icon

Keď manželské hádky vedú k pochybnostiam o manipulácii

21. sep 2025

Nemam sa komu vyrozprávať preto píšem sem vám. Matke ak aj niečo hovorím tak podľa nej ak ma muž nebije netýra tak nie je dôvod aby som išla bývať dočasne k nej. Ja jednoducho nezvládam mužove dlhé reakcie po hádke. Väčšinou sa nase*rie on na mňa a trvá to strašne dlho.
Včera som sa ho pýtala kedy sa so mnou začne baviť a on nevie. Trvá to už 11 dní a stále nevie kedy ho to prejde.
Som verná manželka,matka oddaná rodine ale obviňuje ma že niekoho mám,čo je úplná hlúposť,toto vyťahuje pri hádke ale naozaj pri každej hádke počúvam toto a ja neviem ako dokázať že sa mýli. Momentálne som evid.na úrade práce. Nájdem si voľné miesto a mužovi to sa nepáči,tam by si zas málo zarobila, tam by si zase ani doma nebola,tu by si nestihla deti vyberať, tady zase veľa prejazdíš peňazí. Momentálne ešte študujem na zdravotníka druhú VŠ a do štátnic je ešte ďaleko. Keď poviem,tak mi nechávaj 400€ na stole a ja budem teda doma nech je o domácnosť aj deti postarané keď sa ti nepáči pracovný čas alebo zarobím málo na skrátený úväzok kvôli štúdiu,tak nie, ani toto sa mu nepáči. Čo sa týka hádky, normálne komunikujem a on len na mňa ty a ty a ty. Naposledy som si to nahrala a počúvala spätne,tak samé ty ty ty ty. Včera som sa už rozplakala úplné zúfalstvo aký je a úplne z neho cítim ako by mu na mne nezáležalo, včera úplne depresívny stav že už je to 11 dní čo sa nebaví aj som mi povedala že to psychicky nedávam, ani neviem kedy naposledy ma objal len tak. Povedala som mu aby so mnou nemanipuloval ale ako čerešňa som sa dozvedela že vraj ja ním manipulujem a nemám na neho používať tieto psychologické triky ( to vraví tiež pri každej hádke pretože mám štátnicu z psychológie)
Ja som už tak zdeptaná že o sebe normálne pochybujem

Strana
z2
autor
21. sep 2025

@anonym_autor povedal mi,že si to mám dať v hlave do poriadku,keď sa ho pýtam ako konkrétne si čo mám dať do poriadku,tak nevie,je ticho

goodidea
21. sep 2025
@anonym_autor

@anonym_autor povedal mi,že si to mám dať v hlave do poriadku,keď sa ho pýtam ako konkrétne si čo mám dať do poriadku,tak nevie,je ticho

@anonym_autor nieje to manipulátor..je to hajzel

autor
21. sep 2025

Ešte si spomínam na túto situáciu, ktorú stále vyťahuje pri hádke. Nechodili sme do kina, mňa celkovo kino neberie. Musí tam ísť ozaj niečo na čo poviem idem. Áno volal ma do kina ale neviem či raz alebo dvakrát. Odmietla som, že má kino nebaví, skrátka vysvetlila som. Neskôr napr o rok a pol išlo v kine niečo čo ma zaujalo ale jeho nie. Šla som s kamoškou a jej mužom. To som počúvala ako jeho som poslala do p*** a s nimi som išla, dokonca mi povedal aj to že vraj som išla s chlapom kamošom so kina. Vravím bol to kamošky manžel a šli obidvaja!
Od tej doby som bola aj s mužom v kine,ale neustále počúvam toto pri hádke, vyťahuje to a vraví mňa si poslala do p***. Hovorím dôrazne, neposlala som ťa do p*** ! Pretože ja nezvyknem takto rozprávať a už vôbec nie s manželom. No nieeee takto si to nepovedala teda. Ale hlavne že pri hádke to stále vyťahuje. Staré veci.

zmrzlinka2021
21. sep 2025

@anonym_autor

On sa nezmení. Nechce sa starať o rodinu, deti. To ako sa správa je neprijateľné. Je len otázka času kedy sa s ním rozvedies.

