítim s tebou a želám ti veľa síl. Neviem, či si veriaca, ale ak áno, skús sa viac oprieť o Boha a dopriať si aspoň drobné radosti každý deň, ak sa dá. Raz sa to skončí, neboj!
@anonym_autor všetko sa dá zvládnuť. Všetko. Najhoršie je mať ŤZP dieťa a tú bezmocnosť nedať sa mu pomôcť neprajem zažiť nikomu. Teš sa, že sú zdravé
Absolútne ti nepomôžu tieto poznámky "načo ste mali toľko detí?". Načo taká poznámka? Zmení to teraz? Nie nezmení. Určite je to ťažké, ale možno im dávaš veľa voľnosti. Večer im daj vybrať, ráno si to oblečú, žiadne vyberanie že chcú iné, vybral si si to sám. Chce ist s kamaratkami? Ok, ked si zlepší známky. Zapoj ich doma, manžela nespomínaš ale tuším že buď si na ne sama alebo je to ten povalač čo necháva všetko na ženu a nosí len peniaze.
Dat kazde do inej izby ale to v byte asi nepojde,my mame 5deti,a 6izieb a v kazdej izbe tv,takze ked su takto rozhodeny idu vsetky tv naraz.Ale vtedy su najlepsi,ked su spolu hadky,ale vedia byt aj super sudrzni,ked maju chranit jeden druheho,zastat si a ine veci.No my robime vsetko spolu ako rodina aj jeme za stolom vsetcia spolu,to ze mame tolko izieb nezatvoria sa tam pocas jedla,ale zavolame ich vsetkych ku stolu.Ano ten rozvoz na kruzky je menezersky dost narocny,lebo obaja pracujeme na smeny opacne.Teraz vozim iba 1 na box,lebo najstarsi ten nechce chodit.Ten si nasiel brigadu vo firme,takze zvara.Chce sa s tym zivit ale pre neho zase chodim vecer.Mladsi ma nohu zlomenu takze boxom moze zabudnut a len mladsi v pondelok a stredu a najmensia ta zase tanecny,pondelok,streda,piatok.Dali sa na kruzok v skole cestovatelsky,uplne super uz v oktobri sa chystaju na vylet do BA a to v sobotu.
Je to narocne ked chybaju financie,aj na naftu nieto este na jedlo,ci ine veci.Davame akoze vreckove 20eur mesacne,aj najmensiemu ale ten ma kasicku a to je skor na Vianoce,ci ked nastupi do skolky,no tam sa davaju aj 20cky,50tky,ci 100vky.Je to take ine odkladanie.
Bude lepsie neboj,deti budu vecsie rozumnejsie.A bude opet dobre.
@anonym_autor a rodina by miesto frflania mohla podať pomocnú ruku. Nemajú povinnosť starať sa o tvoje deti ale v ťažkých situáciách je pomoc obyčajný prejav ľudskosti. A od koho čakať pomoc ak nie od rodiny?
@anonym_autor a rodina by miesto frflania mohla podať pomocnú ruku. Nemajú povinnosť starať sa o tvoje deti ale v ťažkých situáciách je pomoc obyčajný prejav ľudskosti. A od koho čakať pomoc ak nie od rodiny?
@anonym_6cbdb1 prečo by jej rodina mala hneď pomáhať .fajn keby šlo o jednorazovu pomoc ale toto už bude dlhodobé keďže deti majú veľa ,a vždy budú viac náročnejšie . Neskoro si uvedomila že nieje sranda mať mnohopočetnu rodinu .
@anonym_6cbdb1 prečo rodina?
Sú ženy ktoré rodia ako čerešňe,peniaze nemajú a má NATO doplácať rodina!!
Čo sú to deti jej rodiny?
ked raz tvoja dcéra nafláka 5-7 deti,nebude zvládať výchovu a finančne natom budú tiež biedne,či aj potom budeš taká ochotná.
Veď by som sa hanbila povedať že mám toľko detí....
Ak nie si. Pod do skupinky mnohodetne rodinky. Verim ze najdes pochopenie a hlavne silu. Chaoem ze si hlavne unavena. Frustrovana z toho kolotoca povinnosti a hlavne detskych hadok.
mali byt mať kružky, aby po škole boli zamestnaní,vyťažení, potom sa učiť, pomahať doma a spať....peniaze nemate nazvyš to ano, ale na ten šport by som ich dala všetkych, nech vybiju energiu niekde.. a chodite v nedeľu na detskú omšu? tam sa učia ctiť rodičov, dobre sa učiť a pomahať druhym..ak tam pozitívne vplývajú na deti, možno by to mohlo pomôcť
Ja mám jedno a tiež kričím a tiež je ráno boj. Ale tak my sme v štádiu určenia diagnózy, som vyčerpaná, som nevyspatá, unavená, frustrovaná, onko pacient a hlavne sama. Neboj, bude lepšie. Treba veriť, ja si každú noc ľahnem do postele s myšlienkou, že jedného dňa bude lepšie a potom ešte lepšie a nakoniec najlepšie. Poplačem si pri tom, uľaví sa mi a idem ďalej. Nemám v hlave miesto pre nejaké zlé a negatívne myšlienky, hlavne sa nevzdávam.
