Kedy si povedať dosť a odísť od manžela?
..som mladá, len niečo vyše roka vydatá žena a mám krásnu dcérku.. no rúca sa mi manželstvo.. kedy si už treba povedať dosť a treba odísť od manžela? vie mi niektorá z Vás poradiť? pomôcť? alebo máte skúsenosti s niečím podobným? stále sa snažím ísť ďalej, ale už nevládzem.. no nemám nejaké možnosti kam s dcérou odísť..
Tu nie je co riesit, musis odist. Tym ze ta bije a je policajt si este v horšej situacii ale nic nie je neriesitelne. V prvom rade sa musis zdoverit osobe, ktora ta na stopercent podrzi, keď pojde do tuheho. Kamaratka, rodicialebo niekto kto sa nezlakne a sbude za teba bojovat. Druhy bod: musis kontaktovat krizove centrum aby ti poradili a aby ti psychologicka dala silu bojovat. Vela stastia, bez, neobzeraj sa, never mu. Dokazes zacat znovu.
@slaavkaa je to smutné, takto čítať tvoj príbeh. Jediná šanca by možno bola, keby sa muž dal do rúk odborníkov a dal sa nejako liečiť. Inak je to cesta do pekla ... inak sa to bude stupňovať, okolie nič nebude tušiť, ty sa chvíľu budeš premáhať ale dobré to nebude. Bol by muž ochotný ísť k niekomu komu by sa zdôveril a ten by mu odborne pomohol? Písala si, že ho to mrzí, že sa k tebe takto správa.
@slaavkaa Ja som sa normálne rozplakala, aj teraz mi tečú slzy, Bože veď to nie je normálne čo ti robí "manžel" ! Veď do staroby s ním určite nevydržíš, žiaľ od takého človeka treba ísť čo najďalej, preč, preč, preč!!! Nezabúdaj, všetko zlé sa každému vráti, život mu to vráti čo ti robí! Môže ublížiť aj tvojej maličkej dcérke a to nikdy nevieš kedy.... Skús ísť do podnájmu ale určite preč od neho čo najrýchlejšie moja!!!! Držím ti palčeky a myslím na Teba aj keď ťa nepoznám!!!
@slaavkaa ze kedy odist? No vsetci mame svoje hranice, niekto by treskol dvermi uz pri prvom zatraseni a nebolo by ho..no a niekto neodide nikdy (respektive odide budto do nemocnice alebo potom do vecnych lovist)
Myslim ze vacsina sa zhodne na tom ze odist pri prvom nasili. Pokial facky, päste este pre teba niesu dovodom tak ten dovod pre ktory odides bude zrejme dooost boliet
tak kukni na obrazky tot zienky tiez rozmyslaju kedy odist
http://tvnoviny.sk/sekcia/zahranicne/archiv/nec...
http://udalosti.noviny.sk/z-domova/01-06-2010/m...
a tento typecek najskor rozkrajal male babetko zaco siel sediet a ked ho pustili dobodal svoju tehotnu zenu ( asi sa tiez pytala kedy odist)
http://www.blesk.cz/clanek/zpravy-udalosti/1966...
jaaj a tu uz sa biju deti
http://www.cas.sk/clanok/118991/stropkov-muz-na...
no a tieto zeny a ich deti sa uz spravneho casu na odchod nedockaju
http://www.blesk.cz/clanek/zpravy-udalosti/2001...
http://www.cas.sk/clanok/117618/ziarlivy-muz-za...
@slaavkaa a inac myslim si ze aspon jednu vec by si mala spravit.
Zverejni tu ten svoj nick kde ta poznaju, zdover sa najblizsim priatelom, rodicom. Ked nemas silu odist (a ty ju nemas) oni ti pomozu. Nakopnu ta, poradia ti, isto ta aspon na par dni ubytuju a pomozu ti zacat odznova
A hlavne ta odhovoria od tvojich buducich pokusov vratit sa k nemu alebo ho nejako ospravedlnovat
@slaavkaa vezmi dceru a chod do centra....tyrane ženy hovoria ostanem pri nom kvoli detom ale prave kvoli tym detom by mali ženy odist aby ich chranili od takichto situacii.....aj ked to bude tažke ti to zvladneš....
