Keď platí muž
Ahojte,
Toto bude zvláštna téma, ale mám problém si nechať zaplatiť od muža, hoci len kávu.
Keď idem na rande, stále vytiahnem peňaženku prvá, lebo sa proste cítim strašne trápne keď platí niekto iný. Neviem si proste pomôcť, cítim sa potom zle a ako “zlatokopka” (aj keď to vobec nie je pravda). Príde mi milé, keď zaplatí muž ale mám čosi v sebe, kde v moment platenia som proste rýchlejšia.
Poradte, co s tym
@zobaka Je ženatý a vzhľadom k tomu, ako sa správa, nemám prečo brať ohľad na jeho súkromie, takže jeho manželka je od neho o 18 rokov staršia, spoločné deti nemajú, len ona má z bývalého manželstva. Predpokladám, že je celá šťastná, že sa jej ako starnúcej rozvedenej žene s deťmi vôbec podarilo nájsť ešte chlapa, nech už je, aký je, takže mu tieto jeho drísty toleruje. Alebo aj nie a preto to chodí písať sem.
@maciatkolulu Gramatiku už radšej ani nekomentujem, lebo raz som to urobila a zase spustil tú svoju otrepanú pesničku, že keď dochádzajú argumenty, idem riešiť gramatiku. (Tento jeho výrok je už tiež zmazaný. 😂)
@zoro9836 pozri sa na to, čo si napísal, to nie je preklep, ale riadna neznalosť základných pravidiel slovenskej gramatiky. Ak vychovávas dieta/deti, tak by si si mal dávať pozor. Tvoji ucitelia by nemali z teba radost😉
@zobaka Lakomec Je to to najhoršie, čo môže byť..a pozor ,takýto muž nebude ani láskavý, ani milý, bude to podráždený agresívny muž..
Preto som v sucasnosti slobodny. Mam zadelene ciele, mam sa komu / comu venovat....zijem pokojny zivot.
Robim Vam sluzbu tak ako si to sama popisala....nie som nikomu na pritaz 🙂
@autorka Čo sa týka etikety, ten, kto pozýva, aj platí. Ako pri súkromných, tak aj pri biznis stretnutiach.
Predpokladám, že na rande si bola pozvaná. Minimálne zo slušnosti by mal zaplatiť muž. Mal by to podľa mňa vnímať ako gesto, nie ako povinnosť. Ja očakávam od muža galantnosť, vôbec tu nejde o peniaze. Však jedna káva ho snáď nezruinuje. Zo slušnosti môžeš vytiahnuť peňaženku a navrhnúť, že si za seba zaplatíš. Správny muž by však mal trvať na tom, že účet zaplatí. Ak rande prebehlo dobre a o muža máš záujem, navrhneš druhé rande a ponúkneš sa, že ho zaplatíš Ty. Ja osobne by som (na prvom rande určite) mala pocit, že muž je lakomec, ak by nechal zaplatiť mňa resp. by sme išli fifty-fifty alebo že mu za to nestojím. Fifty-Fifty z vlastného presvedčenia by som na prvom rande išla len v tom prípade, ak by som si bola na 100% istá, že s tým mužom už druhé rande nedám – neprebehla iskra, niečo mi na ňom vadilo atď. Proste v takom prípade by som chcela byť férová a nechcela by som sa cítiť zaviazaná.
Ale k Tvojej otázke „...mám čosi v sebe, kde v moment platenia som proste rýchlejšia.
Poraďte, čo s tým.“ Mám to chápať tak, že vidíš čašníka prichádzať a už vyberáš peňaženku? Nesústreď sa na okolie, sústreď sa na muža, s ktorým si na rande a keď príde čašník k stolu, vyberieš peňaženku súčasne s mužom s ktorým si na rande. Ostatné podľa toho, čo som napísala vyššie.
Podľa mňa záleží aj od toho, ako si sa s dotyčným mužom spoznala, či cez nejakú zoznamku alebo reálne (nejaká akcia, práca, spoloční známi atď.). Ak randíš cez zoznamku, je možné, že muž s ktorým sa stretneš, má „prvé“ rande každý deň. V tom prípade asi ocení, keď zaplatíte fifty-fifty. Ak ste sa spoznali ináč ako cez zoznamku, tak si zrejme toho muža očarila (keďže Ťa pozval na rande), má o Teba záujem a je ochotný na za to rande aj zaplatiť.
