Ked nevieš,ako vzťahu ďalej.
Ahojte, zaregistrovala som sa nanovo kvoli anonymite,ako vela bab, chcem vsak len vypustit co mam v hlave a pocut nazory...
Ako zacat ...
Zijem s priatelom uz 8 rokov, byvame v jeho byte, postupne si prerabame, v celku nam je dobre,pracujeme obaja, nic nam v podstate nechyba...
On ma 27 , ja 26 rokov, prezili sme si za ten cas toho dost,dobre aj zle situacie,vzdy sme riesili vsetko spolu,vieme o sebe vsetko,doverujeme si.
Avsak prisiel na mna stav,ze by som chcela mat babatko, tesila som sa ze dokoncime prerabanie a ideme na to, ze budeme rodinka, mozno sa vezmeme.Hovorili sme o tom, bol za viac- menej, len ma stale brzdil ze nech to nesilim zbytocne, ze to pekne pride samo.
On je lenivy, inak sa to neda povedat, kazdym rokom viac a viac, doma neurobi nic ,klasika, miluje svoju pohodu, svoje zabavky ako filmy,serialy, hranie pc hier, proste pocitac, v poslednej dobe stale spi, ale ze furt,aj ked cez den nic neurobi je schopny vstat o 11 doobeda a zas o 16, hod ist spat.Nikdy nebol nejaky akcny, chlapske roboty mu nikdy nevonali, nieje proste ten typ co by nieco majstroval,opravoval atd,ale dobre kazdy sme akysi, akceptujem.
Ja som z nas dvoch viac aktivna, vybavujem majstrov, vymyslam co ako urobit, vyberam nabytok, atd,do prace chodim kazdy jeden den,snazim sa stihat domacnost,venovat sa jemu, sebe ,on chodi do prace mozno 1 az 2 x do tyzdna, aj to je velmi unaveny ked sa vrati.
Nieje schopny si odlozit po sebe ani taniere, ma vsade bordel, o prani ,vysavani , atd nehovorim, volakedy naozaj aspon vyhodil smeti a povysaval,to bola jeho praca,teraz uz aj to je privela ...
V skratke - mam/e ponorku ...ja teda vacsiu,o vsetkom som mu povedala, on mi samozrejme povedal ze mi nic nieje dobre a ze jemu je dobre ako je a nic nechce zmenit a to ma uz dorazilo...
Nikam sa neposuvame, nikam nechodime spolu,volakedy sme aspon isli len tak do mesta, najest sa, na nakupy,kino obcas ...mam pocit ze ma tlaci k zemi, hocico sa deje, urobi hlupu zo mna, pri hadke ma tak ˇˇskopneˇˇ ze nemam chut ani zit,uplne ma vie dodrbat s prepacenim,ze sa vazne citim ako posledna chudera neschopna, o dovolenkach nehovorim ani,boli sme na jednej aj to s rodinou za celych 8 rokov, ked mu hovorim nech niekam ideme na vikend, zas urobi zo mna hlupu ze on nema tolko penazi na drahe dovolenky ked sme kupili toto a hento,a ked mu poviem ze ja neptrebujem ist vobec na drahu dovolenku,staci mi 2 dni niekde v hoteli v nejakom meste nech zmenime prostredie,tak uz zmeni temu , uz ma nepocuva...
Tieto problemy su uz dlhsie,teda vidim ich ja uz dlhsie,a citim sa ako iba jeho kamoska,spolubyvajuca, ktorej povie aky film chce pozerat,ako skoncil fudbal,a vsetky mozne sporty sveta, ktora navari, uprace,vypere,pokeca si s nim o jeho veciach, v poslednom case ani nestihnem povedat ja co treba a tak,lebo kym dokeca uz som vycerpana z jeho reci, on si zije vo svojej bubline,jemu je dobre a ja sa idem zblaznit...
