icon

Kde by ste chceli žiť, ak by ste mohli?

18. jún 2023

Ahojte, kde je vaše vysnívané miesto pre život? Čo je váš sen? Mne osobne je neskutočne srdečne blízky Hawaii, som teplomilný človek a tá príroda skrátka človeka okúzli😍 A presťahovali by ste sa radšej na chladnejšie alebo teplejšie miesto?

majlo1234
18. jún 2023

Novy zeland alebo svajciarsko

toskanka
18. jún 2023

V krajine s miernym, skôr teplým podnebím, ideálne v meste, ktoré má prístav, milujem tú atmosféru tam, trhy, stánky, kaviarne s výhľadom na more, hrá tam hudba, aspoň takto si to z niektorých miest pamätám.

kristinapetronela
18. jún 2023

Slovensko ,Grécko ,Nórsko ,New York

zanka777
18. jún 2023

Toskánsko mať vlastne vinice jeden veľký taliansky kamenný dom ...nikde nikto to je môj sen ❤️

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
taga
18. jún 2023

Australia

melanta
18. jún 2023

@zmrzlinka2021 koľkí tu nechcú byť/žiť a aj tak je tá Bratislava stále plná. 😉

sisaka
18. jún 2023

V Európe Taliansko, menšie mestečko niekde v Toskánsku, alebo mimo tiež by som brala Hawaii. Dokážem si predstaviť tam žiť, nenáročný život obklopená prírodou a mne vyhovujúcou klímou, asi skôr Maui alebo Kauai.
Ak mierne podnebie, tak niekde v horách zastrčený dom na Vancouver Island alebo Salt Spring Island u nás v Kanade.
Severské krajiny ma nelákajú, mrazov mám už dosť.

sisaka
18. jún 2023

@melanta plná je z ekonomických dôvodov, určite nie preto, aká je “krásna”. Otrasné mesto, tam by ma žiť nikto nedostal, niečo ako Viedeň, len ešte horšie.

januelik
18. jún 2023

Ja by som chcela žiť niekde, kde je rovnaké počasie, ani teplo ani zima, tak akurát.

melanta
18. jún 2023

@sisaka ja tu žijem rada. Neviem si predstaviť trvalo žiť inde. Je tu množstvo zelene ako v žiadnom inom meste na Slovensku, je tu kultúrne vyžitie, široké možnosti športového vyžitia, reštaurácie a kaviarne. A úprimne, nedovolila by som tu žiť a pracovať niekomu, kto pindá na mesto, v ktorom dostal prácu. Najviac však pindajú tí, ktorí tu nikdy nežili alebo tu žili krátko a poznajú z Bratislavy akurát tak jeden panelák, v ktorom bývali.

mikadooo
18. jún 2023

Mne sa páči Nový Zéland. Ale obávam sa, že mám len také tie ružové okuliare, asi keby som tam bola, asi by to nebolo až také úžasné, ako si myslím.

luccija
18. jún 2023

Taliansko

marca12
18. jún 2023

Jednoznacne do tepla,blizko mora do nejakej bezpečnej krajiny,miesta,kde je dostatok prace pocas celeho roka. Mne by aj taky sever alebo stred Talianska stacil

kofa77
18. jún 2023

Skotsko, mozno Skandinavia, nejaka dedinka blizko mesta s malym penzionom. Ziadne horucavy, ziadni hlucni temperamentni ludia, skor mi vyhovuju introverti, preto nie velmi juzne staty,
moc hlucni su na mna. Alebo niekde pod horami, Alpy napr. A mimo Europy sa mi paci statik v USA Rhode island, alebo nejake miesta v Kanade, pri jazere. Ziadna Azia, tropy, Australia, Afrika…

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
vilma7
18. jún 2023

Ja tam, kde su krásne všetky 4 ročne obdobia...

terry658
18. jún 2023

Krajina kde je permanentne 20-25 stupňov. Žiadne dažde, sneh a zima. Neznášam toto Slovenské 5 mesačné nepočasie,kedy je človek akurát chorý.

konikmodry111
18. jún 2023

Je mi jedno kde hlavne nejaky domcek uprostred lesa v tichu 😁😍

kofa77
18. jún 2023

@terry658 Madeira by mohla vyhovovat

toskanka
18. jún 2023

@zanka777 Toskánsko je môj zatiaľ nesplnený dovolenkovy sen, raz možno 🙂

zanka777
18. jún 2023

@toskanka môj tak isto 😍👌

aurora33
18. jún 2023

@zanka777 ty si môj človek 🙂

aniele
18. jún 2023

Neviem si reálne predstaviť definitívne odísť niekam. To bolo aj jednou z príčin, prečo sme neemigrovali pred '89. Ale oslovilo ma viac krajín. Taliansko, oblasť Basilicata. Milujem tie stredoveké kamenné mestečká (Irsina, Grottole, Matera...). Fínsko, jazerá, lesy, ostrovy, skromní ľudia, ktorí sú vnútorne disciplinovaní. Nevymýšľajú okľuky, keď môžu ísť rovno. Anglicko, severovýchod, okolo Lincolnu.

zanka777
18. jún 2023

@aurora33 fakt???😁👌teším sa fakt je to úplne moja predstava dokonalého života

biankaaaa
18. jún 2023

Španielsko. Keby manžel súhlasil, hneď ideme :D

aurora33
18. jún 2023

@zanka777 aj moja, tie krasne scenérie, kamenné domy, úžasne jedlo…..a celkovo taký ten pokoj. Odkedy si pamätám tak u mňa bol vždy sen Toskánsko 🙂

zanka777
18. jún 2023

@aurora33 ja tak isto absolútne by mi nechýbalo more ani nič len ten pokoj zelené vinice presne ako píšeš kamenné domy a uličky úzke a celá rodina pokope to je ideál ❤️

toskanka
18. jún 2023

@zanka777 Ja by som brala vilu v Toskánsku a byt v Hamburgu pri prístave😃. Neviem sa rozhodnúť, či som introvert alebo extrovert, taký divný mix 🙂.

mareka49
18. jún 2023

Taliansko.
Laska na celý život.
Pekna dedinka a prístupom k moru a zároveň blízko do Rima💗