@mimka11111 myslim si nejde o to ako sa s kym kto dlho pozna...my sme sa poznali 2tyždne a sme zobrati už 8rokov
@slaavkaa Nerozumiem tejto diskusii....nechapem pointu. Pytas sa kedy je cas odist.... hmm..
Asi vies, ze odist treba, opisala si nam presne domacnost tyranej zeny. Do bodky. A ty sa teraz nas pytas, kedy mas odist?
No, tak ja neviem, co tu riesis dievca zlate....ale cas na odchod bude vtedy, ked sa zbalis aj s dcerkou, zabuchnes dvere a idete....
V podstate zakladnu pointu tu mame vsetci, vratane teba, vyriesenu........je to tyran a teba fyzicky aj psychicky uz od tehotenstva tyra.
Tak, ak potrebues, aby ta niekto prisliel "fyzicky" od neho odstahovat, to asi za teba nikto neurobi.
Mna zaujima iba jedna vec: CO ta pri nom drzi? Mas rada jeho sliny, alebo jeho silne ruky? Pouzivas namiesto makeupu krvne podliatiny? Mas rada vulgarne vyrazy? Potrebujes jeho peniaze? Alebo si myslis, ze sa zmeni? Co, popripade KTO ta drzi?
Tvojim rodicom si to dufam uz povedala.... 😒
ak si s manželom už nemáš čo povedať a nič k nemu necítiš, tak je zbytočné , aby ste boli spolu, lebo ak sa hádate alebo ignorujete všetko to napätie prechádza na dieťa. Aspoň na čas odíď k rodičom aj s dieťaťom a potom uvidíš ako ďalej....
@slaavkaa Kedy si povedať dosť a odísť od manžela? Jednej žene by stačilo, keby jej povedal že je ovca a odišla by od neho, druhej žene nevadí ani nevera, tretia by zniesla aj bitku......... to je tažko povedať že kedy? kde máš ty tú hranicu, kedy si povieš a DOST! toto je je strop po ktorý som ochotná zájsť? do kedy si ochotná odpúšťať a tolerovať? alebo že čo ešte všetko sa musí stať aby si konečne povedala "drahému" adios!?? sama v sebe si teraz musíš poukladať myšlienky. ale najlepšie je ísť dopredu. muž ktorý si neváži ženu si ju ani nikdy nebude vážiť. keby ťa miloval správal by sa inak. jeho správanie sa bude len a len stupnovať a to k horšiemu, ver mi! aj ja sa rozvádzam sosvojim mužom a našťastie ma rodina podporuje a drží ma nad vodou. Hľadaj šťastie niekde inde. doteraz ti len slzy v očiach ostávali. ale ver tomu, že ked sa vzchopíš a urobíš hrubú čiaru za tým čo bolo, posunieš svoj život tým správnym smerom - budeš sa mať lepšie a nie len ty ale aj detičky....a urob to práve kvôli nim 🙂 držím palce
slaavkaa vobec si nemysli ze sa zmeni,chvalabohu ja take problemy neriešim ale v takej rodine som vyrastala a pokiaľ maš aspon trošku sebaucty a važiš si samu seba tak sa nanho vyser ak nemas odvahu sa mu postavit,ja po rokoch v mojej rodine som odvahu nasla ked som sa postavila svokrovi ktory bol agresivmy voci svokre no kedže ona roky trpela a nikdy sa nevzoprela tak bohužiaľ ju to doviedlo na cintorin.takže ser na nejakeho slabocha ktory sa vrši na žene ale urob to cim skor lebo čim dalej to budes odkladat tym to bude horšie a stale budeš hľadat dovod prečo neodisť,tak to robila moja mama a poviem ti že trpely sme nakoniec všetci.a nikdy nehovor že ostavaš kvoli dietaťu,tymto mu len ubližuješ ak nemaš kam ist rieš to cez nejaky krizak a hlavne sa rozved,mam take nervy ja by som takych akože chlapov bila do krvi,su to ubožiaci ale ber to tak že on pojde len pokiaľ mu dovolis verim že mas strach ale držim ti palce nech to zvladneš
@digysa krvné podliatiny nemám, ani som nemala..ani jeho sliny, ani silné ruky.. drží ma pri ňom asi viera v lepší zajtrajšok a v to, že verím, že vo svojej podstate taký nie je.. túto diskusiu som vytvorila, aby som zistila aj to, či už niektorá žena niečo také prežila , či sa to dá prekonať a zachrániť manželstvo.. áno, som možno naivná, každá mi napísala, že sa to nezlepší.. aj ja som už zistila, že ak niekto povie, že to už nikdy neurobí, aj tak to urobí..
