Keď 38-ročný chlap býva stále s rodičmi
Zdravím …Chcela by som sa opýtať čo si myslíte o tom že chlap v 38 rokoch stále býva s rodičmi …Zoznámila som sa s takým chlapom inak je fajn zlatý ale toto ma proste zarazilo a neviem čo si mám o tom myslieť …Niesú chorí ani nič podobné žijú spolu v byte a on nemá ani hypotéku ani nič podobné neplánuje
Vsak sa ho spytaj, preco zije s rodicmi stale. Ak mu prislo zbytocne kupovat a radsej pocka na zenu a spolu kupia, tak to chapem. Ak je mamickar tak zdrhaj. Ty mas svoj byt? Ak ano, tak naco sa obzeras za takymi co nic nedosiahli este.
Ak mu to tak vyhovuje aj jeho rodičom, prečo nie? Ak je sám a pendluje medzi prácou a hobbies tak mu možno ten priestor ani nechýba, cena hypotéky je vysoká, do toho elektrina, kúrenie, strava, možno chce pomáhať rodičom. Práca je v dnešnej dobe tiež nestabilná, jedného dňa je a druhého dňa je človek späť na Profesií a posiela dvadsať životopisov denne.
To nie je chlap ale chlapec
@chiliangel no mňa by veru neoslovil... ja to beriem ako fakt, že ak je človek životaschopný, tak vo vek 38 rokov má svoje bývanie. alebo (to nespomínaš, či áno alebo nie) má minimálne zainvestované, hoci býva u rodičov, ale niečo vlastní-prenajíma. vnímam to ako prejav zodpovednosti, že nepreflákal všetky peniaze, ktoré možno 20 rokov zarábal (preflákal? pýtala si sa ho, či má niečo našetrené? alebo či prenajíma nehnuteľnosť?). tieto informácie dosť chýbajú. ak však býva u rodičov a nemá ani fuka, pre mňa by to bola okamžitá stopka.
@chiliangel ja neviem za mna to je take ze "nedospel" ale okolností mozu byt rozne, treba sa spýtať
a ma surodencov?
Najlepšie ak sa spýtaš a budeš vedieť. Viacero dôvodov si viem predstaviť prečo takto žije ale úprimne si povedzme, 38 ročný slobodný chlap žijúci u rodičov nemajúci vlastné bývanie a ani ho neplánuje asi vieme aký typ chlapa to bude, prečo nemá vlastné bývanie a aj prečo je ešte slobodný. Ale možno mu krvdím. A len jedna otázka k tomu, že hypoteku ani neplánuje. Znamená to to, že keby ste náhodou vo vážnom vzťahu tak sa z rodičovského bytu nepohne alebo iba momentálne neplánuje nič kupovať?
nie kazdy zaraba tolko aby mohol utiahnut hypoteku ... platit podnajom cudzim ak moze usetrit je financne lepsie.. mozno zil s priatelkou a nevyslo to ... ano je to red flag,ale pri dnesnych cenach aj normalna vec... treba sa spytat jeho skor ako zacnes odsudzovat
Tak asi takto. Tiez mam manzela ktorý takmer do 40 r.byval s rodičmi.
Po prvé, mali rodinný dom a mal na poschodí svoju izbu, mala na dvore psa, mal od nich bližšie do práce, prečo by mal čas tráviť sam a v byte niekde, ked moze mat stale spoločnosť, dom im zveladoval, pomáhal. Bez problémov sa za mnou odsťahoval dokonca do zahraničia.
Ešte nejaké otázky?
Po prvé, mali rodinný dom a mal na poschodí svoju izbu, mala na dvore psa, mal od nich bližšie do práce, prečo by mal čas tráviť sam a v byte niekde, ked moze mat stale spoločnosť, dom im zveladoval, pomáhal. Bez problémov sa za mnou odsťahoval dokonca do zahraničia.
Ešte nejaké otázky?
