Keď sa muž chová ako by bol jediný, kto je unavený
Aký máte názor keď muž sa chová jakeby bol jediný kto je unavený
Ahojte
Akože nikdy nebol taký ale dokedy na nám narodilo dieťa tak ani doma nepohne prstom nehovorím že musí ale keď vidím že ležím okolo borfelu tak to aspoň upracem nie? Alebo aspoň sa pohram s dieťaťom nech mama uprace. Za ten celý čas čo sa nám narodilo s boli vonku možno tak 2x 👌 sami. A to ma o mesiac rok. Aj keď je doma nepomôže mi že by ho zobral niekde alebo tak. Upratujem a on ho vezme vždy Zamnou. Áno pracuje a dosť a inak máme dobrý vzťah. Ale toto Jakeby nevidí? Alebo ráno keď je malý hore nás doslova pekne vyhadzuje nech s ním idem do izby . Jakeby som s ním nebola celú noc hore ja ? Ja to chápem že pracuje ale prečo berie to že som doma s dieťaťom ako nič? Máte to tak alebo vo mám robiť
Keď sa sám nechytí, treba jednoducho úkolovať. Nie prosiť, oznámiť. Predpokladám, že po robote nemusí rúbať drevo a makať okolo domu, takže venovať sa vlastnému dieťaťu, alebo upratať z večere ho nezabije.
@anonym_autor ani progresívne zmýšľanie nie je celkom v poriadku ...
@anonym_d475bb No este to tak, aby chlap nieco upratal v SPOLOCNEJ domacnosti, alebo aby sa na hodinu-dve zahral so synom. Sodoma-Gomora, Cecilko😄😃
@anonym_d475bb No este to tak, aby chlap nieco upratal v SPOLOCNEJ domacnosti, alebo aby sa na hodinu-dve zahral so synom. Sodoma-Gomora, Cecilko😄😃
@luccys prečo sa silou mocou snažíš vložiť mi do úst niečo, čo netvrdím ? prosím ťa, buď tej lásky a už na mňa nereaguj ...
@anonym_autor potrebuješ svoj priestor, tak si ho vytvor. Upratovať sa nauč aj pri dieťati, bude to trvať síce dlhšie, ale aspoň aj dieťaťu prejde čas. Daj mu malú metličku, lopatku, handričku a bude mame pomáhať. Keď príde muž z práce, choď na hodinku von, obchod, cvičenie, keď tam nebudeš, nebudú sa na teba lepiť a budú to musieť spolu zvládnuť. Lebo aj ty si z celého lepenia sa dieťaťa na teba ani nie unavená, ale otrávená.
@anonym_autor potrebuješ svoj priestor, tak si ho vytvor. Upratovať sa nauč aj pri dieťati, bude to trvať síce dlhšie, ale aspoň aj dieťaťu prejde čas. Daj mu malú metličku, lopatku, handričku a bude mame pomáhať. Keď príde muž z práce, choď na hodinku von, obchod, cvičenie, keď tam nebudeš, nebudú sa na teba lepiť a budú to musieť spolu zvládnuť. Lebo aj ty si z celého lepenia sa dieťaťa na teba ani nie unavená, ale otrávená.
@anonym_50f228 Dieta ma rok. Ano, da mu metlicku a handricku a bude pomahat🤦♀️🤦♀️
@anonym_50f228 Dieta ma rok. Ano, da mu metlicku a handricku a bude pomahat🤦♀️🤦♀️
@anonym_c908a0 a tvoje deti sa ako ročné hrali stále s hrkálkami? Veď také malé dieťa opakuje po mame a treba ho zabaviť, akože pomáha.
Nech sa páči, douč sa čo vedia robiť deti v jednom roku:
Rozvoj skúsenosti
Dieťa je v jednom roku už schopné hrať hru na podávanie. Keď mu poviete: „Daj mi,“ podá vám predmety, ktoré má práve v ručičke. Čaká ale, že mu ich vrátime späť, aby nám ich znovu mohlo podať. „Dieťa ešte nepozná budúcnosť, preto ho zbytočne nenapínajte svojím otáľaním. Namiesto radosti by z toho ľahko bola ľútosť či hnev,“ odporúča odborník.
Okolo jedného roka už dieťa chápe, že sa dá hrať s vlastným obrazom v zrkadle. Môže sa na svoj obraz smiať, robiť grimasy, rozprávať sa s ním, vzťahovať k nemu ruku, nakláňať sa, až sa ho dotkne nosom. Dieťa tiež začína napodobňovať činnosti, ktoré robia dospelí. Chápe, že handrou sa utiera prach alebo vareškou sa mieša jedlo. Napodobňovanie je preň spôsob učenia sa.
