Kde hľadať pomoc pre krutú partnerku?
Vy ženy tu často nadávate na chlapov. Robíte z nás zlosynov, vykresľujete nás ako manipulátorov, opovrhujete nami, ako keby sme boli jediné čierne postavy v príbehu... Ale zamysleli ste sa niekedy nad tým, že rovnosť pohlaví nie je iba možnosť ísť voliť? Rovnoprávnosť znamená, že aj ženy môžu byť kruté.., aj ženy môžu zranovať, vedome, cielene, bez výčitiek..
V mojom živote bola žena, ktorej chlad a bezohľadnosť prekročili všetky medze.. Bola krásna, bystrá, charizmatická, dar reči jej slúžil ako ostrý nástroj.. S úsmevom si získavala dôveru, s ladnosťou si budovala obraz, ale pod tým všetkým sa skrývala krutosť, ktorá ničila vsetkých koho mohla.... Jej emócie neboli prejavom bolesti či zraniteľnosti, ale zbraňou. Dokázala rozbiť pokoj doma, vedome rozsievajúc hádky tam, kde predtým panoval pokoj.. Vytvárala konflikty z maličkostí len preto, že potrebovala mať pravdu.. nepotrebovala spravodlivosť, potrebovala moc, mať navrch za každú cenu
Keď sa s ňou niekto rozprával , zrazu sa ocitol v aréne jej slov, kde každé slovo je náboj a každá otázka pasca. Jej taktika bola vždy rovnaká... menila pravidlá uprostred hry, spochybňovala vašu realitu, až kým ste začali pochybovať o sebe. Keď sa niekomu podlomili kolená, ona to sledovala takmer s radosťou, pretože jej vnútorné uspokojenie rástlo, keď videla, ako niekto trpí kvôli jej manipulácii. Rodina sa menila na pole bitky, rozhovory sa zvrhávali v útoky, sviatky v ticho po búrke. Deti rástli v strese, ja v neustálom napätí, a každý pokus o pokoj narazil na múr jej neústupnosti.
Hádky, ktoré vyvolávala, neboli o riešení problémov, boli o dokazovaní, že ona má vždy pravdu. Každé kompromisné riešenie bolo znevažované, každé gesto ústretovosti premenila na dôkaz slabosti. A keď ste sa snažili hovoriť o jej správaní, ona obratne otočila situáciu, obvinila vás, že ste prehnane citliví, že si vymýšľate, že nemáte pochopenie. Takto sa z nezhody stala jej inscenácia, v ktorej ona vystupovala ako neomylná sudkyňa a vy ste boli odsúdení ešte skôr, než ste pochopili obžalobu. Je to žena, ktorá si vytvorila vlastný zákon, vlastné pravidlá, kde empatia a úcta nemajú miesto. Jej láska má ostré hranice, od „je mi dobre po... uvidíme, ako mi bude zajtra“, a v tom chladnom rozpätí sa ľudia lámu. Vidieť, ako niekto vedome zraňuje tých, čo ju milujú, je ako sledovať tichý rozpad domu z vnútra..
Ja som si už prežil svoje.. Prešiel som si tým a prežil som viac, než som si vedel predstaviť. No stále mi ostáva otázka... ako pomôcť jej ... žene, ktorá si vybrala byť krutá? Ako presvedčiť niekoho tak pevného , že potrebuje pomoc, keď jej pýcha a potreba mať vždy pravdu zatienia každý náznak zmeny?? Mám ju rád napriek tomu všetkému a mám o ňu strach strach, lebo takéto správanie sa raz vráti ako bumerang a zlyhanie ju môže zničiť i zničiť všetko okolo nej. Ako jej pomôcť?? Ako??
@anonym_autor tak ako žene s narcistom, aj tebe napíšem. Výber partnera je dobrovoľný a každý je strojcom svojho šťastia, takže jej nepomôžeš, mal by si však vnútorne liečiť seba, aby si sa nedostal zas do takého vzťahu. 🙂
si smiešny....to aj vrahovi by si chcel pomáhať,aby sa zmenil?Nikto ťa nenúti žiť s takou ženou.
Žiadna krutá žena, narcistka je to. Tak ako chlapi môžu byť narcisi, tak aj ženy sú.
Nechápem prečo jej chceš pomáhať. Ak ste sa rozišli zabudni, že existuje ak nie tak to čo najskôr urob. A to isté by som poradila aj žene s rovnakým problémom.
ty maj strach hlavne o seba. odstrihni sa a ries liecenie svojch traum aby si si nabuduce nevybral rovnaku osobu do zivota.
zivot je kratky na taketo hry. nedostanes druhu sancu. takze mas len vymedzeny cas na to byt stastny, byt v pohode, byt spokojny, naplnit svoje tuzby, sny a byt s clovekom s ktorym ti je dobre a ktoremu je dobre s tebou.
toto martyrstvo absolutne k nicomu nie je. nezachranis kazdeho. je nas 8 miliard zien zhruba polovica z toho. posun sa sam alebo s pomocou ale hlavne nepreslapuj na mieste kapusta z toho nebude.