Už len treba bojovať inak sa zblazniš. Myslieť na budúcnosť lepšiu prácu,a nie sa len sťažovať. Deti sa nedajú vrátiť ani vymeniť,musia mať pevnú ruku a režim. Pravidlá kedy čo môžu a frustrujúca matka k tomu je výsledkom zlého učenia. Aj ja zakričím nikto nie sme dokonalý ale snažím sa s nimi rozprávať, riešiť situácie v škole aj doma. Nechcem aby sa deti cítili nechcené alebo po sebe kričali...Je to len o nastavení psychiky. Každá máme toho veľa ale na svete sú ľudia ktorí sú na tom oveľa horšie
Je to tazke, my sme boli styria a cudujem sa mame, ze to zvladla. Ale vela sme boli doma sami, starali sme sa navzajom o seba a asi aj doba bola ina, nemam pocit, ze by sme mali vela penazi, ale my sme travili cas s kamosmi bez penazi. Tak maximalne sme sli na kofolu za par korun
Minule som pozerala taky dokument kde mali dvoch synov ktorí mali svalovú dystrofiu...to je boj a nie to čo máš ty. Veď keď maš tolko detí tak sa môžu postarat aj trošku jeden o druheho a ty pekne choď do prace. Nám peniaze nechýbajú a nekupim im všetko čo chcú. S kamaratmi môžu byť aj bez penazí .kludne si von môžu zobrat jedlo, sladke a vodu z domu. Naši su tak naučeni ani ja niesom ochotná davat peniaze za predraženu kavu a zákusky. Ked je doma cirkus tak sa neviem dočkat kedy už budem v robote tam si taaaak oddychnem. Deti ti to určite oplatia neboj.
No znie to hrozne a tiez sa pri mojich dvoch detoch zamyslam naco som si takto skomplikovala zivot a denne sa cudujem co ludi naplna na tejto hroze. Nonstop nejake problemy, krik a bordel, horsie ako zvierata. Tiez uz sa zamyslam, ze toto mam este tolko rokov trpiet? Co je toto za zivot, len drina a nervy. Kebyze mozem vratit cas…
Neviem ti poradit, mne nepomaha ani cas pre seba. Len by som chcela dostat navod ako toto este niekolko rokov vydrzat
@anonym_654a4d Tak ty budeš "matka roka" , chudatka tvoje deti ani si nechcem predstaviť ako sa k nim správaš keď píšeš takto škaredo o deťoch , že sú horšie než zvieratá.
@anonym_654a4d Tak ty budeš "matka roka" , chudatka tvoje deti ani si nechcem predstaviť ako sa k nim správaš keď píšeš takto škaredo o deťoch , že sú horšie než zvieratá.
@anonym_2b3164 neboj sa, k nim sa spravam velmi dobre, na tom si dam zalezat. Len je to hrozne unavujuce a nebavi ma takyto zivot. Mozno preto lebo si fakt s nimi dam tu namahu.
@anonym_autor Dostala si už pár dobrých rád , zober si z toho niečo. Hlavne deti musia mať režim a nejaký krúžok aby mali kde vybyť si energiu. Podľa veku môžu si upratať svoju izbu a pomôcť udržiavať poriadok. A hlavne manžel nech spolupodiela na výchove.
@anonym_autor deti zabaviť, veci sa nachystaju večer, takže ráno žiadne vyjednávanie.Chcu chodiť s kamarátkami nech idú na to nepotrebujú peniaze, alebo 3 eura na malinovku nájdeš.Deti treba fyzicky unaviť, dať im úlohy kto čo spraví.Volekade som pozerávala zámenu manželiek a všade, kde boli aspoň 3 deti to takto vyzeralo.System a system a nie, že deti ovládnu celú rodinu držím palce
Ty si sem už písala. Deti máš sest
Ty si sem už písala. Deti máš sest
@doriiis to su tie, ktoré berú svokrovci iba staršie k sebe? Alebo to kde muž klamal okoli ze žena nie je tehotna lebo sa hanbil ze čaká ďalšie?

Ľúbim ich veľmi keď sa na mňa usmejú som šťastná ale ničí ma to. Kričím a často je mi to veľmi ľúto.