icon

Keď 38-ročný chlap býva stále s rodičmi

chiliangel
18. dec 2025

Zdravím …Chcela by som sa opýtať čo si myslíte o tom že chlap v 38 rokoch stále býva s rodičmi …Zoznámila som sa s takým chlapom inak je fajn zlatý ale toto ma proste zarazilo a neviem čo si mám o tom myslieť …Niesú chorí ani nič podobné žijú spolu v byte a on nemá ani hypotéku ani nič podobné neplánuje

anonym_f57c1d
19. dec 2025
@simona20201309

@anonym_f57c1d to ze sa za tebou bezproblemov odsťahoval je akože nejaká výhra? Ved nemal tu co nechať, nemal nič. A v zahraničí už niečo ma? Alebo keď sa vráti tak opäť skončí v detskej izbe?

@simona20201309 áno, máme v zahraničí krásny 5 izb.byt a zdedí aj dom po rodičoch.

maryetta
19. dec 2025

Ono je vsetko o zvyku. Jedno je ze ma s rodicmi ok vztah. Dolezite je ale poznat hranice.
Ani by mi nevadilo ze doteraz byva s nimi. Dolezite je co do buducna. Co chce svoju buducu zenu do toho bytu? Pripadne potom aj deti?

katkazatka
19. dec 2025
@deti95060810

prečo by mal mať hypo. Možno zdedí byt po rodičoch, možno sú všetci zúčastnení spokojní, možno čaká na svoju budúcu s ktorou si budú spoločne budovať svoje bývanie.
mám susedov kde tiež býva syn s rodinou + jeho rodičia. Rod. dom. Všetci spokojní.

@deti95060810 ci su vsetci spokojni nevies. Opytaj sa nevesty. A 38 rocny caka na co? Kde si vodi frajerky? Do izbicky k mame? Pre mna by to bol varovny signal. A cakat na dedicstvo cca 25 rokov? Ufff. Tento bude cakat hladky prechod zo starostlivosti matky do starostlivosti partnerky.

anonym_eb4f25
19. dec 2025

poznam aj dievcat, co maju cez 30 a byvaju z rodicmi...a co...ak im to vyhovuje. Preco by mal byvat sam, platit podnajom. Takto si aspon usetri, pomoze doma rodicom.

anonym_7d26d1
19. dec 2025

Môj keď sa rozišiel s frajerku s ktorou býval,tak sa vrátil k rodičom.mal 35.kamarat sa v 40ke ozenila odišiel z domu, dovtedy býval s rodičmi,vo veľkom dome.ono v tejto dobe to asi nieje nič neobvyklé

loliki
19. dec 2025

@chiliangel a ty žiješ sama vo vlastnom?

zafir01
19. dec 2025
@anonym_57b230

Najlepšie ak sa spýtaš a budeš vedieť. Viacero dôvodov si viem predstaviť prečo takto žije ale úprimne si povedzme, 38 ročný slobodný chlap žijúci u rodičov nemajúci vlastné bývanie a ani ho neplánuje asi vieme aký typ chlapa to bude, prečo nemá vlastné bývanie a aj prečo je ešte slobodný. Ale možno mu krvdím. A len jedna otázka k tomu, že hypoteku ani neplánuje. Znamená to to, že keby ste náhodou vo vážnom vzťahu tak sa z rodičovského bytu nepohne alebo iba momentálne neplánuje nič kupovať?

@chiliangel napr moj stryko mal 38 ked stretol terajsiu zenu . Byval s rodicmi . Chodil casto do zahranicia . Rodicom financoval vuac ,nez je bezne .
Stretol tu pravu . A po dohode sa rozhodli ,ze chcu byvat v dome a nie na byte ako ona bola zvyknuta . Dom postavil za rok z cisto svojich uspor . Bez hypo .

