Keď platí muž
Ahojte,
Toto bude zvláštna téma, ale mám problém si nechať zaplatiť od muža, hoci len kávu.
Keď idem na rande, stále vytiahnem peňaženku prvá, lebo sa proste cítim strašne trápne keď platí niekto iný. Neviem si proste pomôcť, cítim sa potom zle a ako “zlatokopka” (aj keď to vobec nie je pravda). Príde mi milé, keď zaplatí muž ale mám čosi v sebe, kde v moment platenia som proste rýchlejšia.
Poradte, co s tym
@karolinakr Trosku objektivity. Aj tu na mk su zeny, co zarobia dobre, lebo su vzdelane, maju knoiw how, je na ne spolah, prinasaju firme velku uzitkovu hodnotu... A su zeny, co skoncia ledva strednu, idu na 20 rokov na matersku a poriadne nepracovali. Pod prikladom, zaloz si firmu, prijmi zeny bez skusenosti, praxe, co budu stale s detmi na ocr a daj im zo svojho plat 2500 eur. Len ako dlho vydrzis s kapitalom, ked tebe zakaznici nebudu platit, lebo tvoje zamestnankyne nic nevedia a vecne su na ocr. Aky produkt predas, aby firma fungovala, ked mas firmu napoly prazdnu? Ako su sikovni a dobre zarabajuci muzi, su aj nesikovni a malo zarabajuci.
@hopsadobrandejsa Ja to ale vnímam presne rovnako, aj som to sem takto písala. Ale z diskusie čítam a vidím, že "gentleman nedovolí, aby žena platila", "chlap sa má vedieť o ženu postarať" a podobne. Ja osobne si neviem predstaviť, že keď vyslovene chcem za seba zaplatiť, napríklad preto, že počas rande zistím, že sa s týmto chlapom nechcem viac stretnúť, že by mi v tom on chcel zabrániť a nedovoliť mi to. Nie som žiadna nesvojprávna puťka.
Aby ste sa tu do mňa nepustili, nemyslím tým, že žena, ktorá nechá muža vždy platiť za seba, je nesvojprávna puťka. Myslím tým, že keď naozaj chcem za seba zaplatiť (nie ako gesto, že to mužovi so slušnosti navrhnem, ale naozaj), tak on to má rešpektovať a nemá mi v tom brániť.
@h2
Co mna opakovane prekvapuje a co nedokazem tak uplne pochopit je ta mentalita, ze "chlap sa ma postarat o zenu". Toto pravidlo platilo 100-150 rokov dozadu za cias patriarchatu ked zeny boli vyslovene v domacnosti a vychovavali deti a muzi pracovali. V tom case chlap vedel zarobit aby uzivil rodinu ( co dnes uz samozrejme nie je ).
Dnes v dobe rovnocennosti pohlavi uz toto neplati. Zeny su zarobkovo-cinne tak ako muzi. Netvrdim, ze kazda zarobi tolko ako muz, ale zas ani ja nezarobim tolko ako nejaky muz ktory robi investment banker-a cize tento "nepomer prijmov" neplati len medzi pohlaviami ( gender wage-gap ) ale aj medzi muzmi.
Ako sa vravi, there's on I in TEAM....
Mna tu mozte aj ukamenovat, ale co chcem povedat je, ze vy zenusky si skodite sami sebe. Chcete rovnocennost pohlavi ale na druhej strane si chcete ponechat benefity patriarchatu.......necudo, ze jestvuju muzi ktori Vas za toto vysmeju pretoze jedno vylucuje druhe. To je take "idem nejdem"....
Necita sa to dobre, ja viem, ale pravda niekedy boli. Skus sa na celu vec pozriet naozaj nestranne a zamysliet sa preco tu na MK mate tolko prispevkov kde zeny zufalo hladaju rady kde najst dobreho muza.
Tak ako vy tak aj muzi maju pristup na internet a citaju tieto temy a castokrat aj diskusie. Partnerske vztahy ich odradzaju pretoze vidia tu dynamiku resp. ocakavania zien a nie je im to prilis po chuti.
Chyby su na oboch stranach, obe strany by sa mali zlepsit v ramci fungovania medziludskych vztahov lenze nie je ziadna nahoda, ze mnoho muzov sa zenit nechce vzhladom na statistiky rozvodov. To nie je vychcanst, to je racionalne uvazovanie ( risk- reward ratio ).
"Problém je len to, že chcú spoločnosti vsugerovat že takéto zmýšľanie je správne a zo svojej podstaty rovnocenné. Čo je logický nezmysel."
Chciet mozu, ale statistiky a trend ukazuje cosi ine. Slobodnych ludi kazdy rok pribuda. Nepomer je jedine ten, ze slobodnych muzov je v tomto pripade viac nez zien. Na druhej strane je ovela viac zien ktore su tymto frustrovane nez muzov.
Slobodne zeny ktore slobodne ostat nechcu v tomto tahaju za kratsi koniec kedze im tykaju biologicke hodiny. Chlap moze byt otcom aj v 45-tke ak sa mu zachce.
Ja by som sa tymto realne nezatazoval a skutocne nechal ludi zit tak ako zit chcu nezavisle ci slobodni alebo vo zvazku.
Tato kriziacka vyprava o tom co robi chlapa chlapom, aky by mal byt vo vztahu a co by mal / nemal robit sa raz skonci. Je ale vtipne sledovat ako si zeny myslia, ze starych psov naucia nove triky.
