Kde robím chybu?

simik14
12. mar 2015

Dobry den chcela by som vas poprosit o objektivny nazor podla coho je clovek oblubeny ? Ma byt mily priatelsky napomocny alebo vulgarny namysleny ... lebo aj to su kriteria ako som si vsimla ... neviem preco moje kamaratstva rychlo stroskotaju kde vlastne robim chybu? Neda sa hovorit o velkej partii nepijem nefajcim nie som fanusik do disco nakolko neviem tancovat ... som velmi mierne vybusna snazim sa druhych vypocut zato ked ja som sa pokusala druhemu zdoverit tak zahovaral alebo ma nepustil k slovu nikto mi neprejavil v nicom pochopenie a tak som sa uzavrela ... nie som na ludi prieberciva porozpravam sa s kazdym neodsudzujem nikoho nevenujem sa ohovaraniu fakt sa snazim a nic ... kontakt nadobudnem rychlo a aj ho rychlo stratim a neviem preco ... nemam ziadne extra konicky ze fitko a podobne kde by som stretavala ludi s rovnakymi zaujimami skor len co zo skoly a co sme sa zoznamili v meste ... a naraz im na mne prestane zalezat uz ked im nemam s cim pomoct som vzduch ... je to tak od mala prosim pomozte mi dakde tu chybu mam len ju nevidim

natalym
12. mar 2015

@simik14 Možno, že si už nemáte čo povedať. Ja tiež poznám veľa ľudí, ale skutočných priateľov??????
Asi ani jeden.

simik14
autor
12. mar 2015

Jednu kamaratku mam a drzime spolu od malicka a stale si rozumieme ale inak neviem ... mala som super kamosku v jeden den som prisla do skoly zrazu ma ignorovala a dalej uz nic a ani bu ani mu ze co sa stalo

natalym
12. mar 2015

@simik14 Tak jednu máš, super...

miadi
13. mar 2015

ako je mozne v 7tyzdni tehotenstva vediet ze cakas chlapca a dievca????

terezka1947
13. mar 2015

@simik14 bud sama sebou...priatelia do zivota prichadzaju a odchadzaju,niekedy sa vracaju...priatelstva a vztahy sa menia...dospievaju...

miriem
13. mar 2015

@simik14 uprimne? Citala som niektore tvoje vyjadrenia v inej teme a mozno ludom nereze tvoje nabozenske zanietenie. Pre mnohych je viera prezitok a jednoducho im vadia take reci. Skus sa nakontaktovat na nejaky spevacky cirkevny zbor, krestanske centrum alebo nieco podobne, kde budu ludia tvojej krvnej skupiny a hadam budes mat viac stastia.

simik14
autor
13. mar 2015

@miadi to tam mam len tak spravne udaje o sebe a o rodine poviem len tomu komu verim xkrat som sa na tom popalila ze niekto zneuzil co o mne vedel ... bojim sa proste

simik14
autor
13. mar 2015

@miriem mozno preto ale mne sa trebars tiez na ludoch iste veci nepacia a nikto sa pre mna nemeni ... tu mi radia ze mam byt sama sebou ... aj tak by pretvarku rychlo odhalili ... moze to byt aj tym ale Boh je pre mna najlepsim priatelom ... u Neho mozeme mat doveru ... a tu dakomu verim a naraz jak keby ziadne kamaratstvo nebolo a bez dovodu nic proste ignoracia nulove vysvetlenie trosku toho ludskeho pristupu by neuskodilo keby kazdy povedal do oci co sa mu nepaci a nie za chrbtom ohovarat

0silvia0
13. mar 2015

@simik14 kde robíš chybu? strašne chceš niekoho pripútať k sebe a ľudia to vycítia, takže sa radšej zdekujú pred tebou. Nie každý má šťastie na haldu kamarátov, niekto má celý život jedného-dvoch a stačí mu to. Nechaj to na náhodu, nasilu to nejde.

simik14
autor
13. mar 2015

Cim priputat ? Proste ked mam nieco na srdci a tuzim sa vyrozpravat a nemam komu tak vies ako to je dusit to v sebe .... co si mam potom mysliet sama o sebe ked vidim jak sa ku mne spravaju deuhi ...
@0silvia0

michaela1711
13. mar 2015

Ja mám tiež málo kamarátok a to len zo strednej školy. Keď som bola ešte v škole tak sme sa viac bavievali a teraz každá už má iné záujmy a každý svoju cestu a už sa tak nestretávame. Ja by som tiež prijala volakú kamošku lebo s timi zo školy si občas len napíšeme na facebooku ako sa máme a to je všetko. Najlepšie by bolo keby bola z okolia nového mesta. Teraz sa akurát stretávame s mojou sesternicou ktorá je tiež na materskej a chodievali sme spolu von. Ale zato že nemám toľko kamárátiek tak som šťastná so svojou rodinou mame jedno dieťa zdravé a teraz čakáme druhé a mi s priateľom si rozumieme ja som síce tiež veriaca ale nie sme zobraný ale tam sú aj iné problémy prečo sa nemôžeme zobrať ale my dvaja si veľmi rozumieme a som šťastná aj bez kamarátov.