Moj muz mal 26 a byval u rodicov , tiez mi to nevadilo , mal financie na vlastny byt aj hypo by dostal .ale ako povedal ... naco ? Mame pomozem financne .tatkovi okolo domu , chodim na tyzdnovky , na co platit byt na 8 dni v mesiaci co potrebujem niekde prespat .
Tak peniaze investoval do kurzov , rozsireni svojich opravnení , a na stavebne sporenie ( bolo to davno , este sa neinvestovalo ako dnes ) . Ked sme sa spoznali sme sli byvat spolu tam ,kde nam to obom koli praci a zaujmom vyhovovalo a 4 roky po svadbe sme sa stahovali do novostaby ,kde uver tvoril 50% z hodnoty domu.

sevrin
19. dec 2025

@chiliangel lebo muži obyčajne rozmýšľajú inak ako ženy. Veľa z nich spraví dôležité rozhodnutie až vtedy, ak spoznajú ženu, kvôli ktorej chcú zmeniť všetko.
Uvediem jeden príklad, muž sa osamostatnil, kúpil si 4 izbový byt, komplet ho zariadil, hypotéka vysoká. Spoznal ženu, ona do bytu ani zaboha, chce dom. No tak teraz čo s tým, keď byt nechcel predať, navyše zaťažený hypotékou. Keby to vedel, tak by zobral hypotéku na dom a mohlo byť poriešené. No nevydalo, tak sa aj rozišli. Chápeš.
Ten 38 ročný možno len čaká, kedy sa objaví žena, pri ktorej bude cítiť že už je čas na zmenu. A potom dá do toho všetko.

alickapusinka
19. dec 2025

Tie časy ked si ľudia kupili mladý 20 bývanie su už dávno preč.Sú rodiny na Slovensku ktore maju aj deti a nemaju svoje bývanie lebo im nevyšlo.Obrovske množstvo rodin aj ľudi jednotlivcov pár bezdetný je po prenájmoch aj celý život.Skrátka nevide im to je neistotota s prácou všade sa prepušťa.Vezme si hypotéku na 30 rokov príde o prácu pokiaľ najde niečo iné to trva tak čo by robil s čoho by platil.To že má 38 rokov býva s rodičim to bude ešte horšie vdaka tejto ekonomickej situáci.Načo by kupoval ked je dajme tomu sám nemá nikoho.Teraz už je aj rodinám s jedným dvoma deťmi veľmi ťažko nie ešte slobodnemu.A čo ak chce a nevyšla mu hypotéka.Všetko môže byť.veľmi veľa mladých by chcelo ísť žiť bývať sami ale raz ked im nevide hypotéka tak nič iné im neostava.Pýtala si sa ho že či si planoval alebo planuje niečo kúpiť. A ak áno čo na to povedal.

chiliangel
autor
19. dec 2025
@loliki

@chiliangel a ty žiješ sama vo vlastnom?

@loliki Mám hypotéku na jednoizbák v ktorom aj bývam

danica2711
19. dec 2025

@chiliangel má 38 rokov. Ak doteraz nemal vážny vzťah, takže ostáva u rodičov, je divný. Ak mal a každá zutekala, tak vieš, prečo

anonym_997de4
19. dec 2025

je tam perspektiva, ze sa odstahuje ak si najde zenu? preco neplanuje hypo? so zenou nikdy nebyval doteraz? normalne by som sa spytala narovinu. ale teda ja by som si 38rocneho kona, ktory nevie co je to byvat sam a starat sa o seba sam nevzala ani len za frajera... nebrala by som ho ako perspektivneho PARTNERA. to je proste nezlucielne s mojou mentalitou zivotnou byvat do 38 u rodicov
a tie bachorky co ti tu niektore pisu, ze len caka na tu pravu? :D ano, taku co nahradi jeho mamu jedine :D

mandzula
19. dec 2025

Ak vychádzam čisto zo skúseností zo svojho okolia, ten vplyv bývania u rodičov v dospelosti je nezmazateľný, a to najmä v prípade, že ide o jednu domácnosť. Vidím to v priamom prenose na kamarátke, všetko sa podriaďuje rodičom plus na druhej strane je v mnohých veciach nesamostatná a odtrhnutá od reality bežného života, keďže kým je v práci, doma má navarené, opraté, požehlené. Napriek tomu len počúvam, ako má málo času. Ak si raz nájde partnera, život ju riadne prefacká a ešte sa bude čudovať.