Ako sme už povedali v úvode, každé dieťa sa vyvíja trochu inak, niekedy je však treba spozornieť a radšej navštíviť odborníka. Kedy, to si môžete prečítať v tomto našom článku.
@anonym_c908a0 a tvoje deti sa ako ročné hrali stále s hrkálkami? Veď také malé dieťa opakuje po mame a treba ho zabaviť, akože pomáha.
Nech sa páči, douč sa čo vedia robiť deti v jednom roku:
Rozvoj skúsenosti
Dieťa je v jednom roku už schopné hrať hru na podávanie. Keď mu poviete: „Daj mi,“ podá vám predmety, ktoré má práve v ručičke. Čaká ale, že mu ich vrátime späť, aby nám ich znovu mohlo podať. „Dieťa ešte nepozná budúcnosť, preto ho zbytočne nenapínajte svojím otáľaním. Namiesto radosti by z toho ľahko bola ľútosť či hnev,“ odporúča odborník.
Okolo jedného roka už dieťa chápe, že sa dá hrať s vlastným obrazom v zrkadle. Môže sa na svoj obraz smiať, robiť grimasy, rozprávať sa s ním, vzťahovať k nemu ruku, nakláňať sa, až sa ho dotkne nosom. Dieťa tiež začína napodobňovať činnosti, ktoré robia dospelí. Chápe, že handrou sa utiera prach alebo vareškou sa mieša jedlo. Napodobňovanie je preň spôsob učenia sa.
Ako sme už povedali v úvode, každé dieťa sa vyvíja trochu inak, niekedy je však treba spozornieť a radšej navštíviť odborníka. Kedy, to si môžete prečítať v tomto našom článku.
@anonym_50f228 Alebooo...by sa mohol zahrat s otcom, ale to asi nehrozi.
@anonym_50f228 Alebooo...by sa mohol zahrat s otcom, ale to asi nehrozi.
@anonym_c908a0 keď príde otecko domov a mamička si pôjde zabehať, tak sa dieťatko bude hrať s otcom. Ako si mamička nastaví, tak bude mať, my to tu za ňu neurobíme.
Oznám mu, že ideš upratovať kúpeľňu a zavri sa tam. Príde s dieťaťom? Vypoklonkuj ho von z izby alebo rovno nech ide von s ním. Nečakaj, že mu to samému dôjde keď rok funguje takto.
@anonym_autor mňa zaujalo, že máte dobrý vzťah. Tak klobúk dole. Ako to prosím ťa robíš, že sa ti taký chlap nesprotivil? Ja som mal také vzťahy, lenivci doma, decko len na zábavku. Mne sa teda kvôli tomu chlap úplne sprotivil. Je to extrémne nerovnomerne a ponižujúce postavenie ženy. Chlap je vlastne privilegovaný, má podriadenú, čo robí za neho. Neviem, či v takom vzťahu je úcta, súcit, empatia, láska. Podľa mňa nie. Podľa mňa normálny človek neurobí zo seba pána a z partnerky slúžku. Čo myslíš?
@jennky13 a pisem nieco ine? Ked nieco od toho druheho chcem, tak mu to oznamim, pretoze nikto druhemu do hlavy nevidi, dokonca ani muz svojej zene. Dokonca to oznamim bez neprijemneho podtonu a este aj podakujem. Precitaj este raz co som napisala.
@anonym_d475bb ty si dobre mimo....vtedy fungoval komunitny sposob, viac generacii spolu zilo na kope, zeny na poli, deti spolu strazila jedna babka. Zeny spolu parali perie, spolu sa varilo, pratalo, decka sa mohli hrat vonku na zahrade.
Ved to sa predsa teraz neda, babky su este stale pracujuce, neziju v jednej domacnosti, zeny nemaju okolo seba tu komunitu, co sa postara o dieta, aby mohli porobit domacnost.