@anonym_f57c1d
ano . Vytvaral si za to obdobie velmi lacneho byvania systematicky majetok a myslel na dochodok? Ak nie tak je velmi nezodpovedny
Je to gambler a/alebo smažka, ktorý všetky peniaze prehral alebo prefetoval. NEBRAŤ!
@chiliangel na začiatku asi odpovede nedostanes, ale zaujímalo by ma, či má niekde kúpený svoj byt (a prenajíma ho), alebo ci si aspoň nasetril na polovicu bytu.
Podľa mňa veľa záleží na okolnostiach. Ak vychádzajú všetci v pohode, nemá dôvod utekať z domy a rodičom to nevadí? Kde je napísané že každý dospelý jedinec je povinný sa odsťahovať od rodičov?
Ale určite by som nechcela chlapa ktorý v 38r býva s rodičmi a nená ani prd. Nie kvôli peniazom, ale kvôli jeho nezodpovednemu znyslaniu. V takom veku pri takmer beznakladovom živote by mal mať už splatenú hypotéku.
@chiliangel to akože nikdy nebýval so ženou? Nemal nikdy vážny vzťah? Či sexovali v detskej zatiaľ čo jeho mama piekla vedla koláče? 🤭
Ešte nejaké otázky?
@anonym_f57c1d to ze sa za tebou bezproblemov odsťahoval je akože nejaká výhra? Ved nemal tu co nechať, nemal nič. A v zahraničí už niečo ma? Alebo keď sa vráti tak opäť skončí v detskej izbe?
@chiliangel Neriad sa radami týchto cudzích žien, nevedia o vás dvoch nič. Ak si rozumiete, a je normálny, všetko je v poriadku. Nemysli na majetky muža. Ak je normálny, inteligentný, všetko si spolu viete zabezpečiť. Takto je to aj lepšie keď ešte nem nič, pretože si môžete budovať domov spoločne, postupne.A dnes je pre mladých ľudí ťažká doba čo sa týka samostatného bývania. Aj keby mal nejaké majetky to by nikdy nebolo tvoje, tak načo sa do toho vôbec starať.
@anonym_f57c1d to ze sa za tebou bezproblemov odsťahoval je akože nejaká výhra? Ved nemal tu co nechať, nemal nič. A v zahraničí už niečo ma? Alebo keď sa vráti tak opäť skončí v detskej izbe?
@simona20201309 Nádych hlboký jeden, dva, tri, štyri, päť, šesť... zadrž dych na jeden, dva, tri, štyri, päť. Výdych raz, dva, tri, štyri, päť, šesť, sedem, osem. Opakuj dokedy nebudeš cítiť kľud.
Ja mam tiež kamaráta, ma 40 a býva s rodičmi. Je to pohodlnosť . Chodí do práce, ma auto a ranč s koňmi.
@simona20201309 Nádych hlboký jeden, dva, tri, štyri, päť, šesť... zadrž dych na jeden, dva, tri, štyri, päť. Výdych raz, dva, tri, štyri, päť, šesť, sedem, osem. Opakuj dokedy nebudeš cítiť kľud.
@anonym_fc8fdd pomohlo ti to?
Môj brat ma 37 a býva s rodičmi. Naši majú veľký dom, on ma prakticky svoje poschodie, pomáha rodičom, prispieva na domácnosť, normálne pracuje a má aj priateľku. Nevidím na tom nič zlé. Ja som toez pokojnejšia, že naši majú niekoho pri sebe, keďže byvam ďaleko.
@chiliangel že býva v tm veku s rodičmi, by mi až tak neprekážalo, ak to nie je dvojizbový byt, ale majú dosť priestoru a súkromia všetci. Zaujímala by som sa o to, či plánuje vlastné bývanie, ako trávi voľný čas, či má vlastné názory, alebo preberá len názory rodičov, či sa vie o seba postarať, alebo len využíva mama hotel. Nemusí plánovať zatiaľ hypo, možno investuje do fondov, možno má rodina byt, dom po babičke. Poznám zopár mužov aj žien, ktorí nemajú dôvod zatiaľ bývať sami, niektorí majú aj byty, ktoré prenajímajú, príde im zbytočné platiť byt a byť v ňom sami.