0silvia0
13. mar 2015

@simik14 no to je ten problém, potrebuješ zo seba vydávať, aby sa ti uľavilo. Priznám sa, mňa takíto ľudia tiež otravujú, čo potrebujú sebe uľaviť a ich problémy zosypať na mňa. Ja pred takýmito ľuďmi tiež prchám, pretože ma neskutočne psychicky vyčerpávajú. Základom je pravidlo, aby si sa naučila skôr počúvať. Ľudia nemajú radi kvakotajúce osoby, ktorým sa ústa nezastavia, lebo nevedia dusiť v sebe svoje problémy a potrebujú ich niekomu povedať. Ľudia majú radi pokojných poslucháčov, ktorí vedia počúvať a prejavujú skutočný záujem o svojho spoločníka. Takže skús pri najbližšom stretnutí s nejakou osobou pýtať sa ako sa má tá osoba, čo má nové, ako sa jej darí a tie svoje problémy na chvíľu potlačiť do úzadia, poprípade ich dávkovať veľmi opatrne, aby si nimi svojho spoločníka neotrávila.

eeffka
13. mar 2015

@simik14 si otravna, preto zdrhaju kym sa da... 😖

simik14
autor
13. mar 2015

@eeffka cim otravna ?

krissy1
13. mar 2015

mam vela kamaratok,ale najlepsiu priatelku,ktorej verim len jednu..
Mam svoju rodinku a ked potrebujem vystacim si aj s tou jednou...

moonlight1210
13. mar 2015

@simik14 nespominaj ludom boha. toto kazdy berie natolko sukromne, ze mu vadi, ak niekto boha zacne montovat do bezneho zivota.
ak to robit chces, musis si hladat priatelov z rovnakym zanietenim.
alebo si to dovol, az ked budes s niekym doverna kamaratka a bude chapat, ze toto je tvoja sucast.

skus ludi pocuvat a hladat takých, s ktorými si mas co povedat.
ak ludia vycitia istu formu vtieravosti, resp. snahy nadviazat kontakt, aj ked neprejavili zaujem, cuvnu.

bud sebou. tak sa na teba namotaju taki, co su ti podobni. bude vas spajat viac, nez napr. to, ze chodíte do tej istej prace.

ak v rozhovore vycitis, ze zaujem klesa, ukonci rozhovor. nesnaz sa ho umelo predlzovat. ani v buducnosti sa nan snazit zas nadviazat.
daj tym ludom priestor, aby sa sami rozhodli. sami prejavili zaujem.
ver tomu, ze zo zdvorilosti s tebou prehodia aspon par slov. ked budes podobne zdvorila, mozete si postupne vybudovat celkom priatelsky vztah. aj ked asi nebude nijak hlboko doverny.

a zalezi aj na sposobe vyjadrovania, podavania informacii.
niekto ma sklon obsirne vysvetlovat - to vie ubijat.
niekto zase sa neudrzi a v kazdom rozhovore to vie zvrtnut na svoje problemy, svoje zaujmy.
niekto sa hned zacne spravat prilis doverne.
niekto ma sklon pristupovat k druhej osobe co najblizsie - tlaci sa jej do osobnej zony. horsie, ked ma sklon sa jej dotykat - chytat za rameno a pod.
atd.

miadi
13. mar 2015

@simik14 ja som pre teba mala velmi dlhu spravu a ked som si precitala ze cakas dvojicky a v 8tt by si nemala sancu vediet pohlavie ...nemam rada ked ludia klamu. Na anonymitu ti staci vymysleny nick a nedas tam odkial si nic osobne netreba vymyslat dvojicky..nemusela si dat nic o tom ci mas deti nemas cakas necakas..
takze mozno robis chybu ked klames v malickostiach?
chapem ze ak mas zlu skusenost chces filtrovat co zdielas ale to sa da aj bez vymyslenych dvojiciek .

moonlight1210
13. mar 2015

@simik14
nevymyslaj si, neprikrasluj - pokial nemas top pamat na to, co si komu povedala a nepovedala.
inak ta pristuhnu.
prihody sa daju porozpravat vtipne tym, ze trochu vyperlickujes pointu, ale nesmie sa to prehnat. skor treba vediet prihody spravne gradovat.

