icon

Keď Mikuláš zabudne priniesť darček pre mamu

9. dec 2024

Chcem sa opytat na nazory. Muz so synom odchadzali rano 5.12. ku starym rodicom. Nachystala som Mikulasa pre syna aj muza (den predtym som ho prosila este dokupit nejake ovocie do balicka - bez debaty nakupil) a reku dame synovi uz rano pred odchodom lebo vratit sa mali az za par dni. Nachystala som ku topankam aj muzovi. Potesili sa a odisli. Ja chodim, pozeram do topanok a uz nikde nic. Ok vsak Mikulas este nechodi. Na druhy den v telefonate mal poznamku, ze od mamy dostal pletene ponozky - citujem “lepsie ako cokolada” s takym akoby uskrnom… v rychlosti mi nenapadlo povedat, ze aj coko je lepsie ako nic.. Nevadi. Ked sa vsak vratili, z Mikulasov ubuda a v mojej topanke stale nic. Priznam sa, ze si nepamatam ako to bolo min.rok. Teraz mame v manzelstve viac nezhod, ja by som povedala aj ze krizu, muz to tak nevidi alebo mu to je jedno. Neviem. Nechapte ma zle. Nejde mi o sladkosti, ide o ten symbol, ze na mna mysli (sakra este bol aj v tom obchode!! Ved to akoby som mu povedala, kup mi nieco). Keby mi napchal do topanky musli tycinku alebo mandarinku a len povedal oslad si zivot alebo hocico ine, ale nic. Trochu dlhe na taku blbost asi, len ma zaujimaju vase postrehy a nazory na situaciu. Dakujem

autor
10. dec 2024

Dakujem za vsetky komentare, aj za tie, ze ci som dieta alebo, ze to je rovno na rozvod. Ha- ha. Ano. Ocakavania su zabijakom vztahu. Moji rodicia (po 70-ke uz) si stale vzajomne chystaju balicky a v noci potajomky najprv jeden a potom druhy daju ku topanke. A rano su akoze prekvapeni, no skutocne poteseni. Je to velmi mile a hlavne je to gesto, ze jeden na druheho myslia. Sladkosti aj tak daju do skrine pre verejne blaho. Rodicia mojho muza, resp.len svokra vzdy vsetko zaobstarava sama. A teda komplet vsetko, ci Vianoce ci narodeniny. Muz aj povedal, ked som sa pytala co jeho tatovi k sviatku, ze “on mu nikdy nic nekupil”.. tak ma to velmi mrzi a dufam, ze “generacna trauma” nepojde dalej. Na Vianoce a na narodeniny si povieme, co kto chce. Ja mam radsej prakticke dary a vidim, ze na to proste nema fantaziu a hoci aj chce kupit, trapi sa s tym. Urcite je najlepsie to mat odkomunikovane. Mame male deti a na komunikaciu posledny rok takmer ziadny cas a z toho ide aj ta nasa kriza. Asi preto to tak zamrzelo. Minuly rok si fakt nepamatam, ale ten predtym mi do topanky nieco urcite dal. Este som sa s nim o tom nebavila. Nie, ze by sme mali tichu domacnost, no nebol cas. Dat si nieco sama pre seba je fajn napad, hlavne z pohladu deti, ze vidia, ze aj maminka bola dobra. Ale ak to nie je odkomunikovane s muzom a ten sa este tvari ako dilino, tak to naozaj vyzera, ze ta zena nema samu seba v ucte.. moj nazor. Dakujem este raz, docitam vsetky komentare a ked ho “konfrontujem”, napisem🙂

karolinakr
10. dec 2024

rozvod bola sranda, kedysi chodil na MK @goodidea , ktorý už rezignoval a ked sa udiala nejaká hlúposť, tak len lakonicky poznamenal rozvod, tak som si dnes na to spomenula a hned to sem šupla..dúfam, že si sa zasmiala

mooonika1975
10. dec 2024

U nás opačne, ja som dostala, on nie, kedysi som kupovala a on nič, tak som prestala a teraz mu do dopina pár rokov, ale ja už určite nekúpim