anonym_57b230
19. dec 2025
@zafir01

@chiliangel napr moj stryko mal 38 ked stretol terajsiu zenu . Byval s rodicmi . Chodil casto do zahranicia . Rodicom financoval vuac ,nez je bezne .
Stretol tu pravu . A po dohode sa rozhodli ,ze chcu byvat v dome a nie na byte ako ona bola zvyknuta . Dom postavil za rok z cisto svojich uspor . Bez hypo .

Moj muz mal 26 a byval u rodicov , tiez mi to nevadilo , mal financie na vlastny byt aj hypo by dostal .ale ako povedal ... naco ? Mame pomozem financne .tatkovi okolo domu , chodim na tyzdnovky , na co platit byt na 8 dni v mesiaci co potrebujem niekde prespat .
Tak peniaze investoval do kurzov , rozsireni svojich opravnení , a na stavebne sporenie ( bolo to davno , este sa neinvestovalo ako dnes ) . Ked sme sa spoznali sme sli byvat spolu tam ,kde nam to obom koli praci a zaujmom vyhovovalo a 4 roky po svadbe sme sa stahovali do novostaby ,kde uver tvoril 50% z hodnoty domu.

@zafir01 ja súhlasím. Preto som sa pýtala či si nechce momentálne hypotéku alebo nechce vôbec vlastné byvanie s partnerkou lebo chce byť pri maminej sukni. Potom treba robiť závery.

chiliangel
autor
19. dec 2025
@anonym_997de4

je tam perspektiva, ze sa odstahuje ak si najde zenu? preco neplanuje hypo? so zenou nikdy nebyval doteraz? normalne by som sa spytala narovinu. ale teda ja by som si 38rocneho kona, ktory nevie co je to byvat sam a starat sa o seba sam nevzala ani len za frajera... nebrala by som ho ako perspektivneho PARTNERA. to je proste nezlucielne s mojou mentalitou zivotnou byvat do 38 u rodicov
a tie bachorky co ti tu niektore pisu, ze len caka na tu pravu? :D ano, taku co nahradi jeho mamu jedine :D

@anonym_997de4
Tak ja keď sa aj niečo konkrétne opýtam tak vyhýbavo odpovie….A príde mi trápne niekedy ako keď sa bavíme o niečom tak stále ,,mamky sa opýtam alebo už sa ponáhľam lebo mamka ma čaká s večerou a podobne

anonym_9aa156
19. dec 2025

@chiliangel

kolko mas rokov ty?

mne blikaju kontrolky v bruchu aj v zadku, aj za teba.

po a - v strednom veku - ano uz je to stredny vek - mavaju ludia obvykle rodinu, deti, dlhsi partnersky vztah, aspon nieco vybudovane - on ma vybudovanu zavislost na mamke a pohodli
po b - si ochotna takeho stareho capa pretvarat na nieco, cim asi nikdy nebude? normalny zodpovedny fungujuci partner, ktory ma so zivotom dake plany?
po c - hypoteku neplanuje? ma teda asi hotovost na kupu bytu, kde by ste sa mohli spolu prestahovat dufam, vyzisti este predtym ako mu zakyvas papa

nic z toho, co si tu napisala, ma nepresvedcilo, aby som sa este niekedy vobec pozrela jeho smerom 🙂

anonym_9aa156
19. dec 2025
@chiliangel

@anonym_997de4
Tak ja keď sa aj niečo konkrétne opýtam tak vyhýbavo odpovie….A príde mi trápne niekedy ako keď sa bavíme o niečom tak stále ,,mamky sa opýtam alebo už sa ponáhľam lebo mamka ma čaká s večerou a podobne

