Keď 38-ročný chlap býva stále s rodičmi
Zdravím …Chcela by som sa opýtať čo si myslíte o tom že chlap v 38 rokoch stále býva s rodičmi …Zoznámila som sa s takým chlapom inak je fajn zlatý ale toto ma proste zarazilo a neviem čo si mám o tom myslieť …Niesú chorí ani nič podobné žijú spolu v byte a on nemá ani hypotéku ani nič podobné neplánuje
@mandzula
mne nie, mala aom fajn kamosa a tiez hovoril mamka, tak laskyplne 🙂. ALE! Zil v uplne inom regióne, casom si kupil byt, ozenil sa a prisaham ze nie je mamanek 😁😂. Ma vlastny rozum, volu ale drzi sa dodnes hadam par dobrych rad od tej jeho mamky. On he taka fajn vynimka 😉
@svetlonos Vidím tam veľký výkričník najmä v spojitosti so žitím u mamky, to je pre mňa jasné znamenie, že ja by som na prvom mieste nebola, že tam vždy bude tróniť "Mamka".🙄😀
@anonym_bacdae Problem moze nastat vtedy, ked si niekoho najde a stale bude nezdravo priputany k rodicom. Dalej vtedy, ked ma doma komplet servis mama hotela a potom zisti, ze v partnerskom zivote to tak nefunguje. A, samozrejme, ja chapem, ze ste vsetci surodenci stastni, ze sa dalsi surodenec stara o rodicov a vam tym odpada starost. Vidite to vsak len z jednej strany, z druhej to potom zbada potencialny partner hotelaka, ktory sa casto odmieta odstahovat a nevie budovat vztah partner - partner, lebo dospely zivot stale zije v nastaveni rodic - dieta, kde platia ine pravidla.
A k tomu druhemu, co pises - je tu kopa tem, ktore nasvedcuju tomu, ze v poriadku to vacsinou nie je.
@mandzula trošku si ma neodhadla, ale nevadí. My sa s rodičmi vidíme dvakrát do týždňa, nechodíme za nimi iba na Vianoce. Moji rodičia sú aktívni a samostatní sedemdesiatnici, našťastie sa o nich netreba vyslovene starať. A ak to raz bude potrebné, nestrčím hlavu do piesku a nenechám v tom brata samého len preto, že s nimi býva. Ja to vidím skôr z ekonomického hľadiska. Načo platiť dve nehnuteľnosti, kde by býval každý sám? inak tiež volám mamku mamka a ocka ocko, hoc mám 45 ☺️
ruky preč
@anonym_9aa156
Mám 30 rokov a po 2 dlhších nevydarených vzťahoch som bola rada že som konečne našla dobrého chlapa ale toto mi príde dosť problém preto som chcela vedieť názory
@chiliangel
tento chlap je nezlucitelny so sťastnym partnerskym vztahom! On totiz uz zenu ma a tou je mama. Ono na neszastny vztah partner nemusi byt nasilník alebo nevernik, toto je dost vazne manko - mamankovstvo.
Jedna vec je mat pekny vztah s rodicmi, druha je neprestrihnuta pupočna snura.
Ved on mi pride ako prerastene decko.
Po vetach ako musi odist lebo ho mama caka s vecerou by som mu dala s yBohom a popriala pekny zivot - bezo mna.
@mandzula trošku si ma neodhadla, ale nevadí. My sa s rodičmi vidíme dvakrát do týždňa, nechodíme za nimi iba na Vianoce. Moji rodičia sú aktívni a samostatní sedemdesiatnici, našťastie sa o nich netreba vyslovene starať. A ak to raz bude potrebné, nestrčím hlavu do piesku a nenechám v tom brata samého len preto, že s nimi býva. Ja to vidím skôr z ekonomického hľadiska. Načo platiť dve nehnuteľnosti, kde by býval každý sám? inak tiež volám mamku mamka a ocka ocko, hoc mám 45 ☺️
@anonym_bacdae Myslela som to skôr všeobecne, ale fakt je ten, že ten, čo býva u rodičov, si to proste zlizne najviac, jedna vec je navštevovať a pomáhať a iná bývať s nimi a riešiť každodenné starosti - viem, o čom píšem, prešla som si tým. A načo platiť dve nehnuteľnosti? No presne na to, aby sa človek naučil žiť svoj nezávislý život a vytvoril si základ pre budúcu rodinu. Ak o nej neuvažuje, ok, jeho rozhodnutie. Ak má našetrené a počíta s tým, že sa raz osamostatní, to je ten lepší prípad, no fakt je ten, že takýto človek má mnohé stereotypy vyplývajúce zo života s rodičmi tak hlboko zažraté pod kožou, že dostať ich odtiaľ je nadpozemský výkon.