Nebuď na neho dobrá a už vôbec nie oddaná, ale nebuď ani histerka, nepomôže ti to. Opakuj mu, ticho je tvoja voľba a je to agresivita. Opakuj mu, že je prirodzené, že aj on počas práce musí stíhať deti a domácnosť

zmrzlinka2021
21. sep 2025
@anonym_autor

Ešte si spomínam na túto situáciu, ktorú stále vyťahuje pri hádke. Nechodili sme do kina, mňa celkovo kino neberie. Musí tam ísť ozaj niečo na čo poviem idem. Áno volal ma do kina ale neviem či raz alebo dvakrát. Odmietla som, že má kino nebaví, skrátka vysvetlila som. Neskôr napr o rok a pol išlo v kine niečo čo ma zaujalo ale jeho nie. Šla som s kamoškou a jej mužom. To som počúvala ako jeho som poslala do p*** a s nimi som išla, dokonca mi povedal aj to že vraj som išla s chlapom kamošom so kina. Vravím bol to kamošky manžel a šli obidvaja!
Od tej doby som bola aj s mužom v kine,ale neustále počúvam toto pri hádke, vyťahuje to a vraví mňa si poslala do p***. Hovorím dôrazne, neposlala som ťa do p*** ! Pretože ja nezvyknem takto rozprávať a už vôbec nie s manželom. No nieeee takto si to nepovedala teda. Ale hlavne že pri hádke to stále vyťahuje. Staré veci.

@anonym_autor

To vážne tak vulgárne komunikujete?

autor
21. sep 2025
@zmrzlinka2021

@anonym_autor

To vážne tak vulgárne komunikujete?

@zmrzlinka2021 ja nepoužívam také výrazy a už vôbec nie k blízkemu človeku, manžel tak zvykne rozprávať pri hádke alebo aj bez nej

zmrzlinka2021
21. sep 2025
@anonym_autor

@zmrzlinka2021 ja nepoužívam také výrazy a už vôbec nie k blízkemu človeku, manžel tak zvykne rozprávať pri hádke alebo aj bez nej

@anonym_autor
Úprimne, od neho nečakaj, že sa zmení. Ako staré deti máš?

autor
21. sep 2025
@zmrzlinka2021

@anonym_autor
Úprimne, od neho nečakaj, že sa zmení. Ako staré deti máš?

@zmrzlinka2021 aj keď už bolo všetko ok po hádke resp tichej domácnosti,tak nikdy neprišiel len tak za mnou neobjal ma,ani ma nepritulil ani mi nepovedal mrzí ma to
NIČ
Človek aby sa bál aj niečo oponovať lebo pane bože zas bude tichá domácnosť,pane bože on sa zas nebude so mnou rozprávať 11 dní

anonym_c00992
21. sep 2025

Prečo nepracuješ a čakáš, že o všetko sa postará muž? Prečo čakáš, že matka ťa aj s deťmi príjme s otvorenou náručou a bude sa o vás starať?
Začni sa správať ako dospelá a zodpovedná osoba.

laila22
21. sep 2025

@anonym_autor Nájdi si prácu, takú, ktorá sa páči tebe a bude vyhovovať tebe. Neviem ako veľké máš deti. Tvoj manžel je zakomplexovaný hajzlik, čo si na tebe honi ego. Vykašli sa na neho a začni pracovať na svojej budúcnosti. Jeho výčitky a komentáre jedným uchom dnu a druhým von. Smutné, že tvoja mama ma taký postoj. Tvoj muž sa nezmení. Žiarli, že si šikovná...

laila22
21. sep 2025
@anonym_c00992

Prečo nepracuješ a čakáš, že o všetko sa postará muž? Prečo čakáš, že matka ťa aj s deťmi príjme s otvorenou náručou a bude sa o vás starať?
Začni sa správať ako dospelá a zodpovedná osoba.