Opakujem toto uz ma dlhsie trvanie - moju krizu zaklincovalo aj to , ze som si zacala pisat s davnym kamaratom,normalne sme spominali co bolo ked sme boli deti, pisali sme si o zivote ,nebavili sme sa skoro 10 rokov,tak mal kazdy dost toho napisat...samozrejme moj si vsimol ,ze si nejako casto pisem,co predtym skoro vobec, tak genialny napad , isiel na moj fb, ale samozrejme hned mi to oznamilo ze sa prihlasil niekto na moj ucet z ineho zariadenia,tak som zmenila heslo a az potom mi doslo ze asi tam isiel priatel.Medzitym si vsak stihol co -to precitat,aj ked tam nic ˇˇzleˇˇ nebolo, normalne pisanie...Zrazu doma velky cirkus aka som k´rva, co ja viem co, ziarlivostne sceny, hotova telenovela...na nieco to bolo dobre lebo sme sa po hadke dost uprimne porozpravali, povedali sme si vela veci co sme si nikdy nepovedali, bolo to uprimne a citila som ze sa nieco v nom pohlo a uvedomil si ze musi robit viac pre nas oboch, nie pre mna...Tak bolo zas chvilu vsetko fajn , ale len chvilu...zas vyspava cele dni,nikde sme aj tak neboli, ani len nakupit spolu ,zas pokracuje vo svojom egoistickom zivote a ja som cele dni sama, lebo on spi,hra,pozera,obcas ide s kamaratom von ...
hrozne som to zacala porovnavat ,s tym mojim kamaratom, on robi,snazi sa zarobit,vymysla vzdy nieco, ma plany na podnikanie, je spolocensky rad chodi von , je ukecany ... byva sam, pred rokom sa rozisiel s priatelkou,stretli sme raz, bol pohodovy,sli sme sa najest, pokecali sme, a je to také , spestrenie dni oboch, piseme si kazdy den, obcas si ulietavame ale tak to je asi normalne,urcite by som vsak neskocila hned do druheho vztahu, ani k nemu,to vobec, problem je ze momentalne som nervozna a najradsej by som byvala sama,lenze to nieje jednoduche, odisla by som uz prec do ineho mesta,zmenila pracu, lebo tuto by to bolo o nicom ... mala by som tu vsetko na ociach...teraz je doma ticho,cakam na vyjadrenie co budeme robit dalej s nasim vztahom,lebo ked sa rozhodnem,tak uz na 100%...
@datelinka157 Rozchod
8rokov s takým čudom,prečo,dievča ? si rozum potratila?....a na dieťa s ním ani nepomysli,však lenivý chlap hotové nešťastie...môj je už v dôch. veku,ale v robote sa nezastaví....ty utekáááj a ani sa neobzri...
Keby si bola moja dcéra (roky na to mám 😁), tak by som ti povedala, nech to skončíš. Aký život ťa čaká s lenivým chlapom, takým Ťapákom? Aj keby si mala ostať sama, bola by si na tom lepšie. Dievčatá, všímajte si rodinu svojho vyvoleného, väčšinou kopírujeme vzťahy z pôvodnej rodiny. Všímajte si, aké má postavenie matka v rodine, ako sa k nej správa otec, ostatní súrodenci.
Vyzerá to, že si buduje sebavedomie tým, že tvoje búra. Tak sa nenechaj zničiť.
@datelinka157 Toto asi nie je muz ktireho ty potrebujes.Cod od neho prec.Horsie je ze zijes v jeho byte do ktoreho si ivestovala,neviem ako by si toto vyriesila.
Utekaj co ti nohy stacia. Rodinu si zalozis s niekym inym, tento si to nezasluzi.
Prestahovala by som sa k tomu tvojmu kamaratovi.S nim ti bude aspon veselo pochodite a mozno to prerastie casom do lasky.Vyhoda, ze je slobodny.Ako bolo hore povedane, tvoj muz je Tapak.Poznas novelu Tapakovci ? Precitaj si od Bozeny Slancikovej Timravy.Ti len vylihuvali, ked bolo teplo ked bolo zima vzdy vyhovorky
.Ako je mozne, ze robi 1 den v tyzdni? Je Rom ze nepracuje? Inak minule v Zamene manzeliek bol jeden Rom co od rana lezal v posteli a fajcil cigaretu, chodil po byte nechal sa obsluhovat- to bola jeho robota.Jeho zena zatial decka obriadila, do skoly do prace naspat, navarit upratat a takto dokola.Strasne som sa smiala ten jej muz ja neviem co bol za cudo. To ako vazne? Utekaj a ani sa neobzri!!
