icon

Každý deň je utrpenie

3. okt 2025

Ľutujem, že som mala toľko detí. Nebudem teraz písať presný počet ale sme mnohodetná rodina. Je to každý deň boj. Ráno chytanie, nekonečný kolotoč. Večer nachystáme veci ale ráno to už nechcú. Po rannej chystačke je byt ako po výbuchu. Vkuse sa bijú vreštia. 7 ročná je strašne drzá. Zle sa učí. Ťahajú sa so sestrou za vlasy. Nepomáha kričanie aj som sa ich snažila oddeliť ale nič. Všetci na nás pozerajú. Nemáme dostatok penazí na ne. Nie toľko koľko by potrebovali. Chcú chodiť s kamarátkami a nemáme na to. Keby som mohla vrátiť čas rozhodnem sa inak. Kazdý deň je utrpenie a nedá sa uz nič robiť. Rodina mi to neprejde deň aby nevyčitala načo toľko detí. Nikdy sa už z toho nedostaneme, nikdy nebude dobre. Načo taký život.

Strana
z2
doriiis
3. okt 2025
@anonym_9d003c

@doriiis to su tie, ktoré berú svokrovci iba staršie k sebe? Alebo to kde muž klamal okoli ze žena nie je tehotna lebo sa hanbil ze čaká ďalšie?

@anonym_9d003c ... Áno. Aj mne napadla ta s tými starými rodičmi.

anonym_6cbdb1
3. okt 2025
@parvinka0001

@anonym_6cbdb1 prečo by jej rodina mala hneď pomáhať .fajn keby šlo o jednorazovu pomoc ale toto už bude dlhodobé keďže deti majú veľa ,a vždy budú viac náročnejšie . Neskoro si uvedomila že nieje sranda mať mnohopočetnu rodinu .

@parvinka0001 aj občasná pomoc uberie z pocitu beznádeje a vyťaženosti. Nkkde nepíšem že jej majú brať desať detí na týždeň k sebe.

anonym_6cbdb1
3. okt 2025
@anonym_bde620

@anonym_6cbdb1 prečo rodina?
Sú ženy ktoré rodia ako čerešňe,peniaze nemajú a má NATO doplácať rodina!!
Čo sú to deti jej rodiny?
ked raz tvoja dcéra nafláka 5-7 deti,nebude zvládať výchovu a finančne natom budú tiež biedne,či aj potom budeš taká ochotná.
Veď by som sa hanbila povedať že mám toľko detí....

@anonym_bde620 takže synovci a netere sú vám neni rodina? To sú cudzí ľudia ktorým sa treba otočiť chrbtom? Milé.

parvinka0001
4. okt 2025
@anonym_6cbdb1

@parvinka0001 aj občasná pomoc uberie z pocitu beznádeje a vyťaženosti. Nkkde nepíšem že jej majú brať desať detí na týždeň k sebe.

@anonym_6cbdb1 ano ona si narobí deti a rodina má rovno z práce bežať jej pomôcť. Lebo človek nemá čo doma robiť .

dora281
4. okt 2025

@anonym_autor Deti, to je trest za sex. Sám mám tri, takže viem, o čom hovorím. V budúcom živote si to zariadim inakšie.🙏

anonym_bde620
4. okt 2025
@anonym_6cbdb1

@anonym_bde620 takže synovci a netere sú vám neni rodina? To sú cudzí ľudia ktorým sa treba otočiť chrbtom? Milé.

@anonym_6cbdb1 mám vlastne deti 3 -presne toľko som chcela.
Deti stoja čas aj peniaze.
Ale to každá mentálne vyzretá žena vie.

A potom sú tu také ktoré sú natom mentálne slabšie ako napríklad autorka,narobia detí,výchova na voľnobeh, financií nedostatok .

Nie som Matka Tereza aby som ešte dotovala a chodila vychovávať deti iných rodinných príslušníkov-iba kôli tomu že ich rodičia si v minulosti nevedeli zrátať 2 a 2 ,naflakali detí a teraz nevedia čo s nimi.

anonym_bde620
4. okt 2025
@anonym_6cbdb1

@anonym_6cbdb1 a autorka hneď v úvode odmietla napísať počet detí ktorý má.......prečo?Hanbí sa ?
Pretože sama vie ,že ten počet je vhodný tak do rómskej osady.