@slaavkaa kedy je čas odísť? No ten už bol dávno. Tak teraz len čakaj, kedy ti doláme obidve ruky a šmarí o zem miesto mobilu tvoje dieťa. A môžeš ho ospravedlňovať 😝 😝 😝 😝 😝 a písať tu, ako si si to zaslúžila. Tu nepomôže poradkyňa, liečba, tu pomôže len odísť a včera už bolo neskoro. Ty si naozaj tak málo vážiš sama seba, že mu dokážem dať bozk na tú papuľu, ktorou ťa opľuje?!?!
@mamavera hmm.. no, si ma schladila..a práve som sem išla napísať toto (už to napíšem, keď to mám v hlave: nechcem, aby to vyzeralo, že mám muža maniaka a tlčie ma od rána do večera každý deň za každé slovo - tak to nie je! ..pár krát sa už opísané udalosti stali, pár krát som ho možno vyprovokovala a pár krát nie.. na nezhody sú vždy dvaja a bez vetra sa ani lístok nehne, no u nás fučí akosi často.. a zisťujem, že aj prisilno a že následky sú už asi alarmujúce...)
@slaavkaa Tak by som ti trochu chcela predostriet situaciu, v ktorej si...lebo vy ste mlady par a este mate eventualne vsetko pred sebou...
1. Takto kriza po roku....to sa len tazko dava do poriadku. V prvom rade ste skoro nic spolu neprezili a hned sa vam ruca vas vztah.... Nemate ziadne zaklady na to, aby ste ho udrzali.... Vase "zaklady" vam chybaju....nemate co opravovat ☹ Tiez sme mali manzelsku krizu, kedy som ho chcela kopnut do guli (obrazne povedane) ale po roku to rozhodne nebolo....bolo to po nejakych 8-mich rokoch manzelstva...dnes uz sme na 13-tom a prezili sme. ( Ale nasa kriza sa netykala ziadneho fyzickeho nasilia)
2. Ak teda ty dajme tomu dost provokujes...(co je dost smiesne...lebo plut do tvare som uz davno ziadny par nevidela robit) to znamena, ze vase povahy to je cista "havaria".....Uz pocas tehotenstva ste si nerozumeli....asi sa k sebe nehodite, vase povahy nie su kompatibilne...... Ale zase dodavam, ani nepriatel, alebo predvacka, ktora ta neznasa by ti nenaplula do tvare, lebo si nerozumiete... A ty tu pises o milujucej osobe, ktora si ta zobrala za manzelku. 😒
3. Vsetko, co opisujes do manzelstva nepatri....Mala by si s nim hodit rec. Ale pred tym, ako to urobis, by si mala byt pripravena, ze ho chyti zachvat, nieco zle vyvedie...tak by si mala byt pripravena na odchod... Pri muzovi, akeho opisujes je lepsie mat pripravenu tasku na rychly utek za tmy. ☹
@bboossoorka myslím si,že trošku áno, samozrejme česť výnimkám, ku ktorým asi patríš aj ty.......musíš ale aj sama uznať, že dnes je to ale zriedkavé,kedy si dvaja, po tak krátko randení, rozumejú na celý život.....ja osobne s tým vo svojom okolí skúsenosť nemám a jediné s čím sa stretávam, sú práve takéto sklamania.... ☹
https://www.modrykonik.sk/forum/rodinne-problemy/pokazila-som-zivot-sebe-aj-malej-v-brusku-2/
Slavka, tento stary pribeh na koniku sa ma kedysi strasne dotkol a bohuzial musim povedat ze tvoj pribeh mi ju pripomenul.