On nema rodicov, obaja zomreli, zostal sam so starkou a starkym ,byvaju vedla nas v byte,su uzasny lubia ma ako vlastnu aj ja ich, lebo starych rodicov som poriadne nemala,je to situacia na velke hovno s prepacenim, moja mama sa so mnou nebavi uz skoro rok, lebo ta dostala tiez druhu pubertu,bola asi 20 rokov sama a teraz sa ´´zblaznila ´´. ze sa zmeni a mna odpisala lebo som jej nepasovala ze jej pripominam stary zivot...skratka,nemam nikoho ale mam silu v sebe zacat odznova,mam par ludi co by mi pomohli aspon sa odstahovat , ano kamarat by to mozno skusil ale nepripada do uvahy aby som isla k nemu, mam blaznivu povahu ale to je vela aj na mna, hned skocit k druhemu a sokovu terapiu nedam momentalne asi ...
Len som vycerpana, vsetko som dala do toho vztahu, on zaplati veci, kupi ,da mi aj peniaze aj kartu nech nakupim ,to nehovorim, vybavi aj veci ked ho poprosim, postu urady a tak,to nemozem povedat v tom sa da spolahnut ,ale v poslednom case sa neda vydrzat s nim, zostala som chora isla som na pnku, asi 2 tyzdne som bola mrtva doma, uz nervozna lebo velmi davno som uz nebola takto doma,vkuse kazdy den som v praci medzi ludmi a doma mi bolo dlho tak pochopis ze clovek chory nervozny ,normalne,no vsak alejasne ochorel aj on no a uz presli 3 tyzdne a on bol uz 3x u doktorky,ok mal dost zapalene mandle bral tiez atb,ale aby mi dospely chlap tu 45 min hovoril ked sa vratim s prace aki jeho boli hrdlo a akoze ho to boli a umiera uz ,tak pardon medzitym som vylozila nakup prichystala obed dala sprchu a uvarila kavu...
@datelinka157 si jeho mama.Ak je tolko doma vie Ta odbremenit od vela veci davaj mu ich spravit a nie, ze ty nevies co skor....ste spolu dlho je to uz nudne a on este nie je psychicky pripraveny mat dieta.Ty zvaz ci je inak spolahlivy a vies sa o neho opriet a daj tomu sancu ci sa zmeni nakupi, uprace, zoberie Ta niekam....mas malo rokov na to, aby si iba doma sedela a robila mu pohodlie a zase dost na to, aby si odkladala na roky rodinu.
No takze ma aj pozitiva aspon neni lakomy.Mas v nom druhu rodinu - je to komplikovane.Teraz ma take lenive obdobie, len aby si na to nezvykol na dobre sa lahko zvyka.Moja segra ked sa vydala, a som k nim prisla muz lezal v posteli a segra varila, al.zehlila a este na nu z postele vykrikoval rozvaleny nahy, nech mu donesie pivo A takto to bolo alebo si listoval v erotickych casopisoch🐖Ked sa maly narodil tak bol starostlivy otec ale to sa stane tak raz za 100 rokov, ze muz po porode pohne ritou
@datelinka157 ty ho musis poposuvat, ale nie direktivne mozno je taky tvarny a strateny bez toho, aby mu niekto povedal co treba....kedy si on predstavuje mat deti, ked ste sa o tom rozpravali?
Nudi sa je vela doma, tak sa hra je to chore a zije tak coraz viac mladych ludi.