@chiliangel ze mamka ma caka s vecerou - ty vole....

mandzula
19. dec 2025
@chiliangel

@anonym_997de4

@chiliangel Vyzerá, že je to mamánek, s takým ťa nič dobré nečaká. Už keď od dospelého chlapa počujem slovo "mamka", je mi mdlo.

luccija
19. dec 2025

@chiliangel chlapi rozmýšľajú inak ich nesuri čas kvôli deťom, viac sa prispôsobia a veľa je rado, že sa maminka postará.Zeny chcú skôr svoje "hniezdo".Iné je, ked už býval so ženou nevyšlo to, alebo dlho študoval nás známy sa vrátil po veľa rokoch zo zahraničia a tiež býval doma do 36 r, ale on bol chvíľu tu, chvíľu v zahraničí každý prípad je iný.Ak bol iba doma a ani nemal snahu odísť niečo vymyslieť tak by som bola obozretna.

brontofuz
19. dec 2025

preco by sme mali napisat co si onom mas mysliet? pokial snim nic neriesis tak naco nad tym rozmyslas? a pokial snim nieco chces riesit tak to rieš snim

anonym_bacdae
19. dec 2025

Môj brat žije s rodičmi vo veľkom dome. Oni už nepracujú, pomáha im. Nevidím dôvod, aby naši boli sami v dome s prázdnymi izbami a on sám v nejakom prenajatom byte. Sú rodiny, kde mladí bývajú s rodičmi aj s vnúčatami - to je v poriadku? aký je v tom rozdiel? skôr by som riešila jeho pripútanie k matke. Podľa toho, čo píšeš, to bude asi väčší problém, než spoločné bývanie ako také.

mandzula
19. dec 2025
@anonym_bacdae

Môj brat žije s rodičmi vo veľkom dome. Oni už nepracujú, pomáha im. Nevidím dôvod, aby naši boli sami v dome s prázdnymi izbami a on sám v nejakom prenajatom byte. Sú rodiny, kde mladí bývajú s rodičmi aj s vnúčatami - to je v poriadku? aký je v tom rozdiel? skôr by som riešila jeho pripútanie k matke. Podľa toho, čo píšeš, to bude asi väčší problém, než spoločné bývanie ako také.

@anonym_bacdae Problem moze nastat vtedy, ked si niekoho najde a stale bude nezdravo priputany k rodicom. Dalej vtedy, ked ma doma komplet servis mama hotela a potom zisti, ze v partnerskom zivote to tak nefunguje. A, samozrejme, ja chapem, ze ste vsetci surodenci stastni, ze sa dalsi surodenec stara o rodicov a vam tym odpada starost. Vidite to vsak len z jednej strany, z druhej to potom zbada potencialny partner hotelaka, ktory sa casto odmieta odstahovat a nevie budovat vztah partner - partner, lebo dospely zivot stale zije v nastaveni rodic - dieta, kde platia ine pravidla.
A k tomu druhemu, co pises - je tu kopa tem, ktore nasvedcuju tomu, ze v poriadku to vacsinou nie je.

chiliangel
autor
19. dec 2025
@brontofuz

preco by sme mali napisat co si onom mas mysliet? pokial snim nic neriesis tak naco nad tym rozmyslas? a pokial snim nieco chces riesit tak to rieš snim

@brontofuz Chcela som len vedieť názory iných žien….Veď kto nechce nech sa nevyjadruje takže tento kamentár je úplne zbytočný

chiliangel
autor
19. dec 2025
@anonym_9aa156

@chiliangel

kolko mas rokov ty?

mne blikaju kontrolky v bruchu aj v zadku, aj za teba.

