Kedy začať dôverovať svokre so strážením dieťaťa?
Ahojte, mám problém nechávať dcéru (8m) samu so svokrou..kedy ste takto začali nechávať detí? Dcéra odmieta kočík, svokra by ju stále chcela kočikovať, myslí si že keď sa s ňou bude rozprávať nebude v kočiku plakať, nechcem aby to skúšala a stále s tým otravuje, stále chce aby sme jej dcéru doniesli keď ideme do obchodu alebo tak, proste ju chce strážiť, každý deň sa pýta kedy jej ju necháme. Ja nechcem ani muž nechce, nerešpektuje nás napríklad poviem aby ju netahala za ruky a robí to ďalej. Musíme jej ju vôbec niekedy dať? Není zlá babka ale ja mám na ňu od tehotenstva averziu, už vtedy sa vyjadrovala akoby dcéra bola jej stále hovorila ako bude každý deň kočikovať, že kojiť ani nemám aby ju strážila a bude s ňou chodiť k doktorom aby bola babka vždy pri nej, alebo že keď veľa priberiem ona bude chodiť kočikovať a ja môžem doma cvičiť. Odkedy sa dcéra narodila stále by chcela byť s ňou, stále píše, volá ale hlavne chce byť sama s dcérou.
Všade hovorí aký sme hnusný že jej ani vnučku nedáme postrážiť. Sme divný my či to máte niektorá podobne
@avakona pre boha ved ta ukamenuju niektoré matky za ten komentár ze si tak malé dieťa nechala strážiť niekomu inému 😂 ved si na materskej tak sa musíš non stop aspoň do dvoch rokov venovať iba dieťaťu 🤦♀️😃
@lienka.7 a jak s ňou máme asi fungovať?? Ma sa plazit za nami či čo?
Milujem takéto ženy čo si domyšlaju ako ty. Predstav si že nie v postieľke pekne spí a nemusím skákať
ty kokos, baby, vy ste dobre mimo, tie co sa tu navazate do autorky.
@lienka.7 kto hovorí o 18stke ach bože jedine ty...šak čítaj trochu
@lienka.7 ty budeš asi typ mami, že zavrieť decko v izbe a nechať vyrevať, aj keď tam bude vrieskať 5 hodín, či? Súdiac podľa týchto od veci komentárov. Ale teda mám jednu známu, ktorej malý tiež nikdy nebol kočíkový. Proste tam plakal. Tak ho nosili v nosiči, keď začal sedieť, kúpila si sedačku na bicykel a chodila s ním bicyklovať, potom už chodil po svojich. Nevidím na tom nič divné. Nie každé dieťa má rado kočík.
Autorka, ani necitaj tie komentare. Neprehanas. Niektore maju problem s porozumenim citaneho textu. Verim, ze keby dieta v kociku vydrzi, tak jej ju rada das na hodinku a aspon si oddychnes. Nas tiez kocik odmietal a dost tazko to nieslo okolie. Neisli to pochopit, najprv ani ja nie. Ale ked som braka novorodenca v jednej ruke a kocik tlacila v druhej, tak som to vzdala. Este pride aj horsie. Budu chciet nasilu bozkavat, drzat na rukach, drzat za ruku. A dieta bude odmietat. Treba sa obrnit, vysvetlovat, ze nutit ju nebudete. Nateraz by som svokre povedala, ze vyplakavacie metody a rezignovanie dietata pri zaspavani naozaj nie je pre vyvin dietata vhodne. Ze si moze nieco precitat. A, ze jej dieta das az dostatocne dozreje a nebude potrebovat pri sebe svojich rodicov. Uistila by som ju, ze raz to urcite pride. A viac by som to s nou neriesila. Vzdy by som sa odvolala na to, ze uz sme to predsa riesili.
Svojej svokre som v pohode dala deti od akéhokoľvek veku .. tvojej by som nedala 🤣 podľa toho ako ju opisujes je nejaká posahana
@vreckovka2 ďakujem za tento názor áno vysvetľujeme jej že neskôr ale ešte to nepochopila
Nemusite. Nemusis robit nic s cim nesuhlasis. Pokial to tak necitis a mas pocit, ze ta nerespektuje, tak jej proste dieta nenechas a je to uplne v poriadku, nemusis mat ziadne vycitky z toho ani to dalej riesit. K tomu kocikovaniu staci, ked vysvetlis, a ked ona nepochopi a pojde si zase svoje, tak nech si povie, ale to je vsetko co moze, rozhodnes si aj tak ty. Ak sa situacia v buducnosti zmeni a bude to vyhovovat tebe, tak s nou dieta nechas aj same. A ked sa tak nestane tak tiez je to v poriadku. Nezalezi ako to maju ini ludia, kazdy nech si robi ako to vyhovuje jemu.