@slaavkaa naozaj si myslíš, že nie je psychipat! OMYL! Ja mám pocit, že si ho stale obhajujes sama pred sebou a snazis sa nahovárať, že tó take zle nie je. Ale JE! v tvojich slovách som sa našla, mala som takýto vzťah, neboli sme sice manželia, ale môžem tí odprisahat, že sa tó NIkdy nezlepší. Praveze naopak! Okrem toho, že má mlátil, aj má psychicky týral. Možno tó robí aj ten tvoj, len si tó neuvedomujes, viď napr. Ukradnuta kreditka-inak tó nazvať neviem, ked tí ju na dro vku vezme. Poviem tí, mne už veľakrát šlo o život, bála som sa ho. Vyhrážal sa mi, že ked odídem od neho tak urobí mne ieco, rodine a podobne..... Nakoniec som ho udala na polícii, mala som kopec vyhraznych sms. Pocu vaj veľmi dobre. Si dospela žena a hlavne matka! Buď zodpovedná a nepriprav dcére skazeny život! Chceš, aby sa malej niečo stalo? Myslíš, že toto ked vidí, že jej tó neovplyvní psychiku? Možno aj zdravý vývoj. Chceš raz byť hviezdou televíznych novín v podobe zavrazdenej manželky, prípadne, že váš pozabija všetkých? Že tó nie je reálne? Je tó reálne, on je psychopat nie nervak. Nervak som ja, ked po mužovi doma vrieskam a buchnem dverami. Toto je už psychopat. Buď sa postavis za seba a dcérku a odides ďaleko ďaleko, alebo budeš žiť v strachu, možno nie teraz, možno nie o rok, ale raz určite. Píšem z vlastnej skúsenosti. Zdoverit sa rodine, kamarátom, to je jedno, ľuďom, ktprym môžeš veriť a ktorí tá ochrania. Aspoň do určitej mieri. Skús si tó vziať k srdcu, mne je ľúto hlavne tvojej dcérky. Myšli hlavne na ňu. On sa nezmení, nikdy. A môj ex? Po mne mal zopár žien, každú mlátil, jedna koki nemu potratila, čo ju zmlatil tehotnú. Teraz som ho stretla a podľa mňa asi berie drogy, alebo pije. A mám pocit, že sa mu pred pár dňami narodila dcérka (v(videla som v novinách fotku a meno matky , viem že boli spolu a malička sa na neho aj podobá). Ardce mi place nad dalsim dieetatkom s takým otcom.