po a - v strednom veku - ano uz je to stredny vek - mavaju ludia obvykle rodinu, deti, dlhsi partnersky vztah, aspon nieco vybudovane - on ma vybudovanu zavislost na mamke a pohodli
po b - si ochotna takeho stareho capa pretvarat na nieco, cim asi nikdy nebude? normalny zodpovedny fungujuci partner, ktory ma so zivotom dake plany?
po c - hypoteku neplanuje? ma teda asi hotovost na kupu bytu, kde by ste sa mohli spolu prestahovat dufam, vyzisti este predtym ako mu zakyvas papa

nic z toho, co si tu napisala, ma nepresvedcilo, aby som sa este niekedy vobec pozrela jeho smerom 🙂

@anonym_9aa156
Mám 30 rokov a po 2 dlhších nevydarených vzťahoch som bola rada že som konečne našla dobrého chlapa ale toto mi príde dosť problém preto som chcela vedieť názory

mandzula
19. dec 2025
@chiliangel

@anonym_9aa156
Mám 30 rokov a po 2 dlhších nevydarených vzťahoch som bola rada že som konečne našla dobrého chlapa ale toto mi príde dosť problém preto som chcela vedieť názory

@chiliangel V prvom rade by som riesila jeho plany do buducna. Ak v nich bude mamka, mamka a este raz mamka, byvanie s rodicmi a ich potreby, nema to vyznam.

anonym_9aa156
19. dec 2025
@chiliangel

@anonym_9aa156

@chiliangel mne staci ta jedna veta, ktoru si pridala neskor
keby mi chlap povie, ze sa odo mna ponahla prec, lebo ze ho mamka caka s vecerou, v tom okamihu by mi bolo jasne, kde je moje miesto ako novej potencialnej partnerky - na druhom mieste
rozum do hrsti dievca zlate a nohy na plecia

lakebabe
19. dec 2025

@chiliangel podľa mna v takom veku by mal mat aspon dost nasporene na začiatok na nejakú zálohu za byt ked uz býva u rodičov alebo mohol mať zatiaľ byt na hypo ktorý mohol dat do prenájmu kým niekoho nestretne. Je to dosť vysoký vek na to čakať na niekoho koho stretne a budovať spolu. Pri týchto cenách realit ako stúpli za posledné roky a hypo ktorú po 40tke je uz aj problém dostať u niektorých je to také pohodlne. Keby mali dom ze ma svoje poschodie, ale byt kde nemas súkromie je o niečom inom. Doteraz kam vodil priateľky do detskej izby?

anonym_9aa156
19. dec 2025
@mandzula

@anonym_bacdae Problem moze nastat vtedy, ked si niekoho najde a stale bude nezdravo priputany k rodicom. Dalej vtedy, ked ma doma komplet servis mama hotela a potom zisti, ze v partnerskom zivote to tak nefunguje. A, samozrejme, ja chapem, ze ste vsetci surodenci stastni, ze sa dalsi surodenec stara o rodicov a vam tym odpada starost. Vidite to vsak len z jednej strany, z druhej to potom zbada potencialny partner hotelaka, ktory sa casto odmieta odstahovat a nevie budovat vztah partner - partner, lebo dospely zivot stale zije v nastaveni rodic - dieta, kde platia ine pravidla.
A k tomu druhemu, co pises - je tu kopa tem, ktore nasvedcuju tomu, ze v poriadku to vacsinou nie je.

@mandzula do bodky suhlasim

luccys
19. dec 2025
@chiliangel

@anonym_997de4

@chiliangel Este napis, ze o 22:00 ma vecierku a "mamka" potom kontroluje, ci spi🤣

mandzula
19. dec 2025
@luccys

@chiliangel Este napis, ze o 22:00 ma vecierku a "mamka" potom kontroluje, ci spi🤣

@luccys A kupuje trenky a ponožky.