P.S. tiez som mala kedysi tento syndrom matky terezy. zachranovat, chapat, analyzovat bla bla bla. poviem ti tajomstvo. k nicomu to nebolo len to stahovalo mna. nepotrebujes takehoto cloveka v svojom zivote a ona nepotrebuje zachranit od teba.
Nepovedal si nič konkrétne, tak sa ti ani konkrétne radiť nedá. A že aj žena dokáže byť krutá, agresívna, čokoľvek...no, to si objavil Ameriku. Akákoľvek vlastnosť môže byť vlastná akémukoľvek ľudskému jedincovi. Deliaca čiara medzi dobrom a zlom nevedie pohlaviami
Ufff no ona sa rozhodla, ze taká bude, tak ty co ju chces meniť
Je dospela
A ty keď máš troška pud sebazáchovy ,tak rýchlo dáš ruky preč a zabudneš
Ale skôr mi to príde, ze to jej zlo ta fascinuje a ty chces byť jej záchranca
Je to tiež trošku na hlavičku nemyslíš?
Nijako, neda sa pomoct tomu, kto o pomoc nestoji. Pises ako typicka obet manipulacie a narcizmu. Pomoz z tohto bludneho kruhu v prvom rade sebe, az potom pochopis, ze ona o tvoju pomoc nestoji a ani si ju nezasluzi.
Jano ty si? Pod mi pomoct supat zemiaky do kuchyne a prestan sa hrat s chatgpt. Tvoja Cruela 😈
@anonym_autor
ty sa spamataj a hajde k psychologovi aj s detmi, i ked veľkými! Ján Dvořak poskytuje tiez konzultácie online.
A este mi vysvetli z tvojho pohľadu jednu čarovnú vec. Pre kieho čerta chces takej osobe pomáhať? Ved ona ubližovať vám a pokial ty nebudeš pevný odolný voči jej jednanie, ako chceš pomáhať jej? Ved nie si schopný pomôcť sebe ani detim.
Si totiž spoluzavisly.
Ju neries, garantujem ti, ze ona prezije všetkých s ladnostou a pompezne.
Správna otázka by bola skor:
Ako dat do poriadku seba a deti?
@anonym_autor nikde je to jej osobnostná crta
Jano ty si? Pod mi pomoct supat zemiaky do kuchyne a prestan sa hrat s chatgpt. Tvoja Cruela 😈
ty si básnik poet a filozof? Takto kvetnato nikto ešte svoje problemy neopisal..Je možne, že tvoje žena ma duševnu chorobu, nazov neviem, ale velmi mi to niekoho pripomina, dokonca keby bola veriaca, tak bude tak zaslepena, že svoje chyby viedieť nebude a da sa pomôcť len tomu, kto chce a o to stojí..ked ty si bol na vine všetkemu, nečakaj, že padne na kolena prežije očistnú premenu...nemaš jej čo pomáhať, staraj sa o seba
ty si básnik poet a filozof? Takto kvetnato nikto ešte svoje problemy neopisal..Je možne, že tvoje žena ma duševnu chorobu, nazov neviem, ale velmi mi to niekoho pripomina, dokonca keby bola veriaca, tak bude tak zaslepena, že svoje chyby viedieť nebude a da sa pomôcť len tomu, kto chce a o to stojí..ked ty si bol na vine všetkemu, nečakaj, že padne na kolena prežije očistnú premenu...nemaš jej čo pomáhať, staraj sa o seba
@karolinakr presne máš pravdu aj aj som si po prečitani myslela že je to namet na nejaku knihu nq nejaký román.Presne kvetnato opisane take až nie uveriteľne že taka žena existuje.Uplne s tebou suhlasim.
@anonym_autor Ako jej pomôcť? Ukáž jej diskusie modrého koníka.. Bude sa môcť naplno realizovať... tu je takých žien ako ona neúrekom.
@anonym_autor prečo jej chceš pomôcť? Chod radšej co najďalej od takej osoby. A zapamätaj si, takýto človek nikdy neprijme tvoju pomoc. Lebo si myslí, že robí správnu vec, a nikdy neprizná ze chyba je v ňom.
Ok chapem, mal si skusenost s toxickym vztahom so zenou, ale naco ten uvod? Ma to byt nejaky kostrbaty argument proti tomu, ze muzi sa casto spravaju zle ku zenam?
@karolinakr presne máš pravdu aj aj som si po prečitani myslela že je to namet na nejaku knihu nq nejaký román.Presne kvetnato opisane take až nie uveriteľne že taka žena existuje.Uplne s tebou suhlasim.