@slaavkaa to, čo si napísala - nebije ma každý deň.... - to je presne znakom týranej ženy. Nie je totiž normálne sem tam žene plesknúť, sem tam ju sotiť, sem tam jej napľuť do tváre, normálne je diskutovať bez akéhokoľvek náznaku fyzického násilia alebo ponižovania ženy. Ty si myslíš, že ja svojho partnera nikdy nenaštvem? Pre mňa by bol čas odísť po prvej facke. A to absolútne nechcem, aby vyznelo, že silné slová píšem sem a v skutočnosti by som čušala. Nečušala! Ja si seba totiž vážim, ty si túto schopnosť stratila, alebo si ju zahrabala v sebe niekde veľmi veľmi hlboko. Ja som od muža odišla po niečom oveľa miernejšom - uprednostňoval neustále svoje záujmy pred záujmami rodiny. Ja som vlastne už pred rozvodom žila ako rozvedená, iba s väčším finančným príjmom ako rozvedená a s pravidelným intímnym životom. Nebolo to ľahké, mala som dve zamestnania, aby som všetko zvládla, niekedy& som spala štyri hodiny, ale dala som sama sebe šancu žiť ináč. Krajšie, šťastnejšie. Už som to tu písala viac krát - život nemá reprízu. Ten deň, ktorý ti manžel zničil fackou, ti už nikto nevráti a mohli ste ho stráviť prechádzkou, kde by ste si všetko vydiskutovali. Ani ti nikto nevráti pocit, že si milovaná, že máš človeka, na ktorého sa môžeš spoľahnúť, obrátiť, keď ti je ťažko, ktorý, aj keď nebude súhlasiť s tým, čo robíš, otvorí náruč. Mladé roky stráviš s tyranom a bude sa to stále zhoršovať a po rokoch stará, unavená, dobitá, zlomená si budeš trieskať hlavu o stenu, že si svoj život mohla prežiť inak. A nezabúdaj, že tvoje dieťa to všetko vníma - tú atmosféru dusna, tvojho strachu, otcovej arogancie a primitívnosti. Môže sa stať, že to bude brať ako model normálnej rodiny a tak nie len že zničíš život sebe, ale aj jej, lebo bude brať ako normálne, že ju môže niekto ponižovať pľutím do tváre a fackami. Zver sa v každom prípad rodičom, určite ti pomôžu, nájdete spolu riešenie. Držím palce.
@slaavkaa a načo si ešte s ním ? (čítala som iba prvú stranu diskusie). Myslíš, že je vhodné ak v takomto prostredí vyrastá tvoje dieťa ?
@slaavkaa vies preco tie zeny uz neziju? U nich to tiez zacalo fackou. Normalny clovek si povie ze preco neodisli, takisto ako sa tu baby cuduju preco si este s nim. Obete nasilia maju vela spolocneho
Aj oni rovnako ako ty konanie nasilnika zlahcuju ..bola to len facka, ..len ma trosku sotil a JA som si pri pade zlomila ruku..to nebola jeho chyba
vinu za nasilie zvaluju na seba, nasilnika obranuju ..............som ho vyprovokovala, mozem za to ja (co je on 3 rocne decko ze sa nevie ovladat? Aj ked som nervak tak radsej tresknem dverami a idem si von zabehat...nebudem trieskat zenu)
pripadne on taky nieje, on za to nemoze, on sa zmeni, on to tak nemyslel.....
Postupne sa z tychto zien stavaju POSLUSNE OVECKY ktore maju jedinu starost..aby neurobili nic cim by nasilnika vyprovokovali, prehliadaju ze su cim dalej tym viac byte, ze su byte ich deti, su natolko ovladnute nasilnikom ze ich sebavedomie takmer neexistuje.
TEN ZMRD S KTORYM ZIJES NIEJE ZIADNY CHLAP..JE TO OBYCAJNE TUPE HOVADO KTORE SA NEVIE OVLADAT..
vies mozno keby ho donutis sa LIECIT (ano agresia sa lieci) u psychologa, dlhorocne tak sa nauci svoj hnev ovladat...ale to sa nestane, lebo ty ho k tomu nedonutis...bojis sa ho, posluchas ho, on svoje spravanie povazuje za normalne a ty tiez

jednoznacne sa pobal, odid k rodicom aj s dcerkou..tu nie je co riesit, on sa nezmeni, ludia sa vo svojej podstate nemenia a je naivne si mysliet, ze ano....je smutne tvoj pribeh len citat, neviem si predstavit ho este žiť.. ako pises, si este mlada, mas zdrave dieta za ktore si zodpovedna a myslim, ze ako matka chces aby z nej vyrastla zdrava a stastna bytost....drzim prsty !!!