@karolinakr to som videla a zena povedala, ze to je pracou zeny Romovia to tak maju😉chlap robit zeny deti a domacnost, ale on ani nerobil
hm, prejem ti zmenu, len aby si pri novom priateľovi neskončila ešte horšie...mám pocit že pri novom kamarátovi máš na očiach ružové okuliare....
skús súčasnému priateĺovi napísať kým budeš v práci čo má spraviť...povysávať, umyť riad, ..
o založení rodiny sa musíte porozprávať...aj keď si oproti nemu v určitej nevýhode...
Tak, myslím, že ideš dobrým smerom. Priateľ je na rade, ale osobne, by som to spravila, tak ako píšeš. Odísť úplne inam. Zmeniť vzduch. Uvidíš časom, možno zistíš, že ti nenormálne chyba a budes to chcieť späť. Držím palce 👍
@eliska13 ano, ze on je chlap, on nemusi.Sme snad v praveku? Dobre, ze nie som Romka..
@deti95060810 ano tiez ma to napadlo, ked je doma kriza moze sa jej zdat druhy lepsi.A casto si to idealizujeme.Tiez by som vyskusala ci sa vie vzchopit a potom sa rozhodla.Ideal by bol naozaj ist chvilu byvat sama mozu obaja porozmyslat
@datelinka157
Nepovedal kedy chce dieta, len to ze urcite ho chce mat,ze chce byt dobry otec, kedze on uz nema rodicov, ale nemyslim si,ze by to bolo v blizkej buducnosti, podla mna by on aj 10 rokov este takto vydrzal, ako povedal je spokojny s tym ako to je...ma aj pozitiva, nechcem len zle na nho ,vyborne sa vieme porozpravat takto sa postara o co treba,len on sa nevie posunut dalej ,zasekol sa niekde medzi myskou a klavesnicou ... pit nepije vobec, teraz po rokoch si dal za cele leto asi 3 piva, co uz nevedel co ma pit v tych horucavach,inak si len spolu dame obcas vinko a raz za 100 rokov si vypije s kamaratom,ale to len doma a nerobia cirkus ani nikde nevystrajaju
To ze mu napisem,nakazem ma uz nebavi, kazdu sobotu vysaval tak teraz asi netreba,smeti mozu byt po celej kuchyni kludne ani ho nehne, ja ich vlacim ked idem do prace alebo ked pridem domov, riad to neumyval nikdy ,pracku ani nevie / nechce vediet/ zapnut ... povie mi na vsetko ostatne, ze proste si to robila ty tak to tak je, no prosim? ano robim vsetko lebo ja nemam na to cely den cas premyslat este aj nad tym co mu nakazem tak jeden chlap uz by si mohol aspon okolo seba a po sebe upratat,si myslim ...
Ano ano s kamarata mam ruzove okuliare, ja som si to sama priznala, ale dodal mi energiu a silu k tomu aby som nieco spravila s tym....aj ked mi je zatazko a je mi luto nechat to tu vsetko len tak, aj ked obcas to asi inac nejde a oddelia sa aj manzelia po 20 rokoch a da sa to zvladnut ... momentalne ma neserie ani co som dala do tohto bytu, zobrala by som si svoje veci a kludne spala v jednoizbaku na matraci a mala svaty pokoj ,keby si to on aspon prizna ze chce zit ako zije a ja tam nezapadam, tak by to mohlo skoncit v dobrom a dalo by sa dohodnut ,lenze to pri jeho povahe je nemozne
@datelinka157 jemu vyhovuje ten "mama hotel" ktorý pri tebe má. Nepochopila som co ma za prácu, keď do nej chodí len 2krat do týždňa a nič-moc ne zarobí. Ale to je jedno. Ty pri nom nie si ani šťastná ani spokojná, vlastnej dcére by som povedala, že mu len robí sluzku a je vo vzťahu, ktorý je o ničom a nikam nesmeruje. Ty nemusíš odísť hneď, udržuje kontakt s kamarátom, len sa prosím ta k nemu hneď nestahuj, lebo budeš robiť sluzku ďalšiemu. Dopraj si čas nech si chlapom "dobyjana" kavicky, kino, welness, spoznávať sa a nie hneď ďalšiemu skákať okolo zadku. Drz sa!