pocuvaj ludi, vacsinou sami naznacia, co ich bavi a zaujima. hovor s nimi o tom - skvele temy: domaci maznacik a deti. tam ma kazdy tolko zazitkov a milych spomienok, ze si rad pokeca.

maj konicky - spoznas rovnako naladených ludi, budete si mat o com povedat.

pamataj si, co ti ludia hovorili - budes mat kde v buducnosti nadviazat.

nauc sa aktivne pocuvat. nestaci len pocuvat. s dobrym posluchacom sa kazdy rad porozprava.

uc sa rozhovor moderovat - vediet zasiahnut don bez toho, aby to bolo okate, nasilne.

na zaciatku si vymienaj s ludmi len vseobecne prijatelne temy a informacie. svoje sukromie si nechaj na neskor (dalsi raz, ak sa este stretnete).

rozhovor by mal byt pre teba aj o nacerpani dobrého pocitu, ze si sa niekym dobre pobavila aj o kadecom a vlastne o nicom. nemal by pre teba byt dobry rozhovor len ten, v ktorom si sa vyrozpravala zo svojich zlych pocitov.

nebud prilis negativna, ani pozitivna. jedno i druhe ludi odpudzuje. negativizmus ubija, pozitivizmus znechucuje. potrebuju mat pocit, ze si clovek s chybami ako oni.

v najhorsom vyhladaj pychologa a porozpravaj sa s nim tak, ako sa rozpravas bezne s ludmi. nesnaz sa hrat formu. mozno ti bude vediet na konci povedat, kde robis chyby.

timea7
13. mar 2015

@simik14 inak si v ôsmom týždni a ani nie pred dvomi si tu zháňala tabletky na zväčšenie poprsia....už v ôsmom týždni vieš, že budeš mať chlapca a dievčatko.....sa fakt musíš nudiť 😝 😝 😝 😝 😝 😝 😝 Chyba bude asi v tom, že nie všetko, čo povieš je pravdou....stačí si mrknúť iné témy tebou založené, v ktorých si odporuješ.....

simik14
autor
13. mar 2015

Uz som to vysvetlila ze nemusi hned kazdy vsetko vediet ... a tie dvojicky tuzim mat preto prave toto ... ak uz ,,

simik14
autor
13. mar 2015

@moonlight1210 nie som ten typ co sa zdoveri cloveku ktoreho sotva pozna ale nepisala som ze neviem nadviazat kontakt len to ze to obvykle nekvitne dalej ... poznam tolko problemov tolkych ludi a snaxila som sa im pomoct aj napriek tomu ze som to osobne neprezila a proste potrebujem aj ja poradit od dakoho nie som dokonala a zrazu tu nikto neni ... kym im mam co dat tak som dobra a jak ja neco chcem som nic

moonlight1210
13. mar 2015

@simik14 "snazila som sa im pomoct" - takze sa s tebou bavia, len kym ty pocuvas a pomahas? teda aj niekolkokrat? nie len raz?

neviem - to je nejake divne.

keby to bolo tak, ze po prvom kontakte, alebo dvoch, viac nejavia zaujem, tak sa da povedat, ze robis niekde v priebehu toho chybu. mozno sa moc natiskas s radou a pomocou. vacsina ludi aj tak nechce radu, len sa vykecat. aspon nie od niekoho, koho teraz spoznali. pokial to nie je psycholog, ktorého cielene pre tento ucel vyhladali (tam zas ocakvaju zazraky po prvom sedeni). radu prijmu najcastejsie od najblizsich dovernych ludi.
mozno naopak vela ocakavas naspat.

ale pride mi divne, ze narazas len na ludi, co ta nasledne odmietnu.
bud si vyberas typy, co take povahovo su alebo neviem.
neda sa stretavat len takýchto ludi.

kedze takto cez net to nevyriesime, lebo ta nepozname osobne a nie je tu nikto, kto by ta opisal z pohladu tej inej osoby, myslim, ze by bolo fajn kontaktovat nejakého psychológa. aby ta vypocul a povedal, ti kde asi robis chyby v komunikacii, spravani, gestach, reci tela (aj to urobi vela), ktore ludi odstrasia.

ochotu komunikovat este ovplyvnuje vyzor, sposob obliekania, hygiena (nehovorim, ze zrovna toto zanedbavas, neber to osobne, ale aj toto niektori ludia jednoducho zanedbavaju a potom sa divia, mali sme takého kolegu v byvalej praci. ale on mal aj styl komunikacie specificky, co ta hned odradilo dalej pokracovat).
styl humoru, zmyslania, zivotny styl, ...
a prvy dojem. aj ked sa hovori, ze netreba nan dat, moze byt dobre zahrany, alebo nechtiac zbabrany, aj tak vacsina ludi ta bude hodnotit prave podla neho.