Niekto možno nechce žiť sám. Ja si to neviem predstaviť. Žila som s rodičmi kým som sa nevydala.
Vsak sa ho spytaj, preco zije s rodicmi stale. Ak mu prislo zbytocne kupovat a radsej pocka na zenu a spolu kupia, tak to chapem. Ak je mamickar tak zdrhaj. Ty mas svoj byt? Ak ano, tak naco sa obzeras za takymi co nic nedosiahli este.
@cyberk No práve toho sa obávam …Dosť často keď sa o niečom bavíme tak reaguje ,,mamka povedala toto a mamka tamto,, Nevadí mi že majú spolu pekný vzťah ale mám z toho taký divný pocit
@cyberk No práve toho sa obávam …Dosť často keď sa o niečom bavíme tak reaguje ,,mamka povedala toto a mamka tamto,, Nevadí mi že majú spolu pekný vzťah ale mám z toho taký divný pocit
@chiliangel Mamka povedala...no ten je jasny. Este pochopim,ked v dome byva dospele dieta s rodicmi,ale v byte? Kazdy schopny dospely clovek chce sukromie. Toto bude mamanek. Matka ho obskakuje,priputala si ho k sebe a neviem si predstavit,co nastane,ked mamicka zisti,ze ho chces pre seba.
Mne by to vadilo. Presne takto aj môj svagor. Este v 39 byval s rodičmi. Teraz už žije sam, ale len preto ze sa odsťahovali rodicia do domu.
@chiliangel ahoj, aj môj býval s rodičmi do veku 43 rokov, teda nie celkom, asi 6 rokov býval predtým s priateľkou, s ktorou si kúpil spoločné bývanie. Po rozchode išiel k rodičom a bol tam, až kým sme sa nespoznali. Teraz bývame spolu. Má veľmi rád rodičov, ale nie je žiadny maznáčik. Tam to mal pohodlné, bol stále v práci, mama sa postarala. Nič doma veľmi nemusel. Zrazu som mnou varíme spolu, ozehli, povysáva, v záhrade robí, včera mi farbil vlasy napríklad 😃
prečo by mal mať hypo. Možno zdedí byt po rodičoch, možno sú všetci zúčastnení spokojní, možno čaká na svoju budúcu s ktorou si budú spoločne budovať svoje bývanie.
mám susedov kde tiež býva syn s rodinou + jeho rodičia. Rod. dom. Všetci spokojní.
@chiliangel aspoň ťa bude poslúchať🙂)budeš jeho druhá mama
@deti95060810 zdedí byť po rodičoch veď rodičia môžu žiť do 90tky.Casto je za tým, že nedospel, alebo sú rodičia naňho nalipnuti a nedovolia mu dospieť.Dalsia vec pohodlnosť.Potom sa často stáva, že rodičia sa pominú chlap zistí, že má 45r a nevie normálne žiť, nevie si nájsť partnerku.Ine je veľký dom vlastne izby, vlastne fungovanie.Od 30r, ak žijú ľudia s rodičmi a ich život nie svoj vlastný bude tam problém.
Taký človek +-pracuje x rokov mohol mať polovicu hypo splatenu, keď býva doma ,a má nižšie náklady, ale aspoň myslí na budúcnosť.Tvoj syn je tiež ešte doma preto tak reagujes?😄
@anonym_f57c1d
ano . Vytvaral si za to obdobie velmi lacneho byvania systematicky majetok a myslel na dochodok? Ak nie tak je velmi nezodpovedny
@martinmmartin ano vytvaral a teraz už bývame vo svojom

prečo by mal mať hypo. Možno zdedí byt po rodičoch, možno sú všetci zúčastnení spokojní, možno čaká na svoju budúcu s ktorou si budú spoločne budovať svoje bývanie.
mám susedov kde tiež býva syn s rodinou + jeho rodičia. Rod. dom. Všetci spokojní.