Sama si si ho tak naučila, tak ho tak máš. Chlap akonáhle zavonia že žena vie urobiť zaňho všetko tajnú nikdy nič neurobí. Buď sa skús si naspäť správať ako žena, prestaň vybavovať majstrov, neprataj, ale zavolaj upratovačku, a nevar. A som zvedavá čo urobi. Čo sa týka toho chodenia po výletoch a pod,ja mám doma to isté. Ledva muža dokopem aby sme aspoň s deťmi niekam išli, sami dvaja,to je skôr sci-fi. Ďalšia vec je, že to máte podľa mňa prechodene, už dávno ste to mali riešiť, aj keď ste mladi. Možno pomôže aj tebe, ale teda hlavne jemu rozchod, aby sa trocha uvedomil. Keď nie, tak bude taky celý život. Žiaľ.
ci pána, dievča zlaté si predstav že rovnaký život ako toto čo píšeš ťa čaká dalších 10 rokov alebo do konca života. Toto chceš? Ten chlap si ťa nezaslúži on by sa hodil k takej lenivej mrochtli, ktorá bude spať s ním. Keby ste mali deti tak ku tomu všetkému na čo si sama, by si bola sama ešte aj na dieta, lekárov, školku, školu... Čo sa týka jeho starých rodičov na nich ohľad brať nemôžeš aj keď sú to dobrý ľudia oni nie sú tvoj životný partner. Si veeeľmi mladá a máš našťastie milion možností, keby si mala dieťa s ním, tak by si to mala pri odchode omnoho ťažšie osamostatniť sa a tak tiež aj nájsť si partnera, pretože keď ma žena dieťa a je slobodná, hneď majú ľudia nezmyselné predsudky... a ty od neho raz tak či tak odísť budeš musieť inak zostaneš na psichyatrii...myslím si, že tvoj kamarát z detstva ti akurát tak otvoril oči, ako by mal vyzerať otec rodiny. Ja si predstavujem rodinu tak, že muž mojích detí sa s nimy bude hrať napríklad futbal, učiť sa s nimy, brať ich na výlety napríklad aj na prechádzku do lesa, smiať sa s nami, byť pri nás v dobrom aj v zlom, byť oporou a nie že pri všetkych doležitých vesiach by prespal. Nezávidím ti situáciu ale ja by som ti poradila spraviť to čo si dole napísala odísť preč aj do iného mesta, samota ťa bude chvíľu strašiť ale spadne ti veľký kameň zo srdca a pohneš sa v pred on je človek čo ťa ťahá dole.. Mala som niečo podobné 6 rokov našťastie som mala rozum a odišla som a dnes mám muža svojích snov. Držím ti palce.
@datelinka157 ......a si predstav, že by si s nim fakt mala deti, tak to by si si zavarila. Utekaj od lenivca, ty si nájdeš dobrého chlapa a on nech si na svoj servis hľadá inu.
Neskac hneď do ďalšieho vzťahu, uži si slobodny zivot a potom si vyber správneho partnera do života a super tatka pre deti 😉 .
Ved len to, že je takmer celý týždeň doma a prstom nepohne. Nemá nejakú metabolicku poruchu? Ak je fakt stake taký unaveny, mal by vyhľadať odbornika
Ma normalnu pracu,ale zarobi ako ja !! a nesnazi sa o viac,aby zarobil viac a bol hlava rodiny a este sa uraza ked mu poviem ze ja chodim do roboty kazdy den!!a mam vyplatu ako on a este stiham vsetko okolo lebo som taka,nevydrzim sediet na riti len tak a v bordeli nevydrzim a on je tak max. 2 x do tyzdna lebo su v praci dvaja a ten kolega je workoholik tak by tam aj spal a sam mojho este posle domov ze chod ja tu budem, a on spokojne odide domov ma veget a ma vsetko v riti s prepacenim...