@svetlonos Vidím tam veľký výkričník najmä v spojitosti so žitím u mamky, to je pre mňa jasné znamenie, že ja by som na prvom mieste nebola, že tam vždy bude tróniť "Mamka".🙄😀
@mandzula
no jasne! Ja som odmietla aj byvat v rovnakej dedine o par domov dalej, a teda tiez ta pupocna snura bola este nepretrhnuta 🫣. Teda s jednym mojim ex.
Ale napriklad poznam jedneho extremne dobre - ma 40, byva stale u mamy ale ma svoji firmu, maka ako drak, robi si na seba. Prispieva do domacnosti obcas uvari alebo objedna jedlo. Mamu ma rad, financne ju podpori ale teda taku nehrali aby nejakej priatelke pivedal, ze ho mama caka s jedlom!
A jeho mama je tiez fajn, dokonca bola pocas jeho vztahov objektivna a dohovorila mu, ked pochybil, zastala si tu priatelku jeho.
To je tiez taka vynimka, inak som zasadne priti a ti chkapi su vacsinou neschopni sami existovat ak ziju tak dlho s mamou.
Za mňa finančne negramotný. Už dávno mohol mať polovičku bytu splateného. Mohol ho dať napr. do prenájmu a stále bývať u rodičov. V 38 niekde začínať.
38 ročný u rodičov, za mňa neschopák, a mamičkin cecok, vyciciavač, utekaj kým je čas
@cyberk No práve toho sa obávam …Dosť často keď sa o niečom bavíme tak reaguje ,,mamka povedala toto a mamka tamto,, Nevadí mi že majú spolu pekný vzťah ale mám z toho taký divný pocit
@chiliangel že " mamka povedala" ty vole sila. To je proste masaker.
@cyberk No práve toho sa obávam …Dosť často keď sa o niečom bavíme tak reaguje ,,mamka povedala toto a mamka tamto,, Nevadí mi že majú spolu pekný vzťah ale mám z toho taký divný pocit
@chiliangel Mamickin cecok
@chiliangel Ja som tiež spoznala môjho manžela keď mal 38 rokov a žil u rodičov. Mal svoju izbu hore v podkroví, som sa k nim prisťahovala a žili sme u jeho rodičov cca 2 roky. Potom sme si kúpili domček na hypotéku.
@anonym_997de4
Tak ja keď sa aj niečo konkrétne opýtam tak vyhýbavo odpovie….A príde mi trápne niekedy ako keď sa bavíme o niečom tak stále ,,mamky sa opýtam alebo už sa ponáhľam lebo mamka ma čaká s večerou a podobne
@chiliangel utekaj, toto je typický mamánek
@anonym_bacdae Myslela som to skôr všeobecne, ale fakt je ten, že ten, čo býva u rodičov, si to proste zlizne najviac, jedna vec je navštevovať a pomáhať a iná bývať s nimi a riešiť každodenné starosti - viem, o čom píšem, prešla som si tým. A načo platiť dve nehnuteľnosti? No presne na to, aby sa človek naučil žiť svoj nezávislý život a vytvoril si základ pre budúcu rodinu. Ak o nej neuvažuje, ok, jeho rozhodnutie. Ak má našetrené a počíta s tým, že sa raz osamostatní, to je ten lepší prípad, no fakt je ten, že takýto človek má mnohé stereotypy vyplývajúce zo života s rodičmi tak hlboko zažraté pod kožou, že dostať ich odtiaľ je nadpozemský výkon.