@anonym_c00992 nemusí sa o nich starať, ale pomôcť by jej na začiatok mohla, minimálne preto, že je jej dcéra?

anonym_b50609
21. sep 2025
@anonym_autor

@zmrzlinka2021 aj keď už bolo všetko ok po hádke resp tichej domácnosti,tak nikdy neprišiel len tak za mnou neobjal ma,ani ma nepritulil ani mi nepovedal mrzí ma to
NIČ
Človek aby sa bál aj niečo oponovať lebo pane bože zas bude tichá domácnosť,pane bože on sa zas nebude so mnou rozprávať 11 dní

@anonym_c00992 Citala si co pisala? @anonym_autor pracovat chce, ale jej muzovi sa nepaci ziadna praca a stale mu nieco vadi. A preco by mama nemohla pomoct svojej dcere? To naozaj az ked ju zmlati bude dovod dcere pomoct? Aj manipulacie a psychicke tyranie je tyranie, nie len facky a monokle.

laila22
21. sep 2025

Zas ,,múdro,, zmenený názov témy...

anonym_5c5c5d
21. sep 2025

@anonym_autor nikto sa nikdy nezmení! Môj bývalý bol taký urážlivý aj 2 týždne sa so mnou nerozprával, no ešte ma aj bil.
A ja len otázku: ty s ním preboha máš viac detí?

danica2711
21. sep 2025

@anonym_autor no a teraz ešte tú o tom, že pred svadbou to bol milý, láskavý, empatický človek... nie, nebol, ale ty si sa zaňho napriek tomu vydala a ešte s ním mala aj deti. Nuž ale čo už s tým, tak sa chyť rozumu aspoň teraz. Postav sa na vlastné nohy, zamestnaj sa (vykašli sa na to, či sa jemu tvoje potenciálne zamestnanie páči alebo nie, si snáď svojprávna) a len čo to zvládneš, rozveď sa. Život s takýmto magorom si neviem predstaviť, veľmi to ublíži aj deťom

lucimichi
21. sep 2025

@anonym_autor okamžite sa s ním rozíď prosím ťa, je to manipulátor! Aj ja som s takým chodila keď som bola slobodná. Odíď, zachráň sa!

tenerifka
21. sep 2025

@anonym_autor ze sa s tebou nebavi ignoruj, nebav sa s nim ani ty, je to jeho dr.. ta povaha a takto ti vedome ublizuje. Ale tento clovek je uplne nepouzitelny do buducnosti. Zacni pracovat na svojom osamostatneni, v prvom rade si najdi pracu, a vobec to s nim nekonzultuj. V druhom rade presuñ nañho polovicu domacich prac a starostlivost o deti. A hlavne sa prestañ ospravedlñovat za jeho fantasmagorie v hlave, ty nemozes predsa za to, ze jemu zo ziarlivosti hrabe.
No a za tretie zacni rozmyslat nad vlastnym byvanim a rozvodom. Nebude to hned, ale tu ina cesta nie je. Mozno ak budes pracovat, tak bude tvoja mama ochotna pomoct ti, mozno sa teraz boji, ze ta aj s detmi bude musiet zivit, a preto nesuhlasi.
Kazeopadne zacni tou pracou a veci sa pohnu.....

jumama
21. sep 2025

To ze sa s tebou nerozprava x dni je prejav pasivnej agresie ako vysity. Ludia aj ak sa pohadaju, nemaju ist spat pohadani, je jedno kto spravi ten ustretovy krok k zmiereniu. Ale ocividne, ty aj keby si ho spravila, muz ta bude takto trestat tichom. Da sa ho trosku polutovat, zrejme bol takto vychovavany, no zroven je to strasne tazko zmenitelne, zit s takym clovekom su galeje. Nedosanes nikdy cit.

Mas iba dve moznosti:
1. Zostat a hladat si komunitu napriklad podla nejakeho svojho zaujmu, hobby, kde budes ocenena, prijata a proste city, citove naplnennie si privedies stadial. Ale nebudes cakat nic citove od muza, nie je toho schopny. Ak si toto domyslis - asi sipis, ze by z toho boli len dalsie ziarlive vycitky. Cize naco ti taky vztah? U neho laska znamena presne vsetko to ziarlenie a trestanie tichom a ine krute sposoby prevychovavania. Musel by mat ochotu preskumat svoju minulost a zmenit sa a on ocividne nema, ocividne si mysli, ze on je v prave, a vsetci okolo neho chybuju = dalsi priznak narcizmu.
2. Odist.