@beata_k samozrejme, lebo ty vieš, vsak? Predpokladam, ze si taky typ "matky" ako @autorka . Len ty vieš co je naj 👌
@mima1608 ani jedno dieťa mi nikdy neplakalo viac ako 10 min. Od pediatricky v pohode ju sla kocikovat moja mama. Nemala som z toho žiadnu traumu, ze mi ju chcú ukradnúť. Ale ja som ani s jednou nerobila hokusy- pokusy ako niektoré tu. A nemala som pocit, ze ich na cecku musím mať do ich 5 rokov minimálne, lebo nikto iný mu nerozumie, len ja. To je asi ten rozdiel, vieš? Moje deti sú spoločenské, nemajú problém ani s babkami, dedkami, tetami a ostatnými členmi rodiny.
@lienka.7 stačí aby si aj ty čítala. Ono to nefunguje ako si naučíš tak máš
Od pôrodnice ten končík neznesie kedy som ju naučila v bruchu????
@lienka.7 je rozdiel názor a pravda... Neprezentuj svoj názor ako jedinú možnú pravdu... Určite svoje dieťa pozná autorka lepšie ako ty. Nemyslíš? A že tvoje deti sú spoločenské? Čo s tým má spolocenskost že 8 mesačne dieťa plače v kocari 😂👌? Za to že ju nedá ešte starej mame bez dozoru, to neznamená že nebude spolocenská 🙏🙈
Ja by som si vás rada pozrela ake budete svokry vy super mamičky o 30-40 rokov 🤣🤣
@lenka567899 nikto sa tu nenazyva super mamičkou 🙂
To nemusíte, dá sa to cítiť ;) helikopterky
@lenka567899 z dôvodu?? Že chcem pre svoje dieťa to najlepšie a nenechám ho vyplakať? A napchávať nevhodnými vecami? 🙂
Skvelé je, že máte s mužom zhodu. A robte ako to cítite, 8 m je málo, ak vám dieťa podrastie možno svokrine predstavy budú reálnejšie. Muž by mal taktne mamke vysvetliť, že bejby je malé, má problemovejšie spanie a skratka neprišiel ešte čas na to, čo si ona predstavuje. Opakujem taktne, ja tu vidím nadšenú babičku,ktorá sa chce realizovať, nemá celkom odhad, ale nemyslí to pravdepodobne zle. Situáciu treba odkomunikovať.
🤔 … ak “nechcete” - nedávajte, je to VAŠE rozhodnutie a “musí” ho akceptovať! Osobne som len za “nosenie” (dokonca je super si prikladať bábo na holé telo). Plač vyjadruje nespokojnosť/potrebu (nie je čo riešiť) a “správne” zvolené jedlo je dôležité do budúcnosti, takže držím palce…
Pekný dník
Ja by som tiez svokre nedala. To su teda niektoré komentare riadne pripecene 🤦🏼♀️ Mam uz teraz 16rocneho a nevisí mi na cecku 🙈 od kedy sa narodil v kočíku byt nechcel ani na minútu, reval ako túr až cely červený 🙈 my sme s ním chodili na aute tak bol vo vajíčku/sedačke, neskôr som ho mávala v nosiči. ako keby boli všetky deti rovnaké 🤦🏼♀️ a ešte napchávať 8mesacne kadečím je úplne no go. Nechcem vedieť čo by jej dávala všeličo jesť keby je s ňou sama 🤦🏼♀️ nech jej to muž vysvetlí po lopate. Každé dieťa je iné, a neviem ako si predstavujete zvykať babo na kočík, nechať ho revat ved raz prestane či ako? To sú teda rady do života 🤦🏼♀️
Neprehanas trochu? Mam skor pocit, ze mas averziu vytvorenu z titulu - lebo svokra. Je to stara mama,ktorá sa strasne tesi z vnucky. Chce s nou travit cas, maznat sa s nou. Mozes byt rada, ze ma o nu zaujem. Ty mizes zatial oddychovat. Kolko je tu zien, ktore nariekaju, ze im nema kto pomoct? Mne sa nezda, ze by robila nejake extra hrozne veci.
Ja som teda 8mesacnych synov davala na chvilu povarovat inym. Ved ju neziada na tyzden! A aj jej place v kociku? Ved ked jej bude stale plakat, sama pochopi, ze to nema vyznam. A mozno jej to pôjde, starym mamam sa niekedy podari aj nemozne 😀

@lienka.7 je na rukách alebo ideme spolu s mužom a ten ju má na rukách
Tak ona hovorí že prestane plakať do hodiny tak asi áno
Šunku, med, slané veci, koláče, tvaroh a podobne podľa mňa nevhodné veci pre 8 mesačne dieťa
@mircalla jasne plače tam odkedy sme doma s pôrodnice takže to asi tým nebude nikdy tam nechcela byť
Ty si taká osoba ako moja svokra "každé decko musí byť v kočíku" " každé decko tam chce byť len tvoje nie"
Nezažijes nepochopíš