@mandzula ty si odišla od rodičov kedy tiež to bolo po 40 tke?😉
A teraz keď s ním dajme tomu budes chodiť a budete si chcieť urobiť pekný víkend t.j sex - tak pôjdete kam? k nemu do izby ? … Dievča, nieje to normalne aj keď to niektoré ženy za normalne Bohužiaľ považujú. Mám pocit, že to sú presne tie ktoré sa potom nasťahujú “hore” do “prerobeného” a vypisujú tu diskusie o svokrách … pouvažuj, či toto chceš …
A teraz keď s ním dajme tomu budes chodiť a budete si chcieť urobiť pekný víkend t.j sex - tak pôjdete kam? k nemu do izby ? … Dievča, nieje to normalne aj keď to niektoré ženy za normalne Bohužiaľ považujú. Mám pocit, že to sú presne tie ktoré sa potom nasťahujú “hore” do “prerobeného” a vypisujú tu diskusie o svokrách … pouvažuj, či toto chceš …
@anonym_66be24 Suhlasim
Poznám 46 ročného chlapa, ktorý žije s matkou vo veľkom dome. Síce býval ďaleko v samostatnej domácnosti s partnerkou, ale vrátil sa žiť k matke a je tam spokojný a tvrdí, že tam má všetko čo k životu potrebuje
Opýtala si sa ho prečo to tak je ?možno má dobrý dôvod a možno sa nechce odtrhnúť od rodičov a to by bol do budúcna problém pre vás
Tak asi sám sa mu neoplatilo brať hypo a nechce vraziť tisícky do podnájmu
Tak asi sám sa mu neoplatilo brať hypo a nechce vraziť tisícky do podnájmu
@sisska96 Problem nie je az tak byvanie s mamou, skor tie reci, ze caka, co "mamka" povie a ze musi ist, lebo ho caka s vecerou...proste ako 10rocny skolak. Pre mna by boli taketo reci absolutne asexualne a ani by mi nenapadlo nieco si s takymto mamankom zacinat.
@chiliangel ked len to je najvacsi problem toho chlapa tak potom nebude taky zly.
Červené kontrolky by mi už dávno blikali! Aby 38 ročný muž nemal ani len investičný byt a žil s rodičmi je maximálne podozrivé a divné. Nie, mňa by takýto chlap nepriťahoval a budúcnosť by som s ním neplánovala.
@chiliangel aj moj brat (30) zije teraz s mamou. Byval aj sam, ale kedze je ona sama a on nema nikoho, tak preco nie? Pokial ma chlap vsetkych 5 pokope ja nevidim problem.
@chiliangel tak ho vezmi k sebe
Je to gambler a/alebo smažka, ktorý všetky peniaze prehral alebo prefetoval. NEBRAŤ!
@anonym_66a04b tak toto je riadna blbosť
@chiliangel po rozchode s byvalou ona ostala byvat v nasom byte kedze bolo to jej rodne mesto. Financne sme sa vyzsporiadali. Nastahoval som sa k rodicom lebo nechceli aby som isiel do podnajmu. Nech nasetrim este kym premyslim ako dalej a kde kupim byt/dom. Otec kamionista, ja som chodil na 4smeny, venoval som sa konickom. Doma som bol minimum. Po 8 mesiacoch uz som byval s manzelkou v podnajme, po roku sme kupili dom. Velmi dvolezite su informacie ako zil doteraz.
@anonym_997de4
Tak ja keď sa aj niečo konkrétne opýtam tak vyhýbavo odpovie….A príde mi trápne niekedy ako keď sa bavíme o niečom tak stále ,,mamky sa opýtam alebo už sa ponáhľam lebo mamka ma čaká s večerou a podobne
@chiliangel 😂😂😂😂
@chiliangel ak nenasiel tu pravu a ked ju najde planuje spolocne byvanie, tak je to ine, ale veta mamka povedala je uplny red flag.

@chiliangel Vyzerá, že je to mamánek, s takým ťa nič dobré nečaká. Už keď od dospelého chlapa počujem slovo "mamka", je mi mdlo.
@mandzula
mne nie, mala aom fajn kamosa a tiez hovoril mamka, tak laskyplne 🙂. ALE! Zil v uplne inom regióne, casom si kupil byt, ozenil sa a prisaham ze nie je mamanek 😁😂. Ma vlastny rozum, volu ale drzi sa dodnes hadam par dobrych rad od tej jeho mamky. On he taka fajn vynimka 😉