@veselo_neveselo toto bolo tak pred 100rokmi😂
Tak to berie tak že materská je vážne dovolenka a keď si doma tak to máš ako robotu ty a on zarába. Takže bude asi treba ho uviesť do reality a nechať ho pár dní samého s dieťaťom. Rodičia to majú ako? Muž zarába žena robí všetko ostatné? Keď áno tak len uplatňuje model ktorý je pre neho normálny
@veselo_neveselo toto bolo tak pred 100rokmi😂
@rozculena tak bavime sa o tom, ze nemali pracky, susicky, auta, a este sa gazdovalo....ked to chces blizsie, aj tak to stale plati, aj nase mamy este zili viac komunitne, babky boli viac poruke (menej sa stahovalo za pracou, do zahranicia skoro vobec), deti do jasli na cely den, male byty, malo hraciek. Decka od skolskeho veku same do skoly, kluc na krk a ides aj domov sam, pockas na mamu pokial pride. Dovtedy ulohy, ked nieco treba, zazvon susede.
Kolko zien je schopnych toto spravit teraz? Deti ani 12rocne pomaly doma neostavaju same viac ako hodinu, treba ich vozit do skoly, na kruzky, k doktorom viac, ako pred 40r. A cas ma zena taky isty ako predtym.
@rozculena tak bavime sa o tom, ze nemali pracky, susicky, auta, a este sa gazdovalo....ked to chces blizsie, aj tak to stale plati, aj nase mamy este zili viac komunitne, babky boli viac poruke (menej sa stahovalo za pracou, do zahranicia skoro vobec), deti do jasli na cely den, male byty, malo hraciek. Decka od skolskeho veku same do skoly, kluc na krk a ides aj domov sam, pockas na mamu pokial pride. Dovtedy ulohy, ked nieco treba, zazvon susede.
Kolko zien je schopnych toto spravit teraz? Deti ani 12rocne pomaly doma neostavaju same viac ako hodinu, treba ich vozit do skoly, na kruzky, k doktorom viac, ako pred 40r. A cas ma zena taky isty ako predtym.
@veselo_neveselo nemali práčky? 😂
Automatické sa začali vyrábať v 1968 a predtým boli vírivé.
Že sú decká nesamostatné,to je fakt
@anonym_autor autorka, nič si nevyčítaj. To nie je o komunikácii. To je o tom,že máš pred sebou lenivca. Myslíš, že nevie, že decku treba riť utrieť? Ale vie, a veľmi dobre aj vie, že jedlo samé na tanier sa nepolozí. Ale , má predsa ženu, slúžku, tak načo sa ženil? Aby sa o seba staral? Neboj sa, keď ho kopneš do riti, lebo je to na hovno chlap, bude vedieť si aj sám nakúpit, aj pripraviť, aj práčku zapnúť aj povysávať. Ty budeš komunikovať aj roky ku nemu, ale on nechce, a nebude to robiť, aj keby si mu po činsky začala spievať. Tak sú chlapi naučený z domu,.matky okolo nich aj ich otcov tak skákali, tak si myslia,že aj ženy sú ich slúžky. Hlavne, že kopu reči tu všetky majú, ale doma makajú, aby sa muži mali dobre. Toto sa komunikáciou nezlepší a keď tak len minimálne. Buď si zvykneš, alebo ho pošleš nájsť si inú pracovnú silu do kuchyne.
@anonym_autor ani progresívne zmýšľanie nie je celkom v poriadku ...
@anonym_d475bb vies co znamená slovo progresívny? Pokrokový. Ak chces byt ty zabrzdena mentálne aj názorovo v minulom storočí nech sa paci. Ale nepleť sa potom do fungovania inych rodín. Rodicia su dvaja a maju sa dvaja aj starat.
@rozculena ved ano, bez pracok, susiciek, aut pred 100 rokmi, gazdovstva. 50r dozadu sice s prackou, ale stale komunita fungovala, stale neboli naroky na cas tak vysoke ako su dnes. Sme o 50r dalej, a zeny, mlade mamy, tu hladaju kamaratky na kocikovanie na internete; myslis ze take maju pomoc v domacnosti?
@anonym_d475bb vies co znamená slovo progresívny? Pokrokový. Ak chces byt ty zabrzdena mentálne aj názorovo v minulom storočí nech sa paci. Ale nepleť sa potom do fungovania inych rodín. Rodicia su dvaja a maju sa dvaja aj starat.
@anonym_4a9229 zato vy ste poniektoré veľmi moderné ...neviete nič iné, len vyplakávať na nete . A mimochodom, nikde nepíšem, že manžel nemá pomáhať, nauč sa čítať s porozumením
@anonym_4a9229 zato vy ste poniektoré veľmi moderné ...neviete nič iné, len vyplakávať na nete . A mimochodom, nikde nepíšem, že manžel nemá pomáhať, nauč sa čítať s porozumením
@anonym_d475bb zato ty nevies nic iné, iba rypat a mudrovať po nete ako bolo materstvo pred sto rokmi ťažšie a nefrflali ste. Nie nebolo ťažšie, bolo iné. A nie nezvládali ste to lepsie. Vecná skoda takých zatrpknutych starých žien.