Dovolim si povedat ze keby ma nestretne, bol by davno niekde pod mostom, ked mu zomreli rodicia nedokoncil vtedy ani strednu, ok to pochopis ,ja by som sa zrutila na jeho mieste a bola by som bud tiez v hrobe alebo na psychiatrii, ale ustal to, no robili hovadiny s kamosmi,predrbaval vsetky peniaze co mal , neriesil co bude zajtra,narobil si par dlhov no proste sa opustil a mal vsetko na haku,bol sam zrazu tak si to nejak kompenzoval, potom sme sa dali dokopy a bol tak rad ze ma zmysel zivota , vsetko si doriesil ,dal sa dokopy a bol super,aj ked jasne ze este boli nejake klamstva ale to sa asi len bal nech to nepokazi medzi nami, zacali sme byvat spolu ,zvykli sme si bolo to aj pre mna divne kedze som nevyrastala s otcom , tak bol zaberak zit s chlapom zrazu ale vsetko sme sa naucili spolu, prisposobili si zivot bolo nam dobre, ale teraz citim ze ideme kazdy inou cestou
Nema nic,akurat sa zle stravuje,neranajkuje, je do rana hore,rano ja vstavam o 4 do prace a on vtedy pride do postele si lahnut, jasne ze cely den prespi, lebo vecer zas ide fudbal a box a somariny,a ked mam poobednu rano ho ani nevidim lebo chrape ,a vecer ked pridem unavena domov este toto hento nech mam pripravene veci atd, a este sa urazi ked nepocuvam ako dopadol fudbal... boze ked to citam sama po sebe ,mam dost 🙈🙈🙈🙈
Nevyhovuje ti takyto zivot tak ho zmen.si mlada a cely zivot pred sebou.co si investovala do bytu si čiastočne vyuctuj alebo sa vykasli na to.zmen čo sa zmenit da.mesto pracu byt.a casom uvidis.
Kamarata z minulosti zatiaľ ries iba ako kamosa na dialku aby si si celkom vyčistila hlavu a s cistym stolom riesila postupne veci ako pridu.sucasneho priatela nezmenis ale seba a svoj zivot môžeš.priemysli si kroky a opusti mamahotel.robíš chyznu a zienku domacu a vedla seba nezrele decko
@datelinka157 napisem to velmi strucne, kopni ho do riti a zacni svoj zivot zit naplno....
podľa mňa si dávno rozhodnutá a nevieš to ukončiť, kedže partner je neschopný a nudný
asi mi to je len cudne ,ze som dosla az k tomu ze fakt by sa to ukoncilo, nejako to prislo a som z toho sama prekvapená asi, kedze doteraz som bola v tom ze budeme mat rodinu a budeme sa tesit z toho co sme si vybudovali spolu... ale najvacsia sranda je,ze on to podla mna tak neberie...on si mysli ze mi len zas sibe, ze sa par dni nebavime a je ticha domacnost a zas bude vsetko ako bolo,v pohode podla neho
🛌 tu mas ikonu ako spi v posteli.Inac ja by som tiez nepocuvala ako skoncil futbal, to ma zaujima najmenej. Keby si chcel zahrat a sportovat 3x do tyzdna aj viac tak idem.
@datelinka157 nechaj to zatial tak, teda chlapa, hladaj prípadne podnájom, robotu a uvidíš, či sú hviezdy na tvojej strane😉
@datelinka157 to uz je tazka deziluzia. Tu na MK uz bolo vela rozchodov po konzultaciach, len skoda, ze sme nevideli tie tvare prekvapenych chlapov

prečítaj si to po sebe 5x a zistíš odpoved čo hladáš
chceš z toho vztahu preč, nemá vyznám, vyplatenie čo si do toho dala no dalo by sa cez pravnika dohodnut aj ked nie ste manželia, šlo by to
a tahaj od neho preč kym je čas
však ta má len na platenie, pracu, domacnost mama hotel si z teba robí , dobre sa má a myslíš že sa zmeni nie, to by bol zázrak a niekedy ani preplesk od života nepomôže