Ramani Darvasula - ktora lieci pacientov zo vztahov, kde boli narcisticky zneuzivani ma dve knihy: Zostat alebo odist a Nie je to tvoja vina.

ivik4
21. sep 2025

Byt ticho 11dni ? Psychicke tyranie
Magor
Keby si mala pracu, vlastny prijem, ostala by si s nim?

marcellka32
21. sep 2025

Si psychicky aj ekonomicky týraná žena...niečo si o tom naštuduj

minenkaa
21. sep 2025

Ja toto nechapem,prečo si tak nesamostatna a závislá na nom ,však idem do prace a je
Vies aký je a ty ho ešte riešiš,ži teda zatiaľ vedľa neho a je
Jeho aký je nejdem komentovať ,ty potrebujes seba riesit a nie jeho
Ja som toho názoru ,že ak ma človek s niekym inym problém,je to jeho problém ,nie toho druhého a ma si to vyriešiť a nie čakať na zázrak
Tak rieš ty seba s svoje potreby,keď sa treba rozviesť rozved sa,ak treba pracovať pracuj a nečakaj na povolenie

dadis
21. sep 2025

@anonym_autor Ale ved ty od neho nepotrebujes suhlas, aby si vzala nejaku pracu. Prave naopak, aby mal nad tebou mensiu moc, bud co najviac nezavisla. Iba mu oznam, od 1. nastupujen tam a tam, podrobnosti s nim neries...na vsetky ty ty ty vyroky reaguj "dobre". To, co on o tebe hovori, nevypoveda o tebe, ale o nom. Ja osobne neverim, ze sa takyto clovek zmeni. Ty sa mozes zmenit, ze sa ta jeho spravanie nebude dotykat, alebo odides. K obom si vsak potrebujes vybudovat nezavislost.

mk22
21. sep 2025

Nájdi si prácu, začni pracovať, budeš finančné nezávislá.
A úprimne, radsej sama, šťastná a spokojna ako s tvojim idiotom
Nezmení sa, bude to iba horšie.

anonym_a5d301
21. sep 2025

@anonym_autor máš muža nepoužiteľného pre manželstvo. Zober prácu, ktorá ti bude vyhovovať a nepýtaj sa ho na jeho názor, tak či tak sa s tebou nebaví. Keď budeš finančne nezávislá, začni sa pripravovať na rozchod. Jemu nič nehovor, nepýtaj sa ho, kedy sa s tebou začne baviť, ži si svoj život s deťmi, dnes vybehni na výlet nehovor mu nič, nech sa zdúva, koľko chce. Názor tvojej mamy je predpotopný, tvoj muž má toľko mínusov, že jeden by stačil, aby som odišla. Týra ťa psychicky mlčaním, chce ťa mať doma, ale zároveň ti vydeľovať peniaze, je žiarlivý, vulgárny, skôr či neskôr od neho tak či tak odídeš. Čím skôr, tým lepšie pre teba aj pre deti. Mame to takto oznám, ak ti je ochotná pomôcť, budeš jej veľmi vďačná, ak nie, budeš si musieť poradiť sama, ale s ním neostaneš.

earlgrey
21. sep 2025

Veď mu nehovor o žiadnej práci, jednoducho mu oznam, že vtedy a vtedy nastupujem do práce...s deťmi to bude tak a tak...vtedy ich nesieš/vyberáš ty...vtedy ja...rozdel to tak, aby bolo dobre a vybavené...takto čakať, že ti muž povie, ktorá práca ti vyhovuje, to nikdy nebudeš pracovať...a že to nevie ani tých blbých 400 eur dať na domácnosť, tak to je už iný level....zariaď sa sama, podľa seba...