@anonym_d475bb zato ty nevies nic iné, iba rypat a mudrovať po nete ako bolo materstvo pred sto rokmi ťažšie a nefrflali ste. Nie nebolo ťažšie, bolo iné. A nie nezvládali ste to lepsie. Vecná skoda takých zatrpknutych starých žien.
@anonym_4a9229 A ked ju s tym niekto konfrontuje, tak zrazu ze to ona nepovedala, to nemyslela atd. Isteze😃😄
@anonym_4a9229 A ked ju s tym niekto konfrontuje, tak zrazu ze to ona nepovedala, to nemyslela atd. Isteze😃😄
@luccys ty si asi tiež veľa inteligencie nepobrala ...
@rozculena ved ano, bez pracok, susiciek, aut pred 100 rokmi, gazdovstva. 50r dozadu sice s prackou, ale stale komunita fungovala, stale neboli naroky na cas tak vysoke ako su dnes. Sme o 50r dalej, a zeny, mlade mamy, tu hladaju kamaratky na kocikovanie na internete; myslis ze take maju pomoc v domacnosti?
@veselo_neveselo moja mama pred 60 rokmi žiadnu pomoc nemala
@anonym_autor to bolo treba od narodenia motivovať aby mali spoločný čas. Ja som to tak robila. Prvy mesiac sa bal s malým ist sám ďaleko lebo že keď začne byť hladný, tak čo s ním aby stihli pribehnut, tak kocikoval len okolo domu. Manžel pracuje 8-18 a verím že je unavený, lebo niekedy robí aj v noci do 3, ale keď príde z roboty a naje sa, tak sú celý čas s malým sami dvaja, kým ja sa umyjem , najem, urobím malému večeru, prichystam všetko na spanie. Je s ním počas kúpania a hrajú sa vo vani spolu. Keď ja idem ukladať spať, on niekedy vyvesia padlo, inokedy vyloží/naloží umývačku. Umýva fľaše. Cez víkend utiera prach a umýva záchod. Tak som to nastavila, tak to funguje u nás.
@anonym_autor chcela si zit s hadom tak sa teraz staraj, lenivy bol uz ked ste spolu zacali, vo vysledku mas teraz jedno velke decko a jedno male, mala si pouzit prezervativ alebo ist na potrat.
@anonym_d475bb ty si dobre mimo....vtedy fungoval komunitny sposob, viac generacii spolu zilo na kope, zeny na poli, deti spolu strazila jedna babka. Zeny spolu parali perie, spolu sa varilo, pratalo, decka sa mohli hrat vonku na zahrade.
Ved to sa predsa teraz neda, babky su este stale pracujuce, neziju v jednej domacnosti, zeny nemaju okolo seba tu komunitu, co sa postara o dieta, aby mohli porobit domacnost.
@veselo_neveselo Presne tak, dakedy žili v dome aj tri generácie žien a okolo deti sa nerobili žiadne caviky navyše. Dieta sa opatrilo a šup do ohradky kde sa mu prihodili hračky a zena si robila svoje, čo jej bolo treba.