K trom deťom ktoré už mám ,by som kľudne mohla mať ešte aj ďalšie 2 ,ale vieš prečo nemám viac ako tri?
Pretože mentalita mi to nedovolí.

lulua15
4. okt 2025

@anonym_autor hlavne sa neruhaj🙏aj keď je to ťažké oni za to nemôžu že sú tu. Predstav si že o niektoré prídeš nepuklo by ti ♥️? Dnešné časy sú na výchovu ťažké vidím to denne v škole ako učiteľka áno deti sú zle drzé nevychovane všetko chcú, chcú rozkazovat dospelým a hlavne sú neskromne a neúctivé. Je to zrkadlo ktoré mnohi sú nechcú pripustiť a áno mnohé sa správajú horšie ako zvery😢takže mať veľa detí obdivujem ja mám dvoch a miestami sa bijeme žiaľ..skús sa odovzdať Bohu aj deti už len živiť a satit ich je ťažké krúžky sú drahé družina škôlka 🙏jaj držím palce mnohodetné rodinný to budú mať veľmi ťažké😢

dora281
4. okt 2025

@anonym_autor Veľa deti = nízka životná úroveň. A v dnešných časoch to platí dvojnásobne.

ekira1
4. okt 2025

Nechápem takýchto rodičov, chúďatá deti. Najprv ste sa mali s manželom dohodnúť a rozmýšľať, potom hupnúť na robenie detí. Už ich máte, tak sa o ne starajte a vychovávajte ich. Nemáte určené pravidlá, preto ten chaos. Deti nemajú jasne dané čo majú, nemajú, smú, nesmú tak vymýšľajú. S manželom sa dohodni, že jeho povinnosti nie sú len robenie detí, treba sa o ne i starať. Rozdeľ povinnosti podľa veku detí, rozdeľte si deti s manželom, aby neboli stále len doma s tebou. Čo deťom dáte do života, začnite už niečo robiť.

betulinka1
4. okt 2025

@anonym_autor nie som za prisnu vychovu ale 7 rocne dieta je drzé, to je nejako skoro. Cize za mna si moc makka. Zacni davat seba na prve miesto a bude tak ako ty povies. Ucenie je tvoj problem, neučíš sa s nou tak ma zle znamky. Co si budeme hovorit. Ale proste musis nastoliť prisnejsi rezim. Ked sa ťahajú za vlasy asi maju vela casu, sup pekne vylozit mycku, povysavat, utriet prach v celom byte. Ja kontrolujem. Kamoska ma 5 deti a ked som k nim prisla, tak sa iba pozrela a vedeli co maju robit. Garantujem ti, ze ich nebila. Proste ich vychovala, ziadne ulavy, ziadne za 5 minut. Teraz to treba spravit. Tiez jej isla prasknúť niekedy hlava a tesila sa do prace 🤣🤣🤣 ale sama hovorila dôslednosť, inak im poskacu po hlave v puberte. Ty sa nesmieš nechat uniesť tym, ze nevladzes. Vykecat sa psychologicke asi nebudem radiť, ked nemas peniaze. Ale mozno tu na MK si najst nejaku kamosku co ma viac deti a sem tam si zavolat, nech ti poradi. Hm???? Mozno je aj nejaka skupina ci tu alebo na fb, kde su mnohopočetné rodiny. Nejaka skúsená mamina ti urcite poradi nejake triky a povzdbudi ta.

magduska2
4. okt 2025

@anonym_autor Jáj 😔 je mi ťa velmi lúto.
Viem,že ťa tu budú ženy odsuzovat ,že si si nemala robit tolko deti a bla bla bla.A uprimne ,ano,ani ja by som sa do viac početnej rodiny nehrnula.Ale zase sa mi to velmi páči 🥰ak je velká súdržná rodina,ked majú krásne vzťahy aj v dospělosti a schádzajú sa .Mám tak tetu, sú 4súrodenci kazdy uz ma svoje deti -vnúčatá a majú krásne vžtahy navzájom. Pre mňa je to taký balzám na dušu,a závidím im tú krásnu velkú rodinu.
Viem,že teraz je to určite náročné ..deti sú malé,vyžadujú vela.Vela pozornosti!Vela financii!Vela potrieb!Vela lásky! Vela,vela vela...všetkého.
Ale to má občas každá matka také stavy..si unavená,vyčerpaná fyzicky aj psychicky.Tak ako každá iná mama.
Nejdem ti tu písať rady ani žiadne múdra.Napokon ja mam deti " Len" 2.Chcem ťa len podporit,povzbudit.
Oceňujem tvoj príspevok😊,že si to takto verejne priznala,lebo určite to neni lahké "dať si naložiť ešte aj od cudzích.
Nič iné ako to vydržať ti neostáva..deti už sú tu ,treba to " ustáť" vychovat a hlavne ich milovať.To stačí..a raz vyrastú a všetko ti to vrátia.Treba tomu veriť ❤️
myslím,si že každá matka" mnoho-počtu detí" aj tie ktoré sa, tu alebo hocikde inde, prezentujú ako dokonalé a 100% to má niekedy rovnako alebo podobne.Nikomu never dokonalosť prezentovanú na soc.sieti.
Držím to palce