motylik2559
21. sep 2025

@anonym_autor Ahoj autorka, mas doma korunovaneho manipulatorskeho chuja, ked ta takto tresta tichom-a to som este nanho vzhladom na forum napisala slusne. Mam pocit,ze ty sa ho doslova bojis. Nejdes pracovat, lebo jemu sa nepaci prva, druha,....desiata ponuka prace, v kazdej najde cokolvek, preco podla neho nepojdes. Tresta ta tichom dlhu dobu, neospravedlni sa za nic a este aj vulgarne nadava. Kedy sa tento chuj takto zmenil? Ved taketo nieco musel mat v sebe este kym ste neboli manzelia, ci? No ale pozri, skus to trestanie tichom premenit na vyhodu pre teba, lebo cim viac on vidi,ze ta to stve,ze sa s tebou nebavi, tym viac mu ukajas to jeho ego a tesi sa z toho. Takze bud rada,ze sa s tebou nebavi, vzdy lepsie ako takeho chuja pocuvat,ze? normalne si rob doma svoje, nedaj mu pocitit,ze ta to stve...ked pojde v radiu pekna pesnicka este si ju aj spievaj, s detmi sa smejte, bud max v pohode ako sa len bude dat. Neboj on ked zisti, ze ta to jeho ticho absolutne netrapi, tak ho to velmi rychlo prejde😄Das mu jasne najavo, ze nema nad tebou taku moc ako si on mysli. Neviem kolko rokov maju tvoje deti, ale ked mas tu moznost do prace chod. Zamerne si skus vybrat pracu, aby si ich stihala vyzdvihnut do skolky/skoly a ked bude mat pindy, tak povedz,ze po deti budes stihat a ostatne ho trapit nemusi. Myslim si,ze je to aj dost velky ziarlivec a na to sa priprav, lebo taky vedia robit zo zivota peklo-zial, ale k tomu keby doslo mas jasny dovod na to, aby si konecne odisla a snad by ta uz aj matka prijala a ked nie, odkladaj si z toho co zarobis na nejaky podnajom, kam s detmi pripadne pojdes. Ja osobne by som s takymto degesom nebola uz ani minutu, ale neviem ake mas moznosti ty, aby si odisla...asi budes musiet chvilku vydrzat kym co-to nasetris. Takze ako prve pories tu pracu. On ti nema co rozkazovat, ktora je alebo nieje pre teba vhodna, len tu pracovnu dobu aby si mala kvoli detom taku. To kolko tam zarobis jeho do toho prt, vzdy lepsie nabrat dalsiu skusenost, zaclenit sa do kolektivu, vypnut hlavu od toho idiota nez byt doma a pozerat sa na jeho tupy ksicht😄Hlavu hore, kvoli sebe aj kvoli detom...ked sa ti vsetko postupne podari, tak este ty aj tvoje deti mozete prezit pekny zivot bez emocionalneho impotenta na krku. Drzim ti palce🍀🍀🍀

januska12323
21. sep 2025

Ticho je to najlepšie čo sa ti mohlo stať. Či radšej nadávky? Mamu do toho neťahaj, vybrala si si ho úplne dobrovoľne a dobrovoľne s ním ostávaš a necháš si nadávať. Začni sa správať ako dospelá žena a matka, nájdi si prácu, postav sa na nohy a zachráň z toho nadávania deti keď už na tebe ti nezáleží.

anonym_8ffa2d
21. sep 2025

Tak, tak, na yeb.chlapa je aj vystudovany psycholog kratky, akebo obuvnikkove deti chodia bose-psycholog je tyrany takym, co psychologiu nosi v genoch, 👽psychopatiu... Prec od takeho hajzla, lebo vasu rodinnu atmosferu nasavaju deti a budu ake❓take iste ako tata. Takto sa taketo poruchove moslimske spravanie z rodin neeliminuje. 💥

vladuska20
21. sep 2025

Nuz tvoja mama tiez nebude s tych,co bude stat pri tebe ale opacne,preto ti to povedala.Aby si neratala s jej pomocou.Takze ti zostavaju 2 moznosti.1va je ostat pri debilovy a nicit sa,alebo 2ha najst si pracu,aby si vyzila s detmi sama bez neho vklude.A nehovor mu o praci nic,proste si ju najdi podla seba,tak aby si ty vsetko zvladla.Drzim palce.

krisbar
21. sep 2025

Sikana a tyranie nie su len fyzicke. Toto su typicke znaky psychyckej tyranie. Je to klasicky manipulator. Kazdu hadku hodi ze TY si problem, v tebe je chyba. Rozved sa. Spravis dobre sebe aj detom, pretoze to co vidia, tak budu zit aj ony a neviem, ci chces aby tvoja dcera skoncila v tak9m vztahu alebo tvoj syn mal taky charakter. Matku neries. Toto su veci, kde si musis stat za svojim. Ked sa muza zbavis, aj pracu najdes aj pohodu.

Strana
z2