@alickapusinka Máme spolu dve dospievajúce deti. Po našom rozchode sme si rozdelili majetok a kúpili byty zvlášť. Deti si vybrali bývanie so mnou, nechceli byť s ňou, no nezanevreli na ňu. S rozvodom sme sa neponáhľali, no po krátkom čase si našla milenca. Deťom o ňom rozprávala spôsobom, aby sa to ku mne donášalo ako bolestivé ihly pod nechty. Robila to tak, aby mi to bolo podané čo najbolestnejšie, ako je šťastná a zamilovaná. No opak bol pravdou. Láska pre ňu znamenala, že chlap robil presne to, čo ona chcela. Zamilovanosť znamenala ubližovanie. Vzťah znamenal, že ona sa cíti dobre. Všetci naši spoločný priatelia ju opustili a ona si nových nevedela nájsť. Omotala si milenca okolo prsta a mala ho ako otroka, ktorého zneužívala a využívala jeho finančnú úroveň. Pri tlačení na mňa, aby sme sa rozviedli, išlo len o to, aby mi ublížila celkom, a to sme aj urobili. Jedného dňa mi zaklopal niekto na dvere a bol tam on. ....Ahoj, som milenec tvojej manželky.... Ja som mu odpovedal, že manželku už nemám, a on sa uškrnul. Prišiel, lebo sa s ním už asi dvadsiatykrát rozišla a on už nemal nervy. Spýtal sa ma, či som si na nej nevšimol jej poruchu osobnosti či duševnú poruchu, na ktorú ho upozornila jeho kamarátka. Samozrejme, že som o tom po niekoľkoročnom manželstve vedel. Dozvedel som sa, že keď bola u neho a ja som jej písal správu alebo telefonoval niečo dôležité, pozrela, kto volá, a zámerne nezdvihla. Pretože presne to isté robila aj jemu, keď jej písal on. Dozvedel som sa, že deň predtým jej písala dcéra, či ju neodvezie zo školy, a ona iba pozrela, kto píše, a neodpovedala. Dcéra potom celá premočená prišla domov, prechladla a ochorela. Dozvedel som sa veci, ktoré davali logiku. Dozvedel som sa, že sa vlastne vychvaľuje tým, ako ona opustila mňa, tým, aký som hlupák, čo ju tyral a ponižoval. Pritom si za 16 rokov nedokázala nájsť stále zamestnanie a neustále konflikty s nadriadenými zariadili, že nikde nepracovala dlhšie ako pár mesiacov, a tak je to dodnes. Ja som mal veľmi dobrú prácu a živil som ju. On mal prácu veľmi podobnú tej mojej, no ešte s o niečo lepším platom. Ubližovala mu rovnako, chovala sa k nemu rovnako ako ku mne. Manipulovala svojou krásou a intelektom, sexom ho nútila zostať na nej závislým. Robila presne to isté, čo mne, a čo bude robiť ďalšiemu. Dnes už deťom rozpráva, ako opustila aj jeho, napriek tomu, že on to skončil s ňou. A samozrejme, povedala mu, že už má iného, ktorého miluje, že si našla tú pravú lásku..
Problém je, že ja už nie som jej manžel. On nie je jej manžel ani rodina. Ako ju prinútime, ako ju presvedčíme, aby sa dala liečiť, aby navštívila nejaké terapie, skúsila sa zmeniť a neubližovala blízkym ani sama sebe
Tak to má happy end 😉 obaja ste sa jej zbavili a ty si našiel kamaráta. Chlape ďakuj si, že si to dotiahol do rozvodu a rozdeleniu majetku a nekomunikuj s ňou vôbec. Deti by už mohli mať toľko empatie aby ti neposúvali to čo ona hovorí. A žite si pekne až kým nepomriete.
Tak to má happy end 😉 obaja ste sa jej zbavili a ty si našiel kamaráta. Chlape ďakuj si, že si to dotiahol do rozvodu a rozdeleniu majetku a nekomunikuj s ňou vôbec. Deti by už mohli mať toľko empatie aby ti neposúvali to čo ona hovorí. A žite si pekne až kým nepomriete.
@mysicka36 niesme kamarati a ani to nehrozi, ale obaja mame oci a vidime ze tym nici hlavne sama seba, a nechcem aby raz moje deti ju znenavideli celkom, a vsetkym nam 4, kazdemu inak , ale na nej stale zalezi.
@mysicka36 Pozri sa len sem na konik.. kolko rovnako sa spravajucich zien, s rovnakou diagnozou je tu, Stovky? tisicky? su tu. Mnohe sa v tom mozno aj nasli.
No neviem ci sa tu toľko žien našlo ako si myslíš a to nič v zlom
Máš ju za chorú a to tvrdíš ze tisícky žien na MK sú choré?
A keď nechce ísť k psycho tak ako donútis?nijak
Ale aj to sa stáva, že clovek prežije a dožije s neliecenou psychiatrickou diagnózou
A tie tvoje reči o kráse a sexe ako je chlap na nej závislý
No hej taký čo majú hodnoty len v tom a to teda je dosť nízka úroveň
To tiež by trebalo popracovať aj na chlapskej psychike a nie len na jej
A keď mate dospelé deti to pekný vzor ste im dali 🤮

@anonym_autor zapamätaj si jednu vec, nemôžeš pomôcť nikomu kto si nechce pomôcť sam. A nechapem preco jej chces pomáhať? Odstrihnut sa od takého cloveka je najlepšie riešenie