blackcat8885
10. dec 2024

Ja som na Mikuláša nedostala od muža nič ale neriešim lebo xkrat za rok mi kúpi sladké a asi týždeň dozadu mi kúpil bezl chipsy takže myslí na mňa. Ja som mu dala Fidorku a Minonky symbolicky. Dnes kúpil kôš na wc nový a WC kefu 🤣 to je môj darček. Ale na sviatok väčšinou dostanem to čo si chcem sama kúpiť (župan, nočná košeľa) on počúva co mi treba a potom mi kúpi a vždy trafí veľkosť

ajush5
10. dec 2024

Nemôžu problémy vychádzať z toho, že ich riešite s cudzími ľuďmi a nie s ním? Ak Vám to vadí, tak mu to povecte.

sidicek
10. dec 2024

@karolinakr tie ženy si takýchto ignorantskych hlupákov vybrali ,tak teraz to pred svetom obhajujú a ešte sa z ostatných, snažia urobiť precitlivene hysterky co priveľa očakávajú.

abcmajacba
10. dec 2024

Ja som si minulý rok pod stromček vypýtala ferero rosche tú guľu veľkú a nedostala som ani tú... Nič .. proste od manžela 1x v živote NIČ. Doteraz mi je z toho smutno...takže ťa chápem a teda my sme po všetkých stránkach ok...som zvedavá čo tento rok bude, nebude... Bojím sa 🤣. Mužovi to určite povedz a porozprávajte sa o tom 😉✊.

abcmajacba
10. dec 2024

@mooonika1975 to není od teba pekné, keďže on už pochopil a chybu napravil... 😊

olusik112
10. dec 2024

To fakt Mikulaš nosi aj dospelym? A ja mam 40 a zistim to teraz? Ludia tento sviatok poriadne zhovadili. Dieťa dostane darček v škole na namesti u starkych ale tak naozaj ani netuši kto je to Mikulaš. Hlavne nech navali sladkosti.
K veci ak chceš od muža niečo musiš mu to na rovinu povedať. Mužičku kupila som ti niečo do čižmy a tak dufam že aj ja si niečo najdem.

tortelinka
10. dec 2024

@mamickalisticka úplne rovnako to mám, zvykla som si, musím presne povedať.. hovorím Mikuláš by mi mohol priniesť maté nápoj (muž vie že si to kupujem)tak som ho dostala

marylin84
10. dec 2024

Mna, kebyže mi nic do cizmy muz neda, by to nahnevalo, to by si nedovolil, on kupuje mne a deťom sám a ja kupujem jemu, deťom a mojej mame, akoze ani si to neviem predstaviť, ze mam prazdnu cizmu, to by pocitil ☝️👀