lenka567899
4. okt 2025

@anonym_autor a chúďatká deti si to teraz môžu odniesť.. každé dieťa si zaslúži rodičov ktoré ho naozaj chcú a vládzu sa s tým dieťaťom zaoberať..

anonym_f282b0
4. okt 2025

Nechcem tu moralizovať, tiež máme viac detí, ale máme režim, poriadok, sme s manželom pre ne autoritou, od malička praktizujeme vzťahovú výchovu. Sú vďačné, nefrfľú na jedlo ani na oblečenie, a to nosia aj jedno po druhom, aj darované. Od bábätka som si to odmakala, vždy ich vypočula, bola nablízku keď sa potrebovali vyžalovať, poradiť povzbudiť. Každý deň nám ďakujú, hovoria, ako nás ľúbia. Jasné že sa vedia aj pohádať, občas sa aj povadíme ale riešime všetko úprimne a otvorene. Celý rok počúvam a zapisujem si o čom snívajú a po čom túžia, a snažíme sa im to splniť na narodeniny, Vianoce atď. Chodia na skauting, na hudobné nástroje. Snažím sa variť a piecť doma, žiť minimalisticky, aby sme ušetrili čo najviac a mohli investovať do detí.
Ak si na deti sama a manžel ti nepomáha, aj to môže byť príčinou, že si vyčerpaná, vyhorená, nesprávaš sa k deťom láskavo a s úctou a ony to cítia a reagujú ako reagujú. Jasné, aj ja som niekedy unavená a vypením, ale je to výnimočne.

ekira1
4. okt 2025
@anonym_f282b0

Nechcem tu moralizovať, tiež máme viac detí, ale máme režim, poriadok, sme s manželom pre ne autoritou, od malička praktizujeme vzťahovú výchovu. Sú vďačné, nefrfľú na jedlo ani na oblečenie, a to nosia aj jedno po druhom, aj darované. Od bábätka som si to odmakala, vždy ich vypočula, bola nablízku keď sa potrebovali vyžalovať, poradiť povzbudiť. Každý deň nám ďakujú, hovoria, ako nás ľúbia. Jasné že sa vedia aj pohádať, občas sa aj povadíme ale riešime všetko úprimne a otvorene. Celý rok počúvam a zapisujem si o čom snívajú a po čom túžia, a snažíme sa im to splniť na narodeniny, Vianoce atď. Chodia na skauting, na hudobné nástroje. Snažím sa variť a piecť doma, žiť minimalisticky, aby sme ušetrili čo najviac a mohli investovať do detí.
Ak si na deti sama a manžel ti nepomáha, aj to môže byť príčinou, že si vyčerpaná, vyhorená, nesprávaš sa k deťom láskavo a s úctou a ony to cítia a reagujú ako reagujú. Jasné, aj ja som niekedy unavená a vypením, ale je to výnimočne.

@anonym_f282b0 presne takto si predstavujem život väčšej rodiny. Pri vašom živote v rodine by ma ani nenapadlo ľutovať vaše deti, skôr si poviem, že sú to šťastné deti.

dora281
5. okt 2025

@anonym_autor Nejak mi tu chýba otec tých detí. Jeho vôbec nespomínaš. Či jeho sa to netýka? Prepytujem "robiť" deti je veľmi príjemná vec, ale týka sa oboch. Či on je s tým v pohode? On emigroval? Či si slobodná matka? Celý tvoj príbeh sa mi zdá nejak pritiahnutý za vlasy. Ale je to môj názor.

Strana
z2