Sit back, relax and enjoy the show 🙂
@hopsadobrandejsa
@zoro9836 Len teda mi povedz čo dokáže muž dnešný ponúknuť žene? Postarať sa nepostará, podržať v horších situáciách nepodrží. Väčšina chlapov hľadá len niekoho na sex a ich hodnota nulová. Teda, že veľa žien je bez partnera je o tom skôr že akí chlapi sú v spoločnosti a že je to žene len na príťaž.
@marsmykkok Kazdy den tu riesime prepis majetku, domu manzela na nu, vyzivne a dorovnanie zivotnej urovne. Vela zien su plne samostatne hned vtedy a uz nepotrebuju muza, hned ako zvladli co najviac prepisat na seba. 🙂 Je divne takto uvazovat. Ze ked mi vztah nedava peniaze, tak ho nepotrebujem.
@hopsadobrandejsa Ale prosím ťa, máš tu predsa celú kopu žien, čo písali, že pokiaľ pozve muž ženu na prvé rande, je OK, keď platí on, ale potom sa už normálne na platení podieľajú aj oni. A keď sa oháňaš tým, že ženy chcú rovnoprávnosť, ale len tie výhody z nej, tak pozrime sa detailnejšie na bežné fungovanie rodín na Slovensku: žena a muž chodia obaja do práce na plný úväzok, majú povedzme dve, tri deti. Kto varí? Perie? Žehlí? Umýva riady? Upratuje? Vysáva? Utiera prach? Umýva dlážky? Učí sa s deťmi? Vozí deti do/zo školy, na krúžky? Nakupuje potraviny, drogériu, oblečenie pre deti? Chodí na rodičovské združenia? Je doma s deťmi na OČR a chodí s nimi k lekárovi, keď sú choré? Skúsme si na túto otázku odpovedať len tak, odhadom, koľko asi percent zo spomínaných činností vykonáva žena a koľko muž? Ahá, žena viacej, lebo hoci robí takých istých 8 hodín denne, ako muž, tak muž zarobí viac, lebo nebol na materskej, nechodí na OČR-ky a je k dispozícii aj na služobné cesty, na rozdiel od ženy. No a muž je predsa po celom dni v práci unavený a potrebuje si oddýchnuť, čo je síce aj žena a tiež by si rada oddýchla, no ale niekto sa musí postarať o všetko to, čo som napísala.
Zoro co sa s tebou stalo 😨 ziram...cele zle
inak zeny bacha na lakomcov, ja este daaaavno za mlada som mala stretko s jednym chalanom, mily, slusny a pozvanie na obed sme platili na polovicu a cele stretnutie sa stazoval na bývalu ako mu nechce vratit, co pocas vztahu jej "pozical" nemyslel tym peniaze, pri tom peniaze mal, to je hrozne antisexualne ked chlap je skupan brrr
Radím ti, aby si sa spamätala a nechala platit muža. Je chvályhodné, že nepotrebuješ byť vydržiavaná, ale presne takýmto spôsobom môžeš priťahovať lakomcov, ktorým sa bude páčiť práve to, že si nenechas zaplatiť. A potom, keď sa vzťah možno vyvinie a budeš potrebovať, aby ti chlap zaplatil (napr na materskej) ťažko z neho dostaneš prachy. Hovorím z vlastnej skúsenosti.... A držím ti palce...
@zoro9836 rodové stereotypy? mne tieto tvoje názory pripomínajú jedneho nasho kolegu, ktory nas pozval na oslavu svojich narodenín, ale nakoniec sme si konzumáciu museli zaplatiť kazdy sám. Vopred to dohodnuté nebolo.
Takze prepac, ale nejde ani tak o rodové stereotypy, ale aj o pochopenie významu slova “pozvanie”.
kazdy to ma samozrejme inac. ale ja si myslim ze tie dve eura na kavu alebo kofolu hadam ten chlap ma, aby ma pozval. ak nema, naco stracat cas. a to teda dlhodobo sa zivim sama a nepotrebujem nikoho aby sa o mna 'postaral'. Ale naozaj tych par drobnych na rande na ktore ma chlap pozval hadam moze obetovat. ja penazenku a prvom rande nevytahujem, na dalsich podla okolnosti. samozrejme, ak by islo o nieco drahsie, napriklad aj uz lepsia vecera, kino a podobne, to by sme sa mozno vopred dohodli. pri dlhsom randeni na striedacku. tiez som sa obcas citila trapne, ale skor kvoli situacii, ze neviem ci mam tahat tu penazenku, alebo nie. a napokon som to takto vyriesila, ze prve rande plati on, neskor podla dohody.
@zoro9836 Aké nadávky? Že chudák? Alebo že si mimo? To nie sú nadávky. Keď sme už pri tom, keď si úplne prvýkrát zareagoval na môj príspevok v inej diskusii v minulosti, keď som ťa ešte neregistrovala na MK a nikdy predtým som na teba nič nepísala, ani od teba nečítala, si ma hneď z fleku nazval semetrikou, alebo jazyčnicou, už si presne nespomínam. Raz sme sa už na túto tému bavili, že ty si ma začal urážať prvý, chcela som vtedy tú diskusiu nájsť, ale zmazal si to, ako si mal vtedy vo zvyku. Tak ty mne nepíš o nadávkach! Mimochodom, písal si mi aj o čítaní s porozumením, alebo že by som potrebovala okuliare, ale vidím, že problém s porozumením, či zrakom máš skôr ty!
@zoro9836 ak sú inIIIIIII chlapIIIIII pokadenIIIII, ok, skúsime to takto😉
@h2 zjavne aj so základmi slovenskej gramatiky😉