marylin84
10. dec 2024

A to sme 16 rokov spolu

charlotte911
10. dec 2024

ach jaj akí sú niektorí ľudia krutí, plne ti rozumiem, práve tieto zvyky sú pekné, ja som si tiež našla v izbe na vankúši obľúbenú čokoládu, ked som prišla z práce, je to milé a môjmu som dala tiež sladkosť, áno nie sme už detí, ale naše detí vidia, že na seba myslíme tiež, takto ich vychovávame aj k láske, nuž ale tak potom prečo sa obdaruvate na Vianoce ženy, tak keď Mikuláš je len pre deti, Vianoce už nie? Santa chodí kominom, aby deťom dal darček poď stromček a na Ježiška sa tešia hlavne deti, lebo dostanú darčeky, ved dospelí by mali byť radi, že deťom žiaria oči, ale verím, že tam už darček pod stromčekom hľadáte, však? tiež je to len tradícia a je to milé aj keď človek dostane len maličkosť, presne ako maškrta na Mikuláša, je to predsa o tom, že na seba myslíme, prestaňte tu písať a posmievať sa o tom, že ste nevedeli že Mikuláš nosi maškrtu aj dospelým, ja si myslim, že každá z vás čo tu utrusila tak blbu poznámku, by sa veľmi potešila, keby jej milý položil na vankúš do spálne obľúbenú maškrtu, srdce by vam zajasalo o tom potom, ale keď si nekupujete vaš problém, vaše rozhodnutia, no hlavne sa druhým neposmievajte, ked u nich to zaužívané je, každý máme svoje zvyky, ktoré sú príjemné, aj Valentín je napríklad americký sviatok a čakáte od svojej polovičky niečo milé a tu tiež prečo ked je to sviatok zaľúbených kupujete deťom maškrty niektoré, mne sa nepáči na koňovi to, že niektoré ženy sa tu posmievajú ako male deti a ked už sa tak správate ani sa nedivím, že ste nedostali od Mikuláša nič, ved tym deťom čo sú zlé Mikuláš predsa neprinesie nič, alebo prinajhoršom uhlie, ale aj to len tým, čo nad nimi aspoň oko prižmúri , radšej sa nad sebou zamyslite poniektoré ake uštipačné poznámky viete utrusiť namiesto toho, aby ste pochopili, že sa autorka trápi, prečo sa jej muž takto zachoval, keď u nich ten Mikuláš nosi maškrtu všetkým, aj ja by som bola smutná, mne manžel dal bozk a povedal,, krásneho Mikuláša ti prajem, lubim ťa,, myslim si, že každú by zahrialo pro srdci a hovorte si čo chcete, je to milé gesto, hoc by vam dal len lízatko a bozk na líce a ty milá autorka mu na Vianoce daj pod stromček šupy zo zemiakov a keď bude prekvapený povedz mu skludom, že aj ty si bola na Mikuláša prekvapená, že v topánke ani tie šupy neboli ale ze môže byť rád, lebo jemu priniesol Ježiško aspoň niečo, no tebe Mikuláš nič

duppka13
10. dec 2024

Nic som nedostala ani muzovi nic nekupila. Dostala dcera. Vobec by ma nenapadlo to riesit alebo sa kvoli tomu zduvat. A to mozem dodat ze inak sa hadame denne.

ki__
10. dec 2024

Je zaujímavé čítať niektoré tieto komentáre ozaj. Niektoré ste ako keby aj hrdé nato že keď vy nekúpite, tak ani deti nemajú, lebo muž nerieši. Chlapi to vraj neriešia. 🤔 Fakt?
Pre nášho syna chystal partner balík už týždeň dopredu a nevedel sa dočkať kedy mu ho dá do topánky. Dokonca aj mne povedal, aby som si nachystala čižmy do okna, lebo v noci príde Mikuláš. A to nie sme deti už pekných pár rokov a predsa každý rok si obidvaja nachystáme topánku a čakáme na Mikuláša. U nás aj darčeky nosí Ježiško. Nekúpim si sama sebe darček za jeho peniaze. Nepýta sa ma čo by som chcela a aj napriek tomu dostanem to, čo som si priala, takisto aj on. Stačí len počúvať toho druhého.

Tiež by ma zamrzelo, keby nedostanem na Mikuláša nič. Nejde mi o sladkosť, mandarínky a ani o kalendár. Ide o to, že ten partner na vás myslí, chce vás potešiť, chce vám urobiť radosť, chce vám spríjemniť deň, vie čo máte rady.
Tak prečo sa uspokojíte s odpoveďou "chlapi to neriešia"?. Nerozumiem..