@akiana kriste, investíciu, ľutujem toho chudáka, keď prídeš niekedy na “živo”. Mne nejde o to že treba zaplatiť, nech muz zaplatí, to vysvetlenie má zaráža
@makovnikova presne tak, najlepšie keď sa vyfarbia také typy hneď, nech človek nestráca čas, že moja ale 3 za kávu mi ideš, máš drobné?😂 brrr, dobrá hanba, väčšinou takí chlapi končia ako starí mládenci, alebo majú ženy, ktoré trpia nízkou sebahodnotou, čiže v konečnom dôsledku ani pre jednu stranu nie vhodný partner
@h2 Tak za mňa prvé rande by mala byť skôr nejaká káva, to tých 5 eur môže chlap zatiahnúť a keby aj nevyjde, nemyslím, že by sa mala žena kvôli tomu cítiť trápne. Preto netreba voliť ako prvé rande napríklad drahšiu reštauráciu a večeru v nej, lebo ak je 50 eur účet na osobu, 100 eur za dvoch, je to potom riskantné pre obe strany, aj chlap, že sa vyhovorí, že zabudol peňaženku napríklad a aj žena, že si dá zaplatiť 50 eur účet a nič z toho nebude. Ja tu proste nepíšem, že ak chlap zarába 1000 eur, má žena s ním chodiť na večere drahé a platiť len muž a má na ňu minúť 500 eur mesačne napríklad. Ale proste ten chlap zarába väčšinou viac a ak pozýva a platí viac a robí mu to mesačne napríklad 50-70 eur nemal by to byť problém. Každé euro rátajú len držgroši alebo chlapi, čo nevedia vyžiť z výplaty lebo majú dlhy/drahé koníčky, ktorých sa nevzdajú a taký chlap tiež nie je terno do budúcna, ak žena chce rodinu.
@hopsadobrandejsa nepoznám ťa, tak nejdem súdiť. Ak žiadnu nechceš, tvoja vec, ak nevieš nájsť, asi niekde bude chyba v tebe. Lebo stojím si za tým, že žien schopných na partnerský život je určite viac ako schopných mužov.
@mooonika1975 Vidis, a ty by si sa mohla zamysliet nad tym, preco ta doziera do vyvrtky (kedze mas potrebu takto utocit) nejaka tebe uplne cudzia baba na nete, ktoru si v zivote nestretla a ktorej nazory a zvyky vobec nemaju nijaky dopad na tvoj zivot. To zavana nejakym komplexom, ktory terah urcite zurivo popries.
Striktne osobne rozhodnutie.....aktivne sa na randeni nepodielam a necitim sa na to momentalne ani motivovany. 10 rokov dozadu to bolo urcite ine.
Myslim, ze je lepsie byt sam nez s nespravnou psobou len aby clovek nebol sam.
S nadejnymi partnerkami to nevyslo a takto nikomu nie som na pritaz. Mozem sa v klude venovat rodine a konickom 🙂
@akiana akože ja som názoru, že je fajn, ak prvé rande iniciuje aj zatiahne muž (bavíme sa o káve/víne, nie o trojchodovej večeri, ak on pozval), ale toto je už fakt trocha prehnané. Topánky, voňavka, šminky...vážne musíš do tohto investovať pred každým randením? 🤔 A chlapi ti chodia na rande smradľaví a v teplákoch či ako?
@marsmykkok vyborne zhrnute, fakt oplakavat v dnesnej dobe 3 eura, to bude niekde zadrhel, bud ako pises v nizkej mzde, dlhoch, alebo v debilnej povahe, ked to uz mam tak napisat 🙊
a na prve rande fakt netreba chodit na honosne vecere, staci portske, kava, pokecat, prejst sa, ked uz ma niekto mdloby za ucet kurata s hranolkami

@zoro9836 tak potom si nevyspaty, frustrovany, alebo si ukazal svoju pravu tvar