@anonym_autor tak mu treba povedat, ked nevidi.. rezim si spravit ze pocuj, potrebujem si upratat raz za tyzden lepsie, v sobotu doobeda beries dieta, potrebujem si nieco aj ja spravit, oddychnut, ist sa vyvetrat.. cez tyzden mas jeden vecer po praci dieta na starosti. Ani nie, kvoli tomu, ze ty mas potrebu sa ist "flakat", ale preto, aby on si zvykol sa o dieta starat. Rovnako upratovanie, radim, cim skor ho zacat zaclenovat a normalne mu pvedat co ma spravit... je tu bordel, zdvihni sa prosim ta a pomoz mi upratat tu obyvacku (napriklad). Za mna toto obdobie bolo este ok, bola som doma, s HO, dieta male.. ale na hubu som zacala padat po tom cca 2,5-3roku, a este aj neskor a do dnes tomu nie je koniec = lebo ked sa behanie mimo dom prida, skola, skolka, riesit veci dookola, choroby skolkarske, skolske, k tomu praca aj mimo = je to o drzku zacat riesit aj to, ze moj chlap nepohne prstom. Ja som teda bola frajerka, ze zvladam vsetko dlho sama. Kazdej radim, sa do tohto nedat chytit. Mne vadilo sa natahovat s niekym (do dnes s tym mam problem), a uz reagoavt na take "ja to neviem, ty to vies najlepsie" bola posledna kvapka trpezlivosti a radsej som si to urobila. Ak som to potom "neurobila", pockalo ma to, kludne je pan velkomozny schopny chodit okolo bordela aj tyzden, ale ja nie :DDD Ako netreba chciet vsetko, ja napr dost sa divim, vela muzom ktorych poznam = kazda kontrola u dr, kazda prkotina, riesia a to zena je doma s dietatom na MD/RD, nie su 5minut po konci prace doma a uz hovor. Nakupy, kolkokrat kolegovia odbiehaju pocas prace:DD nakupia, aby domov dotrepkali, doma aj upratovanie ma jeden na strarosti. TO mi pride uz dost, na chlapa co cely den maka a robi za dvoch u nas, este vykon doma,kym zena robi... co? prejde sa s dcerkou a niekedy navari, pospratava co cez den vznikne? Samozrejme, maju to takto nadelene, je to v pohode, nestaram sa ale treba pri tych poziadavkach na partnerov (obojstranne) trochu rovnovahu hladat.
Autorka, este mozno ta trosku potesim, moj napr s batolatom, a takto 1-2r babou nevedel co, malo sa s nou zabaval... ponosil ju, postiskal sem tam, ukazal jej nieco, kocikovat bol len somnou myslim, alebo so svokrou. Ale ako dcera mala normalnejsi vek, vsetky sporty, vylety, nosil ju k rodicom semtam na noc-dve, na kruzok po skolke... daval on. Ako keby v podstate s takym malym dietatom nevedel co. Fungoval casto na sposob, dala som mu ju do ruk a nech urobi co som povedala.. :DD vpraxi : podam mu babatko v kupelni, nech idu do izby kym upracem po kupani, alebo podam mu dieta s flasou do ruky a tak. A potom sa to uplne otocilo.
@rozculena maloktora zena mala automaticku pracku u nas v 68, realne az v 80rokoch aj to nie u kazdeho a celoplosne, po 89... ja si pamatam, ze este v mojom detstve babka aj pra tety mali doma "tatramatku"... babka bola frajerka mala k tej virivke aj zmykacku... ale vybrat, vyplachat, vyzmykat rucne...:D to bola makacka na pol dna pre 3 ludi a potom utekat von vesat.. a to je veru cca 30-40r dozadu (mali ju aj dlhsie, ale len ptreo, ze automaticku nechceli uz). Nasa pracka doma okolo 87meho bola taka automatika, co odskakala na druhu stranu kupelne, ak sme si na nu dve so sestrou nesadli. A to bola mama "moderna" zena v rodine.
Nostalgia ma chytila, slak by ma trafil toto dnes robit :DDD Mimochodom, toto je jeden z dovodov, ked sa pozastavujem nad tym, ked sa mi niekto stazuje "ze nestiha prat"... mam par kamosiek, co maju pradla tony nahadzaneho kade tade.. :DD nestihaju prat.. kokos, v potoku to idu prat? ci rano/vecer zapnem jednu pracku a kopy miznu raz dva? :D
Kazda era ma nieco.. starsie generacie, nevedeli co su to nervy a stresy z prace (vacsinou), o 14tej casto boli doma, praca bola menej stresujuca podla mna, rodiny boli vacsie a blizsie velakrat.
@veselo_neveselo v 70-90 rokoch? To isto😂.
Keby mamicka este mala denne prat bez aut.pracky plienky uz by to vobec nedala.
Nevie popri dietati povysavat a umyt wc s kupelnu. Kde bude chyba?
To cely den nosi tak velke dieta na rukach?

@anonym_autor rocne dieta vydrzi niekolko hodin bez kojenia. Skratka zacni tym, ze odides na par hodin mimo domov, nepytas sa, len to oznamis, ides si kupit topanky/ku kadernicke/na kavu..... Manzel sa musi naucit fungovat do synom sam, a ked tam nebudes, ine mu nezostane.... A tak sa mu bude neskor venovat aj ked ty budes potrebovat urobit nieco v domacnosti a oni dvaja budu doma, vychystas maleho von a cau cau, vratte sa o 2 hodiny.....