drahusa333
11. dec 2024

My sme s muzom kupovali veci na mikulasa spolu, detom aj nam komu co chuti...neviem ake zvyky v tomto mate, ci ti predtym kupoval osobitne, a ty im obom....stane sa, nepotesi to ale nabuduce si radsej kup tu cokoladu sama. A urcite mu povedz ze ta zamrzelo ze ti nedal nic, treba si veci odkomunikovat, mozno si ani neuvedomil

mooonika1975
11. dec 2024

@abcmajacba fakt??? Po 15 rokoch? No ako povieš. To sa hovorí : … po funuse …

maruska.s
11. dec 2024

To sa aj mne stalo veľa krát, už vie, že mi to bolo ľúto. Stačila reakcia deti, keď sa divili, prečo Mikuláš maminke nič nepriniesol 🙃 tento rok som dostala Mikuláša aj ja 🙂

gaabriela2212
11. dec 2024

No je to od manžela sprosté, ale už aspoň viete aj aký bude Ježiško .Že si ho máte kúpiť sama lebo znovu tam nič nenájdete 🫤 A manželovi odporúčam iba ponožky, keď mal na Mikuláša takú radosť z ponoziek.Nech sa im znovu tak teší
aj pod 🌲 😀

drahusa333
11. dec 2024

@gaabriela2212 praveze ponozky su super darcek 😆

jessicai
11. dec 2024

Ja robím každý rok Mikuláša celej rodine aj manželovemu otcovi a nezabudnem dať aj sebe.🙂

brigitte93
11. dec 2024

My takéto veci neriesime, kupujeme na Mikulasa dcere sladkosti/ovocie a tam to skonci. Moj manzel nemá problem mi kúpiť balicek ale nevyžadujem a ani ja nekupujem jemu. Keď ty chceš niečo od muža treba na rovinu povedat ,ze si chcela a nedostala si ,že to môže napraviť o rok. Všetko je o komunikácii. 😉

abcmajacba
11. dec 2024

@mooonika1975 no... My sme spolu 18 r. Manželia čoskoro 10 🫣. Ale kým sme nemali deti vždy sme si robili navzájom...

prunee
11. dec 2024

To vazne sudime ludi podla toho, ci da niekto dospelemu partnerovi Mikulasa alebo nie, ved ti partneri mozu za rok urobit xy inych peknych veci. Ak na tom niekto vyslovene trva, ze prave tu Mikulassku drobnost potrebuje ako prejav lasky, tak mu to treba jasne povedat, ze vas to zarmucuje a necitite sa dostatocne lubeni, snad sa potom pre dobro v rodine na tu malu cokoladku zmoze a obdarovani budu spokojni. Len netreba to hned zovseobecnovat, kazdy mame inak nastavene priority, niektori to k stastiu potrebuju, ini vobec a zalezi im zase na inych veciach. Ale myslim si, ze sklamanost autorky nie je len o "Mikulasovi", tu musia nefungovat aj ine veci, asi hlavne ta vzajomna komunikacia.

miamaria
11. dec 2024

Ja som dostala difuzer, šálku na kakao a sladké/slane, mužovi som objednala krabičku s mikulasskymi kolacikmi, bol rád

miskabiska
11. dec 2024

vnímaš to citlivo v kontexte toho, čo sa u vás deje. Keby všetko klapalo, prešla by si to s úsmevom. Rada do života - nemaj očakávania a nebudeš sklamaná. A budúci rok si strč do čižmy niečo lepšie, než dostane on 🙂

karolinakr
11. dec 2024

patri toto pravidlo aj pre mužov - neočakavaj nič, nebudeš sklamaný? mozno by sa malo častejšie aplikovat - neumyla som riady, nechcelo sa mi- neočakavaj nič, nebudeš sklamany...neuvarila som večeru - neočakavaj nič, nebudeš sklamany...na sex nemam naladu - neočakavaj nič, nebudeš sklamaný..pod stromček som ti nič nekupila - neočakavaj nič, nebudeš sklamaný

ewellina
Autor odpoveď zmazal
ja_bb
11. dec 2024

Mňa by to veru mrzelo,lebo aj syn sa môže opýtať,prečo mama nič nedostala. To by som brala veľmi osobne,keby aj zabudol,čo asi ťažko,ved bol v tom obchode, tak sa da aj dodatocne,ale toto vyzerá,ze mam v pazi :/

misslilac13
11. dec 2024

A ved Mikuláš nosí sladkosti, len tým co na neho veria. Ty ešte veríš na Mikuláša?