simik14
autor
13. mar 2015

Proste mala som kamaratku asi dva roky sme sa spolu bavili chodili sme kazde rano spolu do skoly mozno aj pol hodiny peso tak sme kecali kecali ked mala zlu naladu potrebovala sa vyhovorit a chcela aj rady bo sa pytala co by som robila ja a pod aj sme chodili mimi skoly spolu von.na chatu a tak ... v skole sme spolu sedeli chodili sme spolu nakupovat a nic sa nestalo naraz mi uz rano nevolala ze kedy po nu pridem ze ideme do skoly bo vzdy sme mali hodiny inak a sme sa stretavali aj tak rano ... raz som ju cakala pod bytovkou volam jej kde je zmeskala som pre nu do skoly a naraz pozeram ona sedi s druhou nasou spoluziackou bavia sa veselo a ani pozdrav anni vysvetlenie nic ... tak kde mohla byt chyba (podotykam nie je to v tom ze sme si prebrali frajera mali sme uplne rozdielny typ to nukdy nehrozilo) vedela aj to ze som krestanka a nebavili sme sa o tom nikdy poznali sme navzahom svoje povahy parkrat sme sa povadili jak kazde kamaratky a naraz mnou opovrhovala dodnes neviem co sa stalo take ...

lilianalieska
13. mar 2015

@simik14 asi si našla lepšiu. Alebo si ju dusila už len tým, že si bola na ňu moc naviazaná/upnutá. Ťažko radiť keď človek osobne nepozná...

timea7
13. mar 2015

@simik14 ty si takto normálna? Túžiš mať dvojičky, tak si napíšeš do profilu, že ich čakáš? Už ti minulo dvanásť rokov?????? 😕 😕 😕 😕 😕 Dievča zlaté, v klamstve si prvá trieda. Svojich priateľov som nikdy neposudzovala podľa ich vzdelania, postavenia, výzoru...ale podľa toho, ako som sa v ich spoločnosti cítila a či sú to ľudia, na ktorých sa môžem v prípade potreby obrátiť. Ale čo neznášam a čo by som nikomu netolerovala, je vymýšľanie si somarín, aby bol ten druhý zaujímavý.

mala_hobitka
13. mar 2015

@simik14 Takto tazko povedat. Z okolia mozem povedat ze bud sa pohybujes medzi ludmi s ktorymi mas malo spolocneho alebo niecim ludi odradzas. Poznam napriklad jedno dievca ktore tiez ma malo priatelov, skor ma len znamych. Problemom je to ze je neskutocn negativna, neustale sa stazuje, neda sa ju povzbudit lebo na vsetko reaguje negativne. Najlepsie by bolo keby si sa niekoho v okoli spytala kde je problem.

tanitta
13. mar 2015

... charizma.... ja to beriem i z mojho pohladu hned ma bud clovek zaujme alebo mi nesadne.a popritom to nemusi byt zly ci iny clovek proste v nieco je co ta druha strana pocitovo neakceputje...a viem to aj dat najavo... i ked nie ze v zlom ale skor takom ze v odstupe.... je ciara... ktoru prekoricim -neprekrocim... takze mozno nieco mas v sebe co druha strana "nedokaze spracovat" aj ked to myslis dobre a robis to ako najlepsie vies....

moonlight1210
14. mar 2015

Takže ty si cca ZŠ alebo SS. A Teraz pravdu: vsetko co tu hovoris, su skusenosti zalozene na tej jednej kamoske a pár dalších kontaktech s inymi spoluziakmi?

simik14
autor
14. mar 2015

Milujem ked sa dakto ohana ako nenavidi klamstva ako miluje cestnost a poctivost a podla zatajenia sa v profile nadobro odsudi cloveka ... neohanaj sa pravdovravnostou neexistuje clovek ktory si nevymysla ... pozri sa sama do svojho svedomia kolkokrat si dneska nieco prikreslila alebo zatajila alebo vymyslela ... uprimne ... odpoved ani raz nie je pravdou ... sme ludia a v klamani sme doma vedci povedali ze denne vypustime z ust niekolko desiatok lzi ... nehovor o klamstve ako o niecom co sa ta netyka ani ta nemusim poznat a viem ze klames .. a ak nie tak nejaku inu chybu urcite mas

simik14
autor
14. mar 2015

@mala_hobitka myslim ze negativita to nebude skor nieco ine ... ono ked som chodila do skoly mala som ine zaujmy ako spoluziaci ale zas v robote sme si s viacerymi padli no odstahovala som sa za manzelom a som tu sama prakticky az na par ludi co sa aj stretavame ale zeby s dakym sme mali az doveru to v malocom