Keď po niečom veľmi túžim
Baby veríte tomu že ked niečo velmi chcete a túžite po tom tak sa to nakoniec splní?
@mima4 Zvyčajne uvažujem pozitívne, nemám s tým problém, dokážem sa tešiť z drobností, som vďačná pre mnohé veci v mojom živote a moje negatívne myšlienky vôbec nesúvisia s materiálnymi hodnotami, peniazmi, nespokojnosťou, neprimeranými nárokmi. Je to možno zvláštne, nepochopiteľné, ale mám strach z choroby a pritom vykonávam činnosť, ktorá mi chorobu môže len privodiť - a tou je fajčenie. Stravujem sa zdravo, snažím sa cvičiť a tato moja neresť ma veľmi trápi a vyčítam si to. No niektoré z Vás si povedia, že som proste blba a bez pevnej vôle, a budú mať pravdu. Ale nedarí sa mi tejto závislosti zbaviť. Nejak neprichádza ten bod zlomu, a konečné stop. Pýtam sa samu seba prečo pôsobím na seba vedome deštruktívne. Uvedomujem si, že strach nie je dobrý, a viem, že asi ani u mňa neprejde kým nevyriešim jeho príčinu. Ale aj v tomto smere sa snažím byť pozitívna a verím, že to raz dokážem ... len sa mi nepači, že mi to trvá .
@rencika8 to mas zo Secret?
Secretom som zacinala,. je to OK zaklad , ale je to trochu skreslene tam...
po vsetko ostatnom , co som precitala , ti napisem, co som zistila a dozvedela sa, v skratke
Ak po nieco strasne tuzis, tak na to tlacis a ked na nieco tlacis, co sa deje? odpudzujes to....
Tužba = chcenie = pocit nedostatku a nestastia, ze to , co chces, nemas .. a to je zacarovany kruh.
SPravny pristup je iny...
Ber to za hotovu vec, ze to , co POTREBUJES , co tvoja duša potrebuje, jej je vzdy dopriate... lebo nase potreby ( nie tužby) su vzdy naplnene.... toto funguje... Ibaže treba rozoznať, co len ješitne chceme a co bytostne potrebujeme....( niekedy je ta potreba taka silna, ako tužba, ale jej energia je uuuuuplne ina, pozitivna, na rozdiel od tužby = chcenia)
Skus si povedat vetu. chcem lasku.... a potom:potrebujem lasku...
citis ten rozdiel?? v prvom pripade, hod sa aj o zem, ked chces a chces...... v druhom - asi si predstavis oporu, objatie , citnaozajstnu lasku ..
Ber proste veci za take, ake chces, aby boli.. netuž.. pocitaj s tym, ze uz ich mas, TERAZ V PRITOMNOSTI...neexistuje minulost, ani buducnost.. lebo aj to co si prajes v buducnosti, sa splni vlastne az ked sa to stane tvojou pritomnoustou.neviem, ci ma chapes...
. vizualizuj si ich ako fakt a dednno denne za ne dakuj . pocitaj s nimi, hotova vec...
Napr..
dakujem za dietatko, ktore mam a ktore uz kku mne prichadza...
dakujem za pracu, za strechu nad hlavou...
ked som bola chora, hovorila som si, aj ked mi bolo mizerne: dakujem, ze sa citim kazdy den lepsie a lepsie!, ze moje telo sa uzdravuje, dakujem
Mozes si to napisať, ako mantry a opakuj ich, ciim castejsie, tym lepsie.. hovor si ich kludne aj nahlas.. a uvidis po case. 🙂
vysledok pride, ak to tak ma byt a ak veci, za ktore dakujes, skutocne tvoja DUSA, nie EGO - JA, potrebuje.
drzim palce.
@tijana
Skus sa sama seba spytat, preco mas tento strach a veri, ze nie si jedina...vela ludi ma strach z chorob... Obycajne to z niecoho v zivote cloveka prameni... najma z toho, ze mame svoje plany, ambicie, tuzby...tuzime byt naplno, uzivat si deti..priatelov...a vieme, ze choroba moze toto ohrozit, ci uplne zrusit. V prvom rade je dolezite, aby si nemala strach z niecoho, co neexistuje u teba... na toto je velmi dobre aj posedenie u psychologicky, ktora riesi tieto veci a ver, z tymto strachom chodi k nej vela ludi... je to hlavne o psychike...
a co sa tyka cigariet... tak tie ti mozu vazne skomplikovat zivot... Kedy to chces riesit? Ked budes chodit na plucne s potvrdenou diagnozou? a akym si vzorom pre svoje deti?
zbavit sa toho bude boj, ale daj sa nan....postupne znizovat davky.... a nakoniec uz NIKDY! 🙂
zvladnes to!
a nezabudni: kazdy vecer pred spanim.
dakujem , ze sa zbavujem negativnych myslienok a ze moje myslienky su pozitivne.
@tijana Keď si bola tehotná a nefajčila si, tak aj teraz to dokážeš. Si krásna žena, ako vidím na fotke, nechci mať o 3 roky sivú vysušenú tvár. Bola by to obrovská škoda. Nie je eticky ani to dobré, že tvoja 4 ročná dcérka vidí, ako fajčíš cigaretu. Keď si to vydržala počas tehotenstva ako to píšeš, tak neexistuje, že by si teraz neodvykla! DOKÁŽEŠ TO !!!! Urob to pre svoju dcérku! Potrebuje zdravú mamičku a nie mamičku s "čiernymi pľúcami" (píšem to v dobrom). Prajem Ti veľa síl a držím palčeky 🙂
@rencika8 No vieš. Angličania majú také nádherné príslovie: Be careful what you wish for, for you might just get it. - Dávaj si pozor na to, čo si želáš, lebo by sa ti to mohlo splniť. Ehm. Byť tebou, poňala by som to veľmi realisticky. Najskôr si vyjasni, či to celé dáva zmysel, či to môže fungovať, áno, či je to morálne, či to ešte podlieha fyzikálnym zákonom, či nestratíš viac, ako získaš. Niektoré veci proste nie sú pre teba a o niektorých vieš, že sú ti nadosah a máš na ne kapacity. Pamätám sa, ,že som kedysi chcela muža, ktorého som nemohla mať a teraz viem, že keby som obišla všetky prekážky a bola ich teda poriadna kopa, priviedol by ma akurát tak do krematória.
Odpovedzte mi dakto, ked po niečom velmi túžim a som vyskúšala aj metódu pohára vody na splnenie sna a velmi chcem nech sa to splni a včera sa mi o tom aj snivalo ... myslíte že sa to splní ?
@rencika8 vezmete si čistý pohár nalejte tam pramenitú vodu alebo z topiaceho ľadu a na papier si napíšte prianie potom hore na papier položte pohár vody pomasírujte si dlane a teplo ktore na nich ucítite je vašou energiou a dajte si ruky na strany pohára ale nedotknite sa ho a opakujte prianie nahlas .. pre istotu si vyhladajte v googli metoda pohara vody lebo niesom si ista či som to povedala perfektne pre istotu sa pozrite 😀

@mima4 ... a pritom mozno staci